Dodaj do ulubionych

SP 83 we Wrocławiu

IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 23:42
Czy znajdę tu jakiś absolwentów?
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: Tekla Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 16:52
      Absolwentką nie jestem, ale spędziłam tam trzy lata, które bardzo dobrze
      wspominam, szczególnie w porównaniu z moja późniejszą budą. Mój rocznik
      kończył w 1987, klasa B.
    • Gość: Borsuk Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 20:50
      Nie jestem absolwentem. Przez kilka lat pracowałem w tej szkole i bardzo mile
      ją wspominam.
      • Gość: Katarzyna Re: SP 83 we Wrocławiu IP: 134.147.154.* 02.10.02, 15:32
        Ja tez chodzilam do tej szkoly. Skonczylam ja w 1975, wychowawczynia byla
        P. Glowacz (niestety dawno juz nie zyje). Chodzilam do klasy b, pozdrawiam
        Brygide, Danke i Dorote
        • balanescu Re: SP 83 we Wrocławiu 02.10.02, 23:17
          ja skończyłem tę szkołę w dziewięćdziesiątym trzecim i wcale mi nie tęskno.
          Pełno tam było rozbrykanych smarkaczy, którzy pluli, bili się, psikali gazem
          łzawiącym, rozbijali buteleczki ze "śmierdziuchem", skakali sobie po stopach
          (taka zabawa - nazywała się prince polo... kurczę, tylko skąd ta nazwa?)

hue hue hue..

nie darzę tej szkoły żadnym sentymentem, w przeciwieństwie do liceum -
          dziesiątki.

pzdr
          • Gość: Tekla Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 14:32
            Co ty powiesz, prince polo tyle lat się utrzymało??? Ot, szkoła z
            tradycjami ;) . Jak tam przyszłam w 81 to już było (w mojej poprzedniej
            podstawówce nikt o tym nie słyszał).
          • Gość: kabia Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:35
            hehe. ja tesh najpierw 83 (potem nowy epizod zwany gimnazjum- 24) i teraz
            dziesiątka
          • mika Re: SP 83 we Wrocławiu 01.04.04, 12:43
            a w ktorej byles klasie? bo ja tez w tem roku zakonczylem tam nauki
      • Gość: dinfea Re: SP 83 we Wrocławiu-czy ktos pamieta staroste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 16:22
        Skonczylam sp 83 dwa lata temu(reforma na szczescie mnie
        nie objela).Teraz chodze do 10 lo.Bardzo milo wspominam
        p.Oleksy,p.Piroga(oj,z nim to byly historie...),p.Migule
        i p.Kotale tez.To naprawde niesamowici ludzie,nadawali
        tej szkole specyficzny klimat.A pamietacie Staroste?
        Teraz szkola strasznie sie zmienila,nie ma JUZ TEJ
        DUSZY,tylko wszedzie paletaja sie male bachory...A
        szkoda.8 klasa w 83 to bylo cos...
        • Gość: Borsuk Re: SP 83 we Wrocławiu-czy ktos pamieta staroste? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 00:03
          Gość portalu: dinfea napisał(a):

> A pamietacie Staroste?
          > Teraz szkola strasznie sie zmienila,nie ma JUZ TEJ
          > DUSZY,tylko wszedzie paletaja sie male bachory...

Czy oznacza to, że nie ma już w szkole pani Starosty? Szkoda. Wiem, że nic nie jest wieczne. Nikt też. Ale SP 83 bez p. Starosty nie mogę sobie wyobrazić.
          • Gość: juwil Re: SP 83 we Wrocławiu-czy ktos pamieta staroste? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 21:38
            Też nie przepadałem ale wiele lat póxniej dowiedziałem się ze przeszła wtedy
            wielka tragedię .Może to by wyjaśniło wszystko....
    • Gość: piotr Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.abo.wanadoo.fr 04.10.02, 23:50
      witaj kasiu!!! tez (Glowacz) byla moja wychowawczynia niewiedzialem ze juz nie
      zyje??? to kiedys byla moja najlepsza szkola mam wspaniale wspomienia
      POZDROWIENIA dla wszystkich
      • Gość: Katarzyna Re: SP 83 we Wrocławiu IP: 134.147.154.* 07.10.02, 10:04
        Hallo Piotrze,
        jestem ciekawa czy jestes z mojej klasy (koniec 1975)?.Z mojej b klasy pamietam
        tylko Piotrka Lewickiego, moze tez byl jakis inny. Pania Glowacz odwiedzalam
        czesto, bedac w ogolniaku, zmarla po mojej maturze po 1980 roku. Czy pamietasz
        nazwiska innych nauczycieli ? Polskiego uczyla pani Wlodarczyk, Panas byl
        dyrektorem,innych nauczycieli nie pamietam, moze ty masz lepsza pamiec, minelo
        w koncu 27 lat. Jesli jestes z mojej klasy to sie przypomnij, uciesze sie jak
        sie odezwiesz. Katarzyna
        • Gość: Joanna Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 19:15
          Ja skonczylam w roku 1998, stosunkowo niedawno...
          Moją wychowawczunią była pani Olbrycht i chwilowo pani Czekierda.
          pzdr
          • Gość: kabia Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:35
            witam. ja tesh stusunkowo niedawno skończyłam tą szkołe bo w 1999 roku, i sie
            załapałam na nowy system gimnazjum (gimnazjum 24 - teraz sie mieściu w filii
            83, czyli tam gdzie kiedyś m łodsze klasy) i w gimnazjum moją wychowawczyną
            była pani Olbrycht. super babka.
        • francuz1 Re: SP 83 we Wrocławiu 10.10.02, 11:56
          witaj Kasiu!!!
          nie pamietam wszystkich nauczycieli? ale wlodarczyk tak!!!
          Piaseckiego,burkowskiego,podnisinska,marszalska
          jesli chodzi o piotra lewickiego to nie pamietam czy chodzilem z nim do klasy?
          ALE z piotrkiem Kijkowski i Lesiukiem
          kasiu napisz do mnie na POCZTE to sobie powspominamy
          odezwij sie!!!
          pozdrowienia dla wszystkich!!!
          • Gość: Katarzyna Re: SP 83 we Wrocławiu IP: 134.147.154.* 10.10.02, 13:49
            Hallo Francuz,
            fajnie ze sie odezwales. Wielu nauczycieli nie pamietam, ale Marszalska
            oczywiscie tak, zawsze spiewalam falszywie na spiewie ,zeby sie nie dostac do
            choru. ale i tak musialam spiewac drugim glosem. Wczoraj wyciagnelam swoje
            stare zdjecie z 8 klasy i o zgrozo bylam w 8c a nie w 8b. Bylo nas w klasie
            7 dziewczyn i 21 chlopakow. Piotrek Lesiuk chodzil do innej 8, to byl wielki wy
            rosniety chlopak chyba spadochroniarz. Z mojej klasy pamietam paru chlopcow
            Arek Rogalski, Janusz Siwicki, Slawek Krywin a z dziewczyn Dorota Salaga,
            Brygida Madeja i Kaska Domanska (to ja). Z innych klas pamietam Baske Krawczyk
            Kaske Eggermajer z chlopcow raczej niewielu. Napisz mi do jakiej klasy chodziles
            i co robiles po podstawowce. Ja chodzilam do slynnego XIV LO na Szczytnickiej,
            o ktorym teraz czyta sie wiele niestety niedobrego. A tak apropo czego uczyla
            Podnisinska, nie moge sobie za nic przypomniec. Mialam fajna mloda nauczycielke
            z geografii, ktora w zimie nosila cieple majty po kolana pod spodniami i wszyscy
            sie z tego smiali. Nie ma co, byly to fajne czasy i fajnie powspominac.
            Pozdrowienia . Kaska
            • francuz1 Re: SP 83 we Wrocławiu 10.10.02, 14:13
              do Kasi!!!
              ten spadochroniarz to ja!
              a tak pozatym to to latalem po ruznych szkolach i zadna nie szkonczylem?
              od 1980 roku mieszkam we francji (paris) zalozylem rodzine (zona francuzka)
              mam 3 corki i bardzo teskie za moim kochanym wroclawiem a z wlaszcza za
              KARLOWICAMI niewiem czy pamietarz mojego brata MARKA bardzo ladnie malowal
              obrazy ?
              Kasiu napisz cos o sobie !!!
              a wogule nie moge sobie ciebie przypomniec???
              8C czy wyscie nie przyszli z 75? jesli tak to napewno chodzilas do klasy z
              olkim lazarenko?
              • Gość: Kaska Re: SP 83 we Wrocławiu IP: 134.147.154.* 10.10.02, 15:26
                Do Francuza,
                To prawda przyslismy z 75, Olek Lazarenko cos mi sie kojarzy, ale Marka nie
                pamietam,za to Piotrka Lesiuka dosc dobrze, chyba dlatego ze byles dosc
                wyrosniety. Ja poszlam potem na studia geologii skonczylam je i od 1986 roku
                mieszkam w Niemczech. Do Wroclawia jezdze dosc czesto , teraz jade w
                pazdzierniku. Na Karlowicach nie bywam czesto, nie mam tam za wielu znajomych,
                kontakty sa bardziej z ogolniaka niz z podstawowki. Od 20 lat jestem mezatka
                i mam 12 letnia corke. A Ciebie co ponioslo do tej Francji? W Paryzu bylam
                kilka razy ,ale nawet mi do glowy nie wpadlo, ze ktos tam mieszka z dawnej
                budy. Nie dziwie sie ze mnie nie pamietasz, piekna to ja nigdy nie bylam, ale
                pamietasz pewnie Brygide nasza gwiazde ja sie z nia przyjaznilam. Mialam dlugie
                wlosy zwiazane w kitki i nalezalam (niestety ) do klasowych prymusow.
                Napisz jak Ci sie wiedzie i czy przyjezdzasz czesto do Polski. Kaska
                • francuz1 Re: SP 83 we Wrocławiu 10.10.02, 16:26
                  kasiu podaje ci e-mai francuz1@poczta.gazeta.pl
                  podaj mi twoj
              • Gość: Joanna Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 21:57
                francuz1 napisał:

> do Francuza1
                > ten spadochroniarz to ja!
                > a tak pozatym to to latalem po ruznych szkolach i zadna nie szkonczylem?
                > od 1980 roku mieszkam we francji (paris) zalozylem rodzine (zona francuzka)
                > mam 3 corki i bardzo teskie za moim kochanym wroclawiem a z wlaszcza za
                > KARLOWICAMI niewiem czy pamietarz mojego brata MARKA bardzo ladnie malowal
                > obrazy ?
                > Kasiu napisz cos o sobie !!!
                > a wogule nie moge sobie ciebie przypomniec???
                > 8C czy wyscie nie przyszli z 75? jesli tak to napewno chodzilas do klasy z
                > olkim lazarenko?

a czy te 3 córki to Cindy, Kasia i Ania?
                Bo wszystko mi się zgadza :)
                Pozdrowienia dla całej rodzinki :) a w szczególności dla Cindy
    • justk Re: SP 83 we Wrocławiu 10.10.02, 10:32
      Jestem absolwentka tej szkoly z roku '85 i baaaardzo milo wspominam. Pozdrawiam
      cala moja klase
      justyna
    • kedmund poszukaj na szkolnelata.pl 11.10.02, 14:43
      • Gość: kart Re: czemu tu nikt już nie zagląda, smutno tu! IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.02, 22:22
        prosze piszcie coś bo mi się robi smutno. ja skończyłem tą szkołe w tym roku i
        szkoda że jeszcze do niej nie chodze. moją wychowawczzynią była pani Kotala.
        Mojim najlepszym nauczycielem był pan Piróg. pozdrawiam wszystkich i mam
        pytanie do maka kturym jesteś rocznikiem
        • Gość: Tekla Re: czemu tu nikt już nie zagląda, smutno tu! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 23:27
          Kotala? Od plastyki? Przynajmniej w 1984 ktoś o tym nazwisku uczył plastyki.
          • Gość: balanescu Re: czemu tu nikt już nie zagląda, smutno tu! IP: *.media4.pl 16.11.02, 11:03
            Kotala! Alfreda! no przecież!

mnie też uczyła - na początku lat 90tych... wspominam bardzo ciepło.
            Pamiętam jej charyzmatyczny wygląd - to artystowskie futro i makijaż - czerwone
            kropki na powiekach... Nadzwyczajne.
            :))

pozdr. absolwentów (chociaż nie wszystkich - wyłączam parę osób z mojego
            rocznika, które dały mi się mocno we znaki - już one wiedzą, o kogo chodzi;)))
            • Gość: Wiedźma Re: Pani Alfreda Kotala i Heniu :) IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.02, 22:16
              Gość portalu: balanescu napisał:

> Kotala! Alfreda! no przecież!
              >
              > mnie też uczyła - na początku lat 90tych... wspominam bardzo ciepło.
              > Pamiętam jej charyzmatyczny wygląd - to artystowskie futro i makijaż -
              czerwone
              >
              > kropki na powiekach... Nadzwyczajne.
              > :))

Pani AlfredY Kotali nie zapomnę nigdy. Jej cudowny makijaż, oryginalny gust :)
              NAjlepsze jest to, te futerka... futerko w lecie, sandałki w zimie... ahh...
              I jej klipsy, zawsze plastikowe (w podstawówce byłam na tyle beszczelna, że
              mówiłam jej, że świetne w/w klipsy :) )
              Plastyczka nie miała jeszcze litości przy wstawianiu uwag :)
              Były to uwagi w stylu:
              "U. twierdzi, że jest przypadkiem"
              "B. znęca się fizycznie na kwiatkach"
              "K. wykonuje rzuty gąbką po klasie"
              "S. uważa,że jest patafianem"
              Więcej nie pamiętam... ;)

Teraz (po super reformach oświatowych) uczy dzieci historii.
              Ale np. taki Pan Henryk Miguła uczy przyrody, a wcześniej uczył matematyki, ale
              jest fizykiem. Też go miło wspominam, choć niektórzy bardzo mu dokuczali (akcje
              typu przenoszenie samochodu). Pamiętam, gdy byłam uczennica VIII klasy, Heniu
              przyniósł swoją gitarkę elektryczną i zaczął grać... :) A były to piękne
              kawałki :)

pzdr wszystkich
              W I E D Ź M A
              • Gość: Tekla Re: Pani Alfreda Kotala i Heniu :) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 15:20
                Hej, Wiedźma, a kiedy kończyłaś podstawówkę? Bo mnie Kotala uczyła, a na
                lekcje z Migułą się nie załapałam, bo przeszłam do innej szkoły.
                • Gość: Wiedźma Re: Pani Alfreda Kotala i Heniu :) IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.02, 21:44
                  Gość portalu: Tekla napisał:

> Hej, Wiedźma, a kiedy kończyłaś podstawówkę? Bo mnie Kotala uczyła, a na
                  > lekcje z Migułą się nie załapałam, bo przeszłam do innej szkoły.

Skończyłam w sumie niedawno - 5 lat temu, chodziłam do "d" klasy.
                  A Ty?
                  • Gość: Tekla Re: Pani Alfreda Kotala i Heniu :) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 15:11
                    Ja jej w ogóle nie skończyłam, bo zmieniłam szkołe, ale mój rocznik kończył 15
                    lat temu. No cóż, uczniowie się zmieniają, nauczyciele są wieczni :)))).
                    Pozdrawiam,
                    Tekla
              • Gość: balanescu Re: Pani Alfreda Kotala i Heniu :) IP: *.media4.pl 27.11.02, 09:29
                Strasznie mi było żal Henia:((
                Nie wiem, czy to był jednorazowy wypadek, czy zdarzało się to częściej, ale
                pewnego razu jego samochód został postawiony na takich słupkach przy ulicy -
                stał nad ziemią. Pamiętam patrzyłem przez okno gdy Henio podchodził do niego...
                Widziałem jak opuszcza głowę, chowa ją w ramionach. Wstrząsający widok.
    • jan.kran Re: SP 83 we Wrocławiu 26.11.02, 09:01
      Jak milo powspominac dawne czasy! Ja chodzlam do klasy z Lesiukami. Skonczylam
      szkole w 1974 roku. Pani Podniesinska uczyla polskiego. Bardzo lubilam Pania
      Glowacz. Stracilam z oczu wielu ludzi, bo poszlam do 9-tki.Pamietam
      niektore nazwiska, ktore tu zostaly wymienione. Czy ktos ma kontakt
      z Anka Swierkosz? Pozdrowienia. Ulka Gos
    • Gość: balanescu Lech (?) Piasecki? IP: *.media4.pl 18.12.02, 11:49
      Pamiętacie? Uczył przedmiotu kryjącego się pod skrótem ZPT - wąsacz, oczy
      skrywał za szkłami grubymi jak denka od butelek - oprócz standardowych robót
      (karmniki, deski do krojenia, zapiekanki;) itp.) pan ten uczył nas gry w szachy
      oraz w cymbergaja :). Miło go wspominam.
      • Gość: Borsuk Re: Lech (?) Piasecki? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 18:48
        Nie Lech, tylko Jurek (oficjalnie: Jerzy). Niestety już nie żyje. Z tego, co mi powiedziano i co pamiętam, zmarł na posterunku, w szkole.
        • Gość: Tekla Re: Lech (?) Piasecki? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 21:29
          Oj, szkoda :(
          Deskę do krojenia, którą zrobiłam na jego zajęciach w 4 klasie, moja mama
          używała jeszcze całkiem niedawno. To w ogóle był mały cyrk, bo w pierwszym
          półroczu jakoś tak nas podzielili, że chłopaki mieli ZPT z kobietą i gotowali,
          a myśmy uczyły się pisma technicznego i robiłyśmy półki, deski i tym podobne
          cuda.
        • Gość: balanescu Re: Jerzy Piasecki IP: *.media4.pl 19.12.02, 10:37
          smutno...
          zapalę śwoeczkę za Niego [']
    • Gość: McBeton Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.02, 21:45
      Kiedys tez chodzilem do tej ofajdanej budy :) Wydawala mi sie taka wielka,
      ostatnio tam bylem i nie poznalem. Ledwo sie zmiescilem w tych lochach. Kiedy
      konczylem nie pamietam. Moja poierwsza wychowawczynia byla Pani ... hmmmm eeee
      mmmm nie pamietam ale bardzo milo ja wspominam. Bylem w jej pierwszej klasie
      zaraz po studiach. Uczyla mnie od 1 do 3 klasy w filii na ulicy Czajkowskiego.
      Potem krotko byl Pan Kaczór . Potem moja klase podzielili i na czele stanela
      Pani Szymanska . Matmy uczyla mnie Pani Tryba, polskiego Fetter, muzyki na
      zmiane P. Starosta z Marszalska, plastyki Kotala :), fizyki Heniek M !!, ZPT
      Zagajczyk, Gronostaj, chemia Łuczak, ruskiego Hyży, historia Dudek, WOS Kutek,
      PO Pan Kutek, WF Borkowski, Dipel, Szporka, wiecej nie pamietam.
      Chetnie pozdrowie ludziskow z mojej klasy : Slipa ktorego widze prawie
      codziennie w knajpie na Krzywoustego, Kimera, Komena, Dobrego, mojego imiennika
      Grzeska G., Zyzola, Milene M., Inge K., Pawla B., Remka, Jonatana, Bartka J. i
      cala reszte ktorej juz nie moge sobie przypomniec bo juz pozno sie zrobilo :)

Rozmnazajcie sie szybko . Wasz kolega Grzegorz Z.
    • Gość: balanescu Pan Hieronim Stawski IP: *.media4.pl 22.12.02, 16:09
      Hieronim Stawski - nauczyciel polskiego.

Był jak skała - twardy, nie okazał nigdy najmniejszej tkliwości wobec
      jakiegokolwiek ucznia, twarz miał zaciętą i nie zwracał się do nikogo inaczej
      niż po nazwisku - imion najwyraźniej nie uznawał.
      Lubiłem go mimo wszytsko, ponieważ posiadał charyzmę, którą umiałem docenić.
      Raz mnie wytargał za ucho, ale nie mam już żalu :))))

• Gość: archie Re: Pan Hieronim Stawski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 22:29
        witam,
        myślałem, że sobie tylko przeglądnę, ale jak zobaczyłem te nazwiska :))
        Pan "macie tu chłopcy piłeczkę"Borkowski od wf (trzeba mu było myć fiata 125 w
        czasie lekcji, kilka lat temu rozbijał sie po Karłowicach jakimś audikiem) -
        podstawowy numer : sprawdzanie przepukliny u dziewcząt, oraz zamykanie się z
        Panią Dipel (też od wuefu) w kantorku przy sali gimnastycznej. oczywiście Pani
        Kotala ( zdaje się robiła scenografie do filmów m.in. "Dreszcze"), ale także
        Pan Eugeniusz Józefowski - dzisiaj bardzo dobry grafik i malarz. Pani Starosta -
        no comments. Pani Kamieniecka od polskiego - w sumie ją lubiłem, ale na koniec
        zrobiła mi świństwo, więc nie wspominam miło. Pani Szymańska od geografii
        ( "chodź tu Piotrek na środek - jak ty wyglądasz, matka się nie wsydzi z tobą
        wychodzić do miasta?"). Pani Kryńska od historii - należało jej zadawać
        pytanie "a co Pani sądzi o Katyniu" - natychmiast traciła wątek. Rumburak (nie
        pamietam nazwiska) od matematyki - krótki epizod, straszna kosa, ale wszyscy
        (prawie) go lubiliśmy. Poza tym prince polo, gra w mrówkojada w podcieniu
        szkoły od strony boiska, "ustawiane " bójki przy wywiewach wentylacji od
        strony "ogródka", taka gra w rzucanie pieniążkami "kto bliżej ściany", rzucanie
        workami z wodą przez okna na boisko, emblematy "pachole,sztubak i żak ".
        AAAA !!!!! nie wiem czy pamietacie Spacerniak - po jakiś wybrykach ( chyba
        wywalanie muszli klozetowych przez okno) - dyrekcja zarządziła obowiązkowe
        chodzenie w kółko po korytarzu. chodziłem chyba do b albo C w latach 78-86.
        pozdrawiam
        • Gość: balanescu Re: IP: *.media4.pl 11.01.03, 10:28
          Hyhy, Borkowski... Kiedyś, gdy kolejny raz kopnąłem piłkę do swojej bramki
          (byłem z reguły "obrońcą") powiedział mi tak:
          -Ty, dzięciole, to powinieneś spać z piłeczką pod poduszką!
          Ależ wściekły byłem!

A pamiętacie tę piaskownicę do skoków w dal, z powkopywanymi oponami? Gdy byłem
          w V, VI klasie, popularna była pewna wyszukana rozrywka związana z tamtym
          miejscem (SP 83 chyba specjalizowała się w absurdalnych grach dziecięcych..)
          Otóż w piaskownicy odbywały się walki - ale nie takie zwykłe. "Rycerz" siedział
          na "koniu" - czyli zwinny i energiczny rozrabiaka był brany na barana przez
          zazwyczaj solidnych rozmiarów kolege i tworzyli zespół - takie zespoły walczyły
          ze sobą w tamtej piaskownicy, odbywały się wręcz turnieje.. Brakowało tylko
          księżniczki machającej chusteczką z wysokiej wieży.
          Najpoważniejsze łobuzy, zabijaki, z których część teraz zapewne siedzi w
          więzieniu, wtedy twardo dosiadali swoich "rumaków" i krzycząc cienkimi
          głosikami dalejże: popychać, targać za włosy, ubranie przeciwnika swego!! Do
          ataku!!
        • Gość: just Re: Pan Hieronim Stawski IP: *.fysa.ucl.ac.be 24.01.03, 12:41
          Rumburak chyba nazywal sie Piotrowski, byl krotko, ale tresciwie, przynosil
          kasety z piosenkami Kaczmarskiego, lubilam go ale z ulga odebralam powrot p.
          Glowacz. Wlasciwie to mialam tych samych nauczycieli co archie tylko od
          polskiego Fetter, a wychowawczynia byla Szymanska.
          pozdrawiam
          Justyna
          • Gość: archie Re: Pan Hieronim Stawski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 16:24
            Justyna ????
            Justyna R. ??? :)
            • Gość: justk re IP: *.fysa.ucl.ac.be 14.02.03, 17:26
              niestety archie, nie Justyna R. ale K.
              tak czy inaczej pozdrawiam
    • mika Re: SP 83 we Wrocławiu-SAJMON 24.01.03, 20:26
      prince polo prince polem . a pamietacie SAJMON POMNIK?
    • Gość: Agnieszka Re: SP 83 we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.03, 10:26
      Jestem absolwentką, pozdrawiam wszystkich. Oczywiście,że pamiętam panią
      Starostę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka