Gość: samanta IP: *.espol.com.pl 24.01.05, 16:54 i MSUPD.EXE ...wydaje mi sie ze jeszcze 2 dni temu tego nie mialam a zauwazylam to cos gdy nagle zaczelo mi wszystko fisiowac w kompie .czy to jest do wywalenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zombik Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:15 jesli nie instalowalas tego sama to mozliwe ze to jakies koniki , zainstaluj nortona 2005 i zaktualizuj bazy sygnatur ,w razie problemow , moj roboczy gg3268834 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haker Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:23 Weź ściąnij lub kup dobrego antywirusa takiego jak. PandaTytanium Antywirus. Odpowiedz Link Zgłoś
pawloxxl7 Re: XGLZFCRL.EXE 25.01.05, 12:40 Gość portalu: samanta napisał(a): > i MSUPD.EXE ...wydaje mi sie ze jeszcze 2 dni temu tego nie mialam a > zauwazylam to cos gdy nagle zaczelo mi wszystko fisiowac w kompie .czy to > jest do wywalenia? Ładna jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: XGLZFCRL.EXE 25.01.05, 13:18 Pewno tak...Zrob skan HiJackThis, wklej tu loga to sie zobaczy. HiJackThis!: spywareinfo.globalservers.com/~ merijn/files/HijackThis.exe Potem uruchom go, kliknij 'Do a system scan and save a logfile', przeskanuj system, zapisz raport i wklej jego zawartosc na forum wirusy albo wyslij mi go mailem. Tam na pewno ktos na niego zerknie i powie co zaznaczyc. Po zaznaczeniu podanych linijek klikamy FIX CHECKED. Wywalania najlepiej dokonac w trybie awaryjnym (zanim rozpocznie sie uruchamianie Windows - jeszcze przed winietą systemu - wciskamy F8 i wybieramy 'Uruchom w trybie awaryjnym' ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.espol.com.pl 26.01.05, 23:53 wrzucilam to do tego automatycznego interpretatora i wynika ze mam wiecej kwiatkow do wyrzucenia jak te o ktorych pisalam.jednak nie mam zaufania 100% do programowych wywalaczy bo kiedys ad aware wlasnie usunal mi jakies pliki potrzebne ....od tego czasu mam lekka niechec do takich madrych programikow . Za wskazanie robiacych mi balagan plikow bede niezmiernie wdzieczna:) C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.ex e C:\WINDOWS\system32\services.ex e C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_06\bin\jus ched.exe C:\WINDOWS\System32\msupd.exe C:\WINDOWS\System32\msupd5.exe C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe C:\Documents and Settings\Beata\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\GHINS1EZ\Hija ckThis[1].exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Interne t Explorer\Toolbar,LinksFolderNam e = Łącza R3 - Default URLSearchHook is missing O2 - BHO: (no name) - {0DAD182B-1D98-6CB7-F5AD-F82DCF EA19BE} - C:\WINDOWS\System32\jwhfysyn.dl l O2 - BHO: (no name) - {5A764390-8942-B2BF-20BD-6FBF55 182DD6} - C:\WINDOWS\System32\xlmbzzsb.dl l O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_06 \bin\jusched.exe O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32 \NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32 \NvMcTray.dll,NvTaskbarInit O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.e xe O4 - HKLM\..\Run: [NAV Agent] C:\PROGRA~1\NORTON~1\navapw32.e xe O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k O4 - HKLM\..\Run: [Comedy-Planet] C:\Program Files\Comedy-Planet\comedy- planet.exe O4 - HKLM\..\Run: [xglzfcrl] C:\WINDOWS\System32\xglzfcrl.ex e O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized O8 - Extra context menu item: &Add animation to IncrediMail Style Box - C:\PROGRA~1\INCRED~1\bin\resour ces\WebMenuImg.htm O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll /cmsearch.html O8 - Extra context menu item: &Search - speedbar.myway.com/menusearch.html?p=MG1 O8 - Extra context menu item: Backward Links - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll /cmbacklinks.html O8 - Extra context menu item: Cached Snapshot of Page - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll /cmcache.html O8 - Extra context menu item: Similar Pages - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll /cmsimilar.html O8 - Extra context menu item: Translate into English - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll /cmtrans.html O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE 20BDF7} (MainControl Class) - skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab O23 - Service: Miscrosoft Updates Service - Unknown - C:\WINDOWS\System32 \msupd.exe O23 - Service: wlfwxfbclobw - Unknown - C:\WINDOWS\System32\msupd5.exe O23 - Service: Usługa Autoochrony w programie Norton AntiVirus - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe O23 - Service: ScriptBlocking Service - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1 \COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBS erv.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.01.05, 07:50 Do wyrzucenia: > R3 - Default URLSearchHook is missing > O2 - BHO: (no name) - {0DAD182B-1D98-6CB7-F5AD-F82DCF EA19BE} - > C:\WINDOWS\System32\jwhfysyn.dl l > O2 - BHO: (no name) - {5A764390-8942-B2BF-20BD-6FBF55 182DD6} - > C:\WINDOWS\System32\xlmbzzsb.dl l > O4 - HKLM\..\Run: [Comedy-Planet] C:\Program Files\Comedy-Planet\comedy- > planet.exe Nie wiem, co to za Comedy-Planet. Jeśli też nie wiesz, wyrzuć. > O4 - HKLM\..\Run: [xglzfcrl] C:\WINDOWS\System32\xglzfcrl.ex e > O8 - Extra context menu item: &Search - > speedbar.myway.com/menusearch.h tml?p=MG1 > O23 - Service: Miscrosoft Updates Service - Unknown - C:\WINDOWS\System32 > \msupd.exe > O23 - Service: wlfwxfbclobw - Unknown - C:\WINDOWS\System32\msupd5.exe Buziaki! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.espol.com.pl 27.01.05, 09:53 comedy planet...nie wiem,ale od kilku dni gram w RYLa i nie jestem pewna czy to przy tej okazji sie nie pojawilo,a nie chcialabym stracic swojej dumnej postaci na 35 lvl;))))) dzieki piecyku,jak zykle jestes dobrym duszkiem mojego kompa:-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.01.05, 10:32 Hm... te Comedy-Planet wygląda mi na jakiś shit, wywal to. Z Ryla nic Ci nie powinno zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: XGLZFCRL.EXE IP: *.espol.com.pl 27.01.05, 10:46 wywalilam...sprawdzilam,Ryl chodzi:)) Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś