Dodaj do ulubionych

stomatolog dziecęcy Warszawa - pilne!

15.09.09, 09:51
Dziewczyny, muszę dzisiaj pójść z Emi do stomatologa i szukam osoby godnej
polecenia. Niestety ostatnim razem był z dziewczynkami mój M i nie mieli
szczęścia, Emi ma ubytek, miała założoną plombę, oczywiście było borowanie,
trzymanie dziecka na siłę, a teraz od kilu dni boli ją mocno ten ząbek i
szukam miejsca, gdzie mogłabym z nią pójść. Jeśli macie jakieś dobre
doświadczenia, doradźcie proszę, bo serce mi się kraje, kiedy widzę jak moja
mała cierpi :( Z góry dziękuję! Miłego dnia! e-millie
Obserwuj wątek
    • maniulka_25 Re: stomatolog dziecęcy Warszawa - pilne! 15.09.09, 10:40
      Współczuję dziecku :-( Trzymanie na siłę... Czyli poszłaś do partacza a nie dentysty dziecięcego. Dobry dentysta przygotuje dziecko, zaleci 3-4 wizyty zapoznawcze - połączone z jeżdżeniem na fotelu, zabawą z wodą, powietrzem, zaproponuje kolorowe plomby itp. A nawet zaproponuje gaz rozweselający.
      Ja właśnie dzięki takim wspomnieniom z dzieciństwa mam traumę, u dentysty prawie mdleję, oblewam się zimnym potem i wolę przeżyć kolejną cesarkę niż wizytę u dentysty.
    • maniulka_25 Re: stomatolog dziecęcy Warszawa - pilne! 15.09.09, 10:44
      A może coś takiego ?
      www.pankrokodyl.pl/zasady_pana_krokodyla.html
    • maniulka_25 Re: stomatolog dziecęcy Warszawa - pilne! 15.09.09, 10:47
      A tu inna klinika (znieczulają gazem rozweselającym).

www.fdc.pl/index.html
    • e-millie Byłam, polecam 15.09.09, 21:03
      Dziewczyny, sprawdziłam dzisiaj wszystkie możliwe polecenia z wszystkich
      możliwych forów, a zależało mi na konkretnym lekarzu, bo w polecanych klinikach
      to niestety można trafić jak wszędzie do super człowieka i super rzeźnika, a nie
      mogłam sobie na to pozwolić. Ostatecznie pojechałam z Emi do kliniki MiniDental
      na Ursynowie, gdzie kiedyś byłam z Ninką i miałam miłe wspomnienia. Trafiłam na
      przesympatyczną panią stomatolog, mamę dwuletniego chłopca, która rozumiała mnie
      nie tylko jako lekarz ;) Zbadała Emi, która w tym czasie oglądała bajki na dvd,
      bardzo spokojnie i z długimi przerwami, nic na siłę. Powiedziała, że nie
      ruszałaby tego plombowanego ząbka, ponieważ wg niej ten ząbek prawdopodobnie
      wcale nie boli! Emi może mieć traumę związaną z pierwszą wizytą u stomatologa
      partacza i zaproponowała wyprowadzenie dziecka z tej traumy poprzez miłe
      spotkania w gabinecie. Po dzisiejszej wizycie jeszcze ciężko było z myciem
      zębów, ale jak tylko Emi powiedziała wieczorem, że boli ją ząbek, to jej
      przypomniałam, że byłyśmy przecież u miłej pani doktór i go naprawiła. Mała
      popatrzyła na mnie, pokiwała głową i temat bólu zęba się skończył!!! Następna
      wizyta we czwartek, jak się uda, będzie miała ząbki pomalowane fluorem. Moja
      dzielna mała dziewczynka. Życzę Wam wszystkim, żeby Wasze dzieci zawsze trafiały
      na mądrych i dobrych lekarzy.
      Pozdrawiam,
      e-millie
      • maniulka_25 Re: Byłam, polecam 15.09.09, 21:44
        Dzięki Bogu !
        Cały dzień myślałam o Twoim dziecku. Naprawdę. Jest to super wiadomość, że wszystko jest dobrze. Myślę że będzie ciężko wyjść z traumy ale warto pochodzić z dzieckiem na tzw wizyty adaptacyjne. Trzymam mocno kciuki żeby Emilka jakoś zapomniała i żeby zęby były zdrowe.

Oj wielka ulga .... :-) Wymodliłam !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka