Gość: krzych IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 19:05 Cool-search net ustawiło się jako strona startowa i mimo zmiany w opcjach internetowych wraca po każdym restarcie. Czy ktoś wie jak się tego pozbyć ? Dzięki za każde info ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deszczwtwarz Re: cool-search.net IP: *.lanet.wroc.pl 29.12.03, 20:17 Zajrzyj 3 piętra niżej do "Jak sie tego pozbyć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: cool-search.net IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 12:38 Serdeczne dzięki, ale nie skutkuje może dlatego że mam XP. W autostarcie nie widać niczego podejżanego, a wykasowanie z rejestrów działa tylko do następnego restartu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: cool-search.net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 12:43 Gość portalu: krzych napisał(a): > a wykasowanie z rejestrów działa tylko do > następnego restartu. NIEMOŻLIWE. Pewnie robisz coś źle. Spróbuj tego: www.spywareinfo.com/~merijn/files/hijackthis.zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: cool-search.net IP: *.lanet.wroc.pl 30.12.03, 23:36 Musi być ten wpis w autostarcie. Sprawdź dokładnie. Czasem ten wpis różni się od tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: cool-search.net IP: *.lanet.wroc.pl 30.12.03, 23:38 To moze byc nap: Web... coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.lanet.wroc.pl 30.12.03, 23:40 który to wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 13:25 Sory że tak dług, ale wykasowałem za dużo i piszę z innego kompa, chyba przykasowałem za dużo i nie otwierają się strony www. W aytostarcie mam następujące wpisy: nero check ..........system32\nerocheck.exe regedit -s sys ............regedit -s sys.reg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 13:41 Gość portalu: krzych napisał(a): > Sory że tak dług, ale wykasowałem za dużo i piszę z innego kompa, chyba > przykasowałem za dużo i nie otwierają się strony www. W aytostarcie mam > następujące wpisy: > nero check ..........system32\nerocheck.exe To możesz wywalić... > regedit -s sys ............regedit -s sys.reg To shit, wywal to. Również odszukaj plik sys.reg i go skasuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 13:54 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > > regedit -s sys ............regedit -s sys.reg > > To shit, wywal to. Również odszukaj plik sys.reg i go skasuj. Mam taką małą prośbę. Zanim go skasujesz, otwórz go w Notatniku (nie Uruchom) i wklej tu jego zawartość. Jestem ciekaw, co tam jest. Z góry dzięki. Pozdrawiam, piecyk gazowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 14:20 Pisze tak: REGEDIT 4 [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLRER\MAIN] "Start Page"="t.rack.cc/h.php?aid=227" "HOMEOldSP"="t.rack.cc/h.php?aid=227" "Search Bar"="t.rack.cc/s.php?aid=227" "Search Page"="t.rack.cc/s.php?aid=227" [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLRER\Search] "SearchAssistant"="t.rack.cc/s.php?aid=227" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLRER\MAIN] "Start Page"="t.rack.cc/h.php?aid=227" "HOMEOldSP"="t.rack.cc/h.php?aid=227" "Search Bar"="t.rack.cc/s.php?aid=227" "Search Page"="t.rack.cc/s.php?aid=227" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLRER\Search] "SearchAssistant"="t.rack.cc/s.php?aid=227" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLRER\Run] "sys"="regedit -s sys.reg" to wszystko, serdeczne dzięki za pomoc. Przy kasowaniu za pomocą hijackthis zapsułem coś w przeglądarce, więc przepisałem powyższy tekst z wydruku, mam nadzieję że bez błędów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Podaj wpisy w autostarcie to Ci powiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 14:38 Gość portalu: krzych napisał(a): > to wszystko, serdeczne dzięki za pomoc. Przy kasowaniu za pomocą hijackthis > zapsułem coś w przeglądarce, więc przepisałem powyższy tekst z wydruku, mam > nadzieję że bez błędów. Dzięki za poświęcenie. Aż tak mi nie zależało. :-) Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam, piecyk gazowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Już nie musze bo piecyk Ci wskazał IP: *.lanet.wroc.pl 01.01.04, 17:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Już nie musze bo piecyk Ci wskazał IP: *.omontowice.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 12:49 Mimo to, dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
kollector Re: cool-search.net 04.01.04, 02:26 przywracanie systemu powinno pomóc Odpowiedz Link Zgłoś