Dodaj do ulubionych

DO K4FREE I ANI I WSZYSTKICH =AVG

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.01.03, 12:10
Wlasnie jestem po pierwszej akcjii avg;podczas skanu zawirusowanego komputera (wyswietla liczbe zainfekowanych plikow-Number of invectet files-nastepnie skan trwa nadal)-nastepnie avg wyswietla okienko z alertem wirusa-AVG Virus Vault(podaje dokladna lokalizacje na dysku i wskazuje folder-u mnie akurat byl to windows.temp wraz z nazwa wirusa)
Daje mozliwosc reakcjii:
-mozna skasowac plik,wyleczyc,skorzystac z pomocy lub przywrocic;jesli nie podejmiemy zadnej reakcjii przez okolo 15 sekund(tak bylo u mnie ale to zaskoczenie chyba)-wlacza sie Resident Shield(znika wszystko z ekranu,zostaje sie tylko niebieski ekran windowsa i wszystkie procesy sa wstrzymywane tzn.polaczenie z siecia itp.)
-w okienku dosowym i ukazuje nam opcje-czy chcemy kontynuowac czy nie czy przepuscic;pod spodem ukazuje sie polecenie by wlozyc dyskietke i uruchomic wszystko z a:
Jezeli wcisniemy "yes" to system sie normalnie uruchomi i zaraz ukazuje sie okienko AVG Virus Vault gdzie mamy moznosc wybrania reakcjii:
-restore-ukazuje nam postac wirusa(u mnie akurat bylo to okienko aplikacjii) i podaje dokladnienka nazwe-nadal mamy mozliwosc reakcjii-usunac czy tez probowac leczyc itp.ja akurat dalem delete i avg wyrzuca go z systemu,tak jakby go nigdy nie bylo.
(wersja platna pozwala wyslac wirusa do centrali avg i jest wiecej opcjii-ale jak widac darmowa wersja tez sobie dobrze radzi jak na razie)
Zresetowalem caly system wczoraj i kilkakrotnie sprawdzalem roznymi skanerami(nodem 25 dniowym i online skanerem i wspomnianym juz avg i jak na razie jest ok)
Najbardziej wkurza mnie fakt ze wirusa przepuscil Norton 2002(co prawda konczy mi sie wlasnie licencja na niego ale uaktualnienia jeszcze wszystkie mam najnowsze no i jak widac dobrze zrobilem ze posluchalem k4free-dzieki bardzo:-)
Acha!zawirusowanego maila avg przepuszcza na outlooka expressa i podaje komunikat o alercie wirusowym(co prawda ten byl nieszkodliwy bo wyslany specjalnie z noda by sprawdzic)
Coz jeszcze,darmowa wersja mozemy sprawdzic rowniez wszystkie wiadomosci spakowane zipy,rary itp.
(Wersja platna jest za darmo przez 30 dni tylko ale ma pelne wsparcie centrali avg)
To na razie tyle i chaotycznie bo mnie jeszcze nerw trzyma na tego nortonka ze przepuscil tego cholernego wirusa!Moze wersja 2003 jest lepsza nie wiem ale mnie sie juz nortona odechcialo a niestety styczniowego numeru www z dr.webem po kilku dniach juz nie bylo w tym miescie.
Pozdrawiam i dzieki za rady :-)
(nabozebnie mowiac-oby bylo ich wiecej:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: DO K4FREE I ANI I WSZYSTKICH =AVG IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.01.03, 08:43
      Jakiej wersji AVG uzywałeś? Free czy pełnej 30-dniowej?
      Ania
      • andrzejprzecin1 Anno! 30.01.03, 11:41
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Jakiej wersji AVG uzywałeś? Free czy pełnej 30-dniowej?
        > Ania

Anno!Ja akurat uzywam wersjii free ale ten sam wirus zostal przetestowany z
        ciekawosci na 30 dniowej wersjii professional(kolega dwie ulice dalej)
        Acha!wirus wylazl w pelni po zmianie ustawien na pelne testy i wszystko itp.i
        nawet mozesz sobie go obaczyc w jakiej formie do Ciebie przylazl wraz z
        rozszerzeniem i folder w ktorym siedzi(u mnie bylo okienko aplikacjii z
        dokladna nazwa wirusa i roz.exe;natomiast testowy wirus wyslany z noda32pl tez
        wylazl z pelna nazwa i rozszerzeniem)
        W razie czego zawsze mozesz napisac na te skrzynke gazetowa-ok?
        pozdrawiam:-)szczesliwie uratowany przez darmowy program!ale heca!
        • andrzejprzecin1 Re: Anno! 30.01.03, 11:52
          > Jakiej wersji AVG uzywałeś? Free czy pełnej 30-dniowej?
          > Ania

Acha!w outl.express powinna pojawic Ci sie ikonka-launch avg-to skrot do-run
          avg anty-wirus,a wszelkie raporty z alertem wirusowym zobaczysz w test results
          w szczegolach9co zrobilas z tym wirusem-tzn.czy wyleczony czy usuniety)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka