Dodaj do ulubionych

Poniedziałkowa herbatka z choinką

13.12.10, 08:34
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2543577,2,1,100-5391.html
Wczoraj wieczorem ubieralismy naszą mała choineczkę,żeby się nacieszyć przed wyjazdem do rodziców gdzie w Wigilię tradycyjnie przystrajamy :) Ale było radosci,jeszcze niedopieszczona,troszke pierniczków dopieczemy i bedzie kolorowo.
Dobrego tygodnia Wszystkim!
Obserwuj wątek
    • iki2007 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 09:19
      Dobrego dnia i Tobie, ja z kawa po 5 dniowej nieobecności w domu, byliśmy u moich rodziców steskniłam się za swoimi kątami i kawką przy forum!!! Łódź zasypana śniegniem, Wiki kaszlący, więc siedzimy w domku. Miłego!!
    • tri-mamma Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 09:21
      Witam Was w to mocno zaśnieżone poniedziałkowe przedpołudnie.

A my znowu w domu. Tym razem Janka zmogło. Biedulek od wczoraj ma silne bóle brzucha, biegunkę, jest mocno osłabiony. Dziś rano mało mi nie zemdlał w łazience. Oj, jak ja nie lubię jak dzieci chorują..

Poza tym dzwonię do poradi gastrologicznej, od dziś zapisy i normalnie masakra!!! prędzej bym na piechotę doszła i się zapisała... Czy to tak już zawsze będzie? Czy kiedyś nastąpi taki czas, że się zadzwoni, ktoś odbierze i uprzejmie poinformuje, że wizyta jutro :)

Tymczasem dobreo poniedziałku.
      • a090707 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 09:39
        Dosiadam sie z druga kawa, u nas tez sypie. Mlody wczoraj strasznie kaszlal, ale dzis juz wszystko ok. Jednak siedzimy w domu, musze go poobserwowac, moze to alergiczne, hmm diete mu zrobilam.
        Burdzia choineczka super, tez zrobie cos na ten gust- pierniczki, pomarancze, cynamon- niech pachnie w calym domu :)
        U nas w rodzinie znow szykuje sie rok na wesela- ale sie rozkrecilo, fajnie.
      • aga_junior Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 09:41
        Herbatka z miodem. Rano M mi ratował samochód bo tak zamarzł, że chyba bym się do niego nie dostała :-/
        Po śniadanku więc biorę się za ogarnianie mieszkania plus obiad. Dziś w planie mam poprać firanki i ogarnąć trochę okna. Nie wiem ile uda mi się zrobić bo u mnie szpitala ciąg dalszy. Młody kaszlał w nocy ale do przedszkola poszedł w podskokach. Chyba pojadę z nim w czwartek na osłuchanie czy tam nic nie spłynęło.

Miłego dnia dziewczynki ;-)
    • domatorka.amatorka Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 09:57
      Burdziu ależ smakowita ta Wasza choinka;)

poranek zaśnieżony, więc rozgrzewam się kawką z cynamonem i tym
      www.youtube.com/watch?v=mwzeESMsjrM
    • zabka11 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 10:12
      Śliczna choinka:) my tez taka malusią mieć będziemy:)
      Ja szybko się witam i zmykam:)
    • lucy_cu Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 10:13
      Herbatka od Burdzi, muzyczka od Domatorki- jaki miły początek tygodnia!

U nas śnieżnie i śnieży dalej.
      Do domu kultury na plastykę chyba po południu z łopatą pójdziemy, albo na biegówkach (ja chcę na nartyyyyyyy!!!).

Chorzy, zdrowieć, ale już!
      Ściskam wszystkich, miłego dnia!
      • aga_junior domatorka 13.12.10, 10:35
        dzięki, dzięki za przypomnienie ...:-) przecież to muzyka z moich mocno dziecinnych lat.
        Chyba muszę zrobić nową płytkę do samochodu :D
        Ha ha znowu z Andzią będziemy wyć :D
    • aurinko Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 11:12
      Ja dopiero teraz z kawą, bardzo słabą i to mocno rozcieńczoną mlekiem. Nawet nie mam co napisać pozytywnego po wizycie u lekarza. Echhh już wszystkiego mi się odechciało :(
      • aga_junior aurinko 13.12.10, 11:14
        a co się dzieje? mów
      • joasia83m Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 11:15
        aurinko, co jest grane???
      • lucy_cu Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 11:32
        Aurinko, co tam się podziało u Ciebie?
        • dorka3078 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:03
          witam się i ja z wisniową herbatka ,dziś w planie robienie uszek do zamrażarki ,potem mogę nie mieć siły ,pranie zmywanie i prasowanie, jutro do pracy

aurinko szybko pisz co się dzieje!!!!!!!!!
        • aurinko Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:05
          Maciek zaczyna się szykować do wyjścia, martwię się :(
          • lucy_cu Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:11
            Jakoś tak konkretnie się szykuje? Wiesz, z rozwarciem wieloródki czekają spokojnie i dwa miesiące, jesli o to by miało chodzić. Nie wygłupiaj się tam, nie szalej i dbaj o siebie!
            • dorka3078 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:17
              aurinko tak jak to zawsze mądrze pisze lucy spokojnie, wyluzuj i będzie dobrze
          • qwoka Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:22
            Aurinko, co sie dzieje? napisz cos wiecej na ukrytym.
            Burdziu, choinka piekna;) właśnie takiej wielkości mielismy w zeszłym roku. Szkoda tylko, ze tych drzewek nie da się zwykle potem przesadzic do ziemi , bo i tak się nie przyjmuja. A ten domek piernikowy mmm cudny jest:D
            Ja siedze z reszztka herbaty i próbje wybrac zdjecia do kalendarza -niełatwa sprawa:] Starsze w przedszkolu, młodsze śpi. Ehh żeby się jeszcze dzisiaj sam obiad zrobił, to by było git;)
            • joasia83m Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:24
              zona mojego brata zawsze przesadza swierki i przyjmuja sie.
              Aurinko, w ktorym tc. jestes obecnie?
            • lucy_cu Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 12:41
              U mnie w ogrodzie pięknie rośnie nasza pierwsza tutaj choinka. :-)
              Ważne, żeby za długo nie stała w domu i nie ruszyła ostro z wegetacją- my naszą wystawiliśmy na zewnątrz po Trzech Królach, do gruntu poszła w marcu. Rośnie sobie już dwa lata i ma się dobrze.
              • szaszanka21 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 13:28
                Herbatka z cytryna i z miodem. JUz po pierwszej robocie (4 audycje od 8) w zimnej sali bo organizatorzy zapomnieli nagrzać ,a od 14 szkółka. Eh cięzki los "artysty".Aurinko trzymaj sie ,bedzie dobrze-zobaczysz .Burdzia śliczna choinka (ostatnio Twój bratanek się pieknie "produkowal" na scenie :))Miłego popołudnia i troche mniej śniegu bo w Katowicach zaspy po pas.
    • borowka78 Re: Poniedziałkowa herbatka z choinką 13.12.10, 13:40
      Aurinko kochana, będzie dobrze. Dbaj o siebie!

Ja właśnie popijam herbatkę i zajadam Ferrero Rocher ;)
      Moja przyjaciółka wpadła do pracy z prezentami już gwia\dkowymi (zrobiłyśmy wymianę), bo wczoraj sie nie spotkaliśmy, bo jej starszak ma ospę ;-/
      dostałam fajny naszyjnik i kolczyki filcowe ;)
      za oknem sypie, masakra. A ja dzisiaj z pracy wracam komunikacja miejska...aaaa
      • aga_junior aurinko 13.12.10, 14:07
        musisz przystopować
        a jak u ciebie magnez?
        Ja z Maciusiem chodziłam długo z rozwierająca się szyjką, brałam długo magnez ale ja byłam kłębkiem nerwów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka