Dodaj do ulubionych

prośba o sprawdzenie logów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 16:41
prośba o sprawdzenie loga (hijackthis i ComboFix),
skanowałam komputer programami: ze strony ewido, webroot oraz proponowanym na
forum SUPER... - te programy nic nie wykrywają, a MKS znajduje masę "świństwa"
nazwanego Worm.Brantok.FFD. MKS kilka kasuje, ale dużo też zostawia.
Przywracanie systemu nie pomaga.

www.wklej.org/id/a7ba12c2c8
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:08
      przeskanowałam jeszcze NOD-em, znajduje odmianę Win32/Rootkit.Agent.EY, pokazuje
      dwie ścieżki: C:/FOUND.000/FILE0030.CHK oraz C:/FOUND.000/FILE0032.CHK - ale nie
      może usunąć bo "zbiór jest używany przez inny program" - ___prośba o pomoc___
      • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.escom.net.pl 30.07.07, 19:49
        Usun z dysku C:\FOUND.000.

> MKS znajduje masę "świństwa" nazwanego Worm.Brantok.FFD. MKS kilka kasuje,
        > ale dużo też zostawia.

W jakim katalogu sa te pliki i jakie maja nazwy?
        • Gość: kasia Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 07:14
          dzięki, za początek pomocy,
          C:\FOUND.000 - usunęłam już jakoś NOD-em,

nadal jak skanuję MKS-em znajduje trojana, przykładowe ścieżki:
          C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
          C:\WINDOWS\system32\mfc42Loc.dll
          C:\WINDOWS\system32\odbcint.dll
          C:\WINDOWS\system32\msvcp60.dll
          C:\WINDOWS\system32\alg.exe
          C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
          C:\WINDOWS\system32\mfc42l.dll
          C:\WINDOWS\system32\SynTPATPI.dll
          C:\WINDOWS\system32\SynTPcs.dll

to tylko przykładowe, których nie można usunąć MKS-em, po drodze kasuje ponad
          150 innych plików, a to dopiero początek skanowania (8500 plików)--
          • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.escom.net.pl 31.07.07, 10:05
            Worm.Brontok nie infekuje żadnych plikow (chyba, ze zle podalas nazwe?).
            Sprawdz ktorys z tych "zainfekowanych" tutaj:
            virusscan.jotti.org/
            • Gość: kasia Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:09
              Worm.Brontok.FFD - nazwę podałam dobrze,

dzięki za adres stronki,
              przeskanowałam trzy przypadkowe pliki z podanych przeze mnie wcześniej i nic nie
              znajdują, już nic nie rozumiem, czy MKS mógłby coś źle rozpoznawać, a mój
              komputer byłby czysty?
              • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.escom.net.pl 31.07.07, 14:27
                MKS nie warto nawet instalowac, nie mowiac juz o skanowaniu.
                Sygnatury masz najnowsze? Zreszta to bez roznicy wywal MKS i nie uzywaj.
                • Gość: kasia Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:39
                  MKS-em skanowałam on-line,
                  myślisz, że bezpiecznie mogę hulać w internecie po moich kontach bankowych?
                  • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.escom.net.pl 31.07.07, 14:46
                    Skoro żaden program jak tez skan na jotti nic nie wykrywa to żadnego trojana nie ma i mozesz normalnie korzystac z komputera.
                    • Gość: kasia Re: prośba o sprawdzenie logów cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:50
                      wielkie dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka