Dodaj do ulubionych

UWAGA ! OSZUŚCI !

26.01.04, 20:43
W czasie, kiedy forum Cieszyn zostało zaatakowane przez osoby podające się za
działaczy i sympatyków Ruchu Autonomii Śląska, pojawiła się propozycja nowego
forum o nazwie "Śląsk Cieszyński"
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16036
Jego autorzy niedwuznacznie sugerowali, iż chcą odciąć się od RAŚ i zachęcali
do pisania ( przeczytajcie tą komedię w postaci "polemiki" ze Slezanem ) :
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=321&w=9978216
Tymczasem było to OSZUSTWO, PUŁAPKA zastawiona na dobrodusznych Cieszyniaków.
Nasi OSZUŚCI sami się zdemaskowali.
Nowe forum REKLAMUJE Arnold7 na swoim prywatnym forum Śląsk, Ślązacy,
Narodowość Śląska, a piszące tam osoby NIEUDOLNIE UDAJĄ Cieszyniaków, jak
Teschiner, który chce budować most nad Olzą zaczynający się na ynku w Czeskim
Cieszynie :
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650
Śląsk, Narodowość Śląska

Podfora na forum Ślask, Narodowosc Slaska
Autor: arnold7
Data: 18.01.2004 22:03 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
--
Śląsk Cieszyński
na prosbe Slazaka Cieszynskiego, ktory ma za duzo zajec zeby je promowac i
Likwidacja woj. tzw. slaskiego

Linki do tych for sa w glownym opisie forum, zapraszam przy okazji chetnych
do ich moderowania.
W najblizszym czasie pojawia sie dodatkowe podfora, propozycje sa mile
widziane:))
Pyrsk - Arnold
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=10246290&a=10246290
MOI KOCHANI SCHLONSAKEN
CAŁY CZAS, SAMI SOBIE WYSTAWIACIE ŚWIADECTWO I POKAZUJECIE WSZYSTKIM WASZE
PRAWDZIWE OBLICZE.

Teraz, jak zawsze, gdy ktoś pokaże wasze zakłamanie i chamstwo, będzie
tradycyjne obrzucanie błotem, wmawianie bzdur.

Cześć
Obserwuj wątek
    • bebokk Ładnie, ładnie 26.01.04, 20:59
      Potwierdzam słowa Tomka. A do tego zanotowałem sobie, jak na tym forum "Śląsk
      Cieszyński" atakowaliście Slezana w celu zwabienia ludzi.
      I do tego jak niektóre osoby na forum Tarnowskie Góry udają, że są przeciwko
      RAŚ w tym samym celu.

• mpsps OSZUŚCI ? 26.01.04, 23:57
      Szczerze mówiąc nie rozumiem! Nie chcę się wplątywać w przepychanki forumowe,
      ale może mi ktoś wyjaśni o co chodzi! Jako osoba niezaangażowana w strony
      konfliktu, muszę stwierdzić że coś nie gra. Tomek9991 atakuje Teschiner’a z
      powodu jego dyskusji o trzecim moście, bo chyba o to chodzi jak zrozumiałem.
      Przyznaję, że nie rozumiem tych zarzutów. Fakt, że on trochę czarno widzi
      powstanie tego obiektu to chyba nie powód by go o Bóg wie co pomawiać. Z jego
      wypowiedzi raczej nie wynika, że należy do RAŚ. Poza tym, co to ma wspólnego z
      zainicjowaną przez niego rozmową? O co chodzi z tym rynkiem w Czeskim
      Cieszynie? Faktycznie jest tak jak napisał, ten most będzie częścią drogi
      wiodącej od wspomnianego rynku do Juwenii, a dokładniej do skrzyżowania Al.
      Łyska/Młyńska Brama.
      To o czym on pisze to raczej nie jest wmawianie bzdur ani nawet obrzucanie
      błotem. W wypowiedzach Teschiner’a nie widziałem ani chamstwa ani zakłamania.
      Wydaje mi się, że patrzę na sprawę obiektywnie i nie zauważyłem by to on
      zaczynał różne forumowe burdy, raczej jest wprost przeciwnie.
      No ale, jak napisałem, nie znam się. Niepodoba mi się jednak nagonka na tego
      człowieka, jaka na tym forum jest praktykowana.
      Cześć!
      • wislok1 Ciekawe.... 27.01.04, 06:56
        mpsps napisał :

"W wypowiedzach Teschiner’a nie widziałem ani chamstwa ani zakłamania."

A sam Teschiner :
        teraz do wiśloka :
        > wisloku!
        > przeciez ty nie rozumiesz co czytasz!
        > przeciez ty nie rozumiesz co widzisz!
        > ja nie mowie o dwu istniejacych mostach tylko o tym trzecim po ktorym
        zostaly
        > do dzisiaj przyczolki mostowe!
        >
        > potem posprawdzaj w slowniku "licealisto" co oznacza termin "merytoryczna
        > dyskusja"
        >
        > no i to by bylo ny tyle biedaku.
        > o FOFO nie musisz mi odpowiadac bo jestes za mlody jak widze.
        >
        > T.
        > P.S.
        > uwag kilka:
        >
        > Teraz rozumiem ze gadam z dzieciuchami!
        > popytajcie sie nauczycieli jak to bylo i odrabiajcie lekcje grzecznie bo
        nic
        z
        > was poza elektoratem populistow nie wyrosnie. (nastepne haslo: populizm)
        >
        > ach no i jeszcze dobra rada: nie pozwol by twoje szare komorki pasozytowaly
        na
        > tobie, nie karm ich tylko, ale i czasem uzywaj.

mpsps :
        Faktycznie jest tak jak napisał, ten most będzie częścią drogi
        > wiodącej od wspomnianego rynku do Juwenii, a dokładniej do skrzyżowania Al.
        > Łyska/Młyńska Brama.

teschiner napisał faktycznie tak :
        Planowany most połączy
        > rynek czeskocieszynski z Młyńską Bramą. Podobnie zresztą jak jego
        poprzednik.

Ciekawe jest też to, że ani jedno słowo nie padło na temat "dywersyjnego" forum
        Śląsk Cieszyński.
        • mpsps Ciekawe.... 27.01.04, 10:08
          Witam!
          No i dalej nie rozumiem!
          Dalej twierdzę, że w przytoczonych listach nie ma chamstwa i zakłamania!.
          Przeczytałem ten wątek, na którym padło owe stwierdzenie i nic... On próbuje
          coś wyjaśnić, a jego adwersarze nie akceptują jego argumentów. Więc facet
          napisał co myśli o takim sposobie dyskusji i dyskutantach.
          Jeżeli chodzi o ten nieszczęsny most no to też nie rozumiem o co ci chodzi.
          Przytaczasz moją wypowiedź i jego, z których wynika przecież to samo!
          Forum Śląsk Cieszyński - nie potrafię tam wejść więc nie mogę się ustosunkować!

Poz tym mam wrażenie, że coś sugerujesz. Wiesz, należę do osób, które śmiało
          prezentują swoje poglądy. Tego samego oczekuję też od innych. No i jak pisałem
          nie chcę się wplątywać w forumowe przepychanki. Chcę pogadać o mieście i jego
          problemach. I tyle.
          Miłego dnia!

• wilym cyberprzestrzen bywa grozna 27.01.04, 10:40
            No to doczekalismy sie!
            Tomek do spolki z bebbokiem na tropie! Odnosze wrazenie, ze ta dwojka calymi
            dniami nic nie robi, tylko biega po forach GW tropiac wrednych RASiowcow
            przejmujacych jedno za drugim forum. Tomek niczym Rejtan grzmi potem jacy to
            wredni sa ci wszsycy jak on to pieknie pisze "Schlonsaken" wklejajac jakies
            bezsensowne cytaty. Nie przeraza go to, ze wysmiano i poproszono o opuszczenie
            forum aktualnosci. Nie przeraza go to, ze wraz z jego powrotem na forum Cieszyn
            powrocilo tu chamstwo i wzajemne opluwanie sie. Nie przeraza go to, ze nawet na
            Bielsku juz go maja dosc i juz pare razy niejaki mcmaxim sugerowal mu,
            delikatnie mowiac, splawke :-)))
            Rozumiem jednak, ze najwiekszym szubrawca okazal sie Arnold7, bo zareklamowal
            forum Slask Cieszynski. No to sie w biednej glowce tomeczka juz zupelnie nie
            miesci, wiec po raz kolejny wyjechal z tekstami na temat RAS itd. Moim zdnaiem
            to obsesja i goscia trzeba jesli nie leczyc to przynajmniej ignorowac.
            Obsejsa RASiowa Tomka jest juz tak ogromna, ze wszedzie widzi dzialaczy tej
            organizacji. Jasno daje do zrozumienia, ze dyskusja owszem, ale bez RASiowcow,
            ktorych nalezy banowac itd.
            Ciekawe tylko na jakiej podstawie: moze od razu zabanujemy harcerzy, dzialaczy
            Ligi Ochrony Przyrody, oazowcow, abstynentow, itd.
            Od jakiegos czasu to co robi tomek i jego kompan bebbok to nic innego jak
            wylewanie zolci, czego dowodem niech bedzie atak na teschinera. Ja w jego
            postach nie znalazlem nic zdroznego ani obrazliwego, ale jak widac tych
            chlopcow razi juz sama jego obecnosc na forum.
            Przez takich tomek, forum staje sie przepychanka, a nie miejscem dyskusji.
            • tomek9991 Zwłaszcza jak zostaje się złapanym jak wy 27.01.04, 13:05
              Ja podałem konkretne fakty, wy kolejny raz tylko insynuacje
            • tomek9991 Zwłaszcza jak zostaje się złapanym jak wy 27.01.04, 13:05
              Ja podałem konkretne fakty, wy kolejny raz tylko insynuacje
              • wilym no i dobrze 27.01.04, 13:28
                Babrzesz sie w blocie i to cie bawi.
                Nas nie i na tym polega roznica.
                • tomek9991 Hmmm 27.01.04, 14:38
                  wilym napisał:

> Babrzesz sie w blocie i to cie bawi.
                  > Nas nie i na tym polega roznica.

Buahahahahahahahaha

Mam kolejny raz zacytować wasze "kulturalne" uwagi ?
                  Wilym, nie rób sobie jaj.
                  Znam was za dobrze. Oszczędź sobie tej hipokryzji i wypisywania głupot o mojej
                  osobie.
                  To będzie pierwszy krok do normalności.
                  Drugi będzie jak przestaniecie podszywać się pod innych, np. Cieszyniaków
                  i "kraść" nicki.
                  Ja wtedy dam wam spokój na tym forum, na innych też.
                  • slezan Re: Hmmm 27.01.04, 14:50
                    Obawiam się, że Twoja taktyka nie przyniesie rezultatu. Zakładasz, że
                    ktokolwiek przejmuje się Twoją osobą. Bywasz uciążliwy, to fakt, utrudniasz
                    normalną dyskusję, gdyż z sobie znanych powodów nie prezentujesz żadnych
                    własnych poglądów. Nie dociekam czy je masz, czy nie i czy zachowujesz w nich
                    konsekwencję. Nie dociekam, bo nie jesteś specjalnie wdzięcznym tematem do
                    dociekań. Nie tylko dla mnie. Zaskoczyć możesz mnie jedynie inteligentną
                    wypowiedzią, bo tej przestałem się po Tobie spodziewać. Ale cóż, nie raz w
                    życiu się myliłem.
                    • wilym no wlasnie 27.01.04, 15:28
                      No wlasnie.
                      Otoz twoj problem tomciu polega na tym, ze chyba sie przeceniasz. Mnie nie
                      musisz dawac spokoju, bo ja sie toba nie przejmuje, przypuszczam, ze wiekszosc
                      forumowiczow tez nie. Podobnie jak Slezan uwazam, ze bywasz irytujacy, bo
                      najczesciej rozwalasz normalna rozmowe cytujac jakies brednie robiac przy tym z
                      siebie blazna. Sam z siebie jak na razie niczym nie zablysnales i choc masz o
                      sobie wielkie mniemanie to przypuszczam, ze dla 3/4 uczestnikow forum jestes po
                      prostu ...
                      Nie, wstaw sobie w miejsce wielokropka co sam uwazasz za najwlasciwsze.
                      Zdrowka,
                      Wilym
                      • slazak_cieszynski Podłe oskarżenie 27.01.04, 16:54
                        Nie można tego nazwać inaczej, przed chwilą wysłałem do admina list w tej
                        sprawie.
                        • adminislrator Re: Arnoldzik mój Ty jedyny 27.01.04, 17:08
                          Już otrzymaliśmy, podniesiemy to na posiedzeniu Podst. Org. Partyjnej RAŚ, w
                          międzyczasie prosimy o więcej donosów, bardzo lubimy donosy, w nagrodę
                          obiecujemy kubki z logo GW.
                          • wilym Re: Arnoldzik mój Ty jedyny 27.01.04, 17:24
                            A ja widze, ze ktos tu ma po prostu okropny, niemilosierny, ogromny,
                            wieeeeeelki kompleks RAS :-)))
                            Ale jak to mowia od reklamy glowa nie boli.
                            Zebyscie tylko chlopcy dobrze spali po nocach :-)
                            • aqua Re: Arnoldzik mój Ty jedyny 27.01.04, 17:59
                              Już sam nie wiem, wilym, jak to jest, że gdziekolwiek wejdę, na jakiekolwiek
                              forum, zawsze masz na uwadzie Tomka i Beboka. Brak ci ich jest czy co.
                              • wilym Re: Arnoldzik mój Ty jedyny 28.01.04, 09:48
                                Brak mi ich tak samo jak im mnie. Ale to oni narzekaja, ja tylko komentuje :-)
                                • aqua Re: Arnoldzik mój Ty jedyny 28.01.04, 10:41
                                  wilym napisał:

> Brak mi ich tak samo jak im mnie. Ale to oni narzekaja, ja tylko komentuje :-)

chodzisz za nimi krok w krok, lepiej podyskutowałbyś o zanikających językach w
                                  Polsce, np. niemieckim, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka