Dodaj do ulubionych

Wakacje w USA

IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 11:48
Mam zamiar spędzić 4 miesiące w USA i w tym czasie zwiedzic Californię, Nevadę,
Utah, może Hawaje. Jeśli ktoś posiada jakieś ciekawe wskazówki, zwłaszcza te,
które mogą zaoszczędzić studentowi trochę pieniędzy, to zapraszam do
podzielenia się nimi. Przez większość czasu będę mieszkał i pracował w Reno, NV.
Obserwuj wątek
    • Gość: nyc Re: Wakacje w USA IP: *.netcarrier.net 20.03.01, 19:00
      Mam dla Ciebie kilka rad - po pierwsze oszczedzaj pieniadze ,bo tu nawet dla studentow jest drogo.
      Po drugie zajrzyj na strony: www.trekamerica.com oraz www.greentortoise.com To dwa
      popularne biura podrozy dla studntow. A poza tym to milej zabawy w Ameryce!
    • agawa2 Re: Wakacje w USA 23.03.01, 08:49
      Jesli bedziesz mieszkac w Reno, polecam goraco Lake
      Tahoe! Fantastyczna miejscowosc w gorach jakies 30 mil
      od Reno), nad jeziorem Tahoe, ktore jest jednym z
      najwiekszych alpejskich jezior na swiecie (i
      najzimniejszych! ;-). Warto wziac rower, bo jest gdzie
      jezdzic. Polecam rowniez San Francisco.
      W Reno nie ma niestety zbyt wiele do ogladania (oprocz
      kasyn), ale zawsze, majac samochod mozna wybrac sie
      np. do Yosemite czy w inne fajne miejsce.
      Pozdrawiam!
      Adam
      • agawa2 Re: Wakacje w USA 23.03.01, 08:51
        Aha, jeszcze jedno! Gdybys musiala gdzies leciec samolotem (np. do NY, czy
        gdziekolwiek indziej) to bardzo polecam strone www.cheaptickets.com , gdzie
        mozna kupic BARDZO tanie bilety (oczywiscei odpowiednio wczesniej) i do tego
        kurier dostarczy Ci je do domu. Ja np. placilem za bilet to NY 140$ ! ;-))
      • Gość: Ww Re: Wakacje w USA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 22:13
        Ja również zamierzam wyjechać na 4 miesiące do USA. Stan Wisconsin, miasteczko
        Waterfall.
        Ty też Work & Travel?
        • Gość: greg'or Re: Wakacje w USA IP: *.icpnet.pl 27.03.01, 20:56
          Ja również wybieram się w ramach work&travel do Wisconsin,miejscowość Green
          Bay.Ciekaw jestem jak znalazłeś pracodawcę i na jakich warunkach będziesz
          zatrudniony.Może ktoś podzieliłby się swoimi wrażeniami z pobytu w tym stanie?
          podrawiam
          • Gość: Ww Re: Wakacje w USA IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 29.03.01, 19:31
            Jestem kobietą.
            Jadę z Lingwisty (Wa-wa),oni mi wszystko załatwiają ale podobno nie ma tam
            problemu ze znalezieniem pracy.
            Mam pracować min. 40 h tygodniowo, stawka ok 9 $, praca oczywiście fizyczna.
            Jeśli chcesz aplikację do agencji poszukiwania pracy w Stanach, podaj e-mail.
            Mam jedną i chętnie Ci ją prześlę.
            Pozdrawiam
          • Gość: jacques Re: Wakacje w USA - bylem w Wisconsin IP: 213.216.67.50, 213.186.73.* 06.04.01, 13:42
            Czesc,

widac Wisconsin coraz bardziej popularne, a i u nas ludzie chodza w ubraniach z
            napisami GreenBay Packers Wisconsin (to tak na marginesie ;) of korz.

A do rzeczy. Ja bylem cale minione wakacje w Wisconsin na programie studenckim.
            Poczatkowo zdziwilem sie wyjazdem do stanu o ktorym wczesniej malo slyszalem,
            ale na miejscu okazalo sie, ze jest calkiem sympatycznie. Taki spokojny stan na
            polnocy USA, od polnocy i wschodu graniczy z jeziorem Michigan. Polnocna czesc
            to w wiekszosci rezerwaty Indian i jeziora. Wisconsin to stan 10000 jezior (to
            akurat napis na rejestracjach aut), slynie z przemyslu mleczarskiego. Mozna
            powiedziec, ze to stan rolniczy, ale nie tak do konca. Stolica Madison to jeden
            z lepszych osrodkow akademickich (chodzi o warunki studiowania, miejsce samo w
            sobie). Glowne miasta i atrakcje: Milwaukee - najwieksze miasto, przez cale
            wakacje odbywaja sie festyny i dni zwiazane z poszczegolnymi narodowosciami
            (duzo Polakow tam mieszka), koncerty (rok temu Sting, Red Hot Chili + many many
            more), Green Bay (w czasie sezonu futbolowego najezdzane przez fanow Green Bay
            Packers ;) pozostale miasta ktore znam to Appleton, La Crosse (przy granicy z
            Minnesota, mozna zerknac na Missisipi), Fond du Lac. W kazdym tym miescie
            znajdziesz niezle centra handlowe, a dla powazniejszej wedrowki po pracy, to
            raczej Chicago i to na dluzej ( ja mialem i podejrzewam, ze w tym roku tez bede
            mial 3h do Chicago). Jesli bede w tym roku w Wisconsin to chetnie we wrzesniu
            wybralbym sie do Seattle przez Minnesote i Dakoty, albo na tydzien do Nowego
            Jorku (3 dni w zeszlym roku to nic).

Udanego wypoczynku ;)

Jack

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka