Dodaj do ulubionych

Kawa po świąteczna przed noworoczna

27.12.10, 07:27
Ja już w pracy, kawkę popijam i biorę się do roboty. Dziś jestem sama na posterunku, reszta jeszcze się urlopuje. Mam nadzieję, że pracowo będzie to spokojny dzień.
Gorzej w domu bo Michałek ma jakas dziwną wysypkę, pojawiła sie na kolanach, zauwazyłąm ją wczoraj rano, wieczorem była tez na pupie, nózkach i pojedyńczo gdzie indziej. Czeka nas dzis wizyta u lekarza. Qrcze może to ospa... ale narazie nie ma pęcherzyków same grudki (tzn nie wiem jak rano bo jak wychdoziłam to spał).
Dziewczyny co znają ospę jak szybko pierwsze grudki zmianiają się w pęchcerzyki?
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 07:41

Dziaqsiaj będzie długiii dzień w pracy. Nic mi się nie chce, lenistwo poświąteczne dalej trzyma.
      Przynajmniej goraca kawa jest.
    • paris4 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 08:41
      Moje miasteczko uśpione totalnie, w przedszkolu mało dzieci, na drogach mało samochodów
      Ehhhhh ludzie mają zacięcie do odpoczynku domowego
      Ja się cieszę, że wracamy do normalnej aktywności i przestawiamy na normalny tryb, ileż można świętować?:)
      • paris4 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 08:43
        a i widzę, że na forum też świąteczna nuda i pustki:) dajcie spokój już z tymi świętami:)
        • anmroz Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 08:57
          Dosiadam się z kolejną już kawą po słabej nocy.
          My świętujemy dalej.Dzisiaj moja córka obchodzi 11 urodziny, ale zleciało...Przyjdą chrzestni, a w środę trochę jej znajomych, więc biorę się za pieczenie ciasta i poświąteczne ogarnięcie chałupy.
          Miłego dnia, dziewczynki!
        • aurinko Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:24
          Ja nie świętuję, tylko delektuję się spokojem, wolnym, ciszą jaką mam za oknem (auta wszystkim zasypało i pozamarzały i nawet odkopać się nie da przy -15st.). Fajnie jest wypić rano herbatę z myślą, że niczego się nie musi :) I można spędzić kolejny leniwy i miły dzień z rodzinką :)
          • paris4 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:32
            widocznie zależy to od temperamentu;)
            dal mnie trzy leniwe i miłe dni z rodzinką są w zupełności wystarczające:)
    • kamsi Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 08:46
      Ja też w pracy i też jako jedna z nielicznych. U Kostka w przedszkolu pustki, jedna grupa wspólna, połączona. Na szczęście jesteśmy zdrowi, tfu, tfu:)
    • smolineczka Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:04
      F3f, dziękuję za kawkę, chętnie wypije w Waszym towarzystwie, dziewczyny, bo u mnie w bibliotece też nie ma ruchu jak to zwykle bywa na uczelni w okresie świąteczno-noworocznym... Czuję się już trochę bardziej swojsko w pracy, trochę mniej się już stresuję i nawet w pewnym sensie cieszę, że wróciłam akurat teraz, kiedy koleżanki i koledzy są w lepszych humorach, składają życzenia i są ogólnie bardziej sympatyczni. ;-)
      A co do ospy - nie znam się, nie chorowałam ani ja ani moja córka (odpukać w niemalowane), ale miała przed świętami dokładnie w tych miejscach co i Twój Michał (na kolanach i na pupie) taką dziwną wysypkę, bardziej wyglądającą na bąble po ukąszeniu komara lub nawet osy: białe na różowym tle, ciepłe w dotyku i swędzące... Do dzisiaj Marysia zażywa syrop antyalergiczny, bo pan doktor, który był w przychodni na dyżurze, stwierdził, że wysypka absolutnie nie wygląda na chorobę wirusową i raczej powinnam na jakiś czas wykluczyć z diety cytrusy i bakalie, co uczyniłam, i wysypki już nie ma... Może Michał tez ma uczulenie na coś w diecie albo w otoczeniu?
      • aga_junior Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:33
        herbatka (prawie gorzka)
        f3f nie pamiętam jak to jest z tymi krostkami przy ospie ale znalazłam coś takiego
        img.mp.pl/articles/wytyczne/ospa_fot_3.jpg
        zabka i co byłaś w tej przychodni?

kurde u nas grypy żołądkowej ciąg dalszy :-/
        Młody pół nocy miał biegunkę i wymiotował :-/
        za tydzień ma testy w CZD musi wyzdrowieć bo nie mogę czekać znowu parę miesięcy na termin.
        Za oknem słońce, śnieg i podobno duży mróz. Dziś w planie ogarnięcie mieszkania (pranie przede wszystkim) i nie wiemy co jeszcze.

Miłego dnia dziewczynki ;-)
        • kamamama2 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:52
          I ja wypiję :)
          dziś sprzątańsko
          naświetlanie pierwsze z Rupertem i dentysta Rozalki
          a poza tym leniuchowatość
          i dobrze
          miłego dnia
        • zabka11 Re: Czekamy na lekarza 27.12.10, 13:24
          Zamówiłam domową wizytę, bo oboje nie spaliśmy do 5tej rano, z powdu: swędzenia ospy, kaszlu okropnego, wymiotów, gorączki, kataru to Jasiek, a ja : ból gardła uszu i gorączka;( a po przebudzeniu oboje mieliśmy po 39st;(
          Wzięłam 3 ibupromy, na nogi mnie troche postawiło, ale jak zombi wyglądam. Czekam na lekarza, niech daje nam antybiotyki, bo martwię się o Jaśka. blady jak ściana nie je i nie pije, już 3 dzień. tzn. bardzo mało pije. Spi teraz ja gary zmyję i też sie kąłdę, bo czuję już dreszcze po plecach. Jutro pobiorę Jaśkowi wymaz, i rano m zaniesie...bałam sie iść rano, żebyśmy osłabieni,, nie dostali jakiś powikłań...
          Dam znać....
          • zabka11 Re: Po wizycie 27.12.10, 16:10
            Mamusia anginka jak się patrzy, antybiotyk zapisany.
            Jasio przebadany, ale nie dostał antybiotyku, bo to wirusowe, na razie. Obserwować, i w razie czego podamy. Jutro m zawiezie wymaz z zielonych gili do przychodni, zobacze co mój Jaś nosi w sobie. A ospa w ataku, krosty coraz to nowe wysakują, swędzą na maxa, ale pudroderm daje radę.
            Czuje się jak złom;)
            Pozdrawiam
            • alcea3 zabka 27.12.10, 17:47
              Ale masz podwojny atak no!!
              Szybkiego powrotu do zdrowia dla Was.
              Tak z ciekawosci zapytam, po czym lekarz poznaje, czy to wirusowe czy bakteryjne?
    • tri-mamma Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 09:47
      Witam z kawką.
      oj, działo się.... niby cicho u nas było, a działo się..... ech, te nasze podgatunki takie słabowite są.

Co do ospy, Zosia właśnie kończy, a dziś rano zauważyłam pierwsze krostki u Janka, więc jestem na czasie.
      Ospa raczej zaczyna się od brzuszka i twarzy, nie od kolan i pupy. Te krostki na samym początku są blado-różowe i powoli przksztaacają się w pęcherzyki. Nie jest też ich pełno w jednym miejscu, a raczej są porozrzucane po całym ciele. Przynajmniej tak zaobserwowałam u moich dzieci. Ale idź koniecznie do lekarza. Wy chodzicie do Pleskota?
      No to teraz czekam, aż Franuś się zakrostkuje :)

Miłego dnia dziewczyny!
      • klarysa007 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 10:22
        Kawa z miodem na spokojnie :)
        U Marty w przedszkolu też jedna grupa. Za to załapaliśmy się na owsiki i noce są kiepskie :( Budzi się bidula i płacze, że ją swędzi. Mam nadzieję, że leki szybko pomogą i zaczniemy spać spokojnie.
        • f3f Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 10:25
          tak Aga idziemy do Pleskota (całe szczescie przyjmuje w tej przerwie), ale dopiero jak wroce z pracy... no nic jeszcze trochę poczekam zanim się wyjasni :)
          Smolineczka - moze u nas też to bedzie alergicznie, w końcu tych mandarynek i bakalii trochę w święta podjadł.
          • a090707 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 11:01
            U mnie druga kawka. Dzis mlody w domu bo zaspalismy (wow ale to u nas dziwne :) Zajadamy sie bulka z maslem, odpoczynek po swietach, hehe.
            • andzia84 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 11:06
              herbatka druga już i ciasto i lenistwo :) Sońka śpi, nm z rochem wyjechali na obóz na 10 dni a ja trochę ogarnęłam po wczorajszym nalocie i delektuje się ciszą
    • borowka78 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 11:19
      Kawka domowa. Jaka cisza :)lekko kichająco smarkająca jestem ,ale co tam... chłopcy u dziadków, śłubny na chwilę do pracy pojechał, a ja się nuuudzę.Szok!!!!!

Szkoda tylko, ze się z naszę enyą nie spotkałam ;-(

to miłego dnia kochane!!!

ide się dalej lenić ;-)
    • klaudia020707 Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 12:15
      W Szkocji świąt ciag dalszy bo przecież święta wypadły w sobote i niedzielę, więc 2 dni jest bank holiday. Ja jeszcze nie odpoczęłam, więc te kolejne dni bardzo sie przydaja:)
      Potem 3 dni do pracy i znowu 4 dni wolnego bo Nowy Rok wypada w sobote a 2 stycznia w Szkocji to też dzień wolny narzucony przez państwo, więc odpoczniemy:)
      Przedszkole też ma przerwę świąteczną do 10 stycznia, więc rodzinnie i luzacko się mamy.
      Wczoraj gorączka zakupowa, obkupiłam Klaudię i maleństwo na maxa. Najwieksze wyprzedaże oczywiście w Next i chyba najbardziej tam lubię kupować. Cudne takie maleńkie ubranka, już zapomniałam że noworodki sa takie maleńkie:)
      Miłego dnia i świątecznego lenistwa:)
      • smolineczka Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 13:34
        no to zawsze wiedziałam że taka Szkocja - to kraj właśnie dla mnie: odpoczynek jest tam tak samo ważny jak i praca (i płaca), tak bardzo brakuję mi tych wspaniałych dłuuuuugich weekendów
        • burdziaa Re: Kawa po świąteczna przed noworoczna 27.12.10, 22:31
          Witam Kochane po Swietach,na chwile do Was zagladam bo niedawno przyjechalismy po całym dniu podrózy.Dobrze być w domu,chociaz za Mamą już tesknie a Julek cała droge wypytywał gdzie jedziemy i żebysmy zawracali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka