Dodaj do ulubionych

Nasza strona

27.02.10, 11:25
rysa.000space.com/
Jak się prezentuje??
Obserwuj wątek
    • shemreolin Re: Nasza strona 27.02.10, 13:27
      Musiałabym mieć dłuższą chwilę żeby wszystko dokładnie wypisać, ale na mój gust
      mogłoby być o wiele czytelniej. Kolory też nie są zbyt przemyślane, głównie
      chodzi o nagłówki, które są zbyt jaskrawe. Moim zdaniem strona o parkietach
      powinna być w całości stonowana.

Tak bardzo ogólnie to strona nie spełnia obecnych standardów www. Wygląda trochę
      jak strony sprzed 10 lat. I jest zakodowana na tabelkach, od tego się też już
      odeszło.

Wybacz za krytykę, ale po prostu stawiam na szczerość. Dla was strona
      internetowa to jedna z form marketingu i trzeba o nią zadbać. :)
      • lilka.k Re: Nasza strona 27.02.10, 13:32
        shem napisalam wszystko. MIga, swieci. Takie strony robiono 10 lat
        temu. Mnie się nie podoba. Malo reprezentatywna wizytówka strony.
        Do tego kolory I logo niefajne. Tło to juz w ogole.
    • shemreolin Re: Nasza strona 27.02.10, 14:13
      tak na szybko to wklejam adres strony z meblami, tez artykuły z drewna. Zobacz
      różnicę. To jedna z lepszych stron w branży. :)

bma-design.pl/
    • kogosia Re: Nasza strona 27.02.10, 14:31
      mamy taką stronkę na jaką nas stać:)) Najważniejsze jest to że jest na niej
      dostępna galeria:))
      • shemreolin Re: Nasza strona 27.02.10, 14:40
        a jeśli można spytać, ile zapłaciliście za tą stronę?
        • kogosia Re: Nasza strona 27.02.10, 14:49
          ok 200zł- 250zł
          • kogosia Re: Nasza strona 27.02.10, 14:50
            zresztą mamy w planach zmianę w tym roku stronki, może się uda:) jak na razie
            cieszę się że mamy tą:)
            • shemreolin Re: Nasza strona 27.02.10, 15:00
              Jeśli mogę coś zasugerować to zmieńcie też domenę. Nie wygląda ona dobrze i nikt
              nie trafi na taką stronę. Brakuje wam tagów, słów kluczowych żeby dobrze
              wypozycjonować stronę. No chyba, że po prostu będziecie tylko na wizytówkach
              podawać adres i nie liczycie na to, że ktoś obcy trafi na stronę przez
              wyszukiwarkę. Adres strony w zasadzie nic nie mówi. Podejrzewam, że nie macie
              cms i wszystko trzeba wpisywać z palca.

Napiszcie jednak jakiś regulamin, bo to co jest teraz nie nadaje się do
              publikowania. Wygląda trochę jak żart, ale żeby po to tworzyć osobną zakładkę?
              Zakładka "Regulamin" brzmi nieźle, widać, że macie jakieś zasady, a potem się
              wchodzi i jest to dziwne zdanie. Nachodzi człowieka konsternacja.

Ja mam zdanie, że lepiej nie pokazać się wcale niż pokazać się źle, ale to
              oczywiście jest moje zdanie. Fakt faktem, że nie przepłaciliście za to i to jest
              pozytywne. ;)
              • lilka.k Re: Nasza strona 27.02.10, 16:11
                Ten regulamin faktycznie brzmi jak żart.
                Nie podaje się już dawno licnzika na stronie i takich pierdół.

Zdecydowanie leipej by wyglądała strona nieklikalna- wizytowka sama,
                dopoki was nie bedzie stac na normalną stronę.

I wykupcie sobie domenę, ja place za każdą domene 122 zl rocznie, to
                nie jest jakas ogromna kasa.
                No i logo bym zlecila komus zaprojektowanie.
                • kogosia Re: Nasza strona 27.02.10, 16:44
                  A ile kosztuje zrobienie lepszej strony ze słowami kluczowymi?? Mi adres strony
                  też nie odpowiada ( adres ten zrobił chłopak, który projektował stronkę).
                  • shemreolin Re: Nasza strona 27.02.10, 19:33
                    Ja za taką stronkę zrobioną w całości od a do z biorę średnio 1500zł (ok. 5
                    podstron, galeria, formularz kontaktowy, cms). Bez cms ok. 1000 zł), ale
                    jakbyście się zdecydowali to możemy się mocno potargować. I tak w tej chwili
                    muszę przygotować sobie portfolio ze stronami, które są w sieci nie tylko z
                    projektami z kolana. ;)
    • burdziaa Re: Nasza strona 27.02.10, 21:17
      Gosia,średnia ta strona :( ,niech ten chłopak co Wam robił
      uprosci,zrobcie samą wizytowke i koniecznie własna domene= takie
      profesjonalne parkiety zasługują na fajną reklamę !
    • shemreolin kogosia, to dla was wizytówka 28.02.10, 01:03
      Za darmo mogę wam to zrobić, jeśli chcecie, bo robicie takie piękne rzeczy a
      strona wam tylko klientów odstraszy. Teraz wykupienie dobrej domeny to kwota ok.
      10 zł za pierwszy rok, więc warto w to zainwestować. Zrobienie projektu zabrało
      mi ok. godziny, a zakodowanie tego zajmie mi co najwyżej 2-3 godziny i będziecie
      mieć chociaż ładna wizytówkę.

Zobacz sobie projekt:
      picasaweb.google.pl/lh/photo/9KEp80UJXrfa3_P3YcOwUw?authkey=Gv1sRgCNXtwNCk6Z2ErwE&feat=directlink
      Nie czuj się zobowiązana, ja i tak trzymam sobie takie projekty bo może mi się
      później przydadzą, ale jak mogę wam pomóc to chętnie to zrobię. Jeśli będziecie
      potrzebować całej strony to dajcie znać, tylko to już odpłatnie oczywiście, ale
      po znajomości rabacik będziecie mieć bez dwóch zdań. :)

Wolne domeny to np:
      rysa.info albo rysa.eu

Możecie też wziąć cos np. parkiety-rysa.pl etc. :)

Tak czy siak, gdybyś chciała się jakoś skontaktować indywidualnie to daj znać na
      GG: 4948054. :)
      • lilka.k Re: kogosia, to dla was wizytówka 28.02.10, 06:28
        shem. o! I o to chodzi. o wizytowke. zadnych bigajacych bajerow, bo tamte są
        fatalne.
        bardzo fajnie zrobilas :)
        • lilka.k Re: kogosia, to dla was wizytówka 28.02.10, 06:37
          shem, powiem ci, ze jestes niesamowita :)
          Kogosia, powinnas skorzystac, bo naprwde tamta wasza strona jest tak malo
          profesjonalna, ze az szkoda, zebyscie mieli taka strone. teraz internet to
          potęga. musiecie się dobrze reprezentowac :)
          • burdziaa Re: kogosia, to dla was wizytówka 28.02.10, 20:13
            Bardzo ladnie SHEM! Kogosia skorzystajcie,szkoda tylko Waszych
            wydanych pieniędzy na tamtą stronę,a ta Shem propozycja
            stonowana,zachęcająca:)
      • narttu za to ja sie skusilam :))) 01.03.10, 13:41
        i zamawiam stronke dla mojej (przyszlej) firmy. Bo mi sie strasnie
        grafika shem spodobala..

I dalej reklamujac shem to zrobila mi juz wstepny projekt strony i
        wyglada superowo
    • lipiec_2007 Re: Nasza strona 28.02.10, 22:01
      a ja tylko o nazwie... rysa? tak mi sie negatywnie kojarzy. parkiet
      i rysa to cos, czego chcialoby sie uniknac:)
      • shemreolin Re: Nasza strona 28.02.10, 22:41
        no w sumie mi też to przez myśl przeszło jak napisałam o domenie parkiety-rysa.pl ;)
        • lilka.k Re: Nasza strona 01.03.10, 08:05
          ja nie chciałam głosno mowic o nazwie, ale faktycznie mi sie też
          niefajnie kojarzy..nie raz sobie myslalam, ze od razu widzę ryse na
          parkiecie ;)
          • enya81 Re: Nasza strona 01.03.10, 09:06
            Miałam identyczne skojarzenie jak weszłam na stronę. Też mi ta nazwa nie bardzo
            podeszła...
            • shemreolin Re: Nasza strona 01.03.10, 09:59
              kurcze, mam nadzieję, że kogosia nie ma nam za złe krytyki... tak się ostatnio
              nie odzywa w tym wątku, może jej się przykro zrobiło czy coś... :(
              • lilka.k Re: Nasza strona 01.03.10, 10:12
                Nikt nie pisze złośliwie. Mam nadzieję, że Kogosia skorzysta z rad.
                Bo wtedy biznesik na pewno sie bardziej rozkręci :)
                • kogosia Re: Nasza strona 01.03.10, 12:55
                  zastanawiałam się co napisać
                  Nazwa Rysa na razie jest przypadkowa, na pewno zostanie zmieniona...
                  Stronę używam jako galerię zdjęć, więc się cieszę że mam taką, a nie żadną.
                  W sumie to chodziło mi bardziej o tekst i zdjęcia by ocenić a nie stronę:))

Na pewno w przyszłości zmienimy na lepszą:))
                  Na razie jest kiepsko z pracą i kiepsko z kasą:))
                  Zresztą nie długo brat będzie promował naszą firmę, więc reklama ruszy:)
                  Dzięki za rady:))
                  • lilka.k Re: Nasza strona 01.03.10, 13:46
                    Kogosia, oczywiście to Wasza firma, ale trochę mnie dziwi tok myślenia.
                    Bo nazwa przypadkowa, bo strona niefajna i bez sensu moim zdaniem
                    promowac cos, co zraz ulegnie zmienie (chocby nazwa firmny).
                    Lepiej od razu pokazać fajną stronę, miec logo, by wizytówki zrobic :).
                    Trochę się na tym znam, ale oczywiscie nie chcę na siłe uszczesliwaiac.
                    Ni mniej uwazam, ze powinnas jeszcze raz to przemyslec.
                    Internet to potęga. Dobrze jak się dobrze w nim prezentuje.
                    • shemreolin Re: Nasza strona 01.03.10, 14:43
                      Nazwa nie jest przypadkowa, pochodzi od imienia i nazwiska kogosi. ;) Tak się
                      zorientowałam, gdy wpisałam jej imię pod nazwą firmy.

Tak czy siak, ja za darmo mogę zrobić wizytówkę, ale oczywiście też nie chce
                      uszczęśliwiać na siłę. ;)
                      • kogosia Re: Nasza strona 01.03.10, 14:56
                        wizytówka jest śliczna, podoba mi się:)
                        Co jest potrzebne do zrobienia wizytówki i dlaczego jest ona lepsza w tym
                        przypadku od strony internetowej??
                        • shemreolin Re: Nasza strona 01.03.10, 15:04
                          jest lepsza głównie ze względów estetycznych, a tym samym i marketingowych. W
                          sumie działanie podobne, bo także są zdjęcia oraz info, któe macie teraz na
                          stronie, chociaż zdjęć jest mniej niż na. Po jakimś czasie możecie zainwestować
                          w rozwinięcie wizytówki w pełnofunkcjonalną stronę z rozszerzoną galerią.
                          Wizytówka to jest po prostu strona, która ma zachęcić do kontaktu z wami,
                          powinna być jak najwymowniejsza i powinna pokazywać wasze najlepsze prace, oraz
                          wyrażać waszą wszechstronność. Myślę, że na sam początek wizytówka wam
                          wystarczy. Zobaczycie jaki jest odzew. :) i domenę ładna kupcie, tylko tak jak
                          napisała lilka, jeśli chcecie mieć firmę, lepiej od razu zainwestować w dobrą
                          nazwę, bo budujecie wokół niej swoją markę.

Do stworzenia tej strony potrzebne by mi były jedynie zdjęcia (widać ile zdjęć
                          sie zmieści, więc moglibyscie sobie wybrać te najlepsze), bo tekst jest w
                          porządku. :) W ciągu jednego dnia byś to miała u siebie na serwerze.
                          • lilka.k Re: Nasza strona 01.03.10, 15:07
                            Ja proponuję zacząć od początku..wymyslcie nazwę. Kupocie domenę (na
                            początku zaplacicie tylko 10 zł na rok). A za rok 122 zł na kolejny
                            rok. To nie są duze pieniądze. A dopierpo potem Shem by wam wrzuciła
                            strone na serwer. Na tym co macie, nie moze zostac. Nikt was nie
                            znajdzie.
                            • lilka.k Re: Nasza strona 01.03.10, 15:10
                              Tutaj sie sparwdza jaka zajeta jest domena.
                              jak wpisałam parkiety, to oczywiscie wszystki zajete , ale dlatego
                              trzeba kombinowac dalej ;)
                              nazwa.pl/domeny-rejestracja-domen.html
                              • kogosia Re: Nasza strona 01.03.10, 17:28
                                tak chcemy zmienić oczywiście nazwę strony.
                                Zajmę się kupieniem strony.
                                Na co ma zwrócić uwagę?? Mam kupić domenę i serwer tak???
                                • alcea3 Re: Nasza strona 01.03.10, 18:02
                                  Moj nm tez robi takie strony, lubi pogrzebac i cos stworzyc :) Czasami robi coś
                                  na zamówienie.
                                  Najpierw kogosia wymyślcie kilka nazw firmy, a potem po kolei sprawdzajcie czy
                                  domeny są wolne.
                                  • kogosia Re: www.parkietyschody.pl 01.03.10, 18:18
                                    zaraz kupuję:)
                                    • shemreolin Re: www.parkietyschody.pl 01.03.10, 19:59
                                      moim zdaniem bardzo fajnie :)

co do serwera, to teraz gdzie macie swoja stronę? Nie możecie na tym samym
                                      serwerze wstawić nowej wizytówki?
                                      • lilka.k Re: www.parkietyschody.pl 01.03.10, 20:00
                                        brawo kogosia :)
                                        • silvii Re: www.parkietyschody.pl 01.03.10, 21:32
                                          drewnianeparkiety są wolne jeszcze ;)

Silvii & Dan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka