Dodaj do ulubionych

jak Wam poszło?

• Gość: Stasiek ostatni raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:37
      Ostatnie wypracowanie w życiu. Wreszcie. Chyba sukces - na 100% zdałem, ale na
      ile punktów, hmm, żeby chociaż na minimum 35/70 to by wstydu przed potomnymi
      nie było. Szkoda, że jeszzce nie napisałem pracy na ustną część egzaminu, bo
      mam w spisie Makbeta, a tak to niestety pisałem o Chłopach :D
      wrr
    • Gość: Madzik :) Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:41
      Jak dla mnie było proste :) A wiecie do kogo porównał Makbeta mój kolega? Do
      Syzyfa *lol* ;D Niźle nie ;D
      Pozdro dla Kielc ;*
    • Gość: Master Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:41
      test nic prostrzego :-)a wpr troche gorzej :-) kto by się spodziewał chłopów ?????
      • Gość: Cry Pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:49
        Powiedzcie mi, na jakiej zasadzie odejmuje się punkty za błędy rzeczowe ?
        Zrobiłam 2 -> zamiast Lajosa i Jokasty dałam Lajosa i Eurydyke .. =/
        Drugi jest jeszcze gorszy, aż wstyd się przyznać .. napisałam że Lady Makbet
        popełniła samobójstwo i wypiła CZARNĄ POLEWKĘ ... :/:/:/ Stres wziął górę ..
        Czekam na odp ..
        • Gość: Shayla Re: Pytanie.. IP: *.std.tsi.tychy.pl 04.05.06, 16:57
          Nie odejmuje się punktów za błędy rzeczowe. Po prostu jesli w zdaniu z błędem,
          są jakies rzeczy z klucza to się ich nie liczy. Zdanie jest tak jakby pomijane.
    • Gość: Biczer Re: jak Wam poszło? IP: *.chello.pl 04.05.06, 16:45
      wydaje mi się, że lajtowo :)
    • Gość: Ami Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:48
      Spoko tematy.Ja dzis rano jeszcze mówiłam, że "Chłopi" beda.i okazało się,że sie nie pomyliłam :]
      • Gość: Kar Re: jak Wam poszło? IP: *.20.54.194.generacja.pl 04.05.06, 16:51
        SUPER TEMATY!!!!!!!!!!!!! Szkoda,że nie było takich rok temu... na prawdę
        zazdroszcze tegorocznym maturzystam.
        "Makbet" - nic lepszego nie mogło sie trafić :) Pozdro.!
    • Gość: Ola Re: jak Wam poszło? IP: *.stk.net.pl 04.05.06, 16:52
      nie było takie zle, a nwet łatwe. Mam tylko pytanie czy można było porównac
      Makbeta do Antygonay?? Klucz mówi ze trzeba do Edypa, co wy na to??
    • Gość: =) Re: jak Wam poszło? IP: *.tivnet.pl / 217.98.251.* 04.05.06, 16:53
      Jak poszło... to się okażę :) Jeżeli ktoś przeczytał Chłopów to było banalne :)
      Gorzej z tymi co nie przeczytali :) Ale psikusa Nam zrobili... ja miałam na
      próbnej Chłopów, więc w ogóle się tego nie spodziewałam :D Obstawiałam Lalkę
      (chyba tak jak większość z Nas) a tu PSIKUS :) który mi się nie spodobał, ale
      mówi się trudno. Zdać pewnie zdałam... tylko z jakim wynikiem =/ Poziom
      rozszerzony był głupszy od tego... Jakaś WIEWIÓRKA =/ Pozdro dla tych, którzy
      to układali... :D i powodzenia w dalszych egzaminach =)
      • Gość: marnie Re: jak Wam poszło? IP: *.cafekontakt.pl 04.05.06, 17:01
        Witam, całkiem nie ciekawe były te tematy, wykułem cały romantyzm, Walenrody,
        Dziady, z innych epok Przedwiosnie, Lalke, Wesele, Dzume....... a tu taki wał:(
        Z testu mam chyba z 9 pkt:o i niewiem czy te 12 dostane z wypracowania:(
        porownałem Makbeta z Antygona a nie tak jak wszyscy z Edypem:( ale Antygona tez
        miala taki tragiczny dylemat, wiec modle sie przynajmniej o te 21, chociaz tyle
        i całe wakacje bede chodzil nawalony:) jutro angol, tez ciezko, ale jak mysle o
        ustnym angolu to mnie bierze:x
        Kumpel przyszedl na mature nawalony po nocnej bibie ale i tak napisał wszystko.
        Widzac komentarze w stylu, " popełniłam dwa błedy i wypracowanie mi troche
        kiepsko poszlo, wiec mozliwe, ze bede miala ponizej 60 pkt." to mam ochote
        komus do d*py nakopac !
        Pozdro i trzymam kciuki, bo matura to bzdura !
    • petlaka telefon 04.05.06, 16:56
      Moja znajoma pracuje w sekreteracie, a ja w szkole, w gimnazjum. Jej brat pisał
      mature i w trakcie egzaminu dzwonił do niej TRZY (!) razy i przysłał dwa
      rozpaczliwe smy o konflikt u Borynów. Powiedzcie, jak to możliwe????
      PS. Był zdziwiony podpowiedzia, że syn kręcił z żona ojca (!)
      • Gość: Kati Re: telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:02
        Matura podstawowa?? Super ;-) Oczywiscie Chlopi, jakos Makbeta nie pamietalam wogole, a do matury nic nie powtarzalam, wiec wzielam to, co mi zostalo w glowie ;-) A rozszerzona - coz, pisalam drugi temat, ale nie wiem czy dobrze zinterpretowalam mysli autora, ale zawsze to bede miala dwa poziomy, a nie jeden ;-) Pozdro dla tych, co zdawlai rozszerzony, paaaa :)
      • Gość: maturowicz_2006 Zapytanie - help IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.05.06, 17:19
        Czy jak ktos napisal ze Hanka to siostra Antka a nie zona to duzy blad? Co
        prawda nie pisalem o tym na kazdym kroku ale w kilku momentach zdarzylo sie np.
        napisalem ze hanka musiala ciezko z antkiem pracowac w gospodarstwie u boryny...

poratujcie pocieszeniem...
        • Gość: zuz. klucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:38
          A ja mam pytanie, kto pisał odpowiedzi do tej matury, które są tu i wszędzie umieszczane? Jasne, proste było... tyle, ze w poleceniu, było, żeby pisac własnymi słowami, a cytowac, tylko gdzy poprosza... a tu, odpowiedz na kazde pytanie jest skopiowana i wklejona z tekstu. Wybaczcie, ale zdecydowana wiekszosc wiedziala, ze o te fragmenty chodzi, ale widzac je nie potrafila ich sparafrazowac, a jak sie tak wklei to nie ma punkcików. A po drugie to wypracowanie, ja mam mnostwo watpliwosci co do mojego. Tez wybralam Edypa i mam argumenty, tyle, ze nie taaaaaaaaaaaak dużo i nie tak rozbudowane i nie taaaaaaaaaaak precyzyjne i perfekcyjnie idealne, a dlaczego? Bo żadna ze mnie poetka? To pewnie też, ale przede wszystki dlatego, że napisalam na 250 słów, a nie na 641 (słownie: sześcset czterdzieści jeden) słów, ile liczy publikowany arkusz odpowiedzi. Reasumując, kochani, nie martwcie sie, bo ten klucz jest do DE. Mam tylko nadzieje, że nie CKE jest autorem. Kciuki za tych, co jutro angielski!
    • marta_brzoza Re: jak Wam poszło? 04.05.06, 17:01
      nie było trudne, aż czuć w tym jakiś haczyk
    • Gość: załamany Re: jak Wam poszło? IP: *.lodz.mm.pl 04.05.06, 17:06
      masakra :(
      • Gość: afro :((( Re: jak Wam poszło? - źle :[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:10
        hm.... :((((( temat tragiczny okazał sie dla mnie tragiczny w skutkach :(((

patrząc prawdzie w oczy nie zdam w tym roku :{{{

• Gość: anula Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:06
      Ratujcie czy ktoś wie jak to jest jeśli na rozszerzonej nie zaznaczyłam tematu
      na który piszę? Czy mi to uznają?
    • Gość: werka Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:08
      rozszerzona to byla maskara!!! podstwowa srednia nie jestem zachwycona :/
    • Gość: wampirek Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:14
      mam tylko pytanie.. co sie dzieje jak sie popełni bład rzeczowy?
      • Gość: g Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:17
        Nie uzyskasz punktu. I tyle. Lub wielu punktów, jeśli błąd był rozległy.
    • Gość: adżi Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:15
      Chłopi // ZA MAŁO MIEJSCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak już zaczelam sie rozwijac
      okazalo sie ze zaczyna sie brudnopis, beznadziejnie :/
    • Gość: magda Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:15
      szczerze, to spodziewałam sie innym lektur, poza tym mielismy "chłopów" na
      próbnej, więc nikt sie ich nie spodziewał.. ale pisałam "chłopów" mimo wszystko;
      natomiast na rozszerzonej utwory były z kosmosu! nic z tego, do czego sie
      przygotowywałam, pisałam 1 temat, myslę, ze łatwiejszy, a na ile trafiłam w
      klucz? to sie dopiero okaze... swoja drogą, kto wymyslił klucz do matury z
      polskiego?!!
    • Gość: Kefirr Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:18
      Stresssssssss
    • Gość: Ola z Opola a tak mi poszło: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:19
      nie było źle. Ta matura to w ogóle jak dla dzieci z podstawówki. Nie taka
      matura straszna! Obawiałam sie czegoć ostrzejszego, że tak powiem. No ALE już
      się skapnęłam, że nie napisałam wszystkiego o czym pomyślałam i teraz żałuję,
      bo to mogło być też punktowane. A ogólnie to takie lanie wody trochę było :/
      Miejmy nadzieje ze chociaz 50 % mam. Pozdrawiam.
      • Gość: raz Re: a tak mi poszło: IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:28
        nie było źle. Ta matura to w ogóle jak dla dzieci z podstawówki.
        [...]
        Miejmy nadzieje ze chociaz 50 % mam. Pozdrawiam.

Prosta i liczysz na nieco ponad 50% punktów? ROTFL.
    • Gość: anonimus Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:19
      czy napisanie przy temacie pierwszym, ze antyczna postacia jest Antygona bylo
      zle? raczej wiekszosc bohaterow antycznych bylo postaciami tragicznymi. czyli
      jak?
      • Gość: g Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:23
        Zdecydowanie _nie_ złe. Temat ci zostawiał wybór.
        Wybranie Antygony (dlaczego nie Kreon,skoro z "Antygony"?)jest nieco trudniejsze
        do zrealizowania porównania, ale zdecydowanie _nie_ złe.
      • Gość: już za rok matura Drodzy zestresowani:P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:27
        Spokojnie, spokojnie! Nie denerwujcie się... Antygona, Edyp, Kreon - Ci
        bohaterowie antycznych tragedii z pewnością zaliczają się do postaci
        tragicznych. Klucz odpowiedzi nie jest jeszcze dostępny - w internecie możecie
        jedynie znaleźć przykładowe wypracowanie. A to, że w nim porównano Makbeta do
        Edypa nie oznacza, że trzeba było zrobić tak samo na maturze... Pomyślcie rozsądnie!
    • Gość: Nuśka Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:22
      Nawet spoko, myslałam że bedzie gorzej.
    • Gość: MONIA Re: jak Wam poszło? IP: *.Paradox.pl 04.05.06, 17:22
      NO CAŁKIEM DOBRZE MOŻE NIE UWIERZYCIE ALE ARKUSZ ROZSZERZONY POSZEDŁ MI O WIELE
      LEPIEJ NIŻ TEN PODSTAWOWY
    • tralalala_bum_bum_bum Re: jak Wam poszło? 04.05.06, 17:27
      Maturę zdaję w przyszłym roku, ale po przejrzeniu arkuszy wydaje mi się, że
      polski nie był taki najgorszy... Bardziej chyba podeszłaby mi część rozszerzona
      - temat o wiewiórce - na co tu narzekać? Według mnie stosunkowo łatwy i
      przystępny. Aż żałuję, że nie zdawałam już teraz:)
    • Gość: riv Re: jak Wam poszło? IP: *.is.net.pl 04.05.06, 17:28
      Bardzo przyjemnie, tekst był raczej łatwy, a tematy wypracowań też nie były zbyt
      trudne. Jedynym zaskoczeniem byli "Chłopi" - przecież można było się spotkać z
      tą tematyką na egzaminach próbnych, poprawkowych i teraz!
    • Gość: Michael Re: jak Wam poszło? IP: *.icpnet.pl 04.05.06, 17:29
      100% na 100% i tyle;p:)
    • Gość: Wojt Re: jak Wam poszło? IP: *.ib.tcz.pl 04.05.06, 17:33
      Całkiem dobrze oba arkusze. :) Narzekać nie mogę, oby tak dalej. :)
    • Gość: Ewa Re: jak Wam poszło? IP: *.ropczyce.org / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:38
      było łatwe - ale z czytania tekstu ze zrozumieniem nie mam za dużo czemu sie
      bardzo dziwie:/ natomiast co do wypracowań - mało miejsca było:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka