agusia3107 17.02.11, 16:23 Bo na pl.wikipedia.org/wiki/Szampion pisze się SZAMPION, a wszyscy się upierają, że prawidłowo jest Champion. Więc jak według was jest prawidłowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eat.clitoristwood Re: Champion czy Szampion? 17.02.11, 16:27 Uważam, że powinno być po polsku, Miszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
duza-zolza Re: Champion czy Szampion? 17.02.11, 16:36 a ja się spotkałam z nazwą C Z E M P I O N, a nawet C Z Ę P I O N :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Champion czy Szampion? 17.02.11, 16:43 duza-zolza napisała: > a ja się spotkałam z nazwą C Z E M P I O N, a nawet C Z Ę P I O N :))) A ja widziałem w ladzie chłodniczej "lanszmidt". (lunch meat) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Champion czy Szampion? 17.02.11, 16:38 a nie mogłabyś zapytać na forum sadowników albo w Instytucie Sadownictwa w Skierniewicach? Chłopaki spod Grójca też pewnie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Champion czy Szampion? 17.02.11, 16:40 Tak naprawde to 'Šampion' (czyt. szampion), bo to czeska odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: mam! 17.02.11, 16:54 ursyda napisała: > "gruszkojapki" > ładnie? Może i ładnie ale oni są kulki przecie? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d coach czy kołcz :))) 21.02.11, 09:19 z takim czyms tez sie spotkalem.. dziennikarz pytal hmm..kogos tam.. jak mu sie podoba kołczowanie...oj... a ja myslalem, ze juz sie slowo trener przyjelo...ale ono tak fajniusio jak kołcz nie brzmi :) bo wiadomo kołczy to kołcz...zagramaniczny.. ja stawiam na championa.. Odpowiedz Link Zgłoś
rych_j Re: Champion czy Szampion? 13.04.18, 15:44 pl.wikipedia.org/wiki/Szampion Odpowiedz Link Zgłoś