Dodaj do ulubionych

wcx.ftp.ini - prośba o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:41
Witam,
ostatnio podniosłem poziom zabezpieczenia komputera stosując Spybot S@D 1.4, Spywareblaster, Sygate Pers. Firewall, Ad-Aware,
Spyware Doctor i Avast 4.6.
Wszystko hula fajnie i szybko, tylko żonka nie może się połączyć teraz z serwerem FTP. Wyświetla się komunikat: "Błąd: Nie mogę
pisać wcx.ftp.ini ! Proszę usunąć zabezpieczenie przed zapisem!"
Czy ktoś wie o co chodzi i zaoszczędzi nam wielu godzin poszukiwania przyczyny?

Z góry dziękujemy
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: wcx.ftp.ini - prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 15:08
      Odszukaj plik wcx.ftp.ini i zobacz czy nie jest chroniony przed zapisem, jak
      jest to zmien na pelny dostep i powinno byc ok.
      To chyba plik z Total Commandera tak?
      • Gość: robert Re: wcx.ftp.ini - prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:35
        Kłaniam się,
        Tak, Total Commander - małżonka ćwiczy przesyłanie wielkich plików... Uczymy się oboje.

Dzięki, już działam
        • Gość: robert Re: wcx.ftp.ini - prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:57
          Niestety, pliku (dokładnie wcx_ftp.ini) nie można odnaleźć na mym komputerze.
          :-(
      • Gość: robert Re: wcx.ftp.ini - prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:17
        w końcu udało się uzyskać połączenia z serwerem ftp (republika).Błąd , o którym mowa, wyskakuje gdy chcemy zapisać sesję. Ale z tym już można żyć.
        Tak czy inaczej, dziękuję.
        • Gość: Kolobos Re: wcx.ftp.ini - prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 21:10
          Ten plik powinien byc w:
          dysk:\windows\wcx_ftp.ini

Wiec pewnie stad ten komunikat, trzeba miec odpowiednie prawa zeby zapisac cos
          w katalogu windows'a albo zalogowac sie jako administrator lub nadac sobie
          prawa administratora i dopiero probowac albo utworzyc pusty pliku i nadac mu
          prawa pelnego zapisu wtedy zapisywanie powinno dzialac ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka