mama_micha 01.03.07, 23:39 Dobre kobity,m acie wtym praktykę? Chce przekazać a jestem zielona. Bardzo ładnie o łopatologiczne wyłożenie co z czym Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelka podpisuję się pod apelem!!! 02.03.07, 09:56 Już tyle różnych wersji słyszałam... 1) Trzeba sobie wyliczyć ile ten 1% wyniesie i przelać tę kwotę na konto danej organizacji (dowód wpłaty zachować) 2) W PIT jest możliwość zaznaczenia komu się chce przekazać (jeszcze nie widziałam PITa na oczy, więc nie wiem czy to prawda). Ponoć miała być na procedura ułatwiona. Jest? Bo szczerze powiem, że nie wiem czy będzie mnie stać na wyłożenie jakiejś kwoty... A chciałabym przekazać pieniążki. Odpowiedz Link
aomega Re: podpisuję się pod apelem!!! 02.03.07, 10:52 edelka napisała: > Już tyle różnych wersji słyszałam... > 1) Trzeba sobie wyliczyć ile ten 1% wyniesie i przelać tę kwotę na konto danej > organizacji (dowód wpłaty zachować) > 2) W PIT jest możliwość zaznaczenia komu się chce przekazać (jeszcze nie > widziałam PITa na oczy, więc nie wiem czy to prawda). > Ponoć miała być na procedura ułatwiona. Jest? ..i tak trzeba właśnie postąpić Procedurę ułatwili,ale będzie ona aktualna od przyszłego roku rozliczeniowego. My w tym roku też się reklamujemy z 1%,więc gdyby ktoś był chętny ...to chylę czoła. Odpowiedz Link
sweet.joan Re: 1% 02.03.07, 10:00 Zobaczcie tu: www.jedenprocent.pl/ Ja sama jeszcze nie robiłam tego, ale może tu jest jasno wytłumaczone. Odpowiedz Link
edelka Re: 1% 02.03.07, 10:24 Z tego co tam wyczytałam to trzeba samemu wpłacić i potem dostanie się zwrot. Mam nadzieję, że dam radę Odpowiedz Link
mama_micha Re: 1% 02.03.07, 10:47 no kurcze, własnie chodzi mi o te ułatwienia...na tamtej stronie byłam ale nie wiem na ile jest aktualna...Więc podbijam wątek bo moze ktoś jednak wie dokladnie. Odpowiedz Link
edelka Re: 1% 02.03.07, 12:30 No i ja też się chcę dowiedzieć czy są jakieś ułatwienia Odpowiedz Link
edelka Re: 1% 20.03.07, 10:05 czy mam ten 1% jakoś wpisywać do załącznika PIT O? (jako darowizna chyba nie, więc czy w ogóle?) czy tylko normalnie kwota w PIT 37 (w moim przypadku akurat)? Powiedzcie bo nie mogę sie połapać No niech sie ktoś zlituje i odpowie mi... Odpowiedz Link
anik801 Re: 1% 20.03.07, 10:10 Ja też jestem w tym zielona.Dla mnie to jest bez sensu,że trzeba kasę wyłożyć i czekać na zwrot.To blokuję drogę tym,którzy nie maja kasy na wyłożenie. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: 1% 20.03.07, 10:22 zajrzyj do bloga Edyci274 tam jest to wszystko opisane. lavos.civ.pl/1procent/1procent.html Odpowiedz Link
edelka Dziękuję Madziuuu:) 20.03.07, 10:55 czyli nie muszę nic w PIT 0 wpisywać Tylko zauważyłam pewien mały błąd w tym opisie na stronie Niki, bo w PIT napisano, że należy zaokrąglić kwotę do dziesiątek groszy w dół, a na stronie Niki zaokrąglono do góry. Odpowiedz Link
edelka Re: Dziękuję Madziuuu:) 20.03.07, 11:06 nie, zawsze zaokrąglić trzeba w dół, zacytuję z rubryki w PIT 37 Kwota 1% zmniejszenia z tytułu wpłaty na rzecz organizacji pożytku publicznego (po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół) Odpowiedz Link
edelka Re: Dziękuję Madziuuu:) 20.03.07, 11:25 no dziwne, ale tak napisali, więc co będziemy z nimi dyskutować Odpowiedz Link