login_niedostepny 09.03.05, 11:52 co to za proces? za kazdym razem po uruchomieniu outlooka wyskakuje mi komunikat ze wystapil blad i ten proces zostanie zamkniety. Na processlibrary.com nie pisza nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: CnxMon.exe 09.03.05, 11:58 Program CnxMon.exe jest fragmentem aplikacji Neostrada TP, która ma ułatwiać korzystanie z Neostrady (łaczenie). Nie jest dobrze napisany stąd sprawia sporo kłopotów. Można korzystać z Neostrady bez aplikacji Neostrada TP, jednak trzeba ręcznie zainstalować sterownik do modemu USB i ręcznie utworzyć połączenie do Neostrady. Z tego co wiem, to pracownicy bezpłatnej pomocy technicznej Neostrady 0 800 102 102 są wstanie zdalnie przeprowadzić cię przez proces odinstalowania aplikacji Neostrada TP i zainstalowania Neostrady bez konieczności instalacji tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: CnxMon.exe 04.04.05, 19:46 wyciagnelam swoj stary post, zeby sie nie powtarzac do opisanego przeze mnie juz problemu dolaczyl nastepny - po sciagnieciu poczty na outlooka, rozlacza mnie z neo Gosc z infolinii neostrady powiedzial, ze mi nie pomoze bo to problem z kompem albo z windowsem. Nic mi nie poradzil. Skanowalam system, mam chyba czysto. Pomozcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: CnxMon.exe IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 20:06 img135.exs.cx/img135/3601/rozlaczanie2ci.gif Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: CnxMon.exe 04.04.05, 20:14 dobre:-)senkju:-) a co z tym procesem? ma sie tak wylaczac czy z tym tez da sie cos zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: CnxMon.exe IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 20:23 Ja bym wywalił aplikację Neostrady (odinstalował w Panelu sterowania; ja jej w ogóle nie instalowałem) i skonfigurował połączenie ręcznie. Do poprawnego działania usługi DSL (a taką jest Neostrada) potrzebne są (zupełnie tak samo jak w przypadku zwykłego dial-up): 1. odpowiedni modem z zainstalowanymi sterownikami, 2. login do usługi oraz hasło (np. 38ufddkjfd@neostrada.pl i FDSFD434). Sterowniki są na płycie. Tepsa daje "gratis" własną, badziewiastą i całkowicie zbędną aplikacją. Jeśli odinstalujesz aplikację, sterowniki modemu pozostaną (są niezależne od tego tepsiarskiego badziewia). Szczegóły konfiguracji połączenia w wątku z FAQ na F. Komputery. Odpowiedz Link Zgłoś