Gość: aaaa IP: *.sm-rozstaje.pl 09.05.05, 12:25 łatwa czy trudna jak ją oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kropka Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:27 trudna i to bardzo! Skad oni w ogole wzieli te zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble cke! Re: łatwa czy trudna? IP: *.swarzedz.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 18:57 trudniejsza od podstawowej chyba ze dwa razy!!! w zadaniu na rozszerzonej, tym z wykresem jakiejś funkcji chcieliśmy z qmplami odrysować kształt swojej ręki w jednoznacznym geście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cossa1 Re: łatwa czy trudna? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 23:07 witam wszystkoch matematykow i nie tylko....zdawalem dzisiaj matme i jestem zalamany poziomem podstawowym...i mam takie pytnie czy ci z cke nie maja wyczucia co do zadan??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierniczek Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:27 Bardzo trudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joick:) Re: łatwa czy trudna? IP: *.osiedle.com 09.05.05, 12:31 trudna na maxa:( cwiczylam w domku ostatnio,przerobilam sobie wszystkie probne z calej polski i zawsze wychodzilo mi tak 70-80% i bylam spokojna bo taki wynik by mnie satysfakcjonowal....a tutaj dzis po prostu sie zalamalam....jak liczylam sobie to max bede miala 20 punktow...i co teraz?? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSiAcZeK Re: łatwa czy trudna? IP: *.szczecin.mm.pl 09.05.05, 12:34 Beznadziejna! Jak próbną mieliśmy nawaloną funkcjami tak ta była nawalona ciągamiBle!Lepiej byłoby jak każde zadanie byłoby z innej częśi materiału.No i jeszcze za malo czasu.Dla mnie była trudna.Nie wiem co zrobie jak nie bede miała wymarzonego minium- nie wiem czy w nastepnych sesjach bede zdawac matme.Qrde ja nic nie wiem!Wiem jedno-moje egzaminy sie skonczyly, a wiec mam wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: łatwa czy trudna? IP: 212.244.54.* 09.05.05, 15:42 hihi ja tez mam wakacje skopsalam ta mature fakt ale teraz wolne i ta mysl mnie trzyma przy zeyciu jak odbiore swiadectwo w czerwcu to sie bede martwic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda101@.o2.pl Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:30 czlowieku trudna zadania z kosmosu , obawiam sie ze nieunikniony jest styczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: łatwa czy trudna? IP: 82.177.10.* 09.05.05, 13:35 Ja mialam sporo klopotów z tymi zadaniami chyab 2 w ogole nie ruszylam a kilka pozaczynalam i nie skonczylam:(((((((( mam juz tej nowej matury serdecznie dosc!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metaxa Re: łatwa czy trudna? IP: *.miechow.com / 82.177.44.* 09.05.05, 13:42 jak dla mnie to ta matura z matmy to było przegięcie...tego kto ją stworzył powinni wsadzić do kicia...:( i po co ja sie tyle uczyłam??!! to nie fair :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson86 Re: łatwa czy trudna? IP: *.net 09.05.05, 16:01 no to chyba jestes głupia bo ja miesiac nic przed egzaminem nie robiłem a wszystkie zadania rozwiazałem.. kilka mam głupich bledów za co mi odejma kilka punktow i z 90% bedzie z rozszerzonego:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:39 No to gratuluje intelektu, mądralo. To czemu nie napisales olimpiady? hehehe frajer ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -==- Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:56 Ludziska a weźcie zacznijcie pisac z jakiego typu szkół i klas jesteście. Ja sie ucze w LO w klasie matematycznej i nie miałem na tej maturze zadania nowego, którego bym na lekcjach nie przerabiał i błędy to mam tylko rachunkowe. Przestańce dramatyzowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:43 masakra, oni chyba zgłupieli...na bank bede musiała poprawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: łatwa czy trudna? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.05, 18:08 ta matura to masakra. te zadania wywalili z kosmosu. Jeśli próbnej tyle osób nie zdało to co dopiero będzie teraz??????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:40 Te zadania nie byly z kosmosy... ale z jakichś poje..ych zbiorów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaa Re: łatwa czy trudna? IP: *.chello.pl 10.05.05, 10:32 ja nie zdałam i w zwazku z tym dla mnie była trudna:(((( liczyłam nacos prostszego:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glea Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:43 trudna... myślałem, że to będzie spacerek, a dopiero na rozszerzonym będę miał problemy. Jak zobaczyłem podstawowy to dałem sobie spokój z rozszerzonym. Prawdopodobie ledwo zdam moze 40% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:46 Wychodząc z sali egzaminacyjnej byłam po prostu w szoku. Dopiero jak doszłam do domu dotarło do mnie że mogę mieć po prostu nie zdaną maturę przez tą matmę;/ Załamanie nerwowe.. kurcze jesteśmy pierwszym rocznikiem który to pisze.. mogli sobie darować i dać nam coś naprawde realnego do zrobienia.. a nie.. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: łatwa czy trudna? IP: *.swidnica.mm.pl 09.05.05, 14:15 jak na złosc zrobili , matura z anglika i polaka byla poprostu cudowna 3 razy latwiejsza niz probne a matma szkoda gadac poprostu szok odwrotnie- byla 2 razy trudniejsza niz probne :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka po prostu nie starczyło czasu IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 14:19 najgorsze jest to ze teraz potrafie zrobic te zadania,sama bez podpowiedzi,a wtedy po prostu nie starczyło czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: po prostu nie starczyło czasu IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:52 No wlasnie. Najgorsze jest to, ze teraz te zadania wydaja sie proste. A na maturze 4 nie zaczelam a w innych porobilam glupie bledy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: łatwa czy trudna? IP: *.magma-net.pl 09.05.05, 15:17 Nie chce Was wszystkich denerwowac, ale przypominam, ze nie jestescie pierwszym rocznikiem zdajacym nowa mature- ja ja zdawalam juz trzy lata lemu!!! Wowczas mozna bylo o niej powiedziec eskperymentalna! I choc nie twierdze, ze byla latwa, jakos to bylo... Faktycznie zdawalnosc nowej, w porownaniu do starej, byla o wiele mniejsza, ale nie ma tego zlego... Glowy do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamien Re: łatwa czy trudna? IP: *.msk.net.pl / 213.17.190.* 09.05.05, 16:19 rozwiazalem zestaw podtsawowy z waszej probnej matury w okolo 90 minut i mialem jeden blad, zestaw rozszerzonyrobilem okolo 2 godzin i rozwiazalem na mniej wiecej 75%. jesli chodzi o tegoroczna mature ktora niestety mialem zaszczyt rozwiazywac nie poszlo mi tak dobrze, malo tego poszlo, powiedzialbym, tragicznie. nie porownuj waszej nowej matury do naszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:42 To wez te swoje zadania sprzed trzech lat i porownaj z naszymi. Potem tu wroc i to powtorz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczka Re: łatwa czy trudna? IP: *.epwik.com.pl 09.05.05, 21:46 Bez urazy, ale az trudno mi uwierzyc, ze ktos byl na tyle glupi, ze jak mial do wyboru, ktora zdawac to wybral nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:18 zdecydowanie trudna, po prostu no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:25 Podstawowa: Na początku gdy przeczytalem pytania stwierdzilem ze są nie do rozwiazania.. ale na szczescie udalo sie cos wymyslic, powinienem zdac. Chociaz naprawde byla trudna. Rozszerzona: Po 30 minutach wyszedlem z sali bo stwiedzilem ze nie ma sie co gapic w te cyferki.. reszta sali wygladala jak by czekala na pierwszego ktory sie odważy wstac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca1410 Re: łatwa czy trudna? IP: *.csk.pl 09.05.05, 14:33 Matura z matematy byla kosmicznie trudna probna przy niej to pikus teraz wszystko w rekach BOGa modlcie sie abym zdal. Ten kto ja ukladal myslal ze w Polsce same "muzgi" sa a nie pomyslal o tych troche slabszych. Serdeczne dzieki dla CKE. Watpie w to ze nauczyciele nie mieli by z ta matura problemu. Wiec ogolnie to masakra wyniki beda iepskie, a w styczniu bardzo duzo osob bedzie mialo poprawki. Cos za tym musi sie kryc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: łatwa czy trudna? IP: *.chello.pl 10.05.05, 10:55 Ta matura to poprostu parodia!!wiem że w każdej maturze są jakieś haczyki ale teraz to przez 30 min zastanawialam sie od którego zadania by tu zacząć główkować!CKE przesadziliści..jestem ciekawa czy ta osoba (lub te osoby) które to układały wcześniej układały moze jakieś łamigłówki co?koszmar!wszyscy powinniśmy sie teraz odwoływać bo skoro ludzie którzy chcieli nawet iść na rozszerzoną mieli trudności z podstawową to co to za podstawy CO??powinny być chociaż takie zadania na to min 15pkt!a tu wszystkie były poje...ne!na maxa! BRAwO CKE!!brawo..!teraz to bedziecie musieli wydać kasy na poprawki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nirvAniec- KaMiEn Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:30 poprostu porazka, co prawda skubnalem po kazdym zadaniu ale co z tego, wszyscy ktorzy pisali sa zdesperowani, ja tylko szydze ze w styczniu widzimy sie ;-), niestety jak sobie pomysle ze to naprawde moze sie stac, to mdlosci dostaje, trzeba bedzie sie przejechac z kijem besbolowym do OKE i nastukac im do tych kapuscianych LBOW troche rozumu o ile to jeszcze mozliwe, jednym slowem: PORAZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacus Re: łatwa czy trudna? IP: 212.160.169.* 09.05.05, 15:11 Nie będę się rozpisywał. Powiem tylko, że trudna. Zrobiłem sporo testów i chyba żaden nie był taki. Chcą zrobić od razu selekcję przy maturce. Kat potężny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta-opole Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:18 porażka, 3 lata nauki, po próbnej optymizm a dzisiaj wszystko nie tak jak miało być. Nie wiem czy zalezy CKE aby w styczniu mieli pełno osób do poprawki czy poprostu pytania ułozył ktoś nie odpowiedni do tej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROLAND [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_zoska@op.pl Re: łatwa czy trudna? IP: 80.51.242.* 09.05.05, 19:56 No to widzę że nie tylko ja czuję się fatalnie po tej maturce :((( OKE zrobiła sobie selekcję naturalną!!!!!!!! chyba było to celowe podejście, bo matme zdawało dużo osób chcieli wybrać tych najlepszych i niestety dużo osób będzie miało poprawki, ale czy po tym co zobaczyli te zadania niczym z kosmosu i mieli wlasnie okazję się z nimi zmierzyć bedą mieli ochotę znowu sięgać do matmy?? Ja zdecydowanie dziękuję za takie przeżycia NIGDY WIĘCEJ MATMY w moim życiu!!!!!!!!!!!!!!!! jestem przerażona a z wymarzonym kierunkiem mogę się już pożegnać. chociaż nie jestem złą uczennicą i do tej pory szło mi dobrze z matmy od początku chodziłam na korki dodatkowo się uczyłam rozwiązywanie zadań nawet na rozszerzonym poziomie szło mi w miarę łatwo ale na co sie to wszystko przydało?? :| porażka totalna, nie wiem brak mi słow na tą cała nową maturę. Jak liczyłam sobie to będe miec 40% a na pewno nie jest to szczyt moich marzeń :/ pociesza mnie tylko to że nie jestem sama Ale powiedzcie mi teraz gdzie ja sie dostanę z takim wynikiemmmmmm :((((((((((( pozdrooo dla wszystkich zrozpaczonych maturzystow glowa do gory!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:20 trudna a jaka moze byc ja 30 osob siedzialo na sali i meczylo sie nadnia do ostatniej minuty i nikt nie odwazyl sie wyjsc wczesniej bo to bylo nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: łatwa czy trudna? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.05.05, 15:23 to ja bede pierwasza ktora napisze ze to bylo latwe... nie odwaze sie nazwac tego banalem... ale spodziewalam sie czegos duzo trudniejszego... jedyne czego braklo to czasu... na postawie jak dla mnie noglo byc jakies 30 min wiecej a na rozszerzony starczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szanka Re: łatwa czy trudna? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 09.05.05, 15:25 hmm jak dla mnie to tylko te kurtki i ten wycinek byly do pomyslenia, reszta to latwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:28 prosta nie byla, ale nie byla tez trudna. z podstawy nie zrobilem zadania ze stereometrii ktora olewam bo po prostu nie lubie i nie umiem, troche klopotu moglo sprawic zadanie z wycinkiem i ze spadkiem ale obo byly do zrobienia po chwili zastanowienia. na roz podobnie nie zrobilem szescianu i nie starczylo czasu przy pochodnej w ostatnim zadaniu, tak poza tym to nie narzekam. spodziewalem sie trudniejszej szczegolnie na roszerzonej (podstawowa poziom tak jak sie spodziewalem) - z rozszerzonej zadanie z granica max proste, tak samo z prawdopodobienstwa ktore slabo umiem zrobilem bez problemu. z dowodem mozna bylo miec problem jak sie nigdy takich zadan nie robilo, za to logarytmy banalne, ostatnie 10pkt tez raczej proste tylko walnalem sie w obliczeniach i nie starczylo czasu. super zadowolony nie jestem co prawda, ale myslalem ze bedzie duzo gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:42 Uffffffff pierwsza osoba która powiedziała, że łatwa ;-) ... Bo już myślałam, że się załamię ;-) ... Może nie najprostrza ale uważam, że jak na poziom podstawowy to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:23 narescie ktos z kim sie moge zgodzic w tym zalamujacym wywodzie. ja jestem na tak zdecydowanie. wedlug mnie ta matura nie byla ani latwa ani trudna, byla po prostu odpowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
ayertienna Re: łatwa czy trudna? 09.05.05, 23:23 gochna - u mnie dokładnie odwrotnie, to znaczy PP zostało mi 15 minut, a na PR zabrakło liczyłam sobie punkty wg rozwiazan na zadania.pl i POP wyszło mi 96=96% (jeden blad, nie wiem jak odejma za to punkty) na poziomie rozszerzonym juz troszke mniej wesoło :( głównie przez szescian - z rozpędu nie zauwaylam ze wyjdzie trapez a nie trójkąt.. no i to zadanie z dowiedzeniem ze to liczba całkowita, położyłam je kompletnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:27 No chyba was wszystkich po...!!!!!!!!!!!!! chodzę do 2 klasy LO i patrząc na pytania z podstawowej uważam ze 80% mojej klasy zrobiła by min. 10 a reszta zdała by bez problemu !!!! skoro uważacie że ta matura to masakra i była bardzo trudna to nie wiem z czym wy do niej podchodziliście?!?!?!?!?! bez podstawowej wiedzy nie ma co tam robić <hahaha> PS. nie jestem uczniem jakiejś nadzwyczajnej klasy - LO w Janowie Lubelskim z matematyką w cyklu 4+5+5 bez żadnych dodatkowych zajęć pozalekcyjnych typu kółka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: łatwa czy trudna? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:46 nie rozśmieszaj mnie. Wiesz chyba tego nie rozwiazywałes. Treść nie była trudna ale w drugiej klasie raczej nie rozwiażesz pochodnej. Która zreszta była prosta. Pozatym zwróc uwage ze dla ciebie ciagi sa prawie na bierzaca bo poznałeś je w drugiej klasie a dla maturzystów juz nie bo to było dawno. wiec nie osmieszaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:50 Poczekaj i zobacz zadania z rozszerzonej. Zobaczymy czy tez taki chojrak bedziesz ;-) Podstawową to se mogles rozwiazac. Zreszta nie ma co porownywac wylajtowanego nastroju w domu przy kominku z zadaniami jak wiesz ze jak spieprzysz cos to nic sie nie stanie i nastroju w sali gimnastycznej przy 5 czlonkach komisji ktorzy chetnie by Cie za cos wyjebali z sali ;-). Male napiecie zawsze wplywa niekorzystnie na robienie zadan. CKE powinna wziac to pod uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczka Re: łatwa czy trudna? IP: *.epwik.com.pl 09.05.05, 22:00 Bardzo ciekawe jest to, co piszesz. 80% twojej klasy zrobilaby MINIMUM 10 pytan z podst... Dlaczego to ciekawe? Bo na podst bylo wlasnie 10 polecen. To przepraszam ale chyba nie rozumiem: 4/5 twojej klasy zrobiloby wiecej zadan niz bylo podane??? To chyba jednak masz niezla klase, jakby sobie sami zadania dopisywali. No i klasa jest znacznie podzielona bo 4/5 mialoby z podst ponad 100%, a 1/5 ok 30%. Coz za zbiorka geniuszy i przecietniakow. Do tego zadnych slabych. Chyba macie tam jakies promieniowanie,myle sie? No i ta uwaga kogos, kto ci juz wczesniej odpowiadal. My zadnych powtorzen nie mielismy, a ostatni rok liceum ciagnie za soba nawal nauki-nie tylko z matmy, stad tez ciegi moga wyleciec komus z glowy. Takze dolaczam sie do opinii przedmowcy: nie kompromituj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grochu Re: łatwa czy trudna? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 23:19 Weź jebni się młotkiem w głowę!!!! Jak jesteś ku.. kujonem to była dla ciebie łatwa... lecz nie wszyscy są kujonami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:30 masakra,mało czasu!!!!!!zadania były trudne,ale teraz wszystkie na spokojnie moge rozwiązac,120 min to za mało!!!!!potrzebne były 3 godz..ale ja sie nie załamuje może zdam wtedy brde szczęśliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindzia Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:33 masakra,za mało czasu,cheć zrobienia wszystkiego z myślą upływania czasu stresuje.matura z matmy była trudna,120 min. to bardzo mało!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: łatwa czy trudna? IP: *.rtk.net.pl 09.05.05, 15:58 Niech sie pocaluja gdzies z taka matma!!A Ci co mowia, ze latwa (zwlaszcza Ci co jej nie zdawali a teraz sobie na nia patrza) niech siada i sprobuja ja zrobic.. bo bylo tyle obliczen, ze mialam spory proglem z tym mimo, ze probna napisalam na 95% podstawowa!!! Czasu malo, zadania glupie.. czy oni nie pomysleli o tym, ze poziom podstaowy powinien zaliczyc bez problemu slaby uczen? a przecietny zdac ja bardzo dobrze? PRZECIEZ TO BYLA PODSTAWOWA!! Nie mogli wymyslac glupich i zawilych zadan na rozszerzona? A na podstawowej dac PODSTAWY ktore nie wymagaja liczenia na jedna strone A4 (mowie o zadaniu z ciagiem bo tyle to zajelo i przeszlo przez funkcje kwadratowa i wielomiany..) NIECH NASTEPNYM RAZEM KTOS POMYSLI JAK BEDZIE ROBIL MATURE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: łatwa czy trudna? IP: *.koscielisko.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 16:59 to bylo ZA trudne...przesadzili!!jezeli polowa uczniow obleje mature z matmy, to za rok dadza latwiejsza, tylko co z nami?!kogo obchodzi ze my nie dostaniemy sie na uczelnie?!mam prosbe,zeby minister edukacji dal sobie juz na wstrzymanie z reformami!!a pani Łybackiej serdecznie dziekuje za zniszczenie przyszlosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcia Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:49 maturalna masakra ... ja wiedizalam ze bedzie trudna , po próbnej mozna by sie tego spodziewac ale ze tak cholernie to nie sądziłam ja po prolfilu z rozrzerzonym programem jestem i co ?? boje sie ze nie zdałam ludziee co to za zadania byly ... a cfaniaczkki dla których prosta była to zaprosisc tylko na sale i rozdac arkusz zobaczylibyscie jaki ubaw ps. 3majcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
kama86 Re: łatwa czy trudna? 09.05.05, 17:10 Niestety.. należę do grona osób, które obawiają się, że nie zdobędą 30% z podstawy.. przystąpiłam do części rozszerzonej bo stwierdziłam, że nic nie tracę - i nie żałuję! zadania były łatwe wg mnie łatwiejesze niż na podstawie, czysto matematyczne podczas gdy zadania z pierwszej części bardziej przypominały test na inteligencję. przykro mi tylko że teraz czytam wypowiedzi jakichś przemądrzałych gó..arzy, którzy śmią wykpiwać tegorocznych maturzystów których większość dzisiaj przegrała szansę dostania się na wymarzoną uczelnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autler Re: łatwa czy trudna? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 17:18 Matura nie była prosta w porównaniu do arkuszy sostępnych przed samym egzaminem. Arkusze egzaminacyjne co prawda były trudniejsze i bardziej podchwytliwe, ale każda osoba, która nie uczy się matematyki na pamięć, ale na logikę powinna sobie poradzić. zadania do pomyślenia były dwa. Reszta opierała się na schematach, które podobno większość z was tak namiętnie ćwuczyła, "trudniejszymi" zadaniami było to otymalizacyjne z kurtkami(gdzie zresztą nie trzeba było obliczac nwet pochodnej) i to z serwetką(gdzie nie wszysko było podane na tacy). jeśli chodzi o poz. rozszerzony to zaskoczył mnie rachunek prawdopodobieństwa(nie powtarzałem go). ogólnie prosta, choć nie banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:12 niestety, na spokojnie ta matura była naprawde nietrudna. Podczas egzaminu miałam wrażenie, że te zadania są z kosmosu. Teraz jak im sie przyjrzałam są w miarę przyzwoite. Kurde co ten stres robi z człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:25 hmm. powiedziałbym że była przyzwoita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clashiees Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:04 podstawoey spokojnie byl do zrobienia, niektore zadania hm... wydawaly mi sie za latwe i szukalam haczyka:) czasu starczylo idealnie... jakby sie nad czyms zastanawiac to byloby za malo. rozszerz troche gorzej, moment nieuwagi i sie wszystko sypie zwlaszcza w zad tasiemcowych. ale jest oki nie ma co dramatyzowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:21 Hmm co do matury to uważam ze nie byl trudna, ale pewnie dlatego ze teraz studiuje infe:)ale to jest dobry przygotowanie na studia;P powiem wam ze to co widzieliscie teraz to jest NIC przy funkcjach całki wielu zmiennych albo rozkładach Gaussa -Seidla lub Gaussa nie mowiąc o Rozkładzie LU lub Badaniach Opracyjnych gdzie sie przeprowadza badania nad minimum lub maksimum opłacalności;) hehe ale też pisałem mature KIEDYŚ i pamietam ze stres potrafi zaskoczyc każdego nawet najlepszego:) P.S. Maturzyści bedzie dobrze zobaczycie 3mam za was kciuki a pikiety i palenie kukieł przed ministerstwem to nie żebym popierał ALE ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: łatwa czy trudna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:48 ale prawde powiedziawszy gdybym ja taką dostał na własnej maturze to nie wiem czy też bym ją ruszył:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:54 Stary. Gaussa to i my robilismy w drugiej klasie liceum na infie ( bo do troche dobrej szkoly chodze) a mimo wszystko mi sie te zadania takie proste na rozszerzonej nie wydawaly ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: łatwa czy trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:22 Matura była taka jakiej się spodziewałem. Zgubiły mnie tylk ogłupie blędy w liczeniu, no i zapomnialem policzyc dziedziny w ostatnim na rozszerzonej. Myślę, że nie będzie tak źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamień Re: łatwa czy trudna? IP: 80.51.65.* 09.05.05, 22:02 to faktycznie do bani ta matma co tu widze po opisach... uffff naszczeście wybrałem HISTORIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul Re: łatwa czy trudna? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 22:00 powiem tak, moze i maturka nie bula taka trudnai jesliby sie tak postarac, miec iecej czasu, siedziec sobie elegancko w domku to szlo ja zrobic, ale nie w szkole izestresowanym na maksa!!!!!!!!!! jak po próbnej czytalam w gazetach ze tyle ludzi nie zdalo to myslalam ze zrobia latwiejsza!! a tu ... brak slów.. podstawa jeszcze ale rozszerzony tragedia, w domu dopiero uswiadomilam sobie ze moglabym to wyliczyc ale tam zrobilam duzo glupich bledow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macioej podstawa - banał,rozszerzona rozszerzona IP: *.zeork.com.pl 09.05.05, 22:55 podstawa - banał,rozszerzona rozszerzona.Ale to moja wysublimowana opinia:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KU.. Re: podstawa - banał,rozszerzona rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:24 eh... wysublimowali to Cie z probówki... Ku.. ale ja dzisiaj niemily jestem ;] A tak z ciekawosci po co to powtorzenie ,,rozszerzona rozszerzona''? Znaczy sie ze to jest rozszerzona tylko jeszcze rozszerzona ?:> Ps. Zna ktos moze jakies forum na ktorym można kogos zmieszac z blotem i zgnoic na poziomie i oczekiwac podobnie wyrafinowanego skopania? Odpowiedz Link Zgłoś
cossa1 Re: łatwa czy trudna? 09.05.05, 23:14 witam wszystkich matematykow i nie tylko...zdawale disiaj matme i powiem szczerze ze podstawa tragicznie......mam takie pytanie czy c nz cke nie maja wyczucia co do zadan na matmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj stefan f IP: *.zeork.com.pl 09.05.05, 23:17 stary, naprawde nie bylo trudne.Tylko nerwowka straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padalec Re: łatwa czy trudna? IP: 213.173.204.* 09.05.05, 23:17 matura podstawowa byla przewalona!!!! co innego robic w domku zadania gdy nie ma stresu i nikt nie pogania a co innego jak sie siedzi w szkole i ma sie tylko 2 h czsu. no wiec czasu bylo za malo, zadania przerabane , a tak na marginesie to cala ta nowa matura to jeden wielki niewypal!!!(chyba podstawowa byla stworzona zeby raczej ludzie przecietni mieli jakas szanse zdania...) dziekujemy tym co ukladali pytania... Odpowiedz Link Zgłoś