wch 14.05.03, 20:05 Ostatnio: How Fa you will go? (reklama Fa) I ABSOLUTNY HIT WSZECH CZASÓW (sprzed paru lat) Rama - tak smaczna, że aż się chce smarować z dwóch stron Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 20:21 Wszystko, co zaczyna się od "Odkryj..." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vipmann.com Re: hasła reklamowe IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 00:05 Alles Mueller, oder was? Nicola Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eurofabrika.com Re: hasła reklamowe IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 00:06 Ja, ja , Volkswagen. Hans Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bamako Re: hasła reklamowe IP: 195.85.227.* 08.01.04, 07:49 Ja, Volkswagen Amadeus Mozart ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lawrence Re: hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 05:21 Ja, ja, ich hatte ein gross Volkswagen Garbus! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kit Re: hasła reklamowe IP: 62.148.87.* 12.01.07, 17:51 żeby daleko nie szukać. Radio RMF/FM (dla mnie największy koszmar) kilka haseł reklamujących wiadomości: - to niestety są fakty - fakty które tworzą rzeczywistość - fakty rmf fm, na żywo - na prawdę - kto chce ukryć fakty - zauważamy fakty i mój hit: - wyprzedzamy fakty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Azazello Re: hasła reklamowe IP: *.cnb.com.pl 06.09.08, 18:12 Ja, ja, guten abend bitte. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bobek Re: hasła reklamowe IP: *.icpnet.pl 20.11.10, 12:13 o ja, guten abend bitte Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cb może ktoś mnie uświadomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 21:51 gdzie znajduje się serce włosa. Bo w reklamie jakiegoś szamponu czy odżywki mówią, że ten specyfik dociera aż do serca włosa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mikey Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 01:11 Debilizm do potęgi n-tej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: Najgłupsze hasła reklamowe 04.07.04, 05:33 Dla mnie już do końca numerem jeden w tej kategorii pozostanie: "Raid - zabija owady na śmierć" Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.07, 07:13 > Dla mnie już do końca numerem jeden w tej kategorii pozostanie: > "Raid - zabija owady na śmierć" Dokladnie przetlumaczone Raid - kills to die... Taka reklamowka leci na angielskiej tv. Gra slow zblizona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edavenpo Re: Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! IP: 81.144.220.* 16.05.05, 14:31 Wozki widlowe wszystich typow... ;-) zapomnialam o tej reklamie. Dzieki za przypomnienie. dziad w drelichach objezdzajacy jakies sprute podworko na wozku widlowym Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! 14.05.08, 16:01 i ładowarki z wymiennym osprzętem :) też to pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek Re: hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.05, 19:24 Reklama Chello: -"a co oni jedzą"? -"jedzą to co my" Pozdro z Lubania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoma Re: hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 23.02.05, 13:42 reklama jakichś warzywek chyba ...mmm...kalarepa... - i zbliżenie na wydatny biust panienki ...mmm...brokuły... - i zbliżenie na wydatny tyłek panienki owszem brokuły są wiatropędne, ale żeby aż tak? Szanowni zamawiający reklamy, opamiętajcie się, w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku żyjecie? To wtedy roznegliżowana panienka była dobra na wszystko i w każdym gabinecie każdego dyrektora każdego budimeksu czy innego mostostalu wisial kalendarz z panienką przytuloną czule, w zależności od branży, do dźwigu samobieżnego, czołgu, koparki czy komputera Odra 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoma Re: hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 24.02.05, 11:42 i urobek z dzisiaj rana CHCIAŁABYM BYĆ TAKĄ KROWĄ! (-)świstaczyca z reklamy Milki, ze wzruszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cfaniak Re: Najcfansze posty portalowe IP: 217.11.141.* 12.01.04, 16:16 Nie wiem czy wiecie ale wlasnie jakis cfaniak korzysta z tego co wypisujecie, ten zakichany post to jest jedno wielkie badanie :) ! a owieczki ida do jaskini sznureczkiem :) ludzie obudzcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mniam :( absolutnie najcfansze posty portalowe IP: *.a-inter.net 22.01.04, 18:01 Ja osobiście najbardziej lubię reklamy kostek rosołowych winiary, w których kogut zachęca do kupowania kostek drobiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klama Re: absolutnie najcfansze posty portalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:27 No właśnie!To samo sobie zawsze myślałam widząc "uśmiechające się świnki" na szyldzie sklepu mięsnego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kapral Atlas!!!!!!! IP: *.miedzylesie.waw.pl 24.01.04, 01:20 najważniejsza k.... jest zaprawa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sprawiedliwy Re: Atlas!!!!!!! IP: *.ssk.com.pl 26.01.04, 18:03 prześledziłem dokładnie te reklamę i pan sierżant krzyczy CHOROBA a nie K...A czyli: "żołnierze! najważniejsza, CHOROBA, jest zaprawa!" oczywiście zastąpienie tego "pipnieciem" odniosło pożądany efekt czego dowodem jest to co napisałeś :D pozdroofkas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Atlas!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:38 NIEPRAWDA! ON KRZYCZY KROWA! HEHEHE. Wiem bo mam znajomego reżyserującego reklamy:] PZODRAWIAM :P Odpowiedz Link Zgłoś
marthar Re: nie ma jak podpaski:D:D 29.05.05, 19:38 tego hasła nic nie pobije "poczujesz, że nie czujesz" ::D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sz sie wie co sie ma .... powinni ukaminiowac autora IP: 212.160.87.* 11.01.04, 10:29 tego potwora Odpowiedz Link Zgłoś
jackplacek Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.05.03, 12:12 w oryginale: man weiss was man hat Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tanina Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 15:48 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat pan Weiss (janusz weiss) wie, co ma ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinofy Najgłupsze hasła reklamowe 20.03.05, 22:31 Do glowy przychodzi mi kilka sloganow: "Jem swoje" polskie fermy-jaja "Najwazniejszy jest dla nas czlowiek" -SKOK i absolutny moj hit: (reklama prasowa) Atrakcyjna blondynka, siedzaca bodajże przy biurku, z lekko rozchylonymi nogami reklamuje maszyne wkladajaca papier w koperty(szeroko pojete rozne dokumenty) hasłem: "Wsadź mi" Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: Najgłupsze hasła reklamowe 28.10.03, 08:36 I to miało sens. Na szczęście nawet pacownicy agencji reklamowych potrafią się uczyć i już takich rzeczy nie ma. Są nawet małe arcydzieła (autentycznie) - jak np nieprzetłumaczalne "go well-go Shell" zamieniono w "twój cel-twój Shell". Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 23:43 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat nie, "DA weiss man, was man hat" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:48 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat da weiss man was man hat - po niemiecku to jeszcze do biedy obleci:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.14.38.* 16.05.03, 14:03 Monte - dziecka czas O co chodzi?? DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.05.03, 19:08 Gość portalu: Michał napisał(a): > Monte - dziecka czas > > O co chodzi?? DNO! Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka słodka muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zonc Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.awacom.pl 16.05.03, 22:01 "morelowy pies, szuka przyjaciela...." fujjjjjjjjjj cze pozdr PS.Pozdrowienia dla wch!!! Evanescence the best!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: siwa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 217.20.200.* 16.05.03, 22:08 to wie sie, co sie ma w oryginale brzmi: da weiss man, was man hat i tak na dobra sprawe tlumaczenie jest raczej "wiadomo, co sie ma". ale reklamy byly naprawde debilne, wszyscy sie zastanawiali o co chodzi hihihi. reklama fa w niemieckim wydaniu "wie Fa willst du gehen?" Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Najgłupsze hasła reklamowe 17.05.03, 17:36 moim zdaniem " how Fa will you go?" to dosc dobre haslo. To bardziej reklama jest bezsensowna (hehe, choc bardzo ladna:). Jak daleko sie posuniesz dla orzezwienia, fajne. Generalnie, to piosenki w reklamach sa beznadziejne. Spewac o zaletach jogurtu? i to jeszcze w formie arii operowej? przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kosiarka Umysłów Re: Kinder Niespodzianka! IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 27.11.04, 16:00 Kinder Niespodzianka dasz-wspaniałe momenty, szczęścia co dniaaaa-feliczita Az sie niedobrze robi :| Ten kto to wymyslil musi byc opozniony w rozwoju(...) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Najgłupsze hasła reklamowe 08.06.03, 01:13 Gość portalu: zonc napisał(a): > "morelowy pies, szuka przyjaciela...." > No dobra, ale co jest dalej ! "..z którym mogłby się BAKUSIEM podzielić ..kangur serek zjadł i POLECIAŁ z pieskiem w świat. ..BAKUSIA świat.." Kurde, nawet mój 10cio letni Brat wie, co znaczy "bakać" i leje przy każdej powtórce tej reklamy..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Johan Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:42 Przpszm, a co to znaczyc BAKAĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 08.01.04, 10:11 palić trawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ds.univ.gda.pl 25.01.04, 20:46 A propos BAKUSIA i palenia. To przerazenie w domu gdzie rozlega sie krzyk rozpaczy "Gdzie jest biale??!!" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.kolornet.pl 02.03.08, 23:48 > Kurde, nawet mój 10cio letni Brat wie, co znaczy "bakać" i leje przy każdej > powtórce tej reklamy..!!! > 10-letni i już to wie? Niezła rodzinka! Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 25.01.04, 15:59 Gość portalu: zonc napisał(a): > "morelowy pies, szuka przyjaciela...." > > Hehehehe, a do tego "...ściąga pory" ;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:24 morelowy pies jest OK ,ja nie cierpie danonka, ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fem.me Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: first:* / 10.10.10.* 24.05.03, 01:06 a polskie tłumaczenie: kinder- niespodzianka?jakaś językowa poczwara! isis! napisała: > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > Monte - dziecka czas > > > > O co chodzi?? DNO! > > Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka słodka > muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monca Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.116.62.* 27.05.03, 00:08 "dziecko - niespodzianka" byłoby lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uha Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:32 czy to reklama ustawy antyaborcyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 09:54 to do reklamy durexa to dziecko-niespodzianka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martynka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lukowa7.waw.pl 11.06.03, 12:32 dobrze, że to nie była reklama prezerwatyw..... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolala Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.11.04, 23:09 Gość portalu: martynka napisał(a): > dobrze, że to nie była reklama prezerwatyw..... Co robi jeż w fabryce prezerwatyw?? Kinder niesopodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszscq Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.01.04, 01:24 to nie tylko polskie tłumaczenie, ale w innych językach też kretyńsko brzmi.Przy okazji: kinder-niespodzianka to wynik romansu z murzynem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.tkdami.pl 25.01.04, 15:50 Oczywiscie, ze brzmi to troche idiotycznie, ale prosze zwrocic uwage... KINDER to nie tylko w tlumaczeniu dziecko, ale tez NAZWA FIRMY!!! Ale mogliby to haslo zmienic... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.06.04, 13:53 ta firma nazywa się Ferrero i jest włoska Odpowiedz Link Zgłoś
ochd2 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 10:44 kinder niespodzianka - tak nazywano prezerwatywy ale nie pamiętam jakiej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
graziamama Re: Najgłupsze hasła reklamowe 29.03.08, 23:35 Gość portalu: fem.me napisał: > > a polskie tłumaczenie: kinder- niespodzianka?jakaś językowa poczwara! > lepiej by bzmialo: DZIECKO-ÜBERRASCHUNG > > > isis! napisała: > > > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > > > Monte - dziecka czas > > > > > > O co chodzi?? DNO! > > > > Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka > słodka > > muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Najgłupsze hasła reklamowe 20.07.08, 16:28 A ja nie wiem ile razy bym widziała tą rekelamę o monte, zawsze zamias "monte - dziecka czas" mówię "monte - dziecka smak" :P Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Najgłupsze hasła reklamowe 17.05.03, 21:35 Czy twoje zęby są zdrowe na siódemkę? (Blend a Med) I przy okazji sprostowanie do pierwszego wpisu. Prawidłowy powinien brzmieć: How Fa will you go? (reklama Fa) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.01.04, 23:09 robia dzieciom metlik w głowie. moj 7 - letni siostrzeniec jak usłyszał to po raz pierwszy odrazu zapytał "a czy mozna miec zeby zdrowe na ósemke?" Biedaczysko nadgorliwe od najmlodszych lat chce zostac prymusem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia77 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 18.05.03, 21:12 "Żelazko bez zahamowań" plus cala fabułka z żelazkiem przyprowadzonym do domu przez policje... Odpowiedz Link Zgłoś
boledo Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.05.03, 15:30 guma orbit dla dzieci bez cukru :0 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qbaz Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 18:25 To nie może być jogurt jeśli nie, to to jest antyreklama... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dag Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 23.05.03, 07:56 Elblag hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na tych terenach) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: psujak Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.chello.pl 23.05.03, 16:24 Tampony Bella - żyj kolorowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 19:20 O ile dobrze pamiętam, "poisson" (przez dwa "S") oznacza po francusku rybę. Czyta się "puazą". Jako anglojęzyczna, zdziwiłam się widząc we Francji "Poissonerie" czyli "Sklep rybny" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.astro.net.pl 23.05.03, 22:54 Ostatnio najglubsze haslo reklamowe to tekst z reklamy galaretek Gelwe Zatrzes mna na galaretke!!!! Durne :) No i teksty z reklam Dove sa idiotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: himen Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.01.04, 16:22 no fakt, dove jest chore, ale cala reklama "lec do biedronki" tez jest rzenadna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrx Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.filus.edu.pl 22.01.04, 16:29 > no fakt, dove jest chore, ale cala reklama "lec do biedronki" tez jest >>rzenadna<< JAKA???? Chyba żenująca lub od biedy "żenadna" Poszłabyś do jakiejś szkoły, bo przed kompem to sie niewiele uczysz. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.04, 13:01 BIEDRONKA JEST WSZEDZIE. (Mieszkam w Krakowie i w mojej okolicy nie ma zadnej Biedronki) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moskva Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:28 a jednak są tacy szcześliwcy jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szczęśliwa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:40 Ale czipsy z Biedronki są O.K. I jeszcze co do Biedronki....... mam znajoma, taka typowa wsiuna...pracuje w Biedronce, mówimy na nią Brunka... Brunka - Biedrunka :D Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Biedronka wymiata! 06.07.07, 10:41 A w niej - KELERIS!!! Mennen - Poczuj się menem :| Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: linguist Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.76.140.* 27.05.03, 12:20 franc. poisson [puaSą] - ryba franc. poison [puaZą] - trucizna (po ang. też z resztą poison) pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Melisha Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.10.* 25.01.04, 16:58 Może nie będę pisać o hasłach reklamowych, bo już kilka osób wspomniało o tych wszystkich: "O Brydzia, jak ty świetnie wyglądasz" (Dove) i dziecku, które już w łonie matki piszczy: "Leć do Biedronki", a potem cała rodzina cieszy się, że wszystkie ich problemy zostały rozwiane ("Jak to dobrze, że biedronka jest tak blisko!") Natomiast najgłupsze reklamy to z pewnością ta, na której panna buja się w hamaku z podpaską w ręku albo babka, która wchodzi do toalety i wyjmuje z torebki flachę z Perwollem! :) I oczywiście "Pajączek" z Telezakupów - zawsze chciałam taki mieć! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: barbie Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.adsl.proxad.net 25.01.04, 23:25 Yes ! poisson to po fr. ryba ale czyta sie "puasą" . "puazą" pisze sie poison i znaczy trucizna. A teraz pytanie - co tam naprawde sprzedaja w tej hurtowni ??? :o Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzycho Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 27.01.04, 01:51 Jak to co ? Sprzedaje się poisson poison. Nie jedz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ae.wroc.pl 26.01.04, 14:11 poisson, owszem, oznacza rybę, ale czyta się "puaSą". "puaZą" czyli poison to trucizna. lepiej sie nie pomylić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agulha poisson IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 05.06.04, 17:45 No nie, protestuję! Poisson czyta się "puasą", a "puazą" to poison, czyli trucizna. Oni mówią, że "le poisson sans boisson est poison" (ryba bez napoju to trucizna) :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: french Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:45 Dobrze pamiętasz, że to ryba, ale też "poisson" oznacza sutenera/stręczyciela i wymawia się to poisson przez "s", a nie przez "z" [puasą], bo przez "z" wymawia się "poison" [puazą] czyli trucizna, trutka, bądź żargonowa - nuda/chała. Nazwa dla hurtowni ryb - "Poison"? Hehe...... nieświeże rybki czy co? pozdro dla anglojęzycznych Odpowiedz Link Zgłoś
amatorski Re: Najgłupsze nazwy wyrobów 28.08.04, 21:14 poison niezłe, ale kiedyś była seria środków do czyszczenia (płyn do mycia naczyń, mleczko, jakiś wc piker itd.) o pięknej nazwie FART [ang. pierd]. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hiii Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:13 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > O ile dobrze pamiętam, "poisson" (przez dwa "S") oznacza po francusku rybę. > Czyta się "puazą". Jako anglojęzyczna, zdziwiłam się widząc we > Francji "Poissonerie" czyli "Sklep rybny" :-)) "poisson" to po francusku rzeczywiście ryba, czyta się [puasą]. Wymowa, o jakiej piszesz czyli [puazą] dotyczy innego słowa: "poison", co oznacza truciznę. niestety dość często słyszy się pomyłki w wymowie tych dwóch słow, co powoduje niezły ubaw u francuskojęzycznych - np panie, które mówią, że właśnie spryskały się perfumami "ryba".... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ztpnet.pl 01.12.04, 04:35 le poisson czyta się [płaSą] i to po francusku znaczy "ryba", natomiast [płaZą] to trucizna, a pisze się przez 1 "s" -le poison Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozborn Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:49 poisson sans boison est poison czy jakoś tak... w każdym razie czyta się płasą są błazą e płazą i oznacza to, że ryba bez popitki to trucizna i to jedyna rzecz jaką lubię we francuskim Odpowiedz Link Zgłoś
leute Re: Najgłupsze hasła reklamowe 02.06.05, 21:22 Musicie po 5 razy pisać to samo!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.03.10, 20:52 Myślę, że autorowi reklamy chodzi o puzon. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.06, 11:46 w kwestii informacyjnej: rybę czyta się "płasą" (podwójne s zawsze czyta się jak s), "płazą" oznacza truciznę:) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 09:57 akurat poisson czyta sie płasą, poison to-jak w angielskim- trucizna i czyta sie płazą, pozdro jest caaly szereg sklepow konczacych sie na erie po francusku, tak po prostu tworzy sie te nazwy. a angole tez duzo zapozyczaja z franca zeby byc chic Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.03.07, 18:10 > Czyta się "puazą". Nie, "puasą". "puazą" to by była trucizna. Un poisson sans une boisson - c'est un poison. (Ryba bez popitki to trucizna) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: orliczanka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 192.165.213.* 02.05.08, 14:25 Wlasnie czyta sie "płasą" - to sa ryby; gdyby przeczytac "płazą" bylaby trucizna; Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 11:38 dwa ss czyta się jak s, jedno s jak z ryba (poisson) jest więc czytana "płasą" "płazą" to natomiast trucizna (poison) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aspelka100 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.4web.pl 06.06.03, 11:08 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) No tutaj wystarczy wiedzieć, że po francusku to znaczy dokładnie RYBA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ichi51e Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 07.11.10, 10:54 ludzie, moze konkurs? Kto najwiecej razy to jeszcze napisze?! Dawajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cb Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 01:56 Mnie ostatnio powaliła reklama jakiegoś specyfiku na katar chyba. Zaczyna się - jakżeby inaczej! - od widoku niemowlęcia... Hasło: "Życie zaczyna się od pierwszego oddechu..." Następny kadr: młodzieniec z czerwonym nosem. Fonia: "Dlatego używaj naszego specyfiku..." ! Tak sprytnie nas podeszli! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cb kanibalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 12:51 Zawsze zapominam napisać tu o reklamie pewnej zupy w proszku. Bohaterki spotu narzekają, że "trudno dobrać przyprawy". Najlepiej to wygląda, kiedy pani nachyla się nad niemowlęciem w wózeczku, a potem z takim rozżaleniem mówi: "tak trudno dobrać do niego przyprawy..." Kanibalka, tak mi się kojarzy :\ Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: kanibalizm 06.03.14, 14:44 Mnie od zawsze denerwowało i nadal Denerwuje To o świstaku i tych sreberkach - nie wiem co ludzie w tym widza i co ich w tym smieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krysia77 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 13:26 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) A to duża różnica, bo poison to po angielsku trucizna, a poisson to po francusku ryba.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bobo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 17:12 eee tam, i tak najlepsze, ze maja oni haslo reklamowe wypisane na samochodach: WSIO RYBA! Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.04, 03:51 WSIO RYBA to jeszcze nic, lepsze jest WSIE MLEKO!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haaszek Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:51 WSIE JAJA w Tesco (dobrze, że nie psie) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dragonetka kocham cie:)))) IP: *.ds2.uw.edu.pl 24.01.04, 22:53 za ten tekst - za psie jaja z Tesco i twoj komentarz tez:) Wylam ze smiechu, az sie ludzie ogladali (prawde mowiac, jeszcze wyje i jeszcze sie ogladaja;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mańka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 19:01 ale wsie to inaczej wszystkie. archaizm, bo archaizm, ale znowu nie tak idiotyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nino Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:27 "wsie jaja"-miodzio. Ale ja natrafiłem i na: "Jaja chłopskie".... Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:00 po spotkaniu ze wscieklym bykiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.dsl.bell.ca 18.10.07, 06:59 To mi przypomina gleboko socjalistyczny slogan z jakiegos punktu skupu: "Rolniku! Dbaj o czystosc swoich jaj!" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spray Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.vline.pl 07.11.04, 15:44 psie jaja!! haha, poplułam się herbatą.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon_z_Enon Mnie irytuje acze (ace - ejs)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:49 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: unejolievache Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.01.04, 19:45 A to duża różnica, bo poison to po angielsku trucizna, a poisson to po > francusku ryba. .poison to trucizna takze po francusku i przy okazji nazwa perfum:) a ja reklamy kocham=) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malach Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.one.pl 07.01.04, 21:09 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) sprawdź czy właścicielem nie jest francuz, poisson z francuskiego znaczy ryba, posion przez jedno s to samo co po angielsku, więc nazwa hurtowni Poisson przez dwa s wydaje się całkiem sensowna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kazik Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.cec.eu.int 22.01.04, 12:55 Poisson - to po francusku ryba, a poison - trucizna. Różnica niby niewielka, a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:50 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) to jak - bo poisson to ryba, ale poison to trucizna:-))))? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mańka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 18:56 chyba raczej poisson ;) chociaż gdyby była hurtownia ryb o nazwie poison, to bardziej ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał M. Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.227.* 03.11.04, 23:41 Był taki dezodorant BRUT (może jeszcze jest ;-) W reklamie było: "BRUT - istota męskości" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JaCie Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 83.71.142.* 12.01.07, 02:41 > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) "Poisson" to po francusku "ryba". O co wiec chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.09.08, 19:17 błagam nie tłumaczcie juz jak jest ryba po francuzku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: er Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 13:16 a jak jest bo przeoczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: Najgłupsze hasła reklamowe 23.05.03, 23:24 Dla mnie hit wszechczasów "Graffit - napięcie rośnie". I wszystko ze słowem "unikalny". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Art Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.biaman.pl 24.05.03, 18:44 Mnie najbardziej wkurzał spot o Knoppersie ( dobrze napisałem ?) - najlepszy o wpół do dziesiątej ( chyba ? ) w Polsce... Wyobrazcie sobie całą ludność Polski zabierajacą sie do tego wafelka właśnie o tej godzinie. :) Na marginesie - jak takim małym czyms można się najeść >? Chyba,ze kartonik...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BUKA Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 21:17 W Niemczech sparodiowano tę "polską" reklame Knoppersa i ponieważ o Polakach w Niemczech mówi się, że kradną tekst parodii Knoppersa polskiego był następujący" O godzinie 10:00 rano w Polsce(...) "GDZIE JEST MÓJ KNOPPERS?" - w domyśle....(już ktoś go ukradł ..... A'propos - polska wersja reklamy była bez sensu -m robotnicy trzeźwi i schludnie ubrani....toż to śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fem.me czy używa pani Calgon? IP: first:* / 10.10.10.* 24.05.03, 01:08 szkoda, że nie zapytali po polski Odpowiedz Link Zgłoś
nziem reklamy 27.05.03, 10:11 No i już tylko rzut kamieniem do najnudniejszych reklam...reklam proszków. A swoją drogą...widział ktoś z Was kiedyś "ZWYKŁY PROSZEK"???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fred Zwykły proszek IP: *.wodgik.katowice.pl 27.05.03, 14:20 Podobno kiedyś ktoś taki wypuścił. Efektów nie znam, więc raczej mizerne. Najlepszy sposób żeby zepsuć Fredowi dzień: uraczyć go od rana reklamą Ajaxu albo Viziru. Swoją drogą ile mózgu trzeba sobie wyciąć, żeby stworzyć takie gówno jak tekst do tej pseudooperowej pioseneczki Ajaxu? No, w sumie jest jeszcze na to szybszy sposób: uprawiać sport, pokazany w reklamie Mountain Dew ('Wolę beeez!') Odpowiedz Link Zgłoś
exploited Re: Zwykły proszek 06.06.03, 09:56 Też tak słyszałem, z tym że to podobno było na Węgrzech i tak naprawdę nie chodziło o wejście na rynek tylko zmuszenie koncernów do wypłaty odszkodowań za zabronioną reklamę porównawczą. Na początku wszystko było porównywane do "zwykłego proszku, szamponu" itd . Szkoda że nie mogę tego potwierdzić na 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie to nie było tak :) 14.05.08, 14:14 dwóch studentów z Czech zrobiło eksperyment i zaaranżowali taką sprzedaż "zwykłego proszku". Okazało się, że sprzedał się na pniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martynka Re: Zwykły proszek IP: *.lukowa7.waw.pl 11.06.03, 12:35 Matko, jak ja nienawidzę tej reklamy Ajaxu multipurpose spray, jak oni to wymawiają , co za gniot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: forumniak Re: Zwykły proszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:42 Pollene Ścinawa z jakieś 10-12 lat temu wypuściła "Zwykły proszek". Nie wiem czy jeszcze ta firma działa... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon_z_Enon A propos zwykłego proszku - wpadł ktoś kiedyś na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:51 pomysł by robić proszek "Zwykły" i oskarżać konkurencyjne wytwórnie o szkalowanie dobrego imienia marki???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jakub K. Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.129.* 27.05.03, 18:53 Było kiedyś coś takiego: Mówmy serio - tylko Perio Całe szczęście, że tej grafomańskiej reklamy już dawno nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:54 Gość portalu: Jakub K. napisał(a): > Było kiedyś coś takiego: > Mówmy serio - tylko Perio > Całe szczęście, że tej grafomańskiej reklamy już dawno nie ma. Tylko Perio - mówmy serio - miły mój i miła ma - mówmy serio, tylko Perio dba o zęby twe co dnia. (chwila przerwy i pointa:) Mówmy serio - Tylko Perio!!! (mam wyjątkową pamięć do sylabotoników, dlatego pamiętam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mayessa aniu czas na colgate-mamo ja jeszcze rysuje IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:10 -porysujemy razem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.20.110.* 16.05.05, 14:24 reklama na billbordach reala: Szynka wieprzowa 10,99/kg rysunek różowej swiaki a'la skarbonka i napis w chmurce: NIECH ŻYJE REINKARNACJA! O mało nie padłam trupem (to gdzieś tak w sierpniu zeszłego roku te cuda wisiały.) Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.07, 10:49 Obok Auchana w Bydgoszczy: Polędwica sopocka 10,99. A obok: Włodzimierz Cimoszewicz - niech połączy nas Polska. Niech połączy nas Polędwica sopocka. 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 29.05.03, 09:32 Salon szampon i odzywka w jednym - ten salon zawsze mnie frapowal. Poniewaz jestem tego warta - po co to "Poniewaz"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FLK Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.160.170.* 29.05.03, 10:34 dla mnie najglupsza jest reklam jogurtu, Jogobella bodajze - celem zycia truskawek jest smierc w jogurcie ;> jakis masochista to pisal :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.alfa.pl 10.06.03, 09:47 Dla mnie hitem w reklamie Jogobelli jest : "J. to doznanie extra dużego owocu". Nie dość, że nie po polsku to te skojarzenia...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MaDeR Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ima.pl 12.06.03, 10:23 > Dla mnie hitem w reklamie Jogobelli jest : "J. to doznanie extra dużego > owocu". Nie dość, że nie po polsku to te skojarzenia...!!! Z bananem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slotna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:31 Dla mnie hitem w Jogobelli jest: "podaruj sobie TĄ owocową rozkosz" (jakby ktoś miał wątpliwości: powinno być 'tę') Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.06.03, 11:54 a widzieliście, że kiedy truskawka spada wodospadem jogurtowym pozbywa się szypułki do tegoż jogurtu. Jogurt z szypułkami a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agassi Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:39 Ostatnio się obśmiałąm, bo leciała ta właśnie reklama w TV : Kim chciałabyś zostać, jak będziesz duża i dojrzałą? A mój facet dopowiedział: Kurwą! Jak wam się podoba ta wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: halszka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 10:01 Taka odpowiedź nasuwa się wielu osobom - mnie też ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
owera Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 11:07 a mnie skojarzyło się z pewnym filmem. - Kim chciałabyć zostać gdy bedziesz duża i dojrzała? - Króliczkiem Playboya:-) Nawet muzyka pasuje:-). Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 18:49 > - Kim chciałabyć zostać gdy bedziesz duża i dojrzała? > - Króliczkiem Playboya:-) > Nawet muzyka pasuje:-). Bo ta reklama jest pewnie a propos filmu? :) Odpowiedz Link Zgłoś