bobimax 17.11.09, 10:46 Jak na razie udało nam się wybrać imię dla synka. Właśnie Hubert. Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borowka78 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 10:56 szczerze? mnie się średnio podoba, a zdrobnienie np `Hubcio" to już w ogóle. Ale to moje skromne zdjanie, najważniejsze, żeby Wam się podobało i pasowało do dzieciaczka ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:01 mi się podoba ,ale to przecież wam ma się podobać Odpowiedz Link
curly2 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:02 U mojego M by nie przeszło, ale ja uważam, że jest ok:) My też wreszcie wybraliśmy - u nas będzie Krzyś... chyba, że jeszce coś nam się odwidzi, bo pomysły nadal jakieś się ciągle pojawiają... Odpowiedz Link
uczula Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:05 a Wojtus? :) teraz na takie bym sie zdecydowala. Mnie ee...Hubert nie podchodzi. ale wiesz :) to bedzie Twoj Hubert :) nie moj :D Krzys tez ladne :D Odpowiedz Link
asia-ch Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:17 Nie kieruj się zdaniem innych, to wam ma się podobać. Nam wszyscy odradzali Róże a teraz słyszę co krok jakie piękne imię. Odpowiedz Link
szalona_wielorybica Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:14 mialam fajnego kolege o tym imieniu i teoretycznie powinno mi sie to imie podobac, a jakos go nie lubie, hehe moze dlatego, ze to patron mysliwych i lowiectwa ;) Ale to Wam musi sie podobac i przede wszystkim musi pasowac do nazwiska, bo chlopak najprawdopodobniej bedzie je oba nosil do konc zycia ;) Odpowiedz Link
bobimax Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:23 U nas straszny problem był z imieniem dla chłopaka. Jeszcze na tapecie jest Sebastaian, Dawid i Błażej. Generalnie nie ma imienia dla chłopca, które by nas zachwycało. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:34 Hubert może być, ale bardziej mi się podoba Błażej lub Sebastian :) Ja też cały czas myślę, choć mam jeszcze dużo czasu, mąż dla chłopca wymyślił Patryk (choć mi się tak średnio podoba), ale niech mu będzie :), zresztą czuję że będzie druga córka ;) Powodzenia w wybieraniu imienia :) A jak się czujesz już pod koniec ciąży? Odpowiedz Link
bobimax Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:37 Wczoraj byłam u gina i zero rozwarcia a dzieć jest już większy od urodzonej Korneli i jestem załamana, bo jeżeli będzie w terminie to koło 4 kg. A poza tym ciężko mi już a jeszcze młoda chora. A co do Patryka to też był na tapecie. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 11:58 trzymaj się mocno, to jeszcze troszeczkę :) A co do wagi to napiszę ci na lekkie pocieszenie że Natalia na trzech różnych usg, w tym dwóch w miejskim ważyła przed porodem około 3600 i mój lekarz i jeszcze inny z patologii mówili że raczej będzie ważyła więcej niż 3600, oni stawiają na blisko 4kg, a ku ździwieniu wszystkich urodziła sie 3160 :) Okazało się że to ja byłam taka wielka, a niektóre położna myślały że mam mieć bliźniaki ;))) A gdzie będziesz rodziła, tak jak wtedy w miejskim (dużo lekarzy wtedy odeszło, nawet Lisiak,który robił mi CC) Odpowiedz Link
bobimax Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:05 W dwójce, bo jednak ten szpital znam i tam dają ZZO, bo chyba się zdecyduję. Lisiak wiem że odszedł, bo ja do niego chodzę. Od stycznia (jak wszystko się uda)właśnie otwiera nowy oddział położniczy na Markwarta właśnie z lekarzami, którzy odeszli. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:10 wiem, mój lekarz też tam odszedł razem z Lisiakiem no i z innymi :) Ja mam zamiar tam rodzić jak wszysto dobrze pójdzie :)ładny tam oddział wyremontowali. Odpowiedz Link
bobimax Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:54 Drugie piętro jest po remoncie? Coś słyszałam, ale nie byłam jeszcze. Muszę do mojej położnej zadzwonić jak tam wygląda. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 14:21 wydaje mi się że mój gin mówił jak się go pytałam gdzie oni tam porodówkę na około 20miejsc zrobili na 2p jak tam tak mało miejsca, to chyba mówił że bedzie na 4p przy OIOM. Chirurgia, ginekologia i jeszcze porodówka (kilka sal 1 i 2 osobowych +pooperacyjna, dwie sale porodowe) troszkę tam za mało miejsca. Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:20 ja mam pięknego kolegę o tym imieniu więc mi kojarzy się dobrze, ale moje koleżanki miały na roku bardzo przemądrzałego Huberta więc nazywały go Hubercik-ekspercik i zawsze się z niego wyśmiewały:) Imię ma się podobać Wam. Nam też bardzo ciężko wybrać imię dla chłopca, na razie na topie jest Maciuś, zobaczymy czy tak zostanie jak się urodzi:) ps. Bobimax Ty masz chyba termin tydzień po mnie tak? ja na 6.12, jak daleko jesteś z przygotowaniami? ja w tym tygodniu biorę się za pranie ciuszków. Odpowiedz Link
bobimax Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:34 Ja mam na 18.12. Mam już wszystko gotowe, bo była wizja że urodzę szybciej, ale wczoraj na wizycie lekarz stwierdził, ze będzie to grudzień. Nie mam tylko pościeli założonej na łóżeczko. Ja to z tych co nie lubi na ostatnią minutę. A większość ciuszków to mi mama poprała i poprasowała. Czekam jeszcze na śpiworek do fotelika, zamówiłam przez allegro i mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:30 mojej przyjaciolki synek ma na imie Hubert sliczne Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 12:50 Śmieję się, bo wszystkie imiona, które wymieniłaś, przodują u mnie na liście imion absolutnie nie do przyjęcia, zwłaszcza Błażej, Dawid i Sebastian. ;-) Z imionami jest przekichane, strasznie ciężko wybrać. Ja dla Nowego/Nowej w ogóle nie ma pomysłu. Czterema kg żywej wagi się nie przejmuj, to przecież nie pierwsze dziecko. :-) Trzymam kciuki, powodzenia!!! Odpowiedz Link
joasia83m Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 13:10 Dawid Dawid!!!! hehehe, za tym imieniem kryje sie piekny charakter :))) rety jak sobie przypomne to wymyslanie imienia... do porodu sie nie dogadalismy z m. dopiero jak urodzilam i mi przyniosl malenstwo powiedzial "to nasz Dawidek" (ja chcialam to imie i musialam sie niezle na porodowce nameczyc, by m. sie zgodzil:) dzis juz wymyslam imiona dla nastepnych dzieci, bo czuje ze w przyszlosci znow beda chlopcy Odpowiedz Link
klarysa007 Lucy 17.11.09, 13:18 U Ciebie to chyba wreszcie pora na Lucynkę lub Lucjana! Za to Hubert średnio mi się podoba - tyle, że mnie się nie podoba prawie żadne imię męskie :D Odpowiedz Link
hapie Hubert 17.11.09, 14:25 Mi się podoba i też brałam pod uwagę ale wyszedł Tymonek:) a do maryjki to Maciej jest suuuuper i też braliśmy poważnie pod uwagę. Swoją drogą jak ten czas leci dopiero co rodziłam a tu już na Was przyszedł czas a moje drugie dziecko za dwa miesiące roczek! szok Odpowiedz Link
borowka78 Re: Lucy 17.11.09, 14:28 klarysa007 napisała: > U Ciebie to chyba wreszcie pora na Lucynkę lub Lucjana! dokładnie :-))) > tyle, że mnie się nie podoba prawie żadne > imię męskie :D a wiesz, ze mam tak samo ?;-) Odpowiedz Link
a090707 Hubert 17.11.09, 14:40 Ja mam kolege Huberta i mi sie to imie podoba, Sebastian i Dawid niestety nie... co komu pasuje :) Macius jw.- bardzo ladne imie. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Hubert 17.11.09, 17:00 a mnie Hubert bardzo "lezy":) byle nie Hubercik Odpowiedz Link
alcea3 Re: Hubert 17.11.09, 17:54 Imię ładne,ale ja wlasnie doznalam szoku!! Ty JUZ?! rodzisz? Odpowiedz Link
boazeria Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 20:04 mnie sie bardzo podoba moja piwrwsza milosc miala tak na imie- facet byl przystojny, inteligentny, wysportowany :-) i moj chrzesniak tez ma na imie Hubert Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 17.11.09, 23:26 Podoba mi się Hubert, Wiktor i Jędrzej ;-) Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 18.11.09, 23:12 jeśli Wam sie podoba to ok;) to Wy musicie podjąć decyzje;) ja nie kierowałabym się zdnaniem innych, co do imienia oczywiście;) bo to jest Wasze dziecko i moim zdaniem nieważne jest co inni sądza o danym iminiu, skoro Wam sie podoba to najważniejsze;) Odpowiedz Link
ewlinp Re: Co myślicie o imieniu Hubert? 19.11.09, 07:46 z wymienionych tutaj najbardziej podoba mi sie Błażej, Hubert nie za specjalnie Odpowiedz Link