Dodaj do ulubionych

SP 73 Gliniana 30

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:16
jest tu ktos z SP 73? w tym roku szkola obchodzi 60- lecie.czy ktoś coś wie???
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 28.09.06, 13:37
      Ja skonczylam 73. a z ktorego rocznika jestes?
      • Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:23
        80.a wiesz cos na temat tego 60-lecia szkoly?
        • Gość: dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 29.09.06, 16:38
          ja tez 80... nic nie wiem, od dawna nie mieszkam we wroclawiu.
          A ktora klasa? a, b czy c?
          • Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:04
            klasa A:)))
            • Gość: DOROTA Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.cableol.net 02.10.06, 12:25
              Ja tez klasa A. Od pani Jonik?? A ktora Asia?
              • Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:59
                doklasnie:)Asia K:)))a Ty pewnie Dorota K:))
                • Gość: Dorota Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 22:04
                  Na to by wychodzilo, skoro innych Dorot nie mielismy :)
                  Co u Ciebie slychac? Napisz troche. Jakbys chciala to jestem po
                  doloreska@yahoo.es
    • Gość: asia Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:43
      dorota wyslalam Ci maila.moj ak21@wp.pl
    • d_aga Re: SP 73 Gliniana 30 14.10.06, 13:57
      www.sp73.home.pl/
      • Gość: piskorze4 Re: SP 73 Pani Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 00:51
        halo,halo- czy ktoś słyszał co sie dzieje z Panią Jonik? Była moją
        wychowawczynią, miałam z nią kontakt jeszcze długo po ukonczeniu szkoły ale
        chyba się przeprowadziła bo od kilku dobrych nic o niej nie słyszałam...
        • Gość: asia Re: SP 73 Pani Jonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:19
          moja wychowawczynia tez byla pani Jonik:)
    • Gość: gch64 Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 22:47
      Piekne czasy, piekne miejsce i piekni ludzie. Skonczylem osma klase w 79 r. Chodzilem do klasy A (chyba). Ostatni wychowawca p. Kinga Dec. Sa jacys weterani w zasiegu?
      • Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 04.12.06, 15:22
        Hej ja ukończyłam 73 w 78 roku moja wychowaczynią była Pani Plaminiak :))
        • Gość: Uczen Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 15:43
          Rocznik 75 (koniec) - wychowawczyni p. Chalimoniuk. Były fajne czasy.
          • Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 05.12.06, 15:32
            A pamietasz Panią Płeszko (podobno juz nie żyje) to była zakrecona babka,
            nieważna była lekcja tylko jej problemy z psem :)
            Aż żal że to juz za nami :/
            • Gość: uczeń Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.06, 15:13
              Oczywiście ze pamietam. Tam było wiecej oryginałów. Szkoła była ćwiczeń
              Uniwersytetu wiece sporo było lekcji hospitowanych. Matematyki uczyla bardzo
              sympatyczna Pani, ktorej juz nazwiska nie pamietam - ale nazywaliśmy ją Kaczka.
              • Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 11.12.06, 09:43
                No pamiętam te hospitalizacje zawsze do odpowiedzi wyrywani byli najlepsi
                uczniowe. Mnie matematyki na początku uczyła taka starsza bardzo sympatyczna
                Pani ale nie pamietam jej nazwiska teraz (starość? :)), a polskieg Pani
                Barbacka do dziś wdzięczna jej jestem za te dyktanda - 3 błędy ortograficzne i
                bania , dzięki niej nie mam większych problemów z ortografią.
                Pamiętam też Pana woźnego bez palca który chodził po szkole idzwonił na
                przerwę - ehhhh szkoda że to się juz nie wróci ;).
                • Gość: gch Re: sweet 70's IP: *.pekao.com.pl 21.12.06, 09:01
                  Niestety, pani Płeszko nie żyje już od kilku lat.Trochę smutno...
                  Byłaś w świetnej klasie (zwłaszcza dziewczyny :) ). Nasze wychowawczynie
                  ("moja" p. Barbadzka i p. Plaminiak) przyjaźniły się i jeździliśmy często na
                  wspólne wycieczki.
                  Pani Plaminiak chyba robi karierę w Kuratorium. Co z innymi?
                  • Gość: gch Re: sweet 70's IP: *.pekao.com.pl 21.12.06, 09:13
                    Oczywiście tradycyjny błąd: Barbacka - nie Barbadzka.
                    A ta starsza Pani, która mnie również uczyła matematyki to p. Jaroszyńska.
                    Pamiętacie Panią Dyrektor Kingę Dec? Była moją wychowawczynią w ósmej klasie...
                    Chyba jedna z nielicznych nauczycielek z wielką klasą.
                    Oj żyło się!
                    Pamiętam też niejakiego Kanafę niesławnej pamięci "nauczyciela" chemii. mówiąc
                    szczrze to chyba największy idiota wśród nauczycieli z jakimi miałem do
                    czynienia.
          • Gość: Marzena Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:28
            mój brat kończył w tym roku,ja 3 lata później - u p.Jaroszewskiej ,Dec była
            dyrektorką
            • Gość: pete34 Re: sweet 70's IP: *.as.kn.pl 03.01.07, 22:32
              Marzena, rozumiem, że Twój brat kończył w 86? A w której był klasie A czy B?
              • Gość: Marzena2 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:48
                Chyba zdublowałam imię,więc teraz dopisuję Marzena2,
                nie wiem,czy dobrze wczoraj podpięłam ,miało być do pytania,kto kończył w 75roku
                i to był mój brat ,u p.Chalimoniuk,nie wiem,A czy B,ja kończyłam w 78 u
                p.Jaroszewskiej(tak się pisze,sprawdziłam na świadectwie).
        • Gość: Magdalena Re: sweet 70's IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.06, 18:14
          Witam! Moja wychowawczynia a pozniej dyrektorka byla rowniez slynna kosa pani
          Plaminiak:)
          • Gość: pete34 rocznik 1986 IP: *.as.kn.pl 29.12.06, 19:56
            A z klasy pani Hawałej ktoś zagląda? Klasa B. wychowankowie p. Zofii
            Piotrowskiej w kl. I-III. Słynne wycieczki z p. Wolfem jako dodatkowym
            opiekunem!

Dla informacji posługujących się nazwiskiem Płeszko. Pani Płeszko za moich
            czasów wyszła za mąż i zmieniła nazwisko na Wagner (jeśli dobrze pamiętam)i na
            moich lekcjach były omawiane zagadnienia związane z jej córeczką.

Pozdrawiam, Edyta

A kto pamięta naszą szkolna dentystkę, która się nad nami znęcała jak mało kto
            i była - mam wrażenie - ślepa jak kret!
            • Gość: AniaWa Re: rocznik 1986 IP: *.play-internet.pl 06.07.23, 14:30
              Witaj Edyto z tej strony Ania Wagner,córka Agaty Wagner.Niestety moja mama nie żyje od 1996 roku.Miło mi się to wszystko czyta.Pamietam,że na niektórych lekcjach mamy siedziałam w ławce razem z jej klasą, którą uczyła.To były fajne czasy.
        • Gość: absolwent 77 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:27
          ja konczylem w 77 w klasie A i pamiętam Marzene z klasy p.Plaminiak
          Twoja dawną wychowawczynie widuje dośc często.pozdrawiam wszystkich absolwentow
          i zapraszam na www.nasza-klasa.pl
          • Gość: Marzena P. :) Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 10.01.07, 09:06
            Hej a która Marzenę pamietasz ? W naszej klasie były 3 Marzeny.
            Marzena G.
            Marzena ( niepamietam nazwiska)
            i ja Marzena P.
            Miło powspominac :))
            • Gość: absolwent77 Re: sweet 70's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:56
              Marzene W. Marzene G też ,taka drobniutka ale pech Ciebie chyba nie.
              Pamiętam wiele osób z twojej klasy . Waldka ,Jarka ,Mietka .Braniuś też chyba
              był w Twojej klasie,Beate K widzialem się z nia z 15 lat temu znam dobrze
              jej,brata,on tez chodził do 73 kogo tam jeszcze pamiętam Violette R Małgorzate
              K,chyba były dwie o tym samym nazwisku.Twoją wychowawczynie widuje bardzo często
              ostatnio w ubiegły piątek.
              pozdrawiam wszystkich absolwentów sp 73
              • Gość: Marzena P. Re: sweet 70's IP: *.am.wroc.pl 15.01.07, 14:59
                No widzisz :) Marka B. Bardzo dobrze pamietam (pieknie rysował), drugiego Marka
                B. też podobno został lekarzem :)), Beata K. wyszła za mąż za Waldka, a
                Wioletta R. to była nasza miss klasowa. A ja, hymmm taka szara mysz klasowa
                może dlatego mnie nie pamietasz ;)
                Szkoda było minęło, a pamętasz jak chodziliśmy na Wf albo do 113 albo do 59.
                Teraz to jest sala gimnastyczna z sali klasowej w 73.
                Stara kochana buda!
      • kicior99 Re: sweet 70's 08.05.17, 02:52
        gch64 chodziłeś do klasy B, ze mną zresztą :)
    • Gość: uczen 86-94 rok Re: SP 73 Gliniana 30 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.07, 13:54
      tez chodzilam do tej szkoły tylko trochę później 1986-1994 moją wychowaczynią
      była p. Barbara CZUBKO :) bardzo fajna pani. p. Jonik uczyła mnie matemki!
      • Gość: Czytelnik Pani Hanna Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 16:52
        Chodziłem do tej szkoły w latach 1982 - 1989. Przez trzy lata moją
        wychowawczynią była pani Hanna Jonik. Niestety, nie wspominam tej Pani zbyt
        dobrze. Bywała miła, ale był to tzw. słodki cukierek, a wewnątrz co innego.
        Miewała napady nieuzasadnionej złości - potrafiła bez powodu zrugać
        najspokojniejszą w klasie dziewczynę. Często mieszała swoje prywatne sympatie i
        antypatie z ocenami z matematyki. Miała też "miły" zwyczaj odwiedzania domów
        uczniów niby to w celach rozmów z rodzicami. Nie były to rozmowy wychowawcze,
        bo bywała też u wzorowych uczennic. Oczywiście w każdym domu była częstowana
        obiadem, więc dzięki temu potrafiła trochę zaoszczędzić. Czasami też zapraszała
        do siebie do domu na Swobodną - na korepetycje z matematyki. Korepetycje były
        fachowe i były niestety warunkiem koniecznym na poniesienie oceny, nawet z 4 na
        5. Korepetycje były oczywiście "komercyjne" - potrzebna była deficytowa wówczas
        kawa, wystana z mozołem w Pedecie.

• Gość: gość Re: Pani Hanna Jonik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.07, 20:09
          Ostre slowa...
          Ja akurat mialam zawsze dobre stopnie u pani Jonik, nie przypominam
          tez sobie zadnych upominkow, ani wizyt, ktore bylyby konieczne, zeby
          zaliczyc ten przedmiot. W moich wspomnieniach Pani Jonik jest osoba,
          ktora probowala nauczyc cale rzesze matolow podstaw matematyki,
          niektorym sie to jak widac nie podobalo. Ja osobiscie jestem jej
          bardzo wdzieczna za czas, ktory poswiecila mi i wielu moim znajomym.
          Dzieki jej kolkom matematycznym, ktore organizowala za darmo, udalo
          mi sie bez problemow dostac do liceum o profilu scislym. Uwazam ja
          za nauczyciela z powolania. To tyle... a tak na marginesie, to
          wypadaloby sie podpisac, kiedy sie tak kogos obsmarowuje.
    • al.1 Re: SP 73 Gliniana 30 28.07.23, 22:21
      Nie wiem, ale tyko przypomnę, że w najbliższej okolicy, mieszkałem kiedyś na Gajowej i Łódzkiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka