Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:16 jest tu ktos z SP 73? w tym roku szkola obchodzi 60- lecie.czy ktoś coś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 28.09.06, 13:37 Ja skonczylam 73. a z ktorego rocznika jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:23 80.a wiesz cos na temat tego 60-lecia szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 29.09.06, 16:38 ja tez 80... nic nie wiem, od dawna nie mieszkam we wroclawiu. A ktora klasa? a, b czy c? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:04 klasa A:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 02.10.06, 12:25 Ja tez klasa A. Od pani Jonik?? A ktora Asia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:59 doklasnie:)Asia K:)))a Ty pewnie Dorota K:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 22:04 Na to by wychodzilo, skoro innych Dorot nie mielismy :) Co u Ciebie slychac? Napisz troche. Jakbys chciala to jestem po doloreska@yahoo.es Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:43 dorota wyslalam Ci maila.moj ak21@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piskorze4 Re: SP 73 Pani Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 00:51 halo,halo- czy ktoś słyszał co sie dzieje z Panią Jonik? Była moją wychowawczynią, miałam z nią kontakt jeszcze długo po ukonczeniu szkoły ale chyba się przeprowadziła bo od kilku dobrych nic o niej nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SP 73 Pani Jonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:19 moja wychowawczynia tez byla pani Jonik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch64 Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 22:47 Piekne czasy, piekne miejsce i piekni ludzie. Skonczylem osma klase w 79 r. Chodzilem do klasy A (chyba). Ostatni wychowawca p. Kinga Dec. Sa jacys weterani w zasiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 04.12.06, 15:22 Hej ja ukończyłam 73 w 78 roku moja wychowaczynią była Pani Plaminiak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 15:43 Rocznik 75 (koniec) - wychowawczyni p. Chalimoniuk. Były fajne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 05.12.06, 15:32 A pamietasz Panią Płeszko (podobno juz nie żyje) to była zakrecona babka, nieważna była lekcja tylko jej problemy z psem :) Aż żal że to juz za nami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.06, 15:13 Oczywiście ze pamietam. Tam było wiecej oryginałów. Szkoła była ćwiczeń Uniwersytetu wiece sporo było lekcji hospitowanych. Matematyki uczyla bardzo sympatyczna Pani, ktorej juz nazwiska nie pamietam - ale nazywaliśmy ją Kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 11.12.06, 09:43 No pamiętam te hospitalizacje zawsze do odpowiedzi wyrywani byli najlepsi uczniowe. Mnie matematyki na początku uczyła taka starsza bardzo sympatyczna Pani ale nie pamietam jej nazwiska teraz (starość? :)), a polskieg Pani Barbacka do dziś wdzięczna jej jestem za te dyktanda - 3 błędy ortograficzne i bania , dzięki niej nie mam większych problemów z ortografią. Pamiętam też Pana woźnego bez palca który chodził po szkole idzwonił na przerwę - ehhhh szkoda że to się juz nie wróci ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch Re: sweet 70's IP: *.pekao.com.pl 21.12.06, 09:01 Niestety, pani Płeszko nie żyje już od kilku lat.Trochę smutno... Byłaś w świetnej klasie (zwłaszcza dziewczyny :) ). Nasze wychowawczynie ("moja" p. Barbadzka i p. Plaminiak) przyjaźniły się i jeździliśmy często na wspólne wycieczki. Pani Plaminiak chyba robi karierę w Kuratorium. Co z innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch Re: sweet 70's IP: *.pekao.com.pl 21.12.06, 09:13 Oczywiście tradycyjny błąd: Barbacka - nie Barbadzka. A ta starsza Pani, która mnie również uczyła matematyki to p. Jaroszyńska. Pamiętacie Panią Dyrektor Kingę Dec? Była moją wychowawczynią w ósmej klasie... Chyba jedna z nielicznych nauczycielek z wielką klasą. Oj żyło się! Pamiętam też niejakiego Kanafę niesławnej pamięci "nauczyciela" chemii. mówiąc szczrze to chyba największy idiota wśród nauczycieli z jakimi miałem do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:28 mój brat kończył w tym roku,ja 3 lata później - u p.Jaroszewskiej ,Dec była dyrektorką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete34 Re: sweet 70's IP: *.as.kn.pl 03.01.07, 22:32 Marzena, rozumiem, że Twój brat kończył w 86? A w której był klasie A czy B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena2 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:48 Chyba zdublowałam imię,więc teraz dopisuję Marzena2, nie wiem,czy dobrze wczoraj podpięłam ,miało być do pytania,kto kończył w 75roku i to był mój brat ,u p.Chalimoniuk,nie wiem,A czy B,ja kończyłam w 78 u p.Jaroszewskiej(tak się pisze,sprawdziłam na świadectwie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.06, 18:14 Witam! Moja wychowawczynia a pozniej dyrektorka byla rowniez slynna kosa pani Plaminiak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete34 rocznik 1986 IP: *.as.kn.pl 29.12.06, 19:56 A z klasy pani Hawałej ktoś zagląda? Klasa B. wychowankowie p. Zofii Piotrowskiej w kl. I-III. Słynne wycieczki z p. Wolfem jako dodatkowym opiekunem! Dla informacji posługujących się nazwiskiem Płeszko. Pani Płeszko za moich czasów wyszła za mąż i zmieniła nazwisko na Wagner (jeśli dobrze pamiętam)i na moich lekcjach były omawiane zagadnienia związane z jej córeczką. Pozdrawiam, Edyta A kto pamięta naszą szkolna dentystkę, która się nad nami znęcała jak mało kto i była - mam wrażenie - ślepa jak kret! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaWa Re: rocznik 1986 IP: *.play-internet.pl 06.07.23, 14:30 Witaj Edyto z tej strony Ania Wagner,córka Agaty Wagner.Niestety moja mama nie żyje od 1996 roku.Miło mi się to wszystko czyta.Pamietam,że na niektórych lekcjach mamy siedziałam w ławce razem z jej klasą, którą uczyła.To były fajne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 77 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:27 ja konczylem w 77 w klasie A i pamiętam Marzene z klasy p.Plaminiak Twoja dawną wychowawczynie widuje dośc często.pozdrawiam wszystkich absolwentow i zapraszam na www.nasza-klasa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena P. :) Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 10.01.07, 09:06 Hej a która Marzenę pamietasz ? W naszej klasie były 3 Marzeny. Marzena G. Marzena ( niepamietam nazwiska) i ja Marzena P. Miło powspominac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent77 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:56 Marzene W. Marzene G też ,taka drobniutka ale pech Ciebie chyba nie. Pamiętam wiele osób z twojej klasy . Waldka ,Jarka ,Mietka .Braniuś też chyba był w Twojej klasie,Beate K widzialem się z nia z 15 lat temu znam dobrze jej,brata,on tez chodził do 73 kogo tam jeszcze pamiętam Violette R Małgorzate K,chyba były dwie o tym samym nazwisku.Twoją wychowawczynie widuje bardzo często ostatnio w ubiegły piątek. pozdrawiam wszystkich absolwentów sp 73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena P. Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 15.01.07, 14:59 No widzisz :) Marka B. Bardzo dobrze pamietam (pieknie rysował), drugiego Marka B. też podobno został lekarzem :)), Beata K. wyszła za mąż za Waldka, a Wioletta R. to była nasza miss klasowa. A ja, hymmm taka szara mysz klasowa może dlatego mnie nie pamietasz ;) Szkoda było minęło, a pamętasz jak chodziliśmy na Wf albo do 113 albo do 59. Teraz to jest sala gimnastyczna z sali klasowej w 73. Stara kochana buda! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sweet 70's 08.05.17, 02:52 gch64 chodziłeś do klasy B, ze mną zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen 86-94 rok Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.07, 13:54 tez chodzilam do tej szkoły tylko trochę później 1986-1994 moją wychowaczynią była p. Barbara CZUBKO :) bardzo fajna pani. p. Jonik uczyła mnie matemki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Pani Hanna Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 16:52 Chodziłem do tej szkoły w latach 1982 - 1989. Przez trzy lata moją wychowawczynią była pani Hanna Jonik. Niestety, nie wspominam tej Pani zbyt dobrze. Bywała miła, ale był to tzw. słodki cukierek, a wewnątrz co innego. Miewała napady nieuzasadnionej złości - potrafiła bez powodu zrugać najspokojniejszą w klasie dziewczynę. Często mieszała swoje prywatne sympatie i antypatie z ocenami z matematyki. Miała też "miły" zwyczaj odwiedzania domów uczniów niby to w celach rozmów z rodzicami. Nie były to rozmowy wychowawcze, bo bywała też u wzorowych uczennic. Oczywiście w każdym domu była częstowana obiadem, więc dzięki temu potrafiła trochę zaoszczędzić. Czasami też zapraszała do siebie do domu na Swobodną - na korepetycje z matematyki. Korepetycje były fachowe i były niestety warunkiem koniecznym na poniesienie oceny, nawet z 4 na 5. Korepetycje były oczywiście "komercyjne" - potrzebna była deficytowa wówczas kawa, wystana z mozołem w Pedecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Hanna Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.07, 20:09 Ostre slowa... Ja akurat mialam zawsze dobre stopnie u pani Jonik, nie przypominam tez sobie zadnych upominkow, ani wizyt, ktore bylyby konieczne, zeby zaliczyc ten przedmiot. W moich wspomnieniach Pani Jonik jest osoba, ktora probowala nauczyc cale rzesze matolow podstaw matematyki, niektorym sie to jak widac nie podobalo. Ja osobiscie jestem jej bardzo wdzieczna za czas, ktory poswiecila mi i wielu moim znajomym. Dzieki jej kolkom matematycznym, ktore organizowala za darmo, udalo mi sie bez problemow dostac do liceum o profilu scislym. Uwazam ja za nauczyciela z powolania. To tyle... a tak na marginesie, to wypadaloby sie podpisac, kiedy sie tak kogos obsmarowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: SP 73 Gliniana 30 28.07.23, 22:21 Nie wiem, ale tyko przypomnę, że w najbliższej okolicy, mieszkałem kiedyś na Gajowej i Łódzkiej Odpowiedz Link Zgłoś