Gość: kkk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 22:15 Czy ktoś zna szczegóły inwestycji? Na ile jest to pewny/bezpieczny temat? Mankamenty to napewno samoloty i mieszkanie na placu budowy do 2014 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kim Re: Pasternik - Krakbud IP: 149.156.220.* 23.01.06, 13:31 hej tez przerabiam ten temat, firma wydaje sie ok samoloty - nie do konca bo leca troche z boku na Bronowice , slychac troche Olkuska, poza tym miejsce wydaje sie ok, cena troche za wysoka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:59 Jedno mnie zastanawia. Czemu firma Krakbud wystawia równocześnie tą ziemię na sprzedaż, a jeszcze jedno to chyba nigdy nie budowali jako deweloper, no i jeszcze linia wysokiego napięcia przechodząca przez działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Pasternik - Krakbud IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.06, 16:31 na sprzedaz nie wystawia calej dzialki z tego co wiem tylko ten front na lokale handlowe i centrum handlowe linia jest owszem ale od drogi margaretek i to dosc daleko od I etapu inwestycji, fak te nastepne bloki beda mialy blisko.. mnie niepokoi bardziej to ze jest to uzytkowanie wieczyste oraz pytanie czy nie zrobi sei tam jakas ulica przelotowa do olkuskiej, no bo obwodnicy ma tam nie nyc przynajmniej takie plany a no i nie maja pozwolenia na budowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Pasternik - Krakbud IP: *.mp.pl / 62.89.126.* 25.01.06, 09:37 Witam, Developer jest raczej bezpieczny. Samolotów tam nie słychać. A co sądzicie o projekcie całości i mieszkaniach na poddaszu? Odpowiedz Link Zgłoś
micholinek Re: Pasternik - Krakbud - SAMOLOTY 15.02.06, 14:21 nie slychac samolotow ??? idz tam w lecie, jak czartery co 15 min nad dachem przelatuja. popytaj mieszkancow - szyby w oknach drgaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Pasternik - Krakbud - SAMOLOTY IP: *.zax.pl 15.02.06, 16:24 głupoty gadasz, slychac, ale bez przesady, bardziej uciazliwy jest halas samochodow, ogolny szum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
micholinek Re: Pasternik - Krakbud - SAMOLOTY 16.02.06, 08:57 czyzbys mial udzialy u developera ? podejrzanie ostro zareagowales ... no no ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Pasternik - Krakbud - SAMOLOTY IP: *.zax.pl 16.02.06, 15:12 hehe no juz takie podejrzenia? nie, nie mam nic wspolnego z ta firma, mieszkam na paterniku, tylko ( czy aż) tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:54 a cena 4200? to nie za duzo jak na taka lokalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:32 ta cena to chyba przesada, przeciez to jest za miastem a cena tak wysoko? kto to kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Pasternik - Krakbud IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.06, 14:04 czy wiecei jak ma przebiegac ta polnocna obwodnica - Olkuska-Radzikowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawlin Re: Pasternik - Krakbud IP: *.autocom.pl 16.02.06, 23:48 Ja tez interesuje sie ta oferta. Czy ktos wie gdzie dojechac,zeby zobaczyc postep tej inwestycji (bo jak przeczytalem juzruszyla). Dzwonilem do biura i Pani mi powiedziala, ze droga dojazdowa bedzie dopiero wybudowana, miedzy ulicami Zaborska i MArgaretek. Czy zatem obecnie nie ma tam dojazdu? Kontakt: gawlin@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 23.02.06, 22:00 Dojazd jest prosty - jedziesz ulicą pasternik w stronę autostrady A4. Jest to tuż przed zjazdem na rząski więc jak będziesz jechać samochodem to dobrze jest tam skręcić i zaparkować przy poblikim "barze" i potem na nogach się wrócić. Przed wejściem na teren jest szlaban i reklama krakbudu. Może ktoś wie co się mieściło w tych małych/starych/rozlatujących się budynkach na tym terenie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: Pasternik - Krakbud 20.02.06, 20:37 a ja mam bardzo negatywne info jeśli chodzi o ta inwestycję - generalnie z tego co wiem, mają problemy własnościowe z ziemią - ziemia nie jest tez ich własnością, tylko oddana jest przez miasto na użytkowanie wieczyste, firma buduje to osiedle od kilku lat i jakoś ruszyć nie mogą. nie wiem skąd macie info, ze inwestycja rozpoczęta, skoro na ostatnich targach mnie miła Pani obsługująca ich stoisko pwoeidziała, ze nawet nie mają pozwolenia na budowę. Słyszałam tez kilka nieciekawych opinii na temat technologii, jaką firma stosuje - i choc inwestycja wydaje się bardzo interesująca (sama interesowałam się mieszkaniem tam) radziłabym wszystko dokładnie sprawdzić!!!!! I nie piszę tego jako złośliwa konkurencja - tylko potencjalny klient, który po sprawdzeniu trochę sie przeraził :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmi Re: Pasternik - Krakbud IP: 149.156.220.* 21.02.06, 12:51 nie no nie przesadzaj, co do wlasnosci zgoda maja tylko albo az uzytkowanie wieczyste na 99 lat czekaja na pozwolenie na budowe zgadza sie co do technologii to buduja jak wszyscy - standard zadnych papierowych scian Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: Pasternik - Krakbud 21.02.06, 13:24 nie chodzi o formę własności, ale o fakt, ze tereny na których buduja - pozyskali od gminy, która wcześniej wywłaszczyła ludzi, co moze skutkować pozwami składanymi do sądu. Użytkowanie wieczyste faktycznie nie jest niebezpieczne, bo dużo firm tak ma, pod warunkiem, ze sprawy własności ziemi sa uregulowane :) technologia - myślę, ze faktycznie zbliżona do innych, co nie znaczy że dobra :) ale okolica śliczna - w otulinie jurajskiego parku :) Odpowiedz Link Zgłoś
micholinek Re: Pasternik - Krakbud 21.02.06, 13:40 sliczna - jeszcze - dopoki nie bedzie do 2010 zgodnie z planami zabudowana blokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Pasternik - Krakbud IP: 149.156.220.* 22.02.06, 15:57 a skad wiesz ze bedzie zabudowana? wg planu zagospodarowania? chodzi Ci o ten teren po poligonie dalej wzdluz Krakowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
micholinek Re: Pasternik - Krakbud 22.02.06, 16:02 tam nie ma aktualnego planu zagospodarowania dlatego developerzy podzielili juz miedzy siebie wszystkie mozliwe dzialki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:23 a nie wiesz kto bedzie tam budowal? wydaj mi sie ze plan dla Bronowic malych jest Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: Pasternik - Krakbud 22.02.06, 19:20 na pasterniku ma właśnie budować KRAKBUD - między innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 23.02.06, 21:30 Nie wiem czy ktoś z was studiował już umowę są tam karygodne zapisy. Po zapoznaniu z nią twierdzę że umowa traktuje rażąco nierówno obydwie strony – kupującą i sprzedającą (nie muszę chyba mówić która strona jest poszkodowana). Parę drobniejszych przykładów: - gdy sprzedający zerwie umowę zwraca kwotę sprzedającemu, gdy zrobi to kupujący musi płacić 1000 PLN kary (pomijam tutaj sytuacje w który taka umowa może zostać zerwana). - termin realizacji budowy może opóźnić się o 60 dni, zaś kupujący może opóźnić się z płatnościami tylko 14 dni Inwestycja może teoretycznie w ogóle nie powstać i developer nie będzie mieć z tego powodu żadnych nieprzyjemności. W umowie jest zapisane że termin realizacji może ulec zmianie tylko wskutek okoliczności zewnętrznych – co w praktyce oznacza że developer może zawsze wykręcić się z oskarżeń o nie dotrzymywanie terminu odwołując się do tego punktu. Niejasna jest sprawa również z jedną działką która ma być sprzedana a przez nią ma przebiegać droga dojazdowa do osiedla – jeżeli droga taka nie powstanie przez tą działkę sama inwestycja nie ma prawa bytu. Developer zakłada również że dostanie terminowo pozwolenie na budowę a w umowie ustalane są sztywne raty spłaty mieszkania... Również do końca nie wiadomo kto będzie wykonawcą wszystkich robót. Na pytania konkretne dotyczące samej budowy (materiały, typ okien itd) powiedziano mi że taka decyzja zostanie podjęta późnie („później” = „po podpisaniu umowy przedwstępnej”). Na koniec jeszcze najbardziej ciekawy fragment: „sprzedający zobowiązuje się do nie wnoszenia żadnych środków odwoławczy, a w szczególności odwołań, zażaleń, sprzeciwów do uzyskanych przez Spółkę decyzji” – czy taki zapis pojawia się w umowie u każdego developera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pasternik - Krakbud IP: 57.66.195.* 27.02.06, 16:36 W koncu ktos tak jak ja przeczytal umowe, fajnie w sumie bo myslalam ze jestem dziwna.. Przyznam ze mnie rowniez podobaja sie plany mieszkan i osiedla i raczej nie przewiduje problemow z samolotami, bo mieszkam niedaleko i wcale mi to nie przeszkadza, zastanawiam sie natomiast jakie sa prawdziwe intencje dewelopera biorac pod uwage umowe jaka proponuje do podpisania (prawnik powiedzial nam ze sam by tego nie podpisal). Probowalismy ja z mezem negocjowac, szczegolnie jesli chodzi o uzaleznienie wplat kolejnych transzy od zaawansowania prac (tym bardziej ze wiekszosc bankow tego wymaga), ale zostalismy potraktowani jak smieci... zupelnie jakbysmy kupowali pare kapci a nie mieszkanie za 300 000... Chetnie poczytam inne opinie na ten temat (lovello@wp.pl). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:10 no 7 juz sprzedanych, ale raczej idzie jak krew z nosa bo zaczeli 01.01.2006 a da sie kupic bez garazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 04.03.06, 20:36 Nie da się kupić bez garażu a raczej miejsca postwojowego pod buynkiem. Co do samej sprzedaży firma narazie nie ma pozwolenia na budowę co napewno zmniejsza atrakcyjność mieszkań. Obecnie wszystkim zainteresowanym mieszkaniem robią tygodniową rezerwacje, przez co większość mieszkań jest w ten sposób "zarezerwowana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Pasternik - Krakbud IP: *.mp.pl / 213.17.133.* 30.03.06, 11:10 Witam, Czy ktoś z Was kupił tam mieszkanie? Czy można wprowadzać zmiany w umowie? pozdrawiam, m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 30.03.06, 21:56 Nam sie udalo wynegocjowac troche lepsze waronki umowy. Jak chcesz wiecej informacji podaj swoj adres email to na priv-a odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:08 martwi mnie ta umowa.tak naprawde to firma moze spóźnić się z budową ile chce a ty nie masz możliwości zrobienia z tym nic.nie mają jeszcze jak piszecie wyżej pozwolenia na budowe i kto wie czy je dostaną (starają się chyba kilka lat).z umowy wynika ,że tak naprawdę to mogą ci postawić przed oknami wszystko i nie będziesz miał nic do powiedzenia. CO ROBIĆ!!!!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pasternik - Krakbud IP: *.motorola.com 31.03.06, 11:21 Co do pozwolenia na budowe to nie wiem gdzie wyczytales ze staraja sie o nia od 10 lat? Nam sie udalo wynegocjowac by w umowie znalazl sie zapis o tym ze mozmy zerwac umowe gdy nie dostana pozwolenia do konca lipca. Ogolnie martwi mnie tez zapis o tym ze moga postawic "wszystko" co im sie bedzie podobac przed naszymi oknami a my nie bedziemy mogli nawet przeciwko temu protestowac. Z drugiej strony rozumie troche developera ktory chce kontynowac inwestycje i tym samym ukrucic mozliwosc opozniania jej przez mieszkancow. Dodatkowym atutem tej inwestycji jest dla mnie okolica parku krajobrazowego. Miasto nie wyda pozwolenia na budowe w tej okolicy domow 10 pietrowych (z tego co wyczytalem Krakbud chcial tam postawic cos wyzszego ale miasto sie na to nie zgodzilo, nawet w WZ-tce jest napisane ze max wysykosc zabudowy to 12 m i teren nie moze byc "gesto zaludniony" :)). Ja mam tylko nadzieje ze nie bedzie zadnych przekretow ze strony developera/miasta/"przyczyn zewnetrznych niezaleznych od sprzedajacego" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:31 no właśnie te przyczyny zewnętrzne mogą przeciągnąć umowę w nieskończoność chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkor65 Re: Pasternik - Krakbud IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:58 ja też mam taką nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 03.06.06, 18:06 bardzo chętnie poznam te warunki . Odpowiedz Link Zgłoś
laush Re: Pasternik - Krakbud 30.08.06, 11:39 witam ja zrezygnowałem po tym jak mila Pani z obslugi stwierdzila ze umowa przedwstepna tylko cywilno-prawna, zadnych aktow notarialnych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 02.04.06, 21:28 No i stało się: ceny przestały być "promocyjne" z 4100/m2 skoczyły na 4740PLN za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Pasternik - Krakbud IP: *.ericpol.pl 06.07.06, 14:15 Dostali prawomocne pozwolenie na budowę... czy ktoś z Was wie może jakie są plany zabudowy działek przylegających do obszaru osiedla...przykładowo na wprost budynków A B C? jeśli ktoś jest zainteresowany nawiązaniem kontaktu w celu wspólnej analizy oferty czy za/przeciw osiedlu Pasternik to kaluckig@SPAM_SPAM_tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: Pasternik - Krakbud 19.07.06, 14:46 co tam z Waszym Pasternikiem? buduje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 19.07.06, 21:20 No narazie nic sie niedzieje. Dostali jedynie pozwolenie na budowe. Mieli zaczac budowac w polowie czerwca ale nawet nie mieli w czerwcu wybranego wykonawce. Mieli to zrobic na poczatku lipca a budowe zaczac w polowie tego miesiaca. Poki co jest 19 lipca i nic sie nie dzieje. Poczekamy, zobaczymy, moze w koncu uda sie ruszyc z miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 23.07.06, 17:12 ja też mam taką nadzieję, słyszałam , że maja coś zacząć w sierpniu, ale jak zobacze to uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
borkowskieblonia Re: Pasternik - Krakbud - 1000mieszkan 06.08.06, 00:19 nie przeraza Was fakt, ze do 2014r. zbuduje w sumie sam Krakbud 1000mieszkan na tym osiedlu ? Do tego dolozy Dom-Bud swoje 400 wg planow obok i zrobi sie drugi Kurdwanow? Juz teraz wszystkie mury wokol sa spisane sprayami haslami -TS WISLA i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Pasternik - Krakbud - 1000mieszkan IP: *.krakow.agora.pl 07.08.06, 20:57 skąd info że Dom Bud dołoży swoje 400 wg planów? mógłbyś wyjaśnić o jakie plany chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
borkowskieblonia Re: Pasternik - Krakbud - 1000mieszkan 08.08.06, 09:17 Czytałem w planie rozwoju spólki, że mają sporo terenu kupione w tym rejonie - w bezposrednim sasiedztwie inwestycji Krak-Budu. Te 400 to liczba minimalna - zalezy na ile kondygnacji dostana WZT- gwarancje maja na 3 - ale walcza o 4.Wtedy bedzie 500 lokali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Pasternik - Krakbud - 1000mieszkan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:13 witam! Mam pytanko odnośnie Dom Budu a raczej jego inwestycji. Gdzie dokładnie mają znajdować się te bloki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 11.08.06, 09:05 Bylem na miejscu budowy we wtorek. Jak narazie trawa zostala skoszona oraz zbuzyli stare baraki ktore byly na tej dzialce. W polu jedna koparka + 4 ludzi i jakies rury wkopywali. Chyba zaczeli budowe, w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 12.08.06, 17:21 to trzymamy kciuki :), może coś z tego będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud 14.08.06, 19:20 Witam wszystkich. Uwazam ze powinnismy rozpoczac nowy watek odnosnie naszego osiedla:) Wczoraj bylismy na "budowie"!Budowa wreszcie ruszyla..teren zostal wyburzony (przynajmniej czesciowo..tak mi sie wydaje bo wczesniej nie bylem),ale leza juz rury i pewnie powoli beda klasc kanalizacje(bo to rury kanalizacyjne):).Wiec cos sie zaczyna dziac.. i pewnie wkrotce zobaczymy jakies efekty!Tak wogole pozdrawiam wszystkich mieszkancow..mam nadzieje ze wszystko bedzie przebiegalo szybko i sprawnie i juz za roczek i kilka miesiecy bedzie sie mozna wprowadzac:) Jak ktos z "sasiadow" bedzie mial jakies info odnosnie przebiegu budowy to piszcie..bedziemy dzielic sie informacjami:) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 28.08.06, 10:41 Hejka, byłem tam wczoraj. Są dwa baraki i żółta tablica informacyjna ;-). Słowem, budowa rozpoczęta. Ciekawe jak szybko im to będzie szło. Pozdrawiam, Lejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 07:27 Na pewno bedzie OK :-) .. tez musze wkrotce odwiedzic miejsce budowy i porobic zdjecia do dokumentacji :-) .. jak ja bylem ostatnio czyli jakis tydzien temu to kladli rury kanalizacyjne i widzialem studzienki! Pzdr Afrobcarr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: 62.111.139.* 29.08.06, 21:52 Rewelacja.. z tego co pisze na stronie Krakbudu, sprzedane sa "prawie" wszystkie mieszkania.. oprocz trzech, na ktore napewno znajda sie klienci. Wiec czemu nikt nie udziela sie na forum!? Sasiedzi..piszcie co sadzicie na temat naszego osiedla.. pzdr afrobcarr Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 30.08.06, 07:58 Nie martw się, są sasiedzi i czytają. I oczywiście kibicują.Będzie pięknie > :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:39 no mam nadzieje :) .. my juz sie nie mozemy doczekac.. ale z tego co wiemy to odbior dopiero okolo listopada :( .. no ale nic.. czekamy cierpliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:17 Pieknie pieknie.. kolejne dwa mieszkania sprzedane!Zostalo jeszcze tylko jedno .. wiec prawie juz mamy KOMPLET :) Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 31.08.06, 16:24 i to zależy który budynek, najpierw podobno ma być A I B, a póżniej reszta ale ten czas pewnie szybko zleci. Trzymajmy kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 05.09.06, 18:35 Hmmm, jakby ktoś miał może możliwość i chęć wrzucać w miarę aktualne zdjęcia budowy to byłoby fajnie. Niestety do Krakowa mam kawałek i nie za często mogę "nadzorować" budowę. Pozdrófka, Lejek (E-14 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 05.09.06, 18:39 W razie czego to mam miejsce w sieci. Jak ktoś chciałby podrzucić mi zdjęcia to mogę je umieścić na stronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:11 Hej Lejek .. ja mam jakies foty na komorce.. ale sprzed ok dwoch tygodni..Ale postaram sie podjechac jakos najblizsza Niedziele i cos popstrykam.. potem tylko zrzuce na kompa i umiescisz gdzies w sieci!Jak ktos tez bedzie cos mial, to wysylajmy sobie..moze kiedys pomyslimy tez o jakiej malej stronie naszego "Pasternika"..ze zdjeciamy z budowy i malym forum:) .. pomyslimy.. narazie pozdrawiam..!! A tak z ciekawosci..w ktorym bloku macie mieszkania?!.. Bo My w "B" :) .. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 03.09.06, 08:31 No i wg info na stronie juz wszystkie mieszkania sprzedane. Czy ktos moze wie kto jest wykonawca inwestycji i kiedy wg harmonogramu budowy powinna sie ona zakonczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud 05.09.06, 12:11 Hello! Byl ktos ostatnio na "budowie" ?? .. Dzieje sie cos ciekawego ;) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 09.09.06, 22:40 Bylem dzisiaj na budowie. Jak narazie pojawily sie dwie dziury w ziemi pod bloki A i B. W dziurze pod blokiem A juz wylali beton. Jakby ktos byl zainteresowany to dysponuje zdjeciami, filmami, etc. z placu budowy. Uprzedzajac wszelkie pytania, zdjec tych jak narazie NIE drukuje na kubkach, podkoszulkach czy tez podkladkach pod myszke :) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 10.09.06, 13:30 naprawdę ??? to ja bym chętnie zobaczyła takie zdjęcia :)Czyli na koszulkę trzeba jeszcze poczekać ;)No cóż będę cierpliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 10.09.06, 21:52 Jakby ktoś chciał oglądnąć: klub.chip.pl/antall/ BTW. Czy codziennie na pobliskim poligonie odbywa się strzelanie do rzutek? Bo ile razy jestem w okolicy to tylko wystrzały słychać (tak średnio 1 strzał na 10 sekund, co moze na dluzsza mete byc troche uciazliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
plano2 Re: Pasternik - Krakbud 11.09.06, 05:11 Dzieki za zdjecia. No to budowa ruszyla. Krakbud powinien brac przyklad z tego forum. Tak naprawde jest to jedyne miejsce w sieci gdzie mozna znalezc jakies informacje o "naszej" budowie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:55 Zdjecia super !! .. My bylismy w niedziele na budowie .. ale zrobilismy tyko 3 zdjecia i z tago co widze pokrywaja sie z tymi,ktore udostepnil Bartek!Wiec nie zamieszczam:P .. w kazdym razie nareszcie widac jak powoli cos pnie sie do gory! Z tego co slyszelismy w tym roku maja wylac fundamenty,a w nastepnym roku konczyc!Troche mnie martwi generalny wykonawca..bo z tego co czytalem na forum (odnosnie odbioru mieszkan w spoldzielni S.M.Sniezka)..nie wygladalo to najlepiej!Ale z drugiej strony nasze mieszkania nie naleza do najtanszych,wiec wybor tanszych materialow wykonczeniowych jakos wykluczam:)..jesli macie jakies inne info dotyczace firmy PBMH dajcie znac!... Pozdrawiamy Afrobcarr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:14 Witam! Ma ktos jakies nowe zdjecia? Wiecie co slychac na budowie? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:05 Ma ktos realne pojecie o firmie Krakbud? Czy ktos juz podpisywal z nimi umowe..., jaka byla planowana data odbioru mieszkania? Jestem powaznie zainteresowany oferta a bylem na placu i nie wyglada to zaciekawie. A patrzac na daty postow to nawet tragicznie. Do tego znalazlem jeszcze przez przypadek artykul ktory bardzo mocno zachamowal moje zainteresowanie! Przeczytajcie i zobaczcie w czym miedzy innymi uczestniczyl Krakbud jako firma <- Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 16.08.06, 07:46 najlepiej, jeżeli sam tam pódziesz i dowiesz się,Termin odbioru mieszkania jest 12/2007 więc czasu jest jeszcze sporo. A tragicznie to narazie moim zdaniem nie jest !(i mam nadzieję że nie będzie )Zazwyczaj kupując mieszkanie na papierze z ryzykujesz.Decyzja zawsze należy do ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:23 a ile za metr sobie liczą? Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 05.09.06, 18:38 Teraz to już chyba nie liczą, bo wszystkie mieszkania z pierwszego etapu już sprzedane. Trzeba chyba czekać na drugi etap realizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 05.09.06, 19:06 a co tam na placu budowy?? Ja miałam w niedzielę zobaczyć, ale nie zobaczyłam !! wiesz coś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 06.09.06, 09:59 Hejka, na razie wyjeżdzam na wakacje, więc dowiem się dopiero pod koniec września czegoś konkretnego. Pozdroofka, Lejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:19 PZDR Lejek.. baw sie dobrze.. i odpoczywaj.. ja pojade w niedzielke i zobacze.. info bedzie of kors na forum :) .. Odpowiedz Link Zgłoś
malewa1 Re: Pasternik - Krakbud 06.09.06, 11:45 wypoczywaj, a mury niech się pną do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erik Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:09 ludzia stropy pekają od drgan! po 5 latach murowana generalka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:47 właśnie dostałam harmonogram prac ! mam nadzieje , że nic strasznego nie przeszkodzi w jego realizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:50 No to mam nadzieje, ze i my wkrotce dostaniemy! Oby zadnych niespodzianek nie bylo ;) Pozdrawiamy sasiadów :) Afrob i Carr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:54 Witam sąsiadów!:) dawno nie zaglądałem na forum ..no i muszę przyznać, że dużo tracę - dyskusje, wymiany zdjęć informacji itp itd...gratulacje, zaczynamy tworzyc "społeczność Pasternik" ;) mam pytanie do Malewy - ten harmonogram prac dostałaś pocztą czy sama odebrałaś w biurze developera? ze swojej strony dodam, iż jak byłem ostatnio na placu budowy to wykopali dół pod budynek D. pozdrawiam wszystkich sąsiadów do zobaczenia w grudniu 2007 ;) Grzesiek P.S....kupiliśmy mieszkanie w "B" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:03 no to witam sasiadow..my tez mamy mieszkanie w budynku B:) My tez dostalismy harmonogram mailem..wiec pewnie i wy dostaniecie! A wiesz moze czy wszyscy rownoczesnie odbieraja mieszkania..bo w sumie nasz budynek (z tego co wynika w harmonogramie prac) ukonczony bedzie pod koniec istopada..wiec moze jeszcze przed grudniem ;) Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:07 witam !dostałam maila z harmonogramem . Odpowiedz Link Zgłoś
afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud 21.09.06, 13:17 Witam! Dostepne juz sa zdjecia z budowy na stronie www.pasternik.krakow.pl/zdjeciazbudowy Milego ogladania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 07:26 dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 25.09.06, 15:11 No to wszystko zaczyna przybierać realnego kształtu ;-). Myslę, że najwyższy czas "oblać" fundamenty... ;-). Pozdrawiam, Lejek Odpowiedz Link Zgłoś
odes Re: Pasternik - Krakbud 26.09.06, 22:35 Hejka Witam serdecznie wszystkich sąsiadów. Cieszę się , że trafiłam na to forum i z niecierpliwością czekam na info odnośnie naszego nowego osiedla. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:00 Witamy Odes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 30.09.06, 22:21 Jakby ktos chcial ogladnac to zdjecia zrobione dzisiaj (30 Wrzesien) umiescilem tutaj: picasaweb.google.com/Bartek1234. Milego ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.76.classcom.pl 01.10.06, 13:18 dzięki za zdjęcia, są super.widać, że coś się dzieje :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odes Re: Pasternik - Krakbud 01.10.06, 20:43 nie mogę otworzyć tych zdjęć, pojawia mi się napis File not found. Fajnie że jest ktoś zainteresowany, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 01.10.06, 21:57 W adresie nie powinno byc kropki na koncu. Jeszcze raz: picasaweb.google.com/Bartek1234 Odpowiedz Link Zgłoś
odes Re: Pasternik - Krakbud 01.10.06, 22:14 Dzieki :) Miło zobaczyć, że coś się dzieje. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plano2 Re: Pasternik - Krakbud 03.10.06, 03:31 Na jednym ze zdjec widoczna jest wieza anten sieci komorkowej. Z ktorej dokladnie strony osiedla ona stoi i w jakiej odleglosci? Pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:05 Cześć, wow... dobre zdjęcia - dzięki. DObrze, że co jakis czas ktoś z nas się tam pojawia i pokazuje fotki - przynajmniej bez częstego jeżdżenia możemy spokojnie sprawdzić jak idzie praca. Skoro nasze bloki to dopiero pierwszy etap z kilku pozostałych to mam nadzieje, że będą się nad wyraz starać aby wszystko było OK i odpowiedniej jakości - żeby sobie nie zbabrać opinii - Osobiście nie słyszałem wcześniej ani super pozytywnych ani super negatywnych opinii na temat naszego developera oraz wykonawcy ale pocieszam się tym faktem, że jako pierwsi mamy ciut większą szansę na terminowość i jakość ;-) pozdrowka, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Pasternik - Krakbud IP: 213.134.191.* 03.10.06, 21:26 ogrzewanie olejem jest dość kosztowne około 300 zł za 50 m 2 w zimie czy po podniesieniu akcyzy wzrośnie drastycznie podoba mi się układ mieskań w 2 etapie proszę o odpowiedź osoby znające temat ( mieszkanie 50 m2 standardowe ostatnia kondygnacja moja ulubiona) Odpowiedz Link Zgłoś
lejek1 Re: Pasternik - Krakbud 04.10.06, 13:41 Cześć, dokładnie, fajnie, ze cały czas ktoś czuwa :). Jak się tylko pojawię w Kraku, to na pewno też zrobię jakieś foty. Pozdrawiam, Lejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:31 Witam! Ktos wczesniej napisal, ze ciekawy jest rozklad mieszkan w 2 etapie.. gdzie mozna znalezc takie info, bo na oficjalej stronie Krakbud'u nie ma nic. Pytam tak z ciekawosci, bo chetnie bym zobaczyl jak bardzo sie roznia od naszych:)! A zastanawial sie ktos od jakiej ulicy bedzie wjazd do naszego siedla? Czy od ulicy Pasternik (tam gdzie jest szlaban..no ale chyba jakos przerobia), czy moze od Jasnogorskiej?Bo sam juz nie wiem! Pzdr .. Afrob i Carr .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:22 Witam, Z tego co mnie informowano przed kupnem to wjazd ma byc od ulicy Pasternik i mam nadzieje, ze faktycznie przebudują skrzyżowanie jak powstanie osiedle bo czasem wyjazd może być nie lada wyczynem ;) Z kolei dojazd do Jasnogórskiej nie wiem czy byłby zaletą czy wadą...zaletą bo my moglibyśmy wtedy tam się szybciej dostać, ale wadą bo jak wszyscy wyczują taki objazd, gdy przed rondem będą korki, to będą śmigać naszymi osiedlowymi... pozdrowienia, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afrobcarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:39 Rozwiazaniem byly by bramki z czytnikiem przed wjazdem zarowno od strony Pasternika i Jasnogorskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 12:17 Na pasterniku jak to na pasterniku....życie toczy się jak może,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:46 jak poetycko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afrobcarr Nowe Fotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:04 Witam wszystkich! Tu macie link'a do zdjec zrobionych przez Krakbud'a z 10 pazdziernika ! Pozdrawiam www.pasternik.krakow.pl/zdjeciazbudowy Milego ogladania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Nowe Fotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:11 dzięki, wygląda coraz lepiej ( coprawda nie znam się specjalnie ), mam nadzieję że tak ma byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Nowe Fotki IP: *.76.classcom.pl 26.10.06, 18:55 hejo ! i co tam słychać na naszym Pasterniku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Pasternik - Krakbud IP: *.gemini.net.pl 28.10.06, 21:42 Nowe zdjecia z budowy: picasaweb.google.com/Pasternik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.76.classcom.pl 29.10.06, 13:30 dzięki :) Miło tak popatrzeć w niedzielę:).To zdjęcie z drzewami jest piękne.Szkoda, że większość z nich zostanie pewnie wycięta.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
afrobcarr Nowe Forum Osiedla Pasternik!! 02.11.06, 11:26 Witam serdecznie! zapraszamy na nowe forum Osiedla Pasternik (i ich mieszkancow:)) na strone www.pasternik.fora.pl :) Stworzyslimy ja kilka dni temu..jest bardziej przejrzyste i mamy nadzieje ze bedzie dla Was wygodniejsze i bardziej przystepne :) pozdrowionka AfrobCarr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Nowe Forum Osiedla Pasternik!! IP: *.76.classcom.pl 10.11.06, 18:23 zapraszamy do nas :) na Pasternik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Nowe Forum Osiedla Pasternik!! IP: *.devs.futuro.pl 13.11.06, 13:02 witam! afrobcarr - ale coś to nowe forum nie działa... przynajmniej w tej chwili. pozdrowka, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 14.11.06, 21:06 dzisiaj zauważyłem, że zwolniło się jedno mieszkanie z pierwszego etapu. Za 64,2 m2 400000 zł, co daje 6230 zł za m2. Ciekawe ile sobie zażyczą za m2 w drugim etapie. Mam nadzieję, że pójdzie za tymi cenami wykończenie w dobym standardzie. Mam nadzieję, że ilość mieszkań które mają do sprzedania w kolejnych etapach, skłoni ich do dobrego wykonania pierwszego.To osiedle może stać się wizytówką Krakbudu na przyszłość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.uci.agh.edu.pl 20.11.06, 14:32 Witam, z zaciekawieniem przeczytałem wszystkie posty na tym forum i pewnie przeniosę się teraz na to nowe, bo zainteresowałem się kupnem mieszkania w II Etapie Pasternika. Bardzo zazroszczę tym, którym udało się kupić mieszkania w I etapie, bo aktualnie rozważana jest cena ok. 7 000 zł/mkw. Pozwolenia na budowę chyba jeszcze nie ma, ale według ostatnich informacji na pocz. grudnia ma już być. Mieszkania w domach II etapu nie będą się znacznie różnić od tych z I-go. Zmiany są kosmetyczne. Przesunięte ścianki działowe kosztem pomniejszenia jednych i powiększenia innych mieszkań. Standart wykończenia raczej ten sam i chyba nie liczyłbym tu na wiele nawet za tę cenę. Wyczytałem jescze pytanie o dojazd do Pasternika. Niestety nie przebuują skrzyżowania na ul. Pasternik i wyjazd w lewą stronę będzie przez tą pętlę, którą zjeżdża się na Rząskę. Co do drogi dojazdowej do Jasnogórskiej to mają się dogadywać z Miastem, że oni wybudują, a potem miasto przejmie ją do utrzymania etc. Mnie interesują te problemy, które były wcześniej opisywane, czyli umowy przedwstępne. Udało się komuś coś wynegocjować, czy generalnie są małe szanse? Pozdrawiam Tomst (być może mieskzaniec Pasternika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infoja Re: Pasternik - Krakbud IP: *.c27.msk.pl 21.11.06, 08:27 Nam udało się przesunąć o miesiąć każdy z terminów płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 21.11.06, 23:17 Dzięki za odpowiedź. To znaczy, że jakieś możliwości negocjacji jednak są. Czy w Waszym przypadku były zawierane jakieś umowy rezerwacyjne? Czy od razu umowa przedwstępna? i z jaką wpłatą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infoja Re: Pasternik - Krakbud IP: *.c27.msk.pl 22.11.06, 09:42 Nie było żadnej umowy rezerwacyjnej. Zpłaciliśmy w ramach pierwszej wpłaty pierwszą ratę. Było to 10% wartości mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:05 ja miałam tak samo, niestety negocjacji nie było, gdyz moje mieszkanie było ostatnie o takim metrazu i za mną juz 2 osoby pytały o nie , więc decyzję musiałam podjąć błyskawicznie.Napewno teraz kilka rzeczy mnie trochę niepokoi, ale może nie będzie źle. pozdrawiam i do zobaczenia na Pasterniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 23.11.06, 01:32 Czyli pojawiła się nowość, bo poinformowano mnie, że możliwe jest zawarcie umowy rezerwacyjnej (koszt 3 000 zł) a następnie przy sprzedaży mieszkań umowy przedwstępnej z wpłatą 10% wartości mieszkania. Czy ktoś analizował pod względem prawnym sytuację, że działka pod inwestycję pozostaje w użytkowaniu wieczystym a nie jest własnością Krakbudu? Jak wygląda potem zapis w księdze wieczystej. Jest się chyba tylko właścicielem lokalu - czy tak? Czy bank nie będzie robił problemu z kredytem hipotecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:14 jeżeli chodzi o kredyt , to bank ( ING )nie miał żadnych zastrzeżeń do dokumentów Krakbudu i wszystkie formalności trwały krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 23.11.06, 22:47 To bardzo dobra wiadomość. Mam nadzieję, że inne banki też nie będą robić problemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malewa Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:07 Wydaje mi się też , że załącznik do umowy dot.opisu technicznego powinien byc bardziej szczegółowy, w moim przypadku nie mam tam napisane ile powinnam miec gniazdek,ile grzejników itp. Mam nadzieję, ze Krakbud nie będzie robił problemów,ale czytałam , że czasem są z tym problemy u innych developerów.CZytałam też , ze miejsce postojowe powinno być opodatkowane 7% Vatem, a nie 22 tak jak ja mam w umowie:)Mozesz zwrócic na to uwagę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 27.11.06, 23:16 Bardzo Ci dziekuje za te cenne informacje. Jednak dobrze jest zapytać o radę kogoś doświadczonego, kto przeszedł już tę ścieżkę. Jeśli można, to będę jeszcze "atakował" w kwestiach Pasternika ... Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 29.11.06, 08:11 Zobacznie zdjęcia z budowy Rezydencji Kopalina. www.dominium.pl/inwestycje/?id=4&inw=723 Bardzo podobne rozwiązania do tych które będą w Pasterniku. Lukarny mają ten sam kształt. Mam nadzieję, że Pasternik też tak będzie wykończony. Mogliby sobie dużo więcej zażyczyć za kolejne etapy. I etap w końcu będzie ich wizytówką. Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 29.11.06, 08:45 Jeszcze raz linki: www.dominium.pl/dane/inwestycje/723wizualizacja2d.jpg www.dominium.pl/dane/inwestycje/723wizualizacja4d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrobCarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:14 Faktycznie bardzo podobne do naszych! Tylko ta cena..ehhh.. ;) www.pasternik.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 29.11.06, 22:23 No właśnie, cena ... mam nadzieje, że II etap nie będzie sie zbliżał do ceny 15 tys. za m2. mnie już ciarki po plecach przechodzą na myśl, że będzie powyżej 7 tys. Ale nie miałbym nic przeciwko, jakby to tak wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 01.12.06, 09:59 Dla wszystkich zainteresowanych. Link do drugiego etapu: www.krn.pl/nowe-mieszkania-domy-oferty-6/Osiedle-mieszkaniowe-Pasternik-nowe-mieszkania-sprzedaz-258_388_1_1.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15 kV Re: Pasternik - Krakbud IP: 212.160.65.* 01.12.06, 10:02 a gdzie najistotniejsza informacja ? czyli cena Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 02.12.06, 13:03 na stronie www.pasternik.krakow.pl pojawiły się zdjęcia z 27 listopada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 12.12.06, 00:57 Ostateczna cena pozostaje w dalszym ciągu nieznana. Krakbud mówi ostrożnie, że będzie to około 7 tys. za m2. Oby nie więcej, ale kto wie ... może czekają do nowego roku aby oznajmić nową cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek nowe zdjecia (3 grudnia) IP: *.gemini.net.pl 03.12.06, 22:07 Zdjęcia z budowy zrobione dzisiaj można oglądać tutaj: picasaweb.google.com/Pasternik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALEWA Re: nowe zdjecia (3 grudnia) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 12:46 Zdjęcia są super .Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 17.12.06, 09:23 do wiadomości: w środowym dodatku "nieruchomości" w Dzienniku Polskim pojawiło się ogłoszenie Krakbudu. Poszukuje wykonawcy na drugi i trzeci etap osiedla "Pasternik". komentarz: ciekawi mnie dlaczego kolejnych etapów nie będzie prowadził wykonawca pierwszej częći. Mam nadzieję, że pierwszy etap będzie doskonałym wzorem dla kolejnych etapów:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrobCarr Re: Pasternik - Krakbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:00 Moze ten pierwszy wykonawca jest za drogi ?? .. Oby .. :) .. W kazdym razie nasz etap musi byc "wzorowy" .. pozdrawiamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Pasternik - Krakbud IP: 62.29.142.* 14.01.07, 22:15 To proste ze kazdy etap jest rozpatrywany innym przetargiem, jeżeli jescze nie było wyników przetargu nie oznacza to wcale ze przy nastepnych etapach nie bedzie to ten sam wykonawca Deweloper chce wyciagnac jak najepsze warunki zatem jezeli inna firma zaproponuje lepsze warunki to sprawa jest prosta... wykonawca i etapu na kontrakt jedynie na te 5 budynkow kolejne to juz inny przetarg i inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 18.12.06, 19:53 na pasternik.krakow.pl pojawiły się zdjęcia z 18 grudnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
infoja Re: Pasternik - Krakbud 22.12.06, 12:56 Na www.pasternik.krakow.pl pojawiły się wszystkie szczegóły drugiego etapu. Ceny 7200 m2, parter niewiele taniej. Wizualizacje budyków nieco różnią się od pierwszego etapu, ale z opisu wynika, że będą użyte te same materiały tz. dachówka ceramiczna, kamień, drewno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pasternik - Krakbud IP: *.crowley.pl 27.12.06, 23:03 7200 PLN/m2 - zobaczymy czy to juz pass czy jeszcze w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 18.01.07, 23:05 Poki co wydaje sie, ze nie ma zbytniego zainteresowania mieszkaniami w II etapie. Ceny troche przystopowaly, ale zobaczymy co bedzie. Na razie Krakbud odsuwa termin sprzedazy mieszkan. Powodem jest chyba brak pozwolenia na budowe. Wedlug dewelopera bedzie to pod koniec stycznia - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.forum Re: Pasternik - Krakbud 26.01.07, 17:30 23 stycznia firma dostała pozwolenie na budowę II etapu. Jeśli ktoś chce to możemy podesłać skany. Chcemy kupić mieszkanko w budynku J. Pozdrawiamy "przyszłych" sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 28.01.07, 15:18 No prosze, my tez chcemy kupic mieszkanie w budynku J. Dzięki za informacje na temat pozwolenia. Chętnie zobaczylibyśmy te skany. Jeśli możecie to podeślijcie na adres tstoch@o2.pl Bedziemy bardzo wdzieczni. Pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 01.02.07, 23:23 Pozwolenie na budowę ma sie uprawomocnić 12 lutego (oficjalne stanowisko Krakbudu), ale nowa informacja - Krakbud nie bedzie podpisywal umów realizacyjnych w formie aktu notarialnego. Ciekawi mnie przyczyna tej decyzji. A co sądzicie o tym Wy - forumowicze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: Pasternik - Krakbud IP: 196.219.39.* 02.02.07, 09:47 witam okolo sierpnia 2006 interesowalem sie 1 etapem i juz wtedy byly problemy z podpisaniem umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego i dlatego tam nie kupiłem. przy obecnej sytuacji na rynku (Salwator,...) czyc lekki swąd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Pasternik - Krakbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:16 Dzisiaj byłem w ich biurze, faktycznie nie chcą podpisywac umów w formie aktu notarialnego, podobno Prezes chce miec czusye księgi wieczyste.. Niestety to dosyc często spotykana praktyka wsrod developerów i to nawet tych wydawaloby sie powaznych (vide np. Salwator City) , generalnie umowy z developerami to ostra jazda bez trzymanki, wiem o czym mówie, jestem prawnikiem - jest cała masa ryzyka i umowa ustawiona skrajnie pod developera - tak tez w tym wypadku. Oczywiście pytanie ile mozna wynegocjowac. Bez formy AN nie podpisywałbym tej umowy - developer może was wydymac i sprzedac komus innemu mieszkanie, kalkulujac że sprzeda drożej a klientowi najwyżej odda kasę. Ewentualne procesy odszkodowawcze w takim wypadku to droga przez mękę. Jak jest AN - to przy umowie przedwstępnej sprzedazy można dochodzic skutecznie sprzedaży mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomst Re: Pasternik - Krakbud IP: *.agh.edu.pl 05.02.07, 00:38 Dzieki za odpowiedzi. Niestety developerzy jada na tym wozku, ze jak nie ten, to kupi inny, wiec sie tym nie przejmuja. Ale przy dzisiejszych cenach mieszkan ryzyko tzw. "wtopy" jest duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Pasternik - Krakbud IP: *.autocom.pl 26.04.07, 19:02 Interesuje sie ktoś jeszcze tą inwestycją?? Co o niej sądzicie?? jakoś mało postów o tym miejscu?? proszę o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witaj Re: Pasternik - Krakbud IP: *.76.classcom.pl 30.04.07, 12:52 www.pasternik.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl41pb Re: Pasternik - Krakbud UWAGA! IP: *.autocom.pl 08.05.07, 19:56 Jak ktoś ma ochotę zakupić mieszkanie w II etapie,niech sie mocno zastanowi i przypatrzy sie realizacji I etapu,który jak na razie idzie jak krew z nosa..Mało tego pierwszy wykonawca PBMH został wyrzucony z budowy zaległości w postępach prac sięgają już ze trzy miesiące.Nowa firma budowlana ma już kolejnego podwykonawcę i jak na razie nie bardzo im idą prace budowlane na budynkach b i c.Jeżeli w II etapie tak będą postępować to życzę wszystkim którzy już kupili stalowych nerwów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Pasternik - Krakbud UWAGA! IP: 217.98.52.* 09.05.07, 09:30 Witam To prawda że I etap idzie wolno. Budynek A robi jedna firma, pozostałe budynki inna. Na II etap już wykopali dół pod fundamenty dla jednego z bloków. Podwykonawcą jest jeszcze inna firma więc mam nadzieję że będzie to szło niezależnie (w jakimś stopniu oczywiście). Sam się zastanawiam nad zakupem tam; zastanwia mnie tylko to że mały popyt jest - to wina cen?? lokalizacji?? czy jeszcze czegoś nie wiem?? Wg mnie całość wygląda nieźle - napewno lepiej niż blokowiska!! Pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych tematem PASTERNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pasternik - Krakbud UWAGA! IP: *.ghnet.pl 09.05.07, 19:39 Przepraszam, a jakiego Twoim zdaniem "kolejnego podwykonawcę" ma "nowa firma budowlana" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Pasternik - Krakbud UWAGA! IP: 217.98.52.* 10.05.07, 09:21 IWec tak: Budynek A - podwykonawca: firma A. Budynki B,C,D,E - podwykonawca: firma B. Budynki FGHIJK - podwykonawca: firma C. Pierwotnie w I etapie wszystkie budynki miała robić firma A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.ghnet.pl 10.05.07, 10:07 Przykro mi, ale Twoje informacje nie są do końca prawdziwe. Firma, której inwestor pierwotnie zlecił wykonanie bydynków I etapu została usunięta, ponieważ nie wywiązała się z terminu i narobiła zaległości. Więc nie robi budynku A - budynek A robi inna firma (dla ścisłości BUDOMAX), która nie jest podwykonawcą a wykonawcą zatrudnionym przez inwestora. Wiem, że to jest czepianie się słówek, ale interesuje się tym tematem więc gotuje się we mnie jak czytam niektóre wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: IP: 217.98.52.* 10.05.07, 10:15 ja mam takie informacje: wykonawca PBMH nie wywiazal sie z umowy, i juz nie buduje. deweloper zrobil przetarg i Firma Takbud zobowiazala sie wykonac tylko 4 budynki do konca roku 2007 - krakbud sie zgodzil ale pozostal problem kto ma wykonac piaty budynek, Krakbud zdecydowal sie na druga firme wykonawcza ktora takze do konca roku ma wykonc budynek A czyli mamy dwie nowe firmy wykonawcze takbud na budynki B C D E. oraz chyba Budomax (nie pamietam za dobrze) na budynek A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Pasternik - Krakbud IP: *.autocom.pl 27.04.07, 08:35 Interesuje sie ktoś jeszcze tą inwestycją?? Co o niej sądzicie?? jakoś mało postów o tym miejscu?? proszę o opinie... CO to za miejsce ktoś zna?? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kieskompas Re: Pasternik - Krakbud 16.10.17, 17:09 Witam, zapraszam mieszkańców Starego Dębu na grupę na Facebooku www.facebook.com/groups/2039246666298476/ Odpowiedz Link Zgłoś