Dodaj do ulubionych

Co Was wkurza na wakacjach? ;)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 09:02
Jestem akurat nad polskim morzem i wkurza mnie to, że:
Ludzie wszędzie wprowadzają psy na plażę mimo wyraźnego zakazu, nikt się tym
nie przejmuje. Psy latają luźno, obsikują piasek a nawet parawany. Ale
przecież Fafik jest czysty i nikomu nic nie zrobi.

Kolejna sprawa, osoby przychodzące wieczorem i karmiące mewy chlebem, polega
to na rzucaniu prawie całych zeschniętych bułek w morze. Potem ten rozmoczony
chleb wala się po plaży.

Lenistwo, które nie pozwala ruszyć swoich 4 liter do koszy na śmieci, które są
rozstawione co 50 metrów - prościej zostawić butelki po piwie i opakowania po
chipsach na piasku, albo wsadzić wszystko do siatki i rzucić na wydmy.

Wczoraj rozłożyło mnie to na łopatki, że ludzie z prywatnych kwater biorą
swoje śmieci i przynoszą wieczorem na plażę stawiając je koło plażowych kubłów!

Stragany z badziewiem i chińską tandetą, dzięki którym polskie nadmorskie
miejscowości zatraciły swój urok, kosmiczne marże, debile w sprowadzanych
autach dociskający gaz jadąc po deptaku 70km/h żeby zaraz zwolnić do 5km/h na
progu. Nienormalni ludzie na quadach jeżdżący wśród spacerowiczów. Na koniec
(bo więcej nie pamiętam) Haribo na wagę w cenie 53 zł za kilogram w porównaniu
do 2,5 euro (ok.8zł) za kilo w niemieckim sklepie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;> Re: Co Was wkurza na wakacjach? ;) IP: *.cable.smsnet.pl 31.08.08, 15:21
      Bo Haribo jest niemieckie, a żelatyny i innych zmielonych łbów, kopyt i tkanki
      kostnej ni z cukrem i aspartamem nie jadam, więc cen nie znam, ale chyba trochę
      za dużo podałeś:) Brudasów i szpanerów już dawno nie zauważam, skoro są u nas
      normą - nie ma kto zawstydzać zwracaniem uwagi, za które dostaję się w ryj. To
      samo tyczy się zaufania do władz porządkowych i donosicielstwa.

Jak byłem mały to nie lubiłem, że się kończą. Z drugiej strony nudzić się ponad
      2 miesiące czy spędzić miło tydzień lub dwa dziś to spora różnica pojmowania
      wakacji jako urlopu. Ja go zawsze biorę we wrześniu jak wszyscy swoje
      wykorzystali a ja za nich wtedy tyrałem - choć to sezon ogórkowy był:))
      • Gość: Max Re: Co Was wkurza na wakacjach? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 15:33
        Z ceną Haribo nie przesadzam 5,30zł za 100g to jakby nie liczyć 53zł za kilo :)
        • Gość: ;> Re: Co Was wkurza na wakacjach? ;) IP: *.cable.smsnet.pl 31.08.08, 16:18
          Zdrowe paznokcie ponoć, inwestuj:)))
          • kochanica-francuza żryj patriotycznie polskie galaretki 31.08.08, 16:47
            też paznokcie będziesz miał zdrowe ;-)

Rodacy irytują mnie od dawna, dlatego wakacje spędzam za granicą.
            • Gość: ;> Re: żryj patriotycznie polskie galaretki IP: *.cable.smsnet.pl 31.08.08, 17:46
              kochanica-francuza napisała:

> też paznokcie będziesz miał zdrowe ;-)

Słodyczy nie jadam wcale i nie z przyczyn zdrowotnych a z przekonania, wolę za
              to słone paluszki, czipsy i morze piwa do tego:) A z paznokciami żartowałem,
              pijam butelkowe a nie puszkowe :P

> Rodacy irytują mnie od dawna, dlatego wakacje spędzam za granicą.

Parę lat temu byłby to snobizm, ale i tak ich nawet tam nie unikniesz. Chyba, że
              latem jeździsz do Islandii lub Norwegii - turystycznie, nie zarobkowo. Opalanie
              się w strefie podzwrotnikowej to dobre dla emerytów, tam jedynie ciekawe są
              antyczne zabytki.
              • kochanica-francuza Re: żryj patriotycznie polskie galaretki 31.08.08, 18:04

> Parę lat temu byłby to snobizm, ale i tak ich nawet tam nie unikniesz.

Ale nie muszę się przyznawać, że jestem jedną z nich. Ot, kobita, po niemiecku
                gada dobrze, po angielsku komunikatywnie, po francusku słabo. Najprędzej
                wyglądam na Niemkę. ;-)

• Gość: ;> Re: żryj patriotycznie polskie galaretki IP: *.cable.smsnet.pl 31.08.08, 20:08
                  A ja nie mam polskiego akcentu w angielskim a mimo to miło usłyszeć, że mimo iż
                  Polak (zawsze prostuję, kim jestem) to nie pasuję do stereotypu pijanego
                  wąsatego brudasa, który w takiej np. Szwecji wcale nie jest mniejszy niż w
                  Niemczech. Urlop jest do odpoczynku a nie "nerw", każdy ma swój system :))
                  • Gość: jaija Re: żryj patriotycznie polskie galaretki IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.08, 23:17
                    Mnie w wakacjach wkurza to, że nie mam urlopu, a wieczne wolne mają radośni młodzieńcy płci obojga, którzy zalegają z piwem na ławce nieopodal mojego domu, drąc mordę po nocy, ile wlezie, niezależnie od dnia tygodnia.
                    Podobnie z pijakami, ale to niezależnie od pory roku.
                    • Gość: pijok Re: żryj patriotycznie polskie galaretki IP: *.ip.secureserver.net 01.09.08, 00:07
                      "stanie, stanie, to nasze powolanie..":)))

dre morde po nocy: ludzie, czemu wy jeszcze nie spicie!?!?
                      chociaz po prawdzie jak noc parna i duszna to ludzie wylegaja na ulice, bo spac
                      nie idzie a okna nie zamkniesz zeby nie sluchac wodczanych rozmow lawkowych
                      filozofow... to wszystko narodowa tradycja jest
                      • drzejms-buond że...... 01.09.08, 09:52
                        -(od tego roku) POLSKIE CAMPINGI, poza wszelka normą (nie tylko unijną)
                        zwłaszcza te nad morzem! Zasada nr1 - byle więcej klientów wlazło.
                        szczytem bezczelności było ustawienie sklepu monopolowego czynnego całą
                        dobę!przed campingiem ALBATROS na Helu. 14-15letnia gó..ateria darła pyska całą
                        noc.
                        -śmieci
                        -quady i motory na plażach
                        -psy na plaży ,sikajace wszędzie, potwierdzam!
                        -diskoforewrybadywmjestje!!! czy to park czy plaża...byle głośniej

>>ogólnie, brak szacunku dla cudzej prywatności!<<

najaważniejsze:
                        WAKACJE SĄ STANOWCZO ZA KRÓTKIE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka