Dodaj do ulubionych

Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie .

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:30
Które z tych trunków dobrze wspominacie !
Obserwuj wątek
    • Gość: Brach Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.ztpnet.pl 15.09.06, 19:50
      Solejl i Kordiał. Początek lat 90-tych. Właśnie skończyłem 18 lat i sklepy
      monopolowe staneły przede mną otworem. Wspaniały bukiet zapachowy a smak nie do
      pobicia.
      Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie.
      • christina.milian etykiety jaboli ;) 15.09.06, 19:54
        apis.polsl.katowice.pl/~victor6/wino/wino1.htm
        • Gość: łon Re: etykiety jaboli ;) IP: *.smstv.pl 15.09.06, 21:19
          www.tomex.kom.pl/index.php?page=galeria&galeria=wina

Tu też są siarelle:)
          • Gość: Takie se Re: etykiety jaboli ;) IP: *.c9.msk.pl 16.09.06, 21:25
            A Gull a Supercola??A rozumiem...za drogie;))
            • Gość: on Re: etykiety jaboli ;) IP: *.smstv.pl 16.09.06, 21:43
              Mowa o trunkach, których ceny nie przekraczają wartości paczki średniej klasy
              papierosów.
      • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:28
        Patykiem Pisane
        Tur
        Byk
        Granat
        • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:30
          Czar Tesciowej
          El Toro
          Mustak
          • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:35
            Hity Discopolo (rodem z Wronek)

Hortensja
          • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:45
            SKIBEK 11:50:01
            Słyszałem o "spermie szatana" sprzedawane na warszawskiej starówce.
    • Gość: maryś Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:12
      Kiedyś na Mazurach natkneliśmy się na trunek o Nazwie "Wino na dzień dobry " co za smak, co za wspomnienia.
      • Gość: ToniSz. Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:57
        "Wino na dzień dobry" było , ale i "Wino na dobranoc" też.Smak ten sam.Głowa rano nap....ła, że hej!
    • taka_jedna_ona Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 15.09.06, 20:26
      Ach wspomnień czar...
      Tanie wina juz zawsze bedą mi sie kojarzyć z pierwszym rokiem studiów i
      akademikiem:)
      Produkt o nazwie XXL Cóż to był za aromat... a jakie walory smakowe:) Więcej
      nazw niestety nie pamiętam ale trochę tego sie konsumowało:)
    • Gość: TTR Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:47
      Djabolo i Trefl - to było to. Niezła była też Kalwila
    • yabol428 Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 15.09.06, 20:50
      Szczególnie trunek marki GIT, konsumowany w Złożeńcu w zawierciańskim powiecie, podczas mojego urlopu w 2003. To właśnie tamta konsumpcja stoi u źródeł mojego nicka :)
      • yabol428 Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 15.09.06, 20:52
        Aha, w tamtych okolicach nabyłem jeszcze trunek o wykwintnej nazwie "Chateau de Jabol" :)
        • taka_jedna_ona Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 15.09.06, 20:57
          też znam "chateau de Jabol" :)
          za każym razem gdy słyszę ta nazwę odpadam:):)
        • Gość: łon Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.smstv.pl 15.09.06, 21:21
          yabol428 napisał:

> Aha, w tamtych okolicach nabyłem jeszcze trunek o wykwintnej nazwie "Chateau > de Jabol" :)

U Szwedów Chateau de Garage to eufemistyczne określenie koniaku pędzonego nocą (KPN) czyli bimberku.
    • Gość: Thebo54 Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:12
      kojarzy mi sie tanie wino. Tylko z winem pt. 'WINIO". Potem było tylko wsiowa muzyka i spazmy żołondkowe. Ale to w moim przypadku to były wczesne lata 80-te.Teraz preferuje tylko wima KALIFORNUJSKIE są najlepsze.
      • Gość: grubasek Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.zakoniczyn.net 16.09.06, 21:33
        pierwszy wypad ze znajomymi, Anastazji(chyba tak sie nazywalo) czar, pite z
        metalowego kubka... troszku kultury musi byc...ciezko sie wstawalo, oj ciezko.
        • Gość: iw Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.ztpnet.pl 16.09.06, 21:37
          Janosik,Kwiat Jabłoni,Tur,.....ech co to były za czasy no i wino patykiem
          pisane.....
          • Gość: popiołowaDzieczyna Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:19
            A to znacie: jesteś kwiatem jabłoni, potrzebuję ciebie, kiedy mam cię w dłoni
            czuję się jak w niebie. Twój symbol SO 2 twój smak słodki wieloowocowy, dla
            ciebie wszystko sprzedałem, dla ciebie straciłem głowę itd? Ktoś przypomni
            czyje to było, bo jakoś wyleciało mi z głowy.
            • ashton Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 06.10.06, 14:32
              Moja siostrzenica zachwala "Dzban leśny" z Biedronki ;-)
              • fantas_magorie Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 07.12.06, 19:57
                W Żabce też ten szlachetny trunek można nabyć ;)
              • wogrodrycha Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:25
                u znajomych na budowie gdy zawieźli nas byśmy sie z nimi cieszyli świeżo
                powieszona wiechą, znaleźliśmy pełno brązowych butelek PET po winku "Antał
                leśny"
            • tomash8 Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 07.12.06, 20:00
              Zielonych Żabek
    • Gość: En "Grona gniewu" /nt IP: *.2a.pl 16.09.06, 22:01
      .
    • Gość: la mosca cojonera Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:27
      tym co zawitają na lubelszczyznę polecam japko i gruszke sandomierską, całkiem
      wdeche sikacze :) a wyższa klasa to drink 'polococta' czyli pryta wiśniowa pół
      na pół z pepsi - buty zdjąć i palce lizać!
    • Gość: % Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:54
      Ja w nawiązaniu do tematu przytoczę dwa znane mi z okresu chmurnej młodości
      cytaty związane z legendą tanich win:

Pierwszy:
      "Tanie wina są dobre, bo są dobre i tanie."

Drugi:
      "Najlepsza jest amerykańska koszula w kratę. Ubierasz ją, kupujesz tanie wino,
      idziesz je wypić pod mostem. Najlepsza jest amerykańska koszula w kratę."

Pozdrawiam wtajemniczonych
    • john_malkovitch Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 17.09.06, 00:27
      A komandosa nikt nie wspomina..?
      No i oczywiście, nieśmiertelne wino marki "wino"
      • elmumio Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 17.09.06, 02:04
        ee tam,najlepsza była Pokusa!
    • Gość: melek Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.sc.res.rr.com 17.09.06, 03:18
      jak to nikt komandosa nie wspomina!! ja wspominam i to komandosa strong;)
      a co najciekawsze - pierwszy raz mialam okazje spróbowac go na nieformalnym
      spotkaniu w: bądź biurze poselskim jednego z PiSowych posłów, bądź też w biurze
      młodzieżówki PiSu w jednym z miast wojewódzkich naszego pięknego kraju...(a to,
      że dobrze nie pamietam miejsca to skutek komandosa oczywiscie)
      • Gość: bazz Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:05
        Tak jest!!! Komandos Strong rulez!!! Najmniamuśniejszy!!!

a przed Killerem ostrzegam. smakuje jak klej w sztyfcie czy też marcepan
        (etykieta głosi 'od lat 21; strzelający smakiem)
    • Gość: hendry Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:13
      "Uśmiech sołtysa " bylo takie wino ? Z opowieści słyszałem, że tak.
      • Gość: Brach Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.ztpnet.pl 19.09.06, 13:05
        Oczywiście że było! A dokładniej to "Alpaga Uśmiech Sołtysa". Dodam że mam
        takie w domu w moich zbiorach.
        • mariaho Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 05.10.06, 21:09
          nie pamietam, ale bardzo polecam
          jednym slowem, swietne wino
          • Gość: qronix Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.aster.pl 05.10.06, 21:21
            Słyszałem o "spermie szatana" sprzedawane na warszawskiej starówce.
            • mariaho Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 05.10.06, 21:24
              czy to jest religijna propaganda?
              • Gość: rolnick Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:42
                Jechaliśmy kiedyś za znajomymi zagrać na imprezie i jechały z nami tancerki
                bodajże z teatru muzycznego. Było też kilka osób z obsługi (kolesie typowa
                "warsiawka" - bez obrazy Warszawiaków). Na kolejnym postoju wskoczyliśmy do
                wiejskiego sklepiku i nabyliśmy drogą kupna kilka sztuk tanich win marki
                "MISTRAL" - poezja zamknięta szczelnie w naczyniu cylindrycznym koloru
                zielonego. Kultura nakazywała nam podziałkować się ze wszyskimi. Tancerki
                ochoczo przyssały się do butelczyny ku zdziwieniu kolesi z obsługi. Nagle jeden
                z nich z wyraźną pogardą zapytał - A jaki to rocznik tego wina. Na co tancerka
                studiując etykietę dobre 5 sekund odparła - środa. Koleś nie odezwał się już do
                końca podruży.

na koniec zdanie które najczęściej pada w tym wątku - Ach to były czsy....
    • Gość: 6UL DV8 czasy wczesnego PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 06:18
      Ja o trunku, który znam tylko ze słyszenia, bo aż tak stary nie jestem ;) Otóż
      w czasach wczesnego PRL-u istniały budki sprzedające piwo. Koneserzy zamawiali
      w nich małe piwo, ale w dużym kuflu. Oznaczało to, że zawartość uzupełnią
      ćwiarteczką czystej wódki... Tak skomponowany koktajl (piwo pół na pół z wódką)
      nosił bardzo adekwatną nazwę "messerschmitt"!
      • Gość: popiołowa dziewczy Re: czasy wczesnego PRL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:15
        A ktoś o CZarnej Perle słyszał? Opakowanie jak wino z górnej półki, ale cena
        baaardzo przystępna.
        Podobno teraz po sklepach krąży "Winko Dziadunia" - nazwa niezła, ale nie
        smakowałam.
        • Gość: dawnotemu Re: czasy wczesnego PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 19:50
          pamientam "Napój gronowy o smaku truskawkowym" SAMANTHA.
          najlepsza była etykieta ;)
        • Gość: Moi En Re: czasy wczesnego PRL-u IP: *.uwgda.gov.pl 07.12.06, 10:38
          ja probowalam tego winka dziadunia i powiem Ci ze calkiem niezle. ale to bylo
          juz dawno.... Only vodka now!
    • Gość: kazio_rozlamowiec Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.marton.net.pl 07.12.06, 19:11
      Obecnie namiętnie konsumuje mózgojeba o znaczącej nazwie KARTON WIŚNIOWY MOCNY
      Jedyne 4,69 za litr tego wspaniałego trunku Cóż za smak swiezych słodkich
      wisienek co za aromat co za kopnięcie Wspomniany Dzban leśny się może sie
      schować przed Kartonem Ale juz za tydzien kumpel przywiezie jego regionalne
      odkrycie WINO STONG pierwsze na świecie tanie wino musujące.

zainteresowanym tematyką polecam stronke www.taniewinka.net
      • Gość: . Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.marton.net.pl 07.12.06, 19:24
        powinno byc

www.winka.net/
        • Gość: . Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.marton.net.pl 07.12.06, 19:54
          to własnie karton robi ze mną-moze teraz się uda

www.winka.net
          • Gość: karioka Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.tkdami.net 08.12.06, 00:19
            Jabłuszko Sandomierskie rządzi =)
    • wogrodrycha Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:21
      Za czasów studiów wybraliśmy się paczką zanjomych na spływ kajakowy na
      POojezierze Drawski no i gdy urządzilismy sdsobie mały postój w trakcioe
      wiosłowania na zakupy w jakiejś małej wiosce, namierzyliśmy wino o miło
      brzmiącej nazwie "odlot" z taka fajna naklejką z bocianami.
      Kupilismy dla jaj i na spróbowanie 1 butelkę no i kazdy kupił do tego po kilka
      piewk ( z mussu były to specjale mocne bo tylko takie były dostępne).
      Z wieczornego ogniska połaczonego z popijawą pamietam tylko ze po szklance
      winka i butelce specjala walnałem sie na karimacie na glebie, poptrzyłem w
      gwiazdy i zasnąłem. Wiekszość współbiesiadników miało podobne odczucia nbo i z
      całej imprezy pamietali przewaznie widok gwiazd ;)
      • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:49
        Moja siostra chodzila z kolezankami na dyskoteki, wpadaly do monopolowego i
        mowily: PORSZE PACZKE MARLBORO LIGHT... i to tanie wino za 3,50PLn:)
      • lulu_la_vu Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 08.12.06, 11:50
        p.s. a kolega Wojtek patrząc na górną półkę, gdzie znajdziemy tylko najdroższe
        alkohole mówił skonsternowanej ekspedientce: Dzień dobry, proszę... dwa wina
        spod lady:)
    • Gość: de.gust Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:50
      Przyłączę się do tych którzy wysławiają dwa tanie trunki osławione sławą w pełni
      zasłużoną - Jabłuszko i Gruszkę Sandomierską. Niektóre partie smakują czasem
      nawet lepiej niż wino rozlewane z wielkich drewnianych beczek na zielonogórskim
      Winobraniu (ale bywają i takie co smakują trochę gorzej)
      • Gość: kkao Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: 213.25.48.* 08.12.06, 18:47
        najlepszy :lesny dzban ale ok są też: domator, komandos
    • Gość: ste3fa Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: 82.139.56.* 08.12.06, 22:36
      jabłuszko Sandomierskie ponad wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Luśka Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 08:53
      "Patykiem pisane" ponad wszystko!
    • Gość: Lilla Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:24
      Ładnych 14 lat temu - "Skawa" , a w Łebie delicje marki "Okęcie". Ehh, łza się w oku kręci....
      • Gość: edd Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.prio138.trustnet.pl 14.12.06, 14:58
        wino zatytułowane Odlot z bocianami na etykiecie nie dało się tego wypić bez
        popychacza ale za to po jednej butelce na głowę był faktyczny odlot:D
    • Gość: skarbus Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 17:49
      miód-lipa zwala z nog na baaaardzo dlugooooo
    • Gość: agaw Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.87.rev.vline.pl 30.12.06, 17:45
      Z starych dobrych czasów licealnych:)
      Piliśmy wina o wdzięcznych nazwach TEXAS oraz ARIZONA
      Zdarzało się też wypić BIAŁY KIELICH
      Miałyśmy także taką zasadę, że zawsze kupowaliśmy o jedno wino mniej niż było osób chętnych do konsumpcji. Gwarantowało to nam dobre proporcje wypijanego trunku:))))))
      Jeśli czyta to któraś z 'miglantek", pozdrawiam:)))))))))))))))))
    • Gość: finiaż Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:12
      Ciekawe jak smakuje teraźniejcze "wino". W serialu "RANCZO" Koneserzy mlaskają przy nim że,aż bym sie z chęcią napił tego ich "MARKOTA"
      • Gość: tunaman Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:20
        "polocola, polocola, smakowitsza od jabola"
        tata mnie tego nauczył
    • bozy_wojownik Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 03.05.07, 12:40
      wino cieszyńskie!!! nie wiem czy poza okolicami występowało:)
      • Gość: Velika Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:54
        Komandos zdecydowanie rządzi- to wino to już legenda:D A poza tym miło wspominam
        "Beczkę wiśniową 1 litr mocną", którą piłam z kumplami cały tydzień w Zakopanem.
        Niestety nigdzie indziej jej nie widziałam... No i lipa z miodem z żabki też
        wymiata. Wiele dobrego słyszałam o "jabłuszku sandomierskim", niestety w
        wielkopolsce nikt tego nie sprzedaje:/
        • gosiownik Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . 03.05.07, 15:11
          "Chevalier", wino o smaku cytrynowym (kto takie coś w ogóle wymyślił??),
          pakowane w kartony. Jeden z kolegów przechrzcił je na "Szwolezer" i od tej pory
          inaczej już go nie nazywaliśmy. Kupowane nielegalnie spod lady w Zakopcu w
          czasie "papieskiej" prohibicji i pite pod oscypka z grilla na polu namiotowym.
          Pozostaje mi dołączyć do przedpiszących i westchnąć: ech, to były czasy...
    • Gość: bambo Re: Tanie Wina ! Koneserzy proszę o opinie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:22
      Wino La Mancha Hiszpańskie półwytrawne dobre, też tanie 8,40zł.Kupione w CHAMPIONIE. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka