chitarini Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 05.07.06, 17:26 Moja matka mi powtarza, że jak nie będę umiała dobrze sprzątać i gotować to nie znajdę męża.Póki co widząc przykłady koleżanek gorszych "bałaganiar" i "kucharek" ode mnie to jakoś mają mężów i to takich ,którzy im pomagają sprzątać i gotować obiady... Odpowiedz Link Zgłoś
kixi Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 05.07.06, 18:03 "Trzeba jeść dużo gotowanych rzeczy bo od suchych ci się żołądek zepsuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: 213.48.105.* 05.07.06, 18:24 Jak bylam mala to nie chcialam jesc nic innego tylko jajecznice. Rodzice powiedzieli mi, ze jak bede jadla tyle jajek to zamienie sie w kure. Pamietam jak bardzo bylam tym przerazona i jak sprawdzalam, czy czasem nie wyroslo mi juz jakies piorko. :D Odpowiedz Link Zgłoś
palola3 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 05.07.06, 18:51 a moim zdaniem największa głupota, jaką bardzo duża część Polaków wmawia swoim dzieciom, to: "Nie próbuj, i tak ci się nie uda. To jest dla ciebie za trudne. Nie poradzisz sobie z tym."-i coś w tym stylu uffff...jakie szczęście, że ja mam normalnych rodziców:) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba4567 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 05.07.06, 20:53 1oo% sie z Toba zgadzam!A powinno byc na odwrot,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Racja! IP: *.chello.pl 08.07.06, 16:04 ja mialam wlasnie takich nienormalnych rodziców i czuję się kaleka życiową i mam niska samoocenę.:(. a jak cos sie udaje to jeszcze cie dobija, ze ni takiego mi sie nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kapukap Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 05.07.06, 21:10 gdy miałam 4-5 lat - po obiedzie trzeba się położyć chociaż na chwilę, żeby się sadełko zawiązało i ja w swej dziecięcej naiwności pytałam czy już mi sie sadełko zawiązało. Na szczęście nigdy nie miałam tłustego brzuszka, jedynie trochę pyzatą buzię ;) Co to jest "sadełko" dowiedziałam się jako nastolatka - nie pokazuj palcem księżyca bo coś rozbijesz. Sprawdziłam, nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 07:33 Ze w szpinaku jest dużo żelaza... Żeby jeść to zielone bagno. Żelazo owszem, jest ale... prawie nie przyswajalne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:33 Ja słyszałam że nie można kisić ogórków jak sie ma okres bo nie skisną. I jeszcze ze jak jest burza to mleko kiśnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadama Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 09:36 Wlasnemu dziecku, ktore nie trawilo grochu wmawialam, ze w kapuscie (taka potrawe gotowalismy na Wigilie) to nie groch, a zgodnie z biblia soczewica sie dodaje. Teraz jada soczewice i do grochu tez zastrzezen nie ma;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadama Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 09:45 Na porodowce - zeby jakos dojsc do siebie wybralam sie do lazienki - i wzielam prysznic i umylam glowe. Umyciem glowy zdaniem 7 wspoltowarzyszek skazalam sie na zaglade czyli smierc, lub ciezka chorobe. Tematu nie rozwijalam, ale wystrchalam sie okropnie. Zyje do dzisiaj i mam wnuki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgosia Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.chello.pl 06.07.06, 11:05 Na kolonii, podczas wycieczki do Czech pani wychowawczyni zabroniła dzieciekom przechodzić przez ulicę (swoją drogą ulica o szerokości 3 metrów, a dzieciaki w wieku 10 lat w górę) nawet na pasach, bo w Czechach jest inne prawo i tam jak kierowca zobaczy dziecko na drodze to nawet nie zwolni, przejedzie gó..arza i na luzie pojedzie sobie dalej i to bedzie tylko i wyłącznie nasza wina jak zostaniemy przejechani :P Z kolei wychowawczyni w podstawówce często gęsto opowiadała o swoim sąsiedzie, który w mieszkaniu w bloku trzymał niedzwiedzia. I jeszcze, że w Anglii jak tylko dzieciom wypadają mleczaki i zaczynają wyrastać stałe, to im się te stałe zęby wyrywa i wkręca sztuczne i juz nigdy nie muszą chodzić do dentysty. Pamiętam jeszcze jak babcia zabroniła mi ustawić mojej własnej używanej miliony razy mikrofalówki na najwyzszą temperaturę, bo wybuchnie :> Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 11:50 nie jedz cieplego ciasta i chleba, bo dostaniesz skretu kiszek jak jesz nie patrz do lustra, bo bedziesz glupia i wiele wiele innych juz wspomninych:) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 25.07.06, 15:57 w wielu kulturach kobieta podczas okresu jest siedziba zlych mocy i w porownaniu z przymusowa alienacja od spolecznosci zakaz kiszenia kapusty to male piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ejola Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 11:55 1.(w celu unikniecia skaleczeń maszynką taty)Nie dotykaj żyletki bo Ci broda wyrośnie. 2.(w celu unikniecia uczulenia na białko chyba)- Nie jedz tyle jajek bo dostaniesz jajozy.Jajozę wyobrażałam sobie jako syntezę trądu, ospy i paraliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe13 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 13:31 I gdyby nie te "głupoty" i głupie gadanie starych nie mielibyście o czym pogadac na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 13:39 Nie obgryzaj paznokci, bo jak je połykasz to wpadają to takiego woreczka w brzuchu i kiedyś pan doktor ci zrobi operację i wyjmie cały ten woreczek paznokci i będzie wstyd! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:57 jak sie chlapie po brzuchu wodą podczas mucia naczyń to mąż będzie pijakiem. reszta jak wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:01 - nie patrz w lusterko jak jesz, bo będziesz miała głupiego męża - nie oblizuj łyżki, miski z surowego ciasta, bo będziesz miała łysego męża (w tym akurat coś musi być, bo oblizywałam i jest łysy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
calishaq Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 17:14 A moja muwi ócz sie ortografji bo przyda ci sie to w rzyciu. co za głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
b_s_s Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 06.07.06, 17:37 moja mama uparcie twierdzi że jak będę piła zimną wodę lub inny napó wprost z lodówki to umrę na zapalenie płuc. Czy ona nie rozumie że jak siedze w domu to nic mi sie od tej wody nie stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teściowa Chucka N. Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 13:57 A ja słyszalam, że od częstego chodzenia boso dziecku wyrastają wielkie stopy. Mimo to i tak rzadko nosiłam kapcie... PS:Mam rozmiar 41 (w porywach nawet 42) :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:53 nie wiem już kto mi powiedział, ale jak byłam mała to na podwórku panowało przekoanie że ludzie ze wsi ubierają się na zielono. Nigdy nie chciałam założyć czgokolwiek co miało choć trochę zielonego i jak widziałam jakąś panią z zieloną torebką, apaszką czy czymkowliek to byłam przekoanan że przyjechała ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foka Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.promax.media.pl 22.07.06, 23:32 Tata (wysyłając mnie na wakacje): Nie poznawaj obcych ludzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:57 Ojciec do 5-letnich trojaczków: jak będziecie niegrzeczne to pójdziecie spać z nietoperzami. To było w Australii, nietoperze- olbrzymy. Chłopcy momentalnie byli w łóżkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jotten3 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 23.07.06, 02:52 Ostatnio słyszałam, jak koleżanka strofowała swoją 4-letnią córeczkę: "Bądź grzeczna, bo inaczej w nocy wylazą pająki i wciągną Cię za obraz." - No a potem dziwiła się, że mała w nocy budzi się z płaczem. Okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalo.lepiej Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 23.07.06, 12:21 od picia piwa się nie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:55 W podstawowce pani od biologii w 4 klasie powiedziała dzieciom, że nie wolno oglądać Pszczólki Mai, bo to kłamstwo wypacza rzeczywisty obraz owadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 21:01 Ja nawiązując do ostatnich wydarzeń w kraju, dotyczących pana Romana "Tumana" Giertycha i jego debilnych ustaw, powiem taka głupotę wmawianą dzieciom: Mundurki w szkołach to bardzo dobry pomysł, uejednolicenie strojów spowoduje wzrost bezpieczeństwa, będzie dobrą reklamą dla szkoły, spowoduje koniec wojny na ciuchy i to zaszczyt nosić taki mundurek ble ble ble Na szczęście ja takich zidiociałych rodziców nie mam i chwała Bogu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka.s Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 28.07.06, 07:11 Moja mamuśka wmawiała mi, że jak nie posprzątam zabawek to w nocy mrówki je zeżrą. Głupota :)))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara_b Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:24 nie wiem juz teraz kto tak gadał,ale ja się bałam że na obrazku MBoskiej jej rany dojdą do serca i wtedy bedzie koniec świata. przez jakis czas sprawdzałam liniałem czy rosną. pozdr K Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka.s Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 27.07.06, 13:11 Jak moji rodzice wmawiali mi że jak się będę uczyć to będę miała same piątki i co... z W-F miałam czwórę. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka.s Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 27.07.06, 13:07 No więc moja mama próbowała mi wmówić , że pierwsz ciąża trwa 7 miesięcy ... napewno w to uwierze ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja teoria dot. podpasek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:28 jeden z bardziej spektakularnych popisów wyobraźni mojej szanownej rodzicielki: (myślę że mogłam mieć wtedy 5-6 lat). W aptece: Ja: Mamusiu, po co znowu kupujemy te podpaski?? M: Bo jak mamusię głowa bardzo boli, to podpaskę zanurza się w zimnej wodzie, przykłada na głowę i wtedy ból przechodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mother Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.sympatico.ca 01.08.06, 02:55 Moje dzieci, dzis dorosle, wspominaja, ze "przez cale dziecinstwo" wmaialam im dwie rzeczy: - ze to sa kluseczki jajeczne. Mowilam tak o jajecznicy, ktorej nie chcialy jadac, wiec scieta "siekalam" na drobne kawaleczki ;-) - ze mam 20 lat. Starsze dzieci wierzyly w to tylko do pojscia do szkoly, po czym wyprowadzily z bledu mlodsza corke i ...fortel sie nie udal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.mexico.one.pl / 217.97.164.* 01.08.06, 16:14 Jak się raz zapytałam jak byłam bardzo mała,co to jest podpaska,bo akurat taka reklama leciała w telewizji,to moja mama mi powiedziała,że to się wkłada pod pachy,żeby się nie pocić. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 02.08.06, 00:49 O matko i corko-ale hardkorowa mama! Ja z kolei slyszalam: -wychodzac na jogging-jeszcze Cie kto zabije(taaak,chyba samochor rozpedzony) -pakujac sie po raz ..enty na kolejna podroz-jeszcze sie ten samolot rozbije (pewnie,nic lepszego do roboty nie ma...) -kiedys sama wytrabilam butelke czerwonego wina(bo mi sie tak chcialo-bylam juz od 8 lat dorosla)-uslyszalam,ze jestem alkoholiczka(dobre-nie!!!razem ze mna chyba prawia wszyscy Hiszpanie czy Grecy)W alhoholizm nie wpadlam do dzis. Ehhh-jeszcze by dlugo pisac-Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.08.06, 01:01 Kiedyś swojemu małemu wówczas synowi też wcisnęłam kit. Oglądał reklamę tamponów i zapytał do czego to jest. A ja mu na to, że to takie tampony do nosa. A ponieważ często wówczas miewał krwotoki z nosa, to uwierzył. Jak dorósł śmialiśmy się z tego razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.eranet.pl 02.08.06, 22:47 Moj dziadek opowiedzial mi, ze jest wynalazcą (! nie tworca tylko wynalazca) zupy zwanej "Wodzionka" (bulion z czosnkiem i grzankami). Bylo to conajmniej dziwne bo choc usposobienie mial wesole innych tego typu rewelacji mi nie opowiadal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.is.net.pl 03.08.06, 01:18 Jak byłam mała nie rozstawałam się z pieluszką;]do 6 roku zycia miałam swoją pieluszkę i spałam z nią i jadłam i ogladałam bajki itd. I kiedyś- podczas oglądania 5-10-15- pamietam to była niedziela- siedziałam na fotelu z moją pieluchą i mama wtedy powiedziała- "Oleńko a Ty wiesz ze pan w telewizji teraz sie z ciebie smieje- nie wstyd ci, taka duża dziewczynka i wciąż z tą pieluchą" Wpadłam w szał- krzyczałam ze przez tyle lat ja nie wiedziałam że oni wszyscy mnie widzą(tyle lat heheh) schowałam się za firanką i dłuuugo nie włączyłam telewizora- było mi wstyd, że teraz wszyscy, na każdym programie wiedzą, że ja mam swoją pieluszkę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:07 babcia mi wmawiala,ze jak bede jadla kartki, ktore sa na chlebie to pozniej wyswietli mi sie wlasnie taka malutka karteczka na czole, a ja stalam przed lustrem i dluugo czekalam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiak10 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.pzl-wola.pl 18.09.06, 13:16 co do mycia gowy i przeziębień to nasze mamy niestety miały sporo racji, no może nie w upał ale zimą napewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.n4u.krakow.pl 23.10.06, 13:52 Moja babcia mówiła mi, że w moim brzuchu mieszkają krasnoludki i czekają na jedzienie. na półkach układają chleb, ser żółty, w koszach owoce i warzywa, w beczkach kiszoną kapustę. Oczywiście to wszystko działo się w moim brzuchu :) cudna opowieść... Poza tym nie mogliśmy się z bratem doczekać przyjścia do domu z przedszkola, bo krasnoludki zawsze posprzątały nam pokoj i zostawiały jakieś drobiazgi- mandarynkę, jogurt, albo ciasteczko w kształcie księzniczki (dla mnie) i rycerza (dla mojego brata)- to wszystko sprawka mojej mamy, babci i dziadka Głupoty które m.in. sprawiały, że mieliśmy bajkowe dzieciństwo- troche w klimacie dzieci z bulerbyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryczek Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.com 23.10.06, 16:20 ja nie znosze być stawianym w sytuacji złego pana porywacza np w windzie czy autobusie - mamy często straszą niegrzeczne dzieci tym "że pan je zabierze" Odpowiedz Link Zgłoś
mummy6 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 25.01.07, 01:38 nie mialam czasu wszystkeigo przeczytac ale dodaje: jak kobieta w ciazy nosi korale to dziecko bedzie owiniete pepowina wokol szyi,a jak patrzy przez dziurke od klucza to bedzie mialo zeza i jak mama w ciazy sie gdzies sparzy na ciele to dziecko w tym miejscu bedzzie mialo czerwone znamie/slad Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 25.01.07, 09:42 mummy6 napisała: > > > i jak mama w ciazy sie gdzies sparzy na ciele to dziecko w tym miejscu bedzzie > mialo czerwone znamie/slad > a jak zapatrzy się na coś to dzieciak potem całe życie sie tym interesuje. Że też moja musiała zapatrzyć się na tramwaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jucha Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.147.100-84.rev.gaoland.net 25.01.07, 13:27 a moj brat jak byl maly to nie lubil sledzi, jakies sliskie mu sie wydawaly, i nadal to tak tlumaczy, wiec moj tata czesto go straszyl ze przyjda dzikie sledzie jak nie bedzie grzeczny, no i to wystarczalo, nawet nie rozwijal ze przyjda i cos tam mu zrobia, po prostu przyjda.. i zlowroga cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moka2 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 14:45 mama mi zawsze mowila abym nie spiewala przy jedzeniu bo bede miala glupiego meza - i coz, chyba az tak glupi nei jest oraz abym nie szyła, np. skarpetek na sobie bo mozg sobie zaszyje Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.bn Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 25.01.07, 13:43 ja nie lubię mleka do tej pory, jak bylam młodsza zawsze słyszałam od dziadka że jak nie będę piła mleka to mi cycki nie urosną .. chyba miał rację, bo nie urosły :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_emem Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 14.03.07, 21:15 nie jedz słonecznika z łupinami bo drzewo ci wyrośnie"...po czym zastanawialam sie nad tym ilekroc miętoliłam słonecznik w ustach... "nie jedz tyle słodyczy bo bedziesz szczerbata(badz wypadna ci zeby) -tak czy siak wypadły bo mleczaki... Odpowiedz Link Zgłoś
foxy_lady Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 26.03.07, 12:25 teksty mojej mamy: - jesteś chora bo się wyletniałaś - jesteś chora bo chodziłaś z gołą głową (nawet przy 10 czy 15 stopniach ciepła) - nie myj włosów i nie kąp się bo jesteś chora - założ łapcie (wiecznie!!!) - zjedz (to czy tamto) bo ma dużo magnezu, cynku, żelaza (lub innego badziewia) moja ciotka do swojej córki: - Kasia, nie biegaj, bo kurz roznosisz w domu moja babcia: - dolej sobie ciepłej wody do tego kompotu/soku, bo zimny jest (a stał w kuchni, czyli temperatura pokojowa) i taki przesąd nie wiem skąd: - nie ściągać komuś pierścionka z palca (w celu obejrzenia) bo się pokłócicie :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio 26.03.07, 12:49 Syn mojej kolezanki ma wpojone, ze musi wszystko zjadac co jest na talerzu bo inaczej bedzie chory i wyladuje w szpitalu.Chodzi do drugiej klasy podstawowej i wazy 47 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef cieśla Re: Głupoty, które wmawiają rodzice swoim dziecio IP: *.org.pl 26.03.07, 12:57 > dolej sobie ciepłej wody do tego kompotu/soku, bo zimny jest "ocieplane" napoje to koszmar mojego dzieciństwa wszystko było z dolewaną ciepłą wodą z czajnika, kompoty, soki w najlepszym razie można było wynegocjować podgrzewanie poprzez włożenie do naczynia z gorącą wodą (zamiast dolewania) i nie mówimy o rzeczach zimnych (na pewno nie z lodówki, bo nie było zwyczaju trzymać tam jakiegokolwiek napoju, nawet w upały), tylko takich o temperaturze pokojowej do dziś nie wiem jaki to miało cel i sens (dodam, że np. jedzenie lodów było normalnie przyjęte i nie wzbudzało takiej paniki, a już napicie się chłodnego kompotu - tak) Odpowiedz Link Zgłoś