Gość: Stachanowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:01 Mamy kolejnego specjaliste na naszym lotnisku - slawny , znany i lubiany byly komendant SM Seliga. Brawo!!!! PS: To nie jest zart! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ukalo Re: Polityka kadrowa na EPLL 06.06.07, 17:23 Gość portalu: Stachanowiec napisał(a): > Mamy kolejnego specjaliste na naszym lotnisku - slawny , znany i lubiany byly > komendant SM Seliga. Brawo!!!! A Nowicki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.toya.net.pl 06.06.07, 18:10 Jeżeli można spytać, to w jakim dziale sie "przytulił" i na jakim stanowisku?? Bo jak to wszyscy wiemy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.devs.futuro.pl 06.06.07, 18:34 W dziale bespieczeństwa...... Odpowiedz Link Zgłoś
lodzianin_na_emigracji Re: Polityka kadrowa na EPLL 06.06.07, 18:51 Ja mam nadzieje ze to tylko ponury zart i spozniony Prima Aprilis...Bo jak nie to chyba obstawiam lokalnego totka dzisiaj...chociaz raczej obstawialem Nowiskiego niz Selige (ale wszystko przed nami) Zegnaj nam lodzkie lotnisko...z tak doborowa kadra fachowcow mozemy zapomniec o jakimkolwiek rozwoju... (Wcale sie nie zdziwie jak dla pensji tego pana kolejne pare osob poleci na bruk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mołodjec Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.4web.pl 06.06.07, 19:49 Powiem tylko jedno: Jak ONI się nie wstydzą!!! Bravo Sparawiedliwość i Prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:00 Sorry,ale neistety to nie zart. A btw kto to ten Nowicki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:04 Marcus ktos ty , bo widze ze z portu piszesz...kontenery pietro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.astral.lodz.pl 07.06.07, 01:06 A czy to ważne??? Pierwszy raz się tu udzielama bo już mam dość pewnych spraw(kadrowych i nietylko)jakie dzieją się w tej firmie. A żeby nieskłamać to dokładnie SPECJALISTA - taki niski poziom na początk uzyska pan L. Jeśli coś by się zmieniło to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.astral.lodz.pl 07.06.07, 01:30 oczywiście chodziło o pana S. a nie L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: randolf TZW- International Airport IP: *.toya.net.pl 06.06.07, 21:36 Republika Kolesiów.To hańba i wstyd!!!Sami specjalisci.Kto tam włada biegle jez. angielskim,może niemieckim?Skandalista na stołeczku!!!Komu posadkę,komu? Fabryka :plecaków:,a własciwie instytucja rodzinna.Zapraszamy wszystkich skompromitowanych,a miejsce się znajdzie.Panie Prezydencie,głosowałem na Pana,a co w tej Łodzi się dzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:12 Serio ??? O @#&*($^#$@ A Nowicki jeśli przyjdzie to będzie robił załodze poranne zaprawy heh. Republika kolesiów, bez kompetencji i bez wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: 91.86.5.* 06.06.07, 22:35 Dobrze zeby z Seliga to byla prawde. Przynajmniej bedzie w dyrekcji lotniska jakis kumaty czlowiek. Ja bym sie o to nie czepial. Srednia bystrosci na lotnisku wzrosnie. Oczywiscie kilku trzeba by wywalic, a szczegolnie jednego. Mial szanse, nie udalo sie, dziekujemy. Jest wiele innych miejskich spolek. Aha, stanowisko szefa strazy miejskiej jest wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.toya.net.pl 06.06.07, 22:41 Następna świnia do koryta. Nic dziwnego, że to wszystko tak nędznie się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: 91.86.5.* 06.06.07, 22:49 No ktos tam musi pracowac a Seliga ma akurat duze doswiadczenie kierownicze i organizacyjne wiec czemu nie. Oczywiscie jesli faktycznie jest tam potrzebna osoba o takich kwalifikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzianin_na_emigracji Re: Polityka kadrowa na EPLL 07.06.07, 05:25 "Seliga ma akurat duze doswiadczenie kierownicze i organizacyjne wiec czemu nie" Na przyklad jak go nie pochwala za jakas sprawna akcje to sam do siebie list pochwalny wysle :) Znakomite kwalifikacje. Stachanowiec: Nowicki to dyrektor wydzialu sportu uml - obecnie na urlopie w ramach nagrody za kompletne spieprzenie wniosku na euro 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 08:18 Oczywiście list ponownie podpisze jako Stefania. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Zrzutka na papeterię 07.06.07, 11:30 To ja proponuję jakąs akcję albo konkurs. Można by panu exkomendantowi - nowemu komendantowi dać jakąś ładna papeterię. Możemy ogłościć konkurs. Może GW się by włączyła. Niech ma facet na czym pisać te swoje "donosy" i "pochwały" na samego siebie. Jak lubi to co mu w tym przeszkadzać. Niech pan prezydent ma chociaż odrobinę frajdy z czytania tych liścików w postaci eleganckiej papeterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.07, 20:32 Czy istnieje jakas mozliwosc reakcji ? Przecierz to wyglada na patologie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:59 A czy ty mozesz miec wplyw kogo zatrudnia twoj szef? Zwiazek zawodowy dzialajacy w EPLL jest zszokowany tym angazem , tak samo jak byl zszokowany powolaniem Pana Laszkiewicza,ale na pytanie dlaczego zarzad zostal zbyty ,ze to wybor wlasciciela Portu,wiec ...robia co chca . Ale zwazywszy na fakt ,ze Port finansowany jest m.in. z pieniedzy lodzkiego podatnika to lodzianie powinni pietnowac takie powolania do tej firmy. Nie bede podpowiadal w jaki sposob..... Wracajac do ludzi na lotnisku i zwiazku zaw to caly czas sa oni olewani. Zero stazowego,zero funkcyjnego , a o premi mozna zapomniec....a EPLL jest firma miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 08.06.07, 16:08 Akurat zwiazki zawodowe to w najlepszym wypadku zlo konieczne w wiekszosci firm. A w ich kierownictwie zasiadaja najwiekasi "specjalisci", ktorzy w ten sposob zapewniaja sobie przywileje i chronia sie przed utrata pracy. Nie inaczej jest na EPLL. I ludzie wartosciowi z lotniska musza odchodzic, a zwiazkowcy zostaja. Jak jeszcze dodac do tego kogo sie w porcie zatrudnia to trudno sie dziwic ze calosc wyglada tak zalosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:44 A kogo masz na mysli mowiec "specjalisci"? KOnkrety .... NIkt sie nie chroni przed utrata pracy, jezeli ktos cos zawini to zadne zwiazki go przed tym nie uchronia. Inaczej jest z plecakami. Zalosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ci inni Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: 85.195.123.* 08.06.07, 18:27 Najwiekszym konkretem jest glowny mechanik. I do tego wasz spoleczny inspektor z ochrona, ktory szmaci ludzi. Nie rozsmieszajcie nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 08.06.07, 18:27 Bardzo dziekujemy koledze zwiazkowcowi za wypowiedz. Niestety za prace nie mozemy podziekowac a szkoda. Chetnie zabieraja na tym forum glos rozni pracownicy portu. Niektorym brakuje odwagi by sie ujawnic - prezentuja tylko anonimowo swoje odwazne wypowiedzi i stanowiska. Moze zrob to oficjalnie i sprobuj cos zmienic na lepsze. Albo po prostu sobie odpusc i przestan wypisywac te bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:04 Niebardzo rozumiem zdanie " nie mozemy podziekowac za prace ?" Kim jestes ,ze oceniasz prace ludzi z portu pewnie stojac za plotem. Najlepiej jest wygadywac bzdety nie znajac specyfiki pracy w porcie . Jak jerstes taki idealista to zatrudnij sie jako sprzatacz ,albo bagazowy i za....laj w temp 38 stopni ,albo pracuj w kontenerze z robactwem. Zapraszamy. Wracajac do glownego mechanika jak inspektora pracy ( btw , jestes niezle poinformowany - moze ty sie ujawnij ) to tak jak kazda decyzja w zwiazku tak i ta byla demokratyczna , zglosil sie i zostal wybrany . A jesli chodzi o ochrone to nie przesadzaj . Tak jak wy ich besztacie za ich prace nierozumiejac przepisow wew to juz ich traumatyczne przezycia. WYkonuja swoja prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 08.06.07, 22:17 Dla dobra portu lotniczego powinno sie pozbyc dwoch zarzadow - zarzadu lotniska i zarzadu zwiazku zawodowego. Jedni warci drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:19 Dobra idzmy dalej : czym ci zawinil zarzad zwiazkow?Tylko konkrety podaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.chello.pl 09.06.07, 22:05 Dla dobra portu kolego adamie, to związek zawodowy powinien się dogadywać z zarządem. Nie ma potrzeby nikogo się pozbywać - naczytałeś się ciut za dużo kryminałów w młodości. Poza tym nie rozumiem jadu w twoich wypowiedziach pod adresem zarządu związku, jak i zw. zaw. jako całości. Zapewniam cię, że zarząd zw. w miarę swych skromnych możliwości stara się "ugrać" jak najwięcej dla pracowników poświęcając na to swój prywatny czas i pieniądze, a wszystko to "pro publico bono et sine profit". Jeśli masz jakieś zastrzeżenia, to proszę o konkrety, ale merytorycznie, a nie texty w stylu "powinno się pozbyć zarządu związku, bo mnie się tak przywidziało". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 09.06.07, 22:20 Najgorsze co sie moze zdarzyc to jak wspanialy i prezny zwiazek "dogada sie" z rownie wspanialym i rownie preznym zarzadem portu. Wtedy Lublinka zapewne nikt i nic juz nie uratuje. A coz takiego zarzad zwiazku ugrywa (oczywiscie tylko i wylacznie pro publico bono) za swoje prywatne pieniadze ??? Naprawde urzekla mnie twoja historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.chello.pl 10.06.07, 13:09 Kolego adamie - jakoś nikt nie zwraca pieniędzy za dojazdy na spotkania z zarządem portu i zebrania związkowe zarówno członkom zarządu zw. zaw., jak i pozostałym jego członkom. Jakoś nie doceniasz wolnego czasu, który zarząd zw. poświęca na dojazdy na te spotkania i same spotkania z zarządem portu (a w trakcie negocjowania regulaminu premiowania bywało, że trzeba się było spotkać z prezesem i kilka razy w tygodniu). Jakoś nie doceniasz podwyżek, które udało się załatwić zarządowi zw. zaw., jakoś nie dostrzegasz premii, które również udało się wywalczyć... Pozostałych szczegółów "walki związkowej" nie będę już opisywał, bo przecież i tak tego nie docenisz... Twoim zdaniem zarząd zw. zaw. jest "be" i nic już tego w twojej ciasnawej mózgownicy nie zmieni. Miło mi, że urzekła cię moja historia - i polecam się na przyszłość, ale jakoś jednocześnie nie dostrzegłem w twojej wypowiedzi żadnych merytorycznych argumentów "przeciw" obecnemu zarządowi zw. zaw. w PL Łódź. Z utęsknieniem oczekuję na nieco bardziej konstruktywną krytykę z twej strony, licząc że w odpowiedzi uda mi się znów ciebie urzec i oczarować. PS - uchyl rąbka tajemnicy i napisz, czy jesteś pracownikiem PL Łódź, czy wszechwiedzącym i "świetnie" zorientowanym obserwatorem "zza płota" lotniskowej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 10.06.07, 16:12 drogi kolego zwiazkowcu! Jak wynika z twoich postow i z tego co wiadome jest wszem i wobec ostatnie czasy to pasmo nieustajacych sukcesow zarzadu portu. Zwiazkom to nie przeszkadza, bo tego nie zauwazaja w walce o podwyzki, premie i inne przywileje (wiadomo ze glownie dla swoich, ale przeciez mozna sie zapisac i zostac czlonkiem). A moze zauwazaja, tylko lepiej sie targowac o swoje, a nie myslec czyms wiecej, bo i po co. I trzeba byc grzecznym i poslusznym, to wtedy spotka cie zasluzona nagroda. Ciekaw jestem komu bedziesz teraz nadskakiwal kiedy Marzec wyjechal? Pewnie Lysemu, tylko czy on to doceni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.lodz.mm.pl 10.06.07, 20:53 Kolego adamie - kiedy czytam twoje posty dotyczące działalności zw. zaw. na lotnisku, to opadają mi ręce... Co ma działalność związkowa do "sukcesów" zarządu portu (związanych choćby z "pozyskiwaniem" nowych połączeń lotniczych)? Zadania zw. zaw. określa ustawa o zw. zaw.(głównie starania o sytuację załogi danego zakładu pracy - w tym kwestie uposażeń, a także sprawy związane z przestrzeganiem BHP w miejscu pracy) i nie ma tam ani słowa o wciskaniu się w działania zarządu dotyczące innych materii. Oczywiście - na spotkaniach z zarządem nieraz proponowaliśmy pewne rozwiązania, które - naszym zdaniem - usprawniłyby działalność spółki, ale - w myśl ww. ustawy nasz głos w tej materii był tylko i wyłącznie doradczy i pracodawca nie jest absolutnie zobligowany, by w jakikolwiek sposób liczyć się z nami w tych kwestiach. Takie jest prawo i nic na to nie poradzimy. Jeśli Twoim zdaniem walcząc o podwyżki wynagrodzeń i kwestie związane z BHP w naszym zakładzie pracy zarząd związku nie wywiązuje się ze swych statutowych zadań, to świadczy o twojej nieznajomości prawa i troszkę naiwnej porywczości. Pewnie, że twoim zdaniem można powywieszać zarząd portu i związku na latarniach, ale to do niczego nie doprowadzi... i nie do końca jest takie proste. Kolejne sprawy świadczące o totalnej nieznajomości przez ciebie prawa i sytuacji na lotnisku, to naiwne przekonanie, że zw. zaw. to jakieś "kółko wzajemnej adoracji" grupy kolesiów załatwiających sobie u prezesa wciąż nowe bonusy. Otóż nie - związkowcy działają narażając swoje cenne tyłki, by uzyskać coś dla ogółu załogi - także ludzi nie zrzeszonych w związkach, a takich jest na lotnisku większość. Secundo - negocjacje związkowe nigdy nie toczyły się z udziałem p. Marca i p. Łaszkiewicza, więc nie rozumiem czemu twoim zdaniem miałbym im nadskakiwać. I wreszcie po trzecie - zarząd związku nie ma tak różowo, jak sądzisz. Kilku jego członków w związku z działalnością "solidarnościową" musiało za sprawą jednego z ww. włodarzy portu lotniczego mieć do czynienia z naszą ukochaną Policją... Okazało się, że ów włodarz nie miał racji, ale jakoś słowo "przepraszam" pod adresem związkowców nie padło. Drogi adamie - łatwo jest krytykować związek zawodowy nie mając bladego pojęcia o prawie pracy i sytuacji na lotnisku o czym świadczą twoje dotychczasowe wypowiedzi. Do tej pory nie oświeciłeś mnie, czy jesteś pracownikiem portu, czy specjalistą "zza płota", a w którymś w swoich wcześniejszych postów piałeś, by związkowcy się ujawniali. To wg. ciebie ma działać tylko w jedną stronę? Nic nam o sobie nie napiszesz? PS - Mam nadzieję, że znów urzekła cię moja historia. Zawsze do usług - związkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 10.06.07, 23:27 Wydaje mi sie, ze to Ty jednak nie do konca rozumiesz roli zwiazkow zawodowych. Ich zasadniczym zadaniem nie jest "dogadywanie sie z Zarzadem", tylko skuteczne reprezentowanie interesow pracowniczych. Oczywiscie najlepiej bedzie jak bedzie to sie odbywac w drodze negocjacji, ale nie zawsze tak sie da. Poza tym pisanie, ze zarzad zwiazkow zawodowych nastawia "swoje swiete tylki" to robienie ludziom wody z mozgu, bo liderzy organizacji zwiazkowych sa CHRONIENI przez Prawo Pracy i np. nie moga byc normalnie zwolnieni tak jak inni. Chcialbym tez zwrocic uwage, ze dyletanctwo i niekompetencja takich panow jak Marzec czy Laszkiewicz i np. brak rozwoju siatki polaczen wplywa na place pracownicze i powoduje, ze sa one niskie, jak rowniez prowadzi do zwolnien. Opisany przez Ciebie przyklad nieuprawnionego zaangazowania Policji i brak reakcji ze strony zwiazkow zawodowych nie najlepiej swiadczy o ich dzialaniu: po to dzialacze zwiazkowi sa chronieni przez prawo, aby dzialac w obronie innych. To proste i logiczne. Pozdrawiam, Albert P.S. Czyzby Marzec na stale nas opuscil? To chyba byloby zbyt piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.toya.net.pl 11.06.07, 20:33 Dokladnie tak. Ale sa zwiazkowcy i zwiazkowcy. A jakie sa zwiazki na lotnisku kazdy widzi... A w temacie Marca to tylko zamorska delegacja sluzbowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:16 No jakie sa te zwiazki?Prosze o konkrety Do poprzedniego postu: zwolnic nie mozna przewodniczacego zwiazku w drodze normalnego rozwiazania umowy o prace. Ale jezeli dany klient bedzie mial prawomocny wyrok sadu , co bedzie uniemozliwialo wykonywanie swoich obowiazkow jegozwolnieni to kwestia 15 minut w swietle prawa. Taka sytuacja miala sie prawdopodobnie odbyc na lotnisku.Ale sie chyba nie udala. Jezeli sprawa definitywnie sie zakonczy forum zostanie poinformowane z detalami czego dotyczyla itd. Adam, co ty tak najezdzasz na te zwiazki? Jakies traumatyczne wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Czy zwiazek zawodowy cos zrobi ? 10.06.07, 21:57 Gość portalu: adam napisał(a): > [...] Ciekaw jestem komu bedziesz teraz nadskakiwal > kiedy Marzec wyjechal? Pewnie Lysemu [...] Moment, moment.... A gdzie wybyło Marca? Czyżby nie pracował już na lotnisku? mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Czekamy na Marie Maciaszczyk i Nowickiego! IP: 213.52.175.* 07.06.07, 22:09 Niestety nie mieszkam w Lodzi, ale po glowie chodzi happening przed terminalem lotniska pod haslem: Mamy Laszkiewicza i Selige, a teraz czekamy na Marie Maciaszczyk i Nowickiego! Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Czekamy na Marie Maciaszczyk i Nowickiego! IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.07, 22:27 lepiej "Mamy Laszkiewicza i Selige - STOP PNEUMOKOKOM" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czekamy na Marie Maciaszczyk i Nowickiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 05:04 nie najgorsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarson Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.138.rev.vline.pl 08.06.07, 12:57 Serdeczne wyrazy współczucia dla Służby Ochrony Lotniska z powodu nastania ex- komendanta -składają pracownicy Straży Miejskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Ja też chcę pracować na lotnisku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:59 Bardzo chcę pracować na lotnisku. Uważam, że przydałby się specjalista od negocjowania nowych połączeń. Zgaduję, że zajmuje się tym już jakaś Bardzo Kompetentna Osoba, ale najwidoczniej jest bardzo obciążona pracą, dlatego chętnie pomógłbym przynajmniej w dwóch konkretnych dziedzinach: 1. Przychodzenie punktualnie na spotkania z przedstawicielami linii lotniczych i innych firm chcących działać na Lublinku. Rozpoczynałbym prowadzenie narad, a Główny Negocjator mógłby spokojnie przyjść później, żeby podpisywać umowy. 2. Zostawanie do końca na konferencjach branżowych, które są okazją do nawiązywania i podtrzymywania kontaktów z osobistościami rynku lotniczego. Główny Negocjator mógłby wtedy spokojnie wychodzić na początku nie mając tego ewidentnego dyskomfortu, że coś zaniedbuje. Naturalnie, cała przyjemność zapowiadania nowych połączeń zostawiłbym Głównemu Negocjatorowi. Wszyscy się zgodzimy, że z tego wywiązuje się całkiem nieźle. Teraz czekam na informację z Lotniska, że akurat przypadkiem jest wolne takie stanowisko. Obiecuję odpowiedzieć bezzwłocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizjoner Re: Ja też chcę pracować na lotnisku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:13 Polecam artykuł w piątkowym Expresie -Miękkie lądowanie komendanta Seligi. Myślę, że kolega,który tak bardzo chce pracowac na tym lotnisku po kilku tygodniach, czy miesiącach zmieniłby zdanie. Lotnisk w tym kraju jest wiele- więc dlaczego to? Czy to już dno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarson Re: Ja też chcę pracować na lotnisku!!! IP: *.138.rev.vline.pl 08.06.07, 15:01 Kolega chce pracować bo nie wie jak to wygląda od środka. No ale ryzykantów nie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ja też chcę pracować na lotnisku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 20:03 ludziska kochane, przecież to co napisał Wilczy to jest IRONIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: Ja też chcę pracować na lotnisku!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.07, 23:32 Oczywiście że tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciolo Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:42 Tak co do polityki kadrowej to dodam że na lotnisku jest zatrudniony strażak, który w trybie awaryjnym odszedł z PSP (brak wymaganego wykształcenia). A na lotnisku ma się dobrze i zajmuje odpowiedzialne stanowisko szefa zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lcj Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.pai.net.pl 26.06.07, 13:22 o widze LSP tez pisze na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooity Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:18 To widać że na lotnisku pracuja osoby bez wykształcenia???Jeżeli już dochodzi następna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazak z 10 Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:39 A to znów mój kolega spadł na cztery łapy !!! Jeżeli nie wiadomo o co to chodzi o pieniądze. Przez kilka lat zajmował stanowisko w PSP nie posiadając wymaganego wykształcenia (blokował innej osobie która chodziła wcześniej do szkoły a nie kupiła...................... tak jak on). A teraz czytam że taki numer przechodzi mu na sucho po raz kolejny. Troche dziwne lecz u nas w kraju kolesi wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PILOT......fruuu ! Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.toya.net.pl 03.07.07, 10:57 Stanowisko miał za wyniki sportowe "pożarnicze" i mieszkanie służbowe a inny strażak płaci duże pieniądze za wynajem lokalu. Ciekawe dlaczego pozostawił Katowice.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Polityka kadrowa na EPLL IP: *.pienista.net 04.07.07, 22:10 Dobry strażak i kolega , troszeczke zrobił dla PSP.Na lotnisku moze się przydać. Zazdroszczą mu, ale czego naprawde czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachanowiec Glowny Mechanik EPLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:32 Ciekawe jak sie miewa Glowny Mechanik po ostatnim swoim wystepie? Wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekzegarek Re: Glowny Mechanik EPLL IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.07.07, 21:40 pewnie sie zalal jak zwykle :) ... lzami oczywiscie hehehehe ale respect dla dyrektorstwa za niedopuszczenie do ukrycia tego faktu i prawidlowa reakcje, czekamy na dalsze kroki W IMIE ZASAD ... MECHANIKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Glowny Mechanik EPLL IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 09:58 > pewnie sie zalal jak zwykle :) ... lzami oczywiscie hehehehe > ale respect dla dyrektorstwa za niedopuszczenie do ukrycia tego faktu i > prawidlowa reakcje, czekamy na dalsze kroki > W IMIE ZASAD ... MECHANIKU Zalał w trupa i w dodatku rozrabiał.Stawiam, że dalej będzie Głównym Mechanikiem bo ma szerooookie plecy. Pewnie musi doiść do wypadku zeby takiego matoła wywalić z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś