yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 23.06.06, 00:58 ZOSIA GOSPOSIA - sklep przemysłowy w Łapanowie (małopolskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belle Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.limes.com.pl 21.07.06, 20:04 W Toruniu istanialy kiedyś (nie wiem czy jeszcze są) firma "Laczex" (to chyba wiadomo co produkuje) oraz firma produkująca żaluzje "Mrok". Kolega opowiadal też (nie wiem czy to nie jest jakiś urban legend) o zakladzie pogrzebowym o nazwie "Game over". No i na koniec znany w Gdańsku ginekolog - dr. Fiutowski. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.06.06, 22:46 a w Kielcach na ulicy Piekoszowskiej jest sklep z proszkami do prania, płynami do naczyń itp. o nazwie "shop pracz" - przez wszystkich nazywany "shop sracz" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 08.07.06, 10:45 Siłownia "WYRWIDĄB" w podkrakowskim Sieprawiu. Nareszcie jakaś swojska nazwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 11.07.06, 23:55 Co do połączenia elementów polskich i obcych to bezkonkurencyjny jest: VŁADEX - zakład pogrzebowy w Liszkach koło Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:10 A to znasz? ZAKŁAD SZKLARSKI - SZMAJDA I SYNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:42 a jeszcze mi się przypomniało: pewien mechanik samochodowy nazwał swój zakład: "Klinika tłumika" Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: Fantazyjne nazwy firm 14.07.06, 13:18 A mnie zauroczyła nazwa firmy powiewająca lekko zachodem: "Euro-podłoga" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yowah76 Re: Fantazyjne nazwy firm 25.07.06, 17:09 DR. Swider, stomatolog;dr. Paluch, ach, niestety, nie ginekolog... a w Braniewie jest malzenstwo, jedno jest dentysta, drugie ginekologiem i maja rozne godziny przyjec, wiec zapewne ten sam gabinet, hi, hi, i fotel ze zmienna pozycja...a moze pelen serwis, dwa w jednym? Widzialam tez dumna nazwe gdzies w srodku lasu SKLEP WIEJSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.mala-poligrafia.pl 24.08.09, 14:31 u mnie w miescie jest dr Paluch ginekolog i w samym centrum sklep "wszystko dla wsi" - rodzina męza jak przyjeżdza i to widzi to pieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piorun Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.mos.gov.pl 31.07.06, 13:50 Czy ktos zgadnie czym się zajmuje firma PIWOWAR? Odpowiedż: Pralnia!!!!! Smacznego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.08.06, 20:09 Centrum handlowe "100piak" w Nowym Targu. Oczywiście właścicielem jest pan Stopiak. Odpowiedz Link Zgłoś
zefir1600 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.08.06, 23:46 "PrzeproWACKI" Wacek Iksiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:59 Dawne czasy w Wawie "Gruba Kaśka" blisko Dworca Centralnego, nowsze czasy w Oławie "Awaryjny elektryk", i Szczecin reklama na terenie parafii "Lombard" i ta reklama nie miała nic wspólnego ze znanym zespołem. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 16.08.06, 11:18 W Bielsku-Białej naprzeciwko dworca jest sklep monopolowy META. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.net.autocom.pl 01.09.06, 21:56 w krakowie jest wypożyczalnia fimów dvd - "Piracik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejoejo Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.zicom.pl 01.09.06, 22:30 ubojnia drobiu EXODUS - koło Bochni hurtownia jaj - JAJO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik sadysta Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:12 A mi tu przypomina się nazwa jednej niemieckiej (austriackiej? szwajcarskiej?) firmy cukierniczej- Konditorei Kopenrath und Wiese - w sumie odpowiednia, albowiem Konditorei=cukiernia- ale spróbujcie zażądać powiedzmy Tortu Sachera z tej firmy w osiedlowym sklepiku... PS:A reklama telewizyjna leciała tak- pytaj w swoim sklepie o produkty z firmy Konditorei Kopenrath und Wiese Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 20:05 u mnie był kiedyś sklep spożywczy, w którym zarazem była wypozyczalnia kaset video.Widniał tam kiedyś napis taki "Wypożyczalnia kaset wideo UDKA (udka tęcznie na tekturce)" A, jeszcze popularny w całej europie H&M zwany jest przez wielu po prostu "cham" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Anniko! Błagam!! 15.09.06, 21:59 wątek o pilotach.. do życia go przywróć.. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 23.09.06, 11:15 Punkt dorabiania kluczy "Dżagiel" w Tarnowie. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 13.11.06, 20:46 Z nieśmiertelnej serii na -ex: REMONTEX. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Fantazyjne nazwy firm 26.12.06, 16:57 Obok gmach sądu w Gdańsku, jestr bistro o jakże adekwatnej nazwie: "alibi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Fantazyjne nazwy firm 27.12.06, 03:44 Dupas i Lebeda - nazwa firmy autokarowej w Lille w polnocnej Francji. O malo co nie umarlam ze smiechu widzac cztery autokary Dupasa przed najbardziej elitarnym katolickim college na polnoc od Paryza znajdujacym sie w Marcq-en-Baroeul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.160.172.* 28.12.06, 11:48 znałam moherowego gościa którego firma nazywała się TOMBAS hahahahihihih Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.12.06, 23:29 RADIOBUS - przewoźnik pasażerski z Zakopanego. Ja bym do takiego busa nie wsiadł - za bardzo kojarzy się z radiowozem:) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 05.01.07, 01:37 Małopolska Szkoła Hotelarstwa i Turystyki Nazwa jak nazwa, ale skrót jaki... MSHIT :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:30 firma oswietleniowa "Osram". sklep-"setka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donna Carla Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.01.07, 22:26 Jarexs - żeby nie było wątpliwości ;) Jajolux :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikj Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.kolornet.pl 03.06.07, 23:38 To tak jak Wydział Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:32 ,,Natenczas". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 80.54.172.* 06.01.07, 13:11 -"SALON odzieży używanej", piekarnia o nazwie "Dom chleba".Fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
living.proof Re: Fantazyjne nazwy firm 06.01.07, 21:14 bar na stacji benzynowej - JABOIL kiedys w przychodni wisiała reklama tabletek na biegunke czy czegos w tym stylu - DUPALAX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alga Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:53 a to kwiatki z Krakowa i okolic: -Klusex FPHU Klósak -Kojotus - Siłownia Kulturystyczna Solarium (pisownia oryginalna) -Labrador - o dziwo zaklad kamieniarski -Jadło u Bociana - chyba żaby podają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masonka Re: pandora nieruchomosci IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.07, 15:06 www.pandora.pl/ Przegapiwszy ten temat dalam jako nowy - poprostu strach sie bac otwarcia takiego domku. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: pandora nieruchomosci 07.01.07, 15:13 Po prostu "puszka z Pandorą" jak mawiał kiedyś pewien polityk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asidoo Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.ols.vectranet.pl 08.01.07, 22:09 Jan Siczek - wyroby własne (masarnia w Radomiu) dom pogrzebowy MARKET (Olsztyn) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 16.01.07, 18:47 Zakład Pogrzebowy Jan Szatan www.gophi.rotfl.pl/i/misc/szatan.jpg Odpowiedz Link Zgłoś