Gość: Tuska IP: 213.241.2.* 30.12.03, 22:40 nie bylam tam nigdy, gdyz nie mieszkam w Poznaniu, ale slyszalam o tym miejscu od przyjaciolki :D i fajnie mu byc :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michalina Jestem wierną fanką Kawki IP: 62.148.79.* 21.08.04, 17:54 Mieszkam w Poznaniu i jest to jedna z moich ulubionych kawiarenek przy Starym Rynku. Szczególnie polecam szarkotkę z lodami na ciepło oraz wspaniałą herbatę Earl Gray z bławatkiem. Popostu palce lizać :))) Nic dodać nic ująć - tylko iść i spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Jestem wierną fanką Kawki IP: 217.168.133.* 04.12.06, 14:17 a propos dziwi mnie podejście Pana Kucharskiego, przesada zupełna, żali się że nie mógł zjeść noworocznego śniadanka w kanjpie. Może liczył na darmowe śniadanko dla swej ekipy, a tak musiał się wykosztować w sklepie i przygotować je sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheff Re: Kawka IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 25.08.04, 15:32 kawka,kawka.........polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk kwiatek Re: Kawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:02 Kawka to wszystko co dobre w dobrej kawiarni:klimat, klasowa kawa, świetna kompetentna obsługa-co tu dużo mówić,kultowe miejsce w tym naszym Poznaniu...Mam nadzieję, że będę jeszcze długo cieszył się tym miejscem. Wszystko przygotowywane na miejscu, zaraz po przyjęciu zamówienia, nie ma więc mowy o odgrzewanych śniadaniach czy przeleżałych w lodówce deserach.Nawet jeżeli mam poczekać trochę dłużej to wiem że się nie zawiodę.Po prostu klasa. PS:Ach, i te uśmiechy kelnerek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Kawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:35 Rozumiem,że Pan Kucharski w Sylwestra się bawił,ale niektórzy tej nocy intensywnie pracują...a ok 14 to czasami, w taki dzień dopiero sprzątanie w lokalach dobiega końca...wiec proszę wybaczyc,ale Pana komentarz o pustkach w lokalach i narzekaniu jest troche nieuzasadniony...sama pracuję w kawiarni i wiem jak to wygląda od kuchni... A co do berlińskich zwyczajów, to może by tak w Poznaniu wprowadzić zwyczaj zostawiania napiwków? A Cafe Kawka polecam,bardzo przyjemny lokalik:) Jeden z moich ulubionych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Kawka IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 31.01.06, 18:49 kawki-musicie jeszcze troche popracowac nad menu.......jest ok., ale moze byc lepiej! swieze produkty same sie zachwalaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Kawka IP: *.icpnet.pl 01.02.06, 19:49 Pracuję w Kawce,chętnie dowiem się co było nieświeże??? Sugestie dotyczące menu zawsze są mile widziane,choć wydaje się,że dla niektórych i tak jest zbyt rozbudowane;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Kawka IP: 217.168.133.* 04.12.06, 14:00 Uważam to za świetne miejsce, przytulnie i zawsze można wypić pyszną kawkę, zjeść wspaniałe wypieki. ja bardzo lubię tam chodzić. Podoba mi się, że nie oszczędzają, porcje sa duże i super, bo nie lubię kiedy muszę czegokolwiek szukać na talerzu:))) Odpowiedz Link Zgłoś