Dodaj do ulubionych

Wypadek i co dalej?

IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 12:11
Może się kiedyś przydać (oby nigdy) więc warto przeczytać.
TAKIE RzECZY PRZY R U C H A N I U SIĘ NIE ZDARZĄ RACZEJ ;
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wypadek i co dalej? IP: *.chello.pl 10.08.09, 16:38
      Jeżeli nie chcesz robić sztucznego oddychania to nie musisz. Takie jest prawo, po co ludzi w błąd wprowadzacie i piszecie, że mogą za to być poddani karze.

Jeżeli nie chcesz wykonywać sztucznego oddychania trzeba wykonywać masaż serca.
    • Gość: mzyo Re: Wypadek i co dalej? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 00:21

Zapomnieliście o ważnej rzeczy. Robimy zdjęcia najlepiej trupa i wysyłamy na alert24 czy jak to się tam nazywa.

Nie chcę nic mówić ale u nas nie jest dość ciekawie z 'pomocą'. O ile uda się przebrnąć przez chamską i 'robiącą łaskę' telefonistkę na pogotowiu to trzeba kawał czasu czekać aż się wreszcie zjawią. Jedyną chyba służbą która w Polsce jest na czas to STRAŻ POŻARNA. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia dzwoniłem już kilka jak nie naście razy w swoim życiu i zawsze byli za chwilę i bez łaski.
      Co do pogotowia znajomy dzwonił i mówi że kobieta(staruszka) chyba umarła i żeby przyjechali stwierdzić zgon a pani telefonistka na to czy on sam nie może zgonu stwierdzić!?(tylko lekarz to może zrobić i wystawia 'papier') Po wielkiej dyskusji wysłała karetkę. Byli ponad godzinę po zgłoszeniu i to było tylko kilka km od Warszawy.

A teraz weźmy niemieckie służby ratownicze. W zeszłym roku na autostradzie do Berlina był wielki karambol i akurat jechałem tamtędy. W ciągu 30 minut od wypadku służby zdążyły przyjechać ustawić szpital polowy-namioty, agregaty etc, a na dodatek był już zorganizowany objazd tego kawałka autostrady przez jakieś wioski i na każdym skrzyżowaniu Policja wskazywała drogę lub ustawiła znaki przenośne. Wątpię aby na 112 marnowano tam z 10 minut na gadanie.

Byłem świadkiem kilkunastu kolizji w życiu ale nie wyobrażam sobie że w szoku po wypadku miałbym się kłócić z jakąś panią 'Tereską', która z łaski swojej poświęca mi swój czas pomimo iż jest predestynowana do wyższych celów.
      Nawet Policja od niechcenia ale na infolinii przyjmuje i sprawdza zgłoszenia ale to co się dzieje w pogotowiu to skandal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka