dorka3078
19.12.10, 21:26
Tak mnie jakoś naszło na przemyslenia dotyczące wieku nas mam tzn. kiedy decydujemy się na piewrwsze dziecko i powiem jak było u mnie ,
Wstydziłąm się tego jak dziecko że mam tyyyle starszą mamę ,dla mnie to że urodziła mnie w wieku 29 lat było strasznym obciachem ,była dla mnie strasznie stara ,zwłaszcza że ja byłam pierwsza ,nie dogadywałysmy się wcale i zawsze upatrywałam to w tak dużej różnicy wieku ,dlatego zawsze powtarzałam sobie że pierwsze dziecko to maxymalnie do 25 chcę urodzić ,no i faktycznie Klaudia urodziła się jak miałam 22 lata, dzisiaj nie wiem czy to dobrze czy nie, ale też nie uważam że urodzenie dziecka w wieku 30 lat to strasznie staro ,wiele z nas tutaj lipcowych przecież miało około 30 i lipcowe są pierworodnymi a do babć nam baaardzo daleko,
I stąd też moje rozmyslania czy to świat sie wokół zmienił czy ja dojrzałam i myślę inaczej bo mam inne lepsze przykłady wychowywania i dogadywania się z dziećmi wokół siebie sama nie wiem ,macie jaieś swoje przemyslenia na ten temat ,podzielcie się