lee_a 03.08.10, 17:35 Szukam po okolicznych marketach i nie mogę znaleźć a pesto chciałam zrobić. Nie wiecie gdzie można kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cui Lee_a 03.08.10, 17:40 No nie wierzę... chyba napisałaś tego posta za mnie :) W planach było dziś pesto, ale zniechęcona poszukiwaniami zrobię kurczaka w sosie curry. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link
lee_a Re: Lee_a 03.08.10, 17:41 ej, no myślałam, że już mi ktoś podpowiedział i jeszcze w tym tygodniu zdążę zrobić :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: gdzie kupić orzeszki piniowe? 03.08.10, 17:54 ja kupuje w piotrze i pawle Odpowiedz Link
burdziaa Re: gdzie kupić orzeszki piniowe? 03.08.10, 19:28 W Szczypcie Swiata,w Almie,w Piotrze i Pawle Odpowiedz Link
lee_a Re: gdzie kupić orzeszki piniowe? 03.08.10, 20:40 dzięki dziewczyny! Piotra i Pawła mam najbliżej. Odpowiedz Link
ewlinp Re: to ja z innej beczki 04.08.10, 11:25 jaki macie sprawdzony przepis na pesto i czy rumienicie orzechy na patelni przed zmieleniem? aha no i z czym najlepiej Wam smakuje? Ja uzywam pesto jedynie do makaronów na szybko, najczęściej ze szpinakiem. Odpowiedz Link
lipiec_2007 pesto genovese 04.08.10, 13:20 4 peczki bazylii szkl oliwy extra vergine 3 lyzki startego Parmigiano Regiano 3 lyzki startego sera Pecorino 2 zabki czosnku lyzka prazonych orzechow pinii kilka krysztalkow grubej soli pesto jest najlepsze jesli robi sie w marmurowym mozdzierzu (tak twierdza moi wloscy znajomi), jesli robi sie je w mikserze, to najlepiej wczesniej schlodzic pojemnik. wtedy pesto nie traci koloru i czosnek nie jest za ostry. dodaje pesto do zupy, do nadziewania lososia, i w ogole do ryb,do salatki ziemniaczanej i do chleba. smacznego:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: pesto genovese 04.08.10, 20:18 ja dodaje pesto na grzanki z chleba. Moje ulubione połączenie. Odpowiedz Link