Gość: maX IP: *.toya.net.pl 26.10.05, 19:39 " (...) jadąc od al. Włókniarzy w stronę Aleksandrowa nie skręcimy jak dotąd w lewo na osiedle Wielkopolskie (...)" - przecież wcześniej też nie można było skręcać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomeq Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.10.05, 23:30 Nareszcie!!! Jeżdzę prawie codziennie z Aleksandrowa do centrum, ostatnio to już była przesada z tymi remontami: 1. Żabieniec, 2. Rąbieńska - Szczecińska, 3. Drewnowska, w godzinach szczytu czas dojazdu był taki sam jak autobusem lub rowerem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atreck Re: Koniec remontów dróg IP: *.sttb.pl 27.10.05, 07:22 A może przesadą jest twoje narzekanie. Zamiast sie cieszyć że coś sie robi w tym grajdołku to u nas tylko narzekanie. Wydaje mi się że po to się ulice przebudowuje aby usprawnić ruch. Inną rzeczą jest tempo tych robót. Gdyby nic nie robiono to pewnie też byś napisał ze masz dość stania w korkach na wiadukcie na Aleksandrowskiej, że nie można Rąbieńską wyjechac na Szczecińską. To takie typowo nasze narzekanie na wszystko bez względu czy coś się robi czy zostaje po staremu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec remontów dróg IP: 62.29.248.* 27.10.05, 09:03 atrec ma 100% racji - czy niektórzy potrafią tylko narzekać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pernus Budowali na jedną zmianę... IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.10.05, 11:08 Nikt chyba nie policzył kosztu społecznego tej budowy, stania w korkach, objazdach, dodatkowe paliwo itp.. Dwa lata trwa ta budowa, jeżdżę codziennie bo nie mam drogi alternatywnej i obserwuję tempo prac i zaangażowanie firm budowlanych. Godz. 15 i nic już się nie dzieje. Obciach. Pomysleć, że są kraje gdzie koszty społeczne w tego typu inwestycjach się uwzględnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo koszt społeczny-co to? 27.10.05, 11:59 > gdzie koszty społeczne... Co to jest koszt społeczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: koszt społeczny-co to? IP: *.mnc.pl 27.10.05, 21:58 Nie rozumisz? Kase chce za straty moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Koniec remontów dróg 27.10.05, 19:25 Gość portalu: tomeq napisał(a): > Nareszcie!!! Jeżdzę prawie codziennie z Aleksandrowa do centrum, ostatnio to już > była przesada z tymi remontami: 1. Żabieniec, 2. Rąbieńska - Szczecińska, 3. > Drewnowska, w godzinach szczytu czas dojazdu był taki sam jak autobusem lub > rowerem ;-) No niezupełnie. Na tych remontowanych odcinkach nie miałbyś szans z rowerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Koniec remontów dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:40 Roboty skończone, a na Włókniarzy jeszcze wczoraj (01.11) wisiały tablice z objazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.msk.pl 27.10.05, 09:13 Czy redaktorzy wreszcie się nauczą? To święto nazywa się WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH. Zapamiętanie tego zdaje się przekraczać możliwości intelektualne niektórych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Koniec remontów dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:30 > Czy redaktorzy wreszcie się nauczą? To święto nazywa się WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH. > Zapamiętanie tego zdaje się przekraczać możliwości intelektualne niektórych! zdazyles mnie wyprzedzic. ja tez nie rozumiem, jak mozna pisac o nieistniejacym swiecie. komunistyczna indoktrynacja przynosi skutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.msk.pl 27.10.05, 10:50 Gość portalu: literka_m napisał(a): > komunistyczna indoktrynacja przynosi skutki Owszem. A spróbuj przed Bożym Narodzeniem kupić kartkę ze Stajenką i ze Świętą Rodziną! To graniczy z cudem. Są tylko Mikołaje, choinki i kartki łączące "gwiazdkę" z nowym rokiem. Albo przed Wielkanocą znajdź pocztówkę z Chrystusem zmartwychwstałym. Tym razem dostępne są głównie pisanki :/ Sorry za zejście z tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adonis21 Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.mm.pl 27.10.05, 10:23 Mam pytanie do KOMUNIKACJI. Czy bedzie można skręcać w lewo z ul. Woronicza jadąc od strony południowej, pod Dworzec Żabieniec i dalej do Brukowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Koniec remontów dróg IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 27.10.05, 19:40 Rzeczywiście, trzeba cieszyć się z konca udręki i pięknej trasy. Ale tempo prac pozostawiało dużo do życzenia. Jedno mnie zastanawia - jak wygląda sprawa firm zlokalizowanych przy remontowanej trasie: stacji benzynowej, HEPI, JASZPOL i wiele innych, których obroty radykalnie spadły lub wogóle zamarły. Czy były choć zwolnione przez Gminę z podatku od nieruchomości? I nie ma co mówić, że to ich problem, nie nasz. Nasz też, bo to są miejsca pracy i podatki. Odpowiedz Link Zgłoś