Dodaj do ulubionych

Rozklady jazdy MPK niedostepne

IP: *.prokom.pl 07.10.03, 14:03
No tak, proba skorzystania z rozkladow jazdy na stronie MPK konczy sie
obejrzeniem komunikatu o braku zadanego zasobu.

Ciekawa polityka informacyjna. Czy tego nie mozna robic np. noca? Mnie
zmuszaja do pracy w weekendy jesli instalacja upgrade ma przerwac prace
klienta.....

No ale niestety wladze uwazaja ze mieszkancy to holota nikomu nie potrzebna.
Obserwuj wątek
    • sluzbowo Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne 07.10.03, 14:31
      Przed chwila sprawdzalem - wszystko dziala ...

pzdr

sluzbowo
      • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 07.10.03, 14:55
        Prosze bardzo to sie ukazuje ....
        Odswiezalem, usuwalem local cache, uzywalem shifta ....

<html>
        <head>
        <title>Apache Tomcat/4.1.24 - Error report</title>
        <style><!--H1{font-family : sans-serif,Arial,Tahoma;color :
        white;background-color : #0086b2;} H3{font-family :
        sans-serif,Arial,Tahoma;color : white;background-color : #0086b2;}
        BODY{font-family : sans-serif,Arial,Tahoma;color : black;background-color :
        white;} B{color : white;background-color : #0086b2;} HR{color : #0086b2;}
        --></style>
        </head>
        <body>
        <h1>HTTP Status 404 - /data/rozklady/rozklady_f.html</h1>
        <hr size="1" noshade="noshade">
        <p><b>type</b> Status report</p>
        <p><b>message</b> <u>/data/rozklady/rozklady_f.html</u></p>
        <p><b>description</b> <u>The requested resource
        (/data/rozklady/rozklady_f.html) is not available.</u></p>
        <hr size="1" noshade="noshade">
        <h3>Apache Tomcat/4.1.24</h3>
        </body>
        </html>
        • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 07.10.03, 14:58
          Wesja tylko sam tekst bez tagow....

HTTP Status 404 - /data/rozklady/rozklady_f.html

type Status report

message /data/rozklady/rozklady_f.html

description The requested resource (/data/rozklady/rozklady_f.html) is not
          available.
          Apache Tomcat/4.1.24
          • Gość: M.E. Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 15:09
            U mnie działa.
            • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 07.10.03, 15:12
              No ale moze dojscie z Lodzi do Lodzi przez Gdynie trwa tak dlugo ze jeszcze ta
              strona nie zdazyla sie pojawic ....

No dobra ale tak na powaznie wiem ze mam przynajmiej dwa proxy w szeregudo
              internetu. A HTML 1.1, proxy i przegladarki to niestety cos co razem nigdy
              dobrze nie dziala. I MSIE i Netscape.

• Gość: Bart Wprost: odczep się człowieku! IP: *.tpnets.com 07.10.03, 18:03
      Studi, pomyśl 10 razy co napiszesz.
      Zmienił się design strony MPK. Zmieniły się linki. Już nie ma
      www.mpk.lodz.pl/data/rozklady/rozklady_f.htmltylko
      www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp
      co można łatwo sprawdzić nie używając słownictwa branżowego, którego
      znajomością tak się chwalisz (opowieści skrypty).

I daruj sobie te kretyńskie komentarze.
      Pozdrowienia,
      Ślepa Gienia.
      • Gość: STUDI Re: Wprost: odczep się człowieku! IP: *.prokom.pl 08.10.03, 11:31
        Jesli juz tak panie Bart obrazasz to powiem ze m.in. po to sa pewne naglowki na
        stronie www alby m.in. podac czas zycia zawartosci strony. Inaczej mowiac ma to
        tez sluzyc temu aby proxy serwery czy inne w3cahe nie trzymalo w niekonczonosci
        nieaktulana zawartosc strony.

• Gość: Bart Re: Wprost: odczep się człowieku! IP: *.tpnets.com 08.10.03, 12:18
          Ja się wcale nie obrażam, tylko się wkurzyłem. Oburzyłeś się na stronę MPK i
          użyłeś jakiś wielkich frazesów. Tylko tyle. Poza tym zanim coś skrytykujesz, to
          sprawdź dokładnie.
          I nie per "pan"!
          • Gość: STUDI Re: Wprost: odczep się człowieku! IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:21
            Naprawde chcialem to sprawdzic - i tkai efekt.

Teraz jak w koncu ruczyl serwer po jakiejs malej niedyspozycji mam jakas ocene.

Ale o to w inny watku.

Wielkim minusem nowej strony jest jej ociezalosc. No ale jak widac Microsoft .....
    • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 08.10.03, 11:26
      Bart zamiast najezdzac to skomentuj to co sie pokazuje po wybraniu wskazanego
      Pprzez Ciebie linku:

Internal Server Error
      The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to
      complete your request.

Please contact the server administrator, you@your.address and inform them of the
      time the error occurred, and anything you might have done that may have caused
      the error.

More information about this error may be available in the server error log.

IIS/5.0 Server at www.mpk.lodz.pl Port 80

• Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:02
        Juz dziala..... W sumei to jestem ciekaw jak czesto bezie padal im ten IIS.
      • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:08
        W koncu podniesli tego IIS'a. Ciekaw jestem jak czesto bedzie padal lub bedzie
        przeciazony. Czemu wybrano gowniany produkt??? Poprzenio byl Apache.
        • Gość: Bart Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.tpnets.com 08.10.03, 12:22
          W kwestie techniczne się nie zagłębiam, ale fakt: ostatnio transfer ze strony
          MPK jest bardzo niski i również wyobraź sobie mi się to nie podoba. Mam
          nadzieję, że naprawią, chociaż jak skasowali papierowe rozkłady jazdy, to
          pewnie i utrudnią posługiwanie się wersją w sieci. I wtedy będzie łatwiej kupić
          Express. Sytuacja byłaby jasna, jeżeli również Dziennik i Gazeta drukowałby owe
          rozkłady. A tak mamy powód do domysłów.
          Mam nadzieję, że wszystko się polepszy w ciągu kilku dni.
          • Gość: STUDI Re: Rozklady jazdy MPK niedostepne IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:43
            A wystarczyloby tylko zrobic na poczatku wybor wersji strony.

Ba widizlem nawet perfekcyjnie co doszybkosci ladowania stronke wykonana we
            flashu. No ale to sa neiprofesjonalne rozweiazania, wiec mamy Microsoft :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka