izamig 09.03.10, 10:44 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993 muszę kupić dla Ali i pomyślałam sobie że jakbym kupiła takie to u góry spałby Klaudiusz a na dole położyłabym materac i spokojnie mogłaby spać Ala, łóżeczko nie jest wysokie 116 cm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati_poznan Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 10:49 Jak dla mnie bomba :) Super rozwiązanie widziałam jakiś czas temu w ikei to łóżko na dole był położony duży gruby materac na górze taki daszek przymocowany i mimo że rewelacyjnie wyglądało to bardzo praktyczne. Odpowiedz Link
anula_82 Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 10:55 fajne ale ja nie kupiłabym dla moich chłopaków już zmieniać chcesz Alicji łózeczko? ja czekam tak do końca lata i kupuję im coś takiego, nieco inne niż w linku: www.allegro.pl/item935234669_lozko_pietrowe_drewniane_sosnowe_dla_dzieci.html Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 11:01 Ja mam takie łóżko , kupiliśmy Gabi jak miała 4 lata. Czeka na Miłosza , teraz uznaliśmy że jest do niego a mały. Kupiliśmy mu inne łóżko w ikea , a za dwa lata zrobimy zamiane na to piętrowe . Odpowiedz Link
emma_me Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 11:12 ale fajne to łóżeczko Odpowiedz Link
malenkie7 Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 11:45 nie nie kupilabym zadnego pietrowego lozeczka po prostu balabym sie, ze w czasie snu dziecko spadnie. zreszta w czasie zabawy tez. sama jako male dziecko lazilam przez sen gdzie popadnie. Odpowiedz Link
dmgr Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 12:31 To łózko jest w miarę fajne, moja koleżanka ma już od 2 lat dla synka a on ma teraz 4 lata. My mamy z Ikei takie normalne piętrowe: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00102452 Kopiliśmy w zeszłym roku w styczniu jak Paweł miał 1,5 roku a Klara 4 lata i moim zdaniem super, Młody ani razu nie spadł, nie wchodzi do góry sam bo wie, że nie może no i miejsca zajmuje mniej bo jak jedno tylko duże bo nasz ma 90*200 więc landara bo takie dziecięce co mieliśmy wcześniej dla Klary to miało 70/140. Jak będziemy mieć swoje mieszkanie to może im przedzielimy potem na dwa łóżka. I do tego i do tego i tak dokupujesz materace. A Ty już Klaudiusza chcesz na górę bo to on lipcowy nie? A Ala ile ma teraz? Odpowiedz Link
izamig Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 13:09 a więc Klaudiusz ma nowego krittera z ikea a Ala ma normalne łóżeczko dla dzidziusiów, ale nie chcący złamałam ramę łóżka i jesteśmy zmuszeni do pewnych zmian. A bez sensu chyba by było kupować łóżeczko dla dzidziusiów dla Ali która w kwietniu będzie miała roczek. Dzieci nie mają dużego pokoju, a mamy zamiar za jakiś czas zmieniać mieszkanie na 3 pokojowe. A więc dzieci będą miały oddzielne pokoje więc szkoda by mi było pakować dużo kasy na piętrowe. A pozatym dzieci w nocy przychodzą do nas do pokoju i śpimy razem na 160/200, ja karmię Alę w nocy. A to co pokazywałam podoba mi się z tym że jak na dole położę Alę to najwyżej sturla mi się na podłogę Odpowiedz Link
anula_82 Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 13:36 te, które zalinkowałam, ma możliwość postawienia dwóch łożek obok siebie albo jedno wynieść wlasnie do innego pokoju świetnie to wygląda to co pokazała shem ale ja musze liczyć na dwójkę wszystko. Odpowiedz Link
shemreolin Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 13:09 my sie w końcu zdecydowaliśmy właśnie na to łóżeczko. Bardzo mi się podoba. Pod spodem zrobimy mu miejsce na zabawki, jego własny kącik. A łózko na dodatek jest takie duże, że może w nim spać dorosła osoba, więc, gdyby np. Oskarek przyszedł do nas w nocy do wyra, to jedno z nas może sobie iść do jego pokoju. Spać w trójkę w naszym łóżku to porażka. ;) Na dodatek to łóżko ma możliwość zainstalowania "namiotu" -> refor6.jp/files/pictures/refor6/ikea_kidsbed1_440.jpg także małe jest prawdopodobieństwo, że dziecko wypadnie. :) Odpowiedz Link
f3f Re: sh 09.03.10, 13:42 wielkość ma dla dorosłego, ale czy wytrzymałość też? :) bo nasz kitter to trzeszczy gdy się dorosły kładzie :) a namiotów i innych baldachimów osobiście nie lubię - bo duszno, zwłaszcza latem... Ja bym się bała, że spadnie schodząc zaspany w nocy - bo młody czasem w nocy nas odwiedza... Odpowiedz Link
shemreolin Re: sh 09.03.10, 15:19 My nie mamy nawet tego łóżka, ale już wybraliśmy, tylko czekamy na lepsze czasy finansowe. ;) A co do wytrzymałości to byłam raz u kolegi w domu na imprezie. Mają 6 letniego syna. No i właśnie zobaczyłam u nich to łóżko, wypytałam się o szczegóły. Okazało się, że czasami jak maja gości to normalnie tam dają spać ludziom i łóżko sprawdza się świetnie. :) Baldachim widziałam w IKEA, była cała aranżacja pokoju z tym łóżkiem i jest naprawdę duży i fajny. Łóżko jest tak duże, że dziecko może się pod tym baldachimem zmieścić całe i w łóżku może mieć także swoje misie, a nawet można się samemu wdrapać i poczytać książeczkę do snu siedząc przy drabince. :) Acha, jeśli szukacie innych fajnych łózek piętrowych to zajrzyjcie tutaj-> www.extrapunkt.pl/meble-mlodziezowe-c-12.html jest sporo do wyboru :) Odpowiedz Link
izamig f3f 09.03.10, 22:12 my mamy też krittera i czasami mąż albo ja na nim śpimy z małym, i nie trzeszczy Odpowiedz Link
monikaj21 Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 16:09 My mamy takie - na dole śpi Jasiek a na górze starsza. To był dobry wybór ze względu na oszczędność miejsca. Co prawda cały czas mam obawy, że któreś może spaść (w dzień w czasie zabawy bo w nocy nie) ale podobne obawy mam w kwestii parapetów, stołu, itp bo moje dzieci niestety lubią wspinaczki. Na dole dla Jaśka zamontowaliśmy jeszcze barierkę bo on się turlał w nocy po całym pokoju, parę razy na niego nadepnęłam bo spał na dywanie :) Odpowiedz Link
asuzi Re: czy kupiłybyście takie łóżeczko dla lipcowego 09.03.10, 16:52 a może z myślą już o Ali powinnaś wybrac coś takiego www.allegro.pl/item935865215_lozko_pietrowe_kacper_promocja_od_interbeds.html Odpowiedz Link
monikaj21 Re: asuzi 10.03.10, 12:51 Dla mnie to przede wszystkim ono jest za wysokie - takiego łóżka to bym się jeszcze bała Odpowiedz Link
lilka.k Re: asuzi 10.03.10, 15:11 Jest suoer, ale nie wiem jeszcze jak dlugo bedzie mi sie wydawalo, ze dzieci nasze sa za male na pietrowe, nawet tez nisze ;). Ja to pewnie w pietrowym poloze w wieku 7 lat hehe Odpowiedz Link
asuzi Re: asuzi 10.03.10, 16:46 ale przecież dopóki przykładowo Ala nie zajmie dolnego łózka Klaudiuszek może spać na dole :) Podałam przykładowe łózko, może jest raz że niższe a dwa tańsze... Odpowiedz Link
olus-ia80 izamig 10.03.10, 19:23 napisałaś że łożko , które podała asuzi jest drogie , a to z ikea z kompletem wychodzi tak samo. To łóżko kura cena 499 to cena tylko ramy , a gdzie materac do tego i baldachim jeżeli chcesz dokupić lub jeszcze 2 materc dla Ali? Ja pięć lat temu za komplet zapłaciłam 650 zł . Co do łóżka , którego link dała asuzi jest z materacami i rozkładane na dwa osobne a to z ikea jest pojedyńcze i nie ma gdzie schować nawet pościeli a w tamtym są dodatkowo szuflady . Odpowiedz Link
anulka-m6 Własnie jestem na tym etapie... 11.03.10, 08:31 Licze że w maju przeprowadzka do nowego domu nastąpi i był problem co małemu do pokoju, typowych mebli (szafa biurko komoda) niekupimy, niema kasy na komplet bo ok 2 tyś trzeba dać a jemu itak narazie tylko zabawki w głowie wiec będzie szafa zabudowana w ścianie łóżko i duzy regał na zabawki. Babcia chciała młodemu do nowego pokoju własnie tego typu łóżko kupić,dodatkowo z drugiej strony zjeżdzalnie ma, ale ja uważam ze ciut za wcześnie. Boję sie ze w przypływie szaleństwa młody wejdzie i fiknie z niego na podłoge . I wybrałam... www.allegro.pl/item941938649_lozko_lozeczko_drewniane_disney_zygzak_cars.html A że synek uwielbbia Zig zaka to będzie wnioebowzięty, a na ściane nad łóżkiem fototapeta, tylko jeszcze myslimy nad wzorem. www.allegro.pl/show_item.php?item=946766173 Odpowiedz Link
anmroz Re: Własnie jestem na tym etapie... 11.03.10, 08:50 I ja jestem na etapie kupowania łóżka.Wybrałam takie do pokoju Michała, zwłaszcza,że niedługo będzie miał braciszka:) www.allegro.pl/item884474682_lozka_lozko_sosnowe_pietrowe_mateusz.html. Tylko zupełnie jasne, pomalowane bezbarwnym lakierem.Tak jak Lilka, boję się piętrowych. Odpowiedz Link
anmroz Re: Własnie jestem na tym etapie... 11.03.10, 08:52 Jeszcze raz: allegro.pl/item953478864_lozka_lozko_sosnowe_pietrowe_mateusz.html Odpowiedz Link
anula_82 Re: Własnie jestem na tym etapie... 11.03.10, 09:26 laski, oczywiscie duzo zalezy od tego ile kto ma miejsca w domu/mieszkaniu. ja sie nie boje pietrowego łózka, bo te co zalinkowalam i tak rozłoze jeden obok drugiego albo po przeciwnych stronach ;-) wiekszosc, jak nie wszystkie pietrowe, maja mozliwosc 'rozłozenia' na dwa osobne łozka ;-) no ale to miejsce w pokoju wazne niestety. moi na pietro pójda gdzies w granicach 6 lat i tego młodszego pewnie. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Własnie jestem na tym etapie... 11.03.10, 22:48 Anulka, a czy zauważyłaś że to łóżeczko (materac) ma 130 cm długości i 70 szerokości? To tylko po 10 cm więcej niż standardowe łóżeczka niemowlęce. Nie wiem jak duży jest Twój synek ale nie wyobrażam sobie żeby to łóżeczko mogło służyć jakiemuś 6 latkowi tak jak to jest napisane w opisie Odpowiedz Link