Dodaj do ulubionych

nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem

21.02.13, 23:50
Witam mam 22lata,dziecko 3lata..W chwili obecnej jestem u koleżanki, u której za długo nie moge być...Pracuję,ale zarabiam mało nie stać mnie na wynajem czegoś.Z domami samotnych matek jest bardzo ciężko..Błagam Was może ktoś mi doradzi coś , pomoże lub znajdzie jakiś kącik dla nas.W zamian ,mogę gotowanie,sprzątać, opiekować sie dziećmi, ale nie chce się ''puszczać''wzamian za pomoc dla nas. Na rodzine nie mogę liczyć mama alkoholiczka z która nie idzie zyc, a ojca swojego tak naprawde nie znam. Prosze o jakie kolwiek wsparcie na mama1990@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • tatta-janusz Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 21.02.13, 23:59
      a tatuś dziecka , ten któremu ochoczo dawałaś dupska , gdzie się zgubił ?
      • mama1990 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 01:43
        Tatuś pewnie z kochanką z którą zastałam go w łóżku
        • promyczek2323 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 09:16
          Witam! Skoro znasz ojca dziecka, to niech on także łoży na utrzymanie malucha. Jeśli nie ma kasy, to najlepiej będzie, jak pożyczy od swych zaprzyjażninych dziwek. Ewentualnie otrzymasz pieniądze z funduszu alimentacyjnego. Chciałabym wiedzieć, gdzie mieszkasz, bo może jestem w satnie Ci pomóc. Pozdrawiam:)
          • mama1990 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 15:42
            Mam przyzanane alimenty i płaci mi państwo.Jestem z Bydgoszczy
            • mama1990 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 15:45
              Pozdrawiam
              • promyczek2323 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 16:25
                Akurat mam znajomych w Bydgoszczy, więc popytam, co się da zrobić w Twojej sprawie:) Nie myślałaś może nad wspólnym wynajmem mieszkania, np. z inną matką? Daj anons w lokalnych ogłoszeniach. Oczywiście, znajdzie się sporo chętnych, którzy nawet będą chcieli zapłacić więcej w zamian za ,,miłe wieczory''. Nie zniechęcaj się, nie ma sytuacji bez wyjścia:)
                • mama1990 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 17:35
                  Oczywiście że skorzystała bym z zamieszkania gdziekolwiek aby miec jakiś kącik dla siebie i dziecka. Jednak pozbyłabym sie ostatniego dochodu jaki mam z Mopsu i rodzinne(380-77) Mam niewiele i starcza mi zaledwie na jedzenie. Obie kwoty dostaje w różnych terminach. alimenty mam przyznane jednak musze czekać na dokumenty od komornika przynajmniej 3 miesiace zanim cokolwiek dostane a jest to kwota 300zł na dziecko.
                  • steffen5 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 19:33
                    Szok, to az tyle daje panstwo polskie ,~400zl ;/ .Pelen podziw dla Ciebie za umiejetne wykorzystanie srodkow
                    • promyczek2323 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 19:46
                      Przecież państwo jest od tego, żeby zabierać, a nie- dawać.
                    • tatta-janusz Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 19:57
                      Cześć Steffen , dawno Ciebie nie było . Nadal u Helmutów siedzisz ?
                    • mama1990 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 20:22
                      zapożyczyłam sie gdzie mogłam no niestety trzeba jakos sobie radzic ciezko jest i pewnie jeszcze cieżej bedzie ,Polski socjal jest bez komentarza nie nawidze tego kraju
                      • tatta-janusz Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 20:37
                        Polski socjal jest płacony z pieniędzy innych podatników - nie zapominaj o tym .
                        Może jak sama wyciągniesz swoją kasę i będziesz płacić na cudze bachory , zrobione przez nieodpowiedzialnych ludzi , to bardziej polubisz ten kraj .
                        • promyczek2323 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 20:40
                          tatta-janusz napisał(a):

> Polski socjal jest płacony z pieniędzy innych podatników - nie zapominaj o tym
                          > .
                          > Może jak sama wyciągniesz swoją kasę i będziesz płacić na cudze bachory , zrobi
                          > one przez nieodpowiedzialnych ludzi , to bardziej polubisz ten kraj .
                          Do listy dodajmy jeszcze alkoholików i więźniów. Nie ma co-jest dla kogo pracować :)
                          • virtimmus Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 09.04.13, 00:05
                            ... i jeszcze różnych imbecyli co tracą czas na forach zamiast się wziąć do roboty ... :)
                      • promyczek2323 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.02.13, 20:38
                        Nie ma co narzekać, tylko trzeba wziąć dupę w garść i działać! :) We wrześniu oddasz dziecko do przedszkola i łatwiej Ci będzie znaleźć pracę. A do tego czasu może popilnujesz komuś dziecko. Zawsze klejny grosz wpadnie...
                      • arniko45 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 13.03.13, 02:19
                        jak chcialem cie wziac i dac mieszkanie to nie chcialas,bo bydziesz szukac faceta innego,to szukaj a go znajdziesz,to sa wasze madrosci
      • gbbasia63 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 17.07.14, 08:51
        tatta-janusz napisał(a):

> a tatuś dziecka , ten któremu ochoczo dawałaś dupska , gdzie się zgubił ?
        Nie wypowiadaj się kastracie tam, gdzie nie masz nic do powiedzenia .Proponuję jakąś stronę z poradami psychiatrycznymi.
    • steffen5 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 24.02.13, 12:51
      No czesc ,daddy ;] tak dalej jestem w D . Ale w zime nie sciagam azbestu hhaha.Przepraszam ,ale nie mialem czasu na korzystanie z tego portalu.Myslalem nad tym ,zeby zapoznac jakos samotna matke .nie maja takich wymagan jak pelne romantyzmu singielki :D .Ale jak sie koledzy w pracy rozchodza(choc byli uznawani za wzorowe malzenstwo ) ,to jakos checi odchodza
      • steffen5 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 24.02.13, 12:53
        ps. nie koledzy(zle mi sie napisalo ;) ) .Kolega z zona ;] .
      • tatta-janusz Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 24.02.13, 16:17
        Steffen , aby napić się piwa , nie musisz przecież całego browaru kupować :)

steffen5 napisał:

> No czesc ,daddy ;] tak dalej jestem w D . Ale w zime nie sciagam azbestu hhaha.
        > Przepraszam ,ale nie mialem czasu na korzystanie z tego portalu.Myslalem nad ty
        > m ,zeby zapoznac jakos samotna matke .nie maja takich wymagan jak pelne romanty
        > zmu singielki :D .Ale jak sie koledzy w pracy rozchodza(choc byli uznawani za w
        > zorowe malzenstwo ) ,to jakos checi odchodza
        • steffen5 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 25.02.13, 18:27
          ach,ta twoja szczerosc.Tu nie chodzi ,zeby te piwo wypic na ek , tylko zeby moc sie nim delektowac :D
    • artixwaw Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 08.04.13, 17:34
      Witaj chetnie pomoge ,
      To moj kontakt artix.waw@gmail.com
    • ewela8221 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 09.04.13, 15:39
      Hej.
      Też jestem mamą i też jestem w podobnej sytuacji, jestem normalną kobietą, nie piję i nie palę, nie jestem z żadnego marginesu obecnie studiuję i wychowuję córeczkę mieszkając w partnera - ojca dziecka, niestety muszę od niego uciec bo jest nie normalny, wyzywa mnie, ubliża i potrafi uderzyc a w dodatku nie przejmuje się tym że na to wszystko patrzy jego córeczka, ja mam już tego wszystkiego dośc bo ile można takie coś wytrzymywac czyli dac się zbluzgac bo mu nie zrobiłam śniadanka i biedny nie będzie mógł sobie zrobic bo mu ręce do tyłka przyrosły i jak to on mówi przeze mnie będzie głodny bo samemu zrobic to nie łaska, oczywiście przede wszystkim boli mnie że potrafi do mnie powiedziec różne najgorsze ubliżenia przy dziecku a nie chcę żeby moje dziecko uczyło się takich słów zamiast kocham, dziękuję, proszę, itp, on również potrafi mnie uderzyc, przez niego mam już wylewy na nogach, miałam też krwiaki, rozerwaną skórę za uchem po operacji plastycznej na którą tak skrupulatnie sobie składałam po czym on kilka tygodni po operacji uderzył mnie z pięści w ucho tak że aż mi szwy rozdarły skórę i wyszły szwy na wierzch, rozciął mi też skroń i łuk brwiowy uderzając z pięści własnie przy dziecku, ja się wtedy zalałam krwią i chciałam jechac na pogotowie i policję ale nie wypuścił mnie wtedy z domu, teraz już nie widzę dalej sensu bycia z nim mimo że to ojciec mojej córeczki bo on mnie stale bije i ubliża i przeprasza i znów bije i znów przeprasza ale się nie zmienia a we mnie już się wypaliła ta nadzieja że kiedyś będzie lepiej. Pisz do mnie na ewelina.slazak@onet.pl
    • k.ana Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 03.06.13, 12:31
      Proszę samotne mamy o wypełnienie ankiety, anonimowa do celów badawczych, praca licencjacka, dziękuję.
      www.ankietka.pl/ankieta/111153/samotna-matka-samotne-macierzynstwo-rodzina-niepelna.html
    • samotna121212 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 16.01.16, 09:58
      Witam,czy znajdzie się ktoś z wielkim serduszkiem i jakimś kątem dla mnie i dla mojej córki? Nie stać mnie chwilowo na wynajem mieszkania a mam bardzo ciężka sytuacje mieszkaniową. Może ktoś z Was mógłby mi zaoferować małe mieszkanko w zamian za oplaty? Przynajmniej do momentu aż nie stanę na nogi.....Byłabym bardzo ale to bardzo wdzięczna. Kontakt dla zainteresowanych pomocą magmar18@wp.pl,proszę o poważne podejście do zagadnienia,dziękuję. ...
      • crys123 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.01.16, 19:11
        napisz to pomogę ci rozwiązać problem
    • crys123 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.01.16, 19:06
      napisz mogę ci pomóc
    • crys123 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 22.01.16, 19:19
      napisz spróbuje ci pomóc
    • piotr-ek00 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 07.02.16, 15:25
      hej,napisz do mnie na adres; piotrek5500@mail.com jak bys chciała to mozesz u mnie zamieszkac tylko nie wiem czy ci wiek odpowiada bo mam 44l kawaler mieszkam sam,na wsi i tyle napisz cos paa...
    • piotr-ek00 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 07.02.16, 15:27
      nej,napisz...
      • sloneczko3232 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 16.05.16, 13:40
        Witam.Jestem samotna mamą , wychowuję czteroletnie dziecko i mam problemy mieszkaniowe. Dopiero staje na nogi, ale nie mam gdzie mieszkać. Jeśli któraś z ofert pomocy jest aktualna, prosze o kontakt.
    • januszkubicki Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 15.02.16, 22:44
      januszzbigniewkubicki@gmail.com
    • dariaola93 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 12.09.16, 15:57
      Witam, jestem w podobnej sytuacji, mam 23lata i 4 letnia coreczke. Nie chodzi mi o sponsoring a o osobe ktora wynajmie nam pokoj, w zamian moge pomoc opiekowac sie domem, oczywiscie dodatkowo do czynszu. Czy znajdzie sie ktos o dobrym sercu?
    • cichy1222 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 25.07.19, 09:38
      512528477 zadzwoń
    • cichy1222 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 04.01.20, 13:26
      Zadzwoń 512528477 mam pokój tylko w Wolominie
    • ami1234 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 01.08.20, 11:36
      Mogę pomóc 511453425
    • ewelimq933 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 29.09.20, 20:17
      Wiem jak mogę Ci pomóc. Napisz do mnie ewelinaiqbal@yahoo.com
    • ami1234 Re: nie mam gdzie mieszkac z dzieckiem 13.11.20, 10:52
      Przyjmę pod swój dach kobietę w trudnej sytuacji pomogę 511453425
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła