Dodaj do ulubionych

Samotność na Podkarpaciu

17.07.12, 14:06
Nawet nie wiedziałam, że jest taka stronka. Przeczytałam kilka wpisów i tak sie zastanawiam nad tym wszystkim. Nie chcę nikogo znaleźć bo takie szukanie na siłe może być odwrotne w skutkach. Jestem samotną mamą od 9 lat. Mój synuś ma teraz 11 lat więc to prawie "dorosły" facecik. Jak każda mama mam mnóstwo problemów, które jak każda z nas musze rozwiązać sama, od rachunków, po wbijanie gwoździ :). Staram się radzić sobie jakoś choć nie zawsze jest łatwo. Ale nie marudzę, są inni, inne które mają gorzej. Jedno tylko rozkłada mnie na łopatki. To, że jestem samotną mamą nie znaczy, że jestem gorsza, mniej warta, interesująca, a czasami mam wrażenie, że tak jestem postrzegana. Kiedyś spotkałam się z opinią, że ktoś kto ma za sobą rozbity związek nigdy nie będzie potrafił stwożyć zdrowego związku....powiedzcie skąd w ludziach takie poglądy...a poza tym jakoś sie kręci :)
Obserwuj wątek
    • steffen5 Re: Samotność na Podkarpaciu 19.07.12, 17:03
      Witam ,problem moim zdaniem polega na tym ,ze takie osoby sa uprzedzone do innych,gdyż tak jak Ty zostali skrzywdzeni.I po czesci moge zgodzic sie z taka opinia.Ja natomiast trafilem na ten portal ,zeby poznac (po czesci) opinie drugiej strony.Nie należe do przecietnego polskiego spoleczenstwa( riki jakas tam-niepotrzebuje pomocy-przynajmniej finansowej).Moj problem polega na tym ,ze cieżko mi przedostac sie do matki mojej młodej przyjaciołki i wiem ,ze trzeba pomoc -ale caly czas jest ta nieufnosc .Co facet grubo po 20 chce od dziewczyny ,ktora nieukonczyla 18lat.Niestety przyjazn nie zna granicy wieku ps.wiadomosc dla Riki-nie szukam taniej dziewczyny,nie zamierzam tez nikogo kupic(jesli nalezysz do grupy srednio zarabiajcych ,to pomnoz to x 2,8-i wez to netto)
      • rika148 Re: Samotność na Podkarpaciu 19.07.12, 19:33
        Twój problem polega na tym , że jesteś analfabetą .
        Idź do jakiejś szkoły , to może przestaniesz robić błędy ortograficzne .
        I dopiero wtedy pisz coś na forum , bo obecnie to z siebie idiotę tylko robisz .

steffen5 napisał:

> Witam ,problem moim zdaniem polega na tym ,ze takie osoby sa uprzedzone do inny
        > ch,gdyż tak jak Ty zostali skrzywdzeni.I po czesci moge zgodzic sie z taka opi
        > nia.Ja natomiast trafilem na ten portal ,zeby poznac (po czesci) opinie drugiej
        > strony.Nie należe do przecietnego polskiego spoleczenstwa( riki jakas tam-niep
        > otrzebuje pomocy-przynajmniej finansowej).Moj problem polega na tym ,ze cieżko
        > mi przedostac sie do matki mojej młodej przyjaciołki i wiem ,ze trzeba pomoc -a
        > le caly czas jest ta nieufnosc .Co facet grubo po 20 chce od dziewczyny ,ktora
        > nieukonczyla 18lat.Niestety przyjazn nie zna granicy wieku ps.wiadomosc dla Rik
        > i-nie szukam taniej dziewczyny,nie zamierzam tez nikogo kupic(jesli nalezysz do
        > grupy srednio zarabiajcych ,to pomnoz to x 2,8-i wez to netto)
        • steffen5 Re: Samotność na Podkarpaciu 28.07.12, 16:20
          No fakt jestem analfabeta, nieukonczylem magistra.Na szkole niemam czasu , musze zarabiac na swoje zycie,nawet nie mam czasu siedziec na necie i odpisywac na durne odpowiedzi ;/ bardzo mi przykro,ze tak sie napocilas ,zeby splodzic te 3 zdania .Jak sie znasz troche na informatyce, to po przeslaniu zapytania do mojego nicka, zobaczysz ze IP jest z D, tu sie nie uzywa polskich znakow .Jeszcze raz dziekuje za twa dobra rade.Rika moja najlepszo kumpelo-co mam zrobic ,zeby wymienic moje wyslozone 3 letnie BayernischeMotorWerke na nowy model F10-zaznaczam ,ze niemam czasu na stanie pod latrnia ;]
          • tata_janusz Re: Samotność na Podkarpaciu 28.07.12, 17:05
            Steffen5 nie patrz na rikę , tylko jak dobrze tobie idzie , to wspomóż mnie , samotnego ojca ze wsi .
            Ja nie pracuję , bo wczesniej jak miałem żonę , to ona pracowała , no i tak już pozostało .
            Czasami pomogę dla jakiegoś sąsiada rolnika w polu , czy zagrodzie , ale to nam nie do końca wystarcza na coś lepszego do zjedzenia . Musimy na okrągło jeść mielone z Biedronki lub jakieś inne mrożonki z Lidla .
            Także proszę o wsparcie.........
            • steffen5 Re: Samotność na Podkarpaciu 04.08.12, 16:00
              Z calym szacunkiem ,ale jesli facet sobie nieradzi ,to co jest nietak .Podobno to kobiety sa slaba plcia .Ja sie mam kim przejmowac ,takie osobniki jak riki-tiki ,to tylko ubarwiaja mi pobyt na tym forum-warto sie posmiac ,jak ktos sie wnerwia ;]
              • rika148 Re: Samotność na Podkarpaciu 04.08.12, 17:03
                Steffen - pachołku niemczurów .
                Pewnie , że jesteś analfabeta i Dobrze , że to potwierdzasz . I do tego nieudacznik życiowy .
                Każdy kto się stara ma dobrą pracę w Polsce i nie musi jechać naginać na budowie czy innych azbestach do paskudnych niemczurów .
                Coś Ci się popierdoliło w tej Twojej głupiej głowie .
                Także spadaj robolu do swojego baraku , bo zaraz jakiś Helmut Ciebie opierdoli :)
                • steffen5 Re: Samotność na Podkarpaciu 05.08.12, 09:29
                  Haha ,co podnioslem cisnienie.pewnie ,tak sama dobra jak i ty ,za 3 tys miesiecznie pod latarnia na francuskiej <hahah> .Daj znac ,dam ci zarobic jak przyjade z reichu. wypatruj charakterystycznego bmw wyprodukowanego przez "niemczurow" ,chyba ze wolisz passka -ale juz na pl blachach ;/ . A ciebie sieroto kto utrzymuje ,dalej patrzysz do garnuszka co rodzice ciepna. Dzis mielonego z Jer.Martins niebedzie ,trzeba kosci obgryzac .Bo wszystkie lafiryndy maja problem z klientami-ale ja ci dam zarobic .oddam swoja dniowke -tylko musisz dobrze zassac ;] hahaha
                  • rika148 Re: Samotność na Podkarpaciu 05.08.12, 11:30
                    spadaj robolu na budowę i nie pierdol głupot , bo Helmut zaraz Ciebie opierdoli .
                    • steffen5 Re: Samotność na Podkarpaciu 05.08.12, 13:53
                      jutro ty moj prosiaczku ,pojade do pracy .Helmut(u mnie Franz) jest czasem zly ,jak firma przynosi male zyski -wtedy obrywa mi sie po uszach i musze szukac nowe mlode dupy wpolsce.Ale mysle ze przyjmniesz propozycje pracy-dobrze platna ,trzeba byc asertywnym i niebac sie podejmowac ryzyka.Zapewniamy mila i kulturalna klientele.wysokie zarobki,ubezpieczenie i rejestr w Finanzamcie
                      • rika148 Re: Samotność na Podkarpaciu 05.08.12, 14:46
                        Oooo , zakompleksiony robol znowu 5 minut przerwy na budowie od Helmuta dostał i dorwał się do internetu :) Witamy Serdecznie :) ponaciskaj sobie trochę klawiszy i marsz szybko znowu do roboty :) i dbaj tam o Helmuta . Czasami mu jajka wypoleruj :)
    • k.ana Re: Samotność na Podkarpaciu 03.06.13, 12:56
      Proszę samotne mamy o wypełnienie ankiety, anonimowa do celów badawczych, praca licencjacka, dziękuję.
      www.ankietka.pl/ankieta/111153/samotna-matka-samotne-macierzynstwo-rodzina-niepelna.html
      Przepraszam, że się tak wcinam w dyskusję, mam nadzieje, że Wasze problemy się rozwiążą i wszystko się ułoży dobrze. Sama jestem samotna mama i wiem, że czasami bywa naprawdę ciężko pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka