Gość: Paczul IP: *.rzeszow.net.pl 08.02.04, 10:29 Prosze pomozcie mi. Zainfekowalem sobie kompa czyms. Wlaczam go, pochodzi chwileczke i koniec. Wyłaczy sie i musze go restartowac. Prosze o pomoc albo ew wskazówki co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robaczek Re: POMOCY !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 10:35 Sciagnij STINGER ,wyszukaj w Google , a jak nie zdazysz to uruchom kompa z Awaryjnego i uzyj progr.ant.wirusowego ktory masz. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: POMOCY !!!!! 08.02.04, 11:18 Najpierw wejdź się na skaner.mks.com.pl przeskanuj komputer skanerem on-line. Jak będziesz wiedzieć jakim wirusem/trojanem/dialerem etc. jest zainfekowany komp, to napisz. Na pewno da się coś zrobić. Możesz próbować STINGER?a vil.nai.com/vil/stinger ,ale on wykrywa i usuwa tylko kilkadziesiąt najgroźniejszych wirusów. Czy masz zainstalowany jakiś program antywirusowy? Jeśli tak to spróbuj zaktualizować go off line, ściągając aktualizacje bazy wirusów ze strony producenta. Net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paczul Re: POMOCY !!!!! IP: *.rzeszow.net.pl 08.02.04, 11:47 Dzieki serdeczne Udalo sie Mialem nieaktywny skaner antywirusowy Ale zrobile aktualizacje i pomoglo DZiekuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misz Re: POMOCY !!!!! IP: 150.254.71.* 20.02.04, 00:46 miałem to samo.wystarczyło odinstalować mks vir i po problem. może to nie jest najczęstszy powód ale warto zwrócić na to uwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: POMOCY !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 00:50 Zrob blokade Firewall Windowsa .Wystarczy uaktywnic jesli masz XP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: POMOCY !!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 20.02.04, 13:25 Jak "GO" uaktywnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: POMOCY !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 13:44 znajdziesz w polaczeniach internetowych : wcisnij :Start-Ustawienia/tu sa software,mysz,klawiatura,system itd/-polaczenia internetowe/tu znajdziesz twoje polaczenie - modem,lan itp./-wlasciwosci- tu wcisnij 3 od lewej,bodajze inne- odznacz V w okienku -i na dole ustawienia wcisnij-tutaj odznacz wszystko:poczta, serwer,browsa itd . I juz masz spokoj z piratami i dialerami. Przepraszam ze tak pisze ale mam niemiecki Windows i ciezko jest tak na Polski tlumaczyc ta technike. Zrob sobie jeszcze zabezpieczenie /LUKA Windowsa - znajdziesz na str.Micr. i late na Inter.Explorer-a najlepiej wykasuj i wladuj np. MOZILLA/ I to wszystko .Ja to mam i nie potrzebuje Programu Antywirusowego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś