attta 11.06.08, 09:18 Witam. Mam pytanie laika. Jak się mocuje i gdzie kupuje "sznurek " na których teraz tak czesto pojawiają się np bursztyny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lifste Re: pytanie o 'sznurek" 25.06.08, 20:10 dużo sznurków i zapięć, mnostwo koralików widzialam ostatnio w Katowicach w Koralium (na ul.Kochanowskiego w bramie). Nie pamietam numeru, ale do bramy wchodzi się obok sklepu Zebra. bardzo mile panie pokazują tez jak co zrobić ... sklepik mnie zachwycił, i obsługa tez :) Odpowiedz Link
aniord Re: pytanie o 'sznurek" 26.06.08, 10:17 Witam Sznurek o ktorym mowisz to najzwyklejszy woskowany sznurek jubilerski. Mozna go kupic na allegro (nie wiem z jakiego jestes miasta dlatego proponuje internet). Dodaje linka: allegro.pl/item386564976__sznurek_jubilerski_6m_0_8mm_y3a.html Kiedys kupilam u tego sprzedawcy i byl on dobrej jakosci. Jezeli chcesz nawlec jakies bursztyny rob supelki zaloz paciorek i zawiaz ciasno. Zakonczyc mozna roznie. Dodam ze nalezy podpalic koncowki zapalniczka- nie beda postrzepione. Ja zazwyczaj wiaze to jakos zeby pasowalo do poprzednich wezelkow. Mozna tez wsadzic (jezeli sznurek jest 1 bo w wiekszych ilosciach nie wejdzie) do takiej srebrnej, metalowej koncowki plus karabinczyk. Ah i dodam jeszcze ze ja sama zawiodlam sie probujac nawlec drewniane korale kupione na allegro. Maja one bardzo duze dziurki (czego nie zaznaczaja w aukcjach bo te koraliki nie sa drogie). Dlatego radze najpierw zadac pytanie jezeli nie chcesz robic wezelkow gigantow :) Jak cos pytaj- mam juz spore doswiadczenie w kupnie na allegro. Moze cos pomoge Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
alka44 Re: pytanie o 'sznurek" 17.07.08, 15:52 wielkość dziurek jest do przejścia. Ja zakładam zwykłe cekiny, żeby "pomniejszyć dziurkę". Gorzej kiedy jest za mała co sie notorycznie zdarza. Odpowiedz Link
jamapi Re: pytanie o 'sznurek" 28.09.08, 16:35 aniord - którego sprzedawcę polecasz jeżeli chodzi o koraliki drewniane?? Odpowiedz Link
aniord Re: pytanie o 'sznurek" 05.10.08, 14:10 jamapi- widze z innego forum ze tez jestes z Gdanska. Mysle ze szybciej porozumiemy sie na gg Odpowiedz Link