Dodaj do ulubionych

Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra?

18.10.09, 21:30
Michał jeszcze w "szczebelkach" i do tego z pierwszą kołderką (90cm x 120 cm)... Chciałam mu wymienić na większą - mając nadzieję że mnie się będzie odkrywał, bo się tak łatwo nie "wygrzebie" ;) ale z dziecięcych to sa niewiele większe (100 x 140) a taka dorosła to nie wiem czy nie za wielka.
napiszcie porsze czy Wasze dzieci (głównie chodzi mi o te śpiące w "szczebelkach") mają już "dorosłe" kołdry i czy dzięki temu mniej się rozkopują?
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 18.10.09, 21:39
      Tak.Mloda odkad zrobiło sie zimno, ma juz duza 140x200 i wcale nie jest za duza.
      Jest jej cieplo,wtulka sie w nia.
      Ta dziecieca to dobra juz dla lalki ;)
    • klaudia020707 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 09:13
      Też nie to zastanawia....
      Klaudia ma łóżeczko większe od standardowych ale mimo wszystko
      wydaje mi sie ze taka dorosła kołderka to duzo za duza jednak a
      niemowlęca zdecydowania juz za mała.
      • aurinko Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:08
        Majka śpi w łóżeczku ze szczebelkami, kołdrę ma tę samą , śpi w długiej piżamie,
        kołdrą zwykle przykrywa się do pach i nie rozkopuje się, kołderka spokojnie
        wystarcza na długość łóżeczka. Większej do małego łóżeczka bym nie kupiła, bo
        Młoda nie lubi nadmiaru betów w łóżku.
    • zabka11 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:44
      Jasiek śpi w turystycznym. Ma małą kołderkę i właśnie jutro jade do
      Ikea po większa, bo ta jakoś zrobiła sie "za kusa". Postaram się
      znaleźć taką na 160cm dł, optymalna moim zdaniem.
      Pozdrawiam
      • alcea3 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:47
        Dziewczyny tu nie chodzi o długosc kołdry tylko jej"plastycznosc" jesli jest
        mieciutka łątwo dopasuje sie do lozeczka,jesli "sztywna" i gruba juz niekoniecznie.
        • aurinko Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:55
          alcea3 napisała:

> Dziewczyny tu nie chodzi o długosc kołdry tylko jej"plastycznosc" jesli jest
          > mieciutka łątwo dopasuje sie do lozeczka,jesli "sztywna" i gruba juz niekoniecz
          > nie.

Dopasować się może dopasuje ale się przecież nie skróci. Moja Majka lubi prosto
          i gładko w łóżku a tak się nie da przy dużej kołdrze w małym łóżeczku, zawsze
          gdzieś trzeba zawinąć, podwinąć, albo kołdra będzie "napuszona" (nie umiem
          opisać :)). Dlatego dużą kołdrę kupię dopiero jak Majka wyrośnie z małego
          łóżeczka, poza tym mała jest dla niej idealna, więc jeszcze mamy na "dorosłe"
          czas ;)
          • f3f Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:57
            "Michał" to isę nawet nie rozkopuje ale wystarczy że z jednego boku przekręci sie na drugi i już jest odkryty bo kołderki "nie starcza".
            • f3f Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 10:58
              w cudzysłowiu miało byc "rozkopuje" a nie Michał :)
              • alcea3 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 11:00
                W tej chwili młoda ma 1 czesc odpiętą z kołdry spinanej całorocznej ktora jest
                cieniutka. Jeslli "dziecieca" koldra jest dla kogos za mala to moze kupic
                cieniutką dorosła i po prostu zlozyc na pol i przykryc(jelsi ma nie nie zawijac
                sie na koncu ;)
                Asia domyslam,sie ze za mala bo Michał przeciez wysoki chłopak jest:)
              • klaudia020707 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 11:05
                no to u nas podobnie jak u f3f kołderki brakuje, czasami płacze ok 2
                w nocy przez sen bo jest odkryta i zmarznięta. Rano budzi sie z
                zimnymi stopami ( nie wiem co ona z nimi robi;).
                Dodatkowo okrywam ja jeszcze pledem, lekki ale długi ale i tak się
                wyplącze z tego.
                Dorosła kołdra jest zdecydowanie za duża według mnie.
                • alcea3 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 11:10
                  Ja wlansie dlatego zmienilam juz koldre na dużą.
                  wystarczył obrot w bok i juz kołdry nie ma:) a na to nie mogłam sobie
                  pozwolic,przy temp 16stopni nie moze byc odkryta. duza kołdra problem rozwiazany.
                  I dalej z uporem maniaka bede twierdzic,ze nie o wielkosc chodzi tylko jej
                  wypelnienie.
                  • aurinko Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 12:37
                    To moja Majka jakaś dziwna jest, że dziecięca kołderka nie jest dla niej za mała ;) A przecież Młoda jest wysoka jak na swój wiek. Nie wiem czy się wierzga w nocy bo rano budzi się przykryta praktycznie tak samo jak wieczorem.
                    A 16 stopni to nic hihi, my mamy 12 i póki co brak szans na więcej. Czy gdzieś sprzedają polarowe pajace na 170cm wzrostu?;)))
                    • alcea3 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 12:48
                      heh Aurinko ja zamiast takich pajacy mama mega fajne i ciepłe pizamki polarowe :DD
                      No i NAJWAZNIEJSZE to moja cudowna "grzałka" puchowa kołdra ktora po przykryciu
                      po minucie ma tam chyba z 1000 stopni i jest boska;))
                      az strach mnie oblatuje jak mam spod niej wyjsc :D

Dziewczyny jesli któras chce super ciełą kołdrę.słuze rada:))
                      • klaudia020707 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 13:26
                        poszukałam trochę i znalazłam kołdry w rozmiarach:
                        100*120cm
                        120*150cm
                        135*200cm
                        • 27agnes72 Re: Łóżko ze szczebelkami - jaka kołdra? 19.10.09, 17:29
                          Czym by nie przykryć to śpi tak
                          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2012060,2,1.html
                          • klaudia020707 27agnes 19.10.09, 22:23
                            wow duze ma to łózeczko, mysle ze warto sprobowac z dorosla bo ta
                            niemowleca to zdecydowanie za malutka
                            • alcea3 f3f 19.10.09, 22:35
                              mam nadzieję,ze ty nie pod dziecięca??:D
                              • f3f Re: f3f 19.10.09, 22:57
                                alcea3 napisała:

> mam nadzieję,ze ty nie pod dziecięca??:D

ja nie... a maż niech sobie radzi ;)))))))
                        • alcea3 klaudia 19.10.09, 19:43
                          a czy sa do tego komplety poscieli w tych rozmiarach? bo czesto jest tak ze
                          rozmiary kołder inne ,a poscieli inne:)
                          • alcea3 agnes 19.10.09, 19:44
                            slodko spi:)
                            • f3f no to test :) 19.10.09, 22:14
                              No to dziś test z dorosłą kołdrą :) oddałam swoją - może doceni poświęcenie :))))
                          • klaudia020707 Re: klaudia 19.10.09, 22:20
                            tak sa komplety poscieli, znalazłam w Mothercare ale dosyć drogie,
                            to są kołderki na łóżeczka dziecięce i są też pościele np. z
                            postaciami z bajek
                            tutaj przykład, 120cm*150cm
                            www.mothercare.com/Night-Garden-Duvet-Cover-set/dp/B001NZDNJG/sr=1-8/qid=1255983560/ref=sr_1_8/279-3911366-
                            4665361?
                            _encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core#productInfo
                            • ewlinp Re: klaudia 21.10.09, 09:41
                              a my kupiliśmy dorosłą wypełniona mikrowłąknami którą mozna prać w 90 stopniach,
                              jest leciutka, puszysta i co najważniejsze Jasiek często usypia NA niej a ja mam
                              jeszcze spory zapas zeby go przykryć drugim końcem, efekt jest taki że młody śpi
                              ostanio do 9tej, szkoda że wczesniej nie kupilam tej kołdry ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka