Dodaj do ulubionych

Zapraszam na kawke :-)

25.03.11, 07:04
Ekspres wesolo daje znac, ze kawa gotowa. Gutek dzis wstal o 6.00 wiec dzien zaczynamy troszke szybciej niz zwykle. W poludnie sprzedajemy nasze poprzednie mieszkanie. Tyle sentymentow sie przy okazji po glowie kolacze. Tylu swietnych osob tam goscilismy, tyle rozmow, muzyki i wina... No i tam ze szpitala przywiezlismy Gutka :-) Ech, mam nadzieje, ze ktos kto kupi to mieszkanie bedzie tak samo szczesliwy w nim jak my :-)
Milego dnia Kochane ! Slonka Wam zasylam :-)
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 07:07
      Herbata z lipy. Mam katar, dziki ból kręgosłupa i samopoczucie jak przy ciężkiej grypie.
      Jaszczurek też wstał z katarem.
      Będzie marny dzień, coś mi się wydaje.

Życzę zdrowia wszystkim, w tym Brunkowi Fassollki ekspresowego pokonania zarazy.

Miłego piatku, Kochane! Guciowamamo, mieszkanie po szczęśliwych lokatorach to fajne mieszkanie. :-)
    • paris4 Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 07:24
      witam się szybciutko z herbatą i owsianką
      zaraz zmykamy na cały dzień do Gdańska na rewię na lodzie pt. "Calineczka"
      pogoda średnio wycieczkowa, ale mam nadzieję, że będzie fajnie mimo lodowatych podmuchów wiatru
    • smolineczka Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 07:38
      guciowa, ważny dzień będziesz miała!
      a paris ma dzień przyjemności :-)
      ja zaś bardziej jak lucy się czuję, z tym kręgosłupem :-(
      ale za to mam przyjemne myśli: moja siostra właśnie wylatuje z Kijowa do Monachium i Bostonu, i już dzisiaj wieczorem ucałuje naszych rodziców...
      • guciowamama Smolineczka 25.03.11, 07:49
        Smolineczko jak cudownie, ze pomimo wszystko w ten a nie inny sposob myslisz o wyjezdzie siostry!
        • burdziaa herbatka 25.03.11, 08:11
          Lucy i Ani zdrowia i sprężystości! Brunkowi trafnej diagnozyi zeby ta goraczka juz zeszła.
          A Tobie Guciowamamo cudownego nowego miejsca na ziemi ! Już wiecie gdzie się przeprowadzacie? Wierzę,ze po szczescie zostaje w miejscu,na pewno nowi lokatorzy bedą zadowoleni.
          Ja wyprawiłam chłopców,cos dziś chłodniej ,okna pootwierałam i troszkę wieje zimnem.Poza tym pan zaglada mi do okien na podnośniku,cos przy dachu naprawiają a ja w takim nieformalnym stroju :)
          • guciowamama Re: herbatka 25.03.11, 08:22
            Burdziu przeprowadzilismy sie dwie ulice dalej :-) Tyle, ze powiekszylismy przestrzen zyciowa do 110 m . Usmiechy zasylam :-)
            • burdziaa Re: herbatka 25.03.11, 08:26
              i ja się uśmiecham na myśl o taki metrażu :)-tyle ścian do zapełnienia! sciskam!
              • aga_junior Re: herbatka 25.03.11, 08:37
                siadam na chwilkę i uciekam do łóżka. Nadrobię zaległą książkę, muszę zrobić tak aby nie wylądować przez tą cholerną @ na ostrym dyżurze. Wieczorem muszę zaliczyć mechanika samochodowego. Nie wiem jak ja to zrobię.

Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę. Fasollka daj znać co u małego, temperatura utrzymuje się?
                guciowamama myślę, że nowi lokatorzy będą mieli wielkie szczęście mieszkając w takim gniazdku :-) zazdroszczę nowych metraży ;-)

miłego dnia dziewczynki ;-)
            • yvonne79 Re: herbatka 25.03.11, 09:08
              Przysiądę się na chwilkę. Herbatkę już wypiłam. Dziewczyny coś marudzą. Jutro odbieramy mamę ze szpitala.
              Guciowamamo gratuluję nowego, większego metrażu! Niech Wam się dobrze mieszka :-)
              Zdrówka wszystkim chorym i cierpiącym.
              Miłego dnia wszystkim :-)
        • smolineczka Re: Smolineczka 25.03.11, 09:41
          bardzo się cieszę, naprawdę
          przed chwilą dostałam od siostry sms-a: "Thank you from Munich! next 7 hours I'I here"...
    • cui Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 08:50
      Zdjęcie Jaszczurka z wczorajszego wątku kawowego jest boskie! Mina królewicza, buehehe :D

Witam się z kawą. I niesprawnymi rękami. Oprócz bólu mięśniowego mam jeszcze ból w nadgarstku promieniujący do palców, drętwienie i opuchnięcie (prawa dłoń bardziej niż lewa).
      Lucy - jak zaczęłam czytać o takich bólach to też w pierwszej kolejności natknęłam się na stwardnienie rozsiane... eh...
      Czekam do poniedziałku, dziś odbieram wyniki badania kinazy kreatynowej.

A póki co rozkręcam się w pracy :)
      Miłego dnia Dziewczyny!
      Zdrówka dla wszystkich Maluchów!!!!
    • tri-mamma Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 09:13
      Witam się z kawką :)

Guciowa, ważny moment przed Wami. Masz jednak olbrzymi luksus, że przeprowadzasz się w tą samą okolicę. My mieszkamy w nowym miejscu już prawie rok, a ja cały czas sercem jestem jeszcze w starym mieszkaniu. Chociaż było dużo mniejsze, to sentyment mam olbrzymi do naszego starego miasta :) Tam się urodziły dzieci, spacery, piękne chwile.. Jakoś trudno to zostawić za sobą. Chociaż w nowym miejscu też nam się dobrze mieszka.

Lucy, Jaszczurek jest rewelacyjny! Ten wózek z wczorajszego kawowego super!!
      Kupiłam kilka pozycji z wątku książkowego w tym "Ciocię Jadzię". Wczoraj wieczorem z J i Z pochłonęliśmy całą naraz. Nie mogliśmy się od niej oderwać!! No super jest!

A ja dziś mam całą trójcę w domu.
      Franek znowu ponad 38 w nocy, Zosia już w zasadzie zdrowa, ale za to Janek kaszlący gruźliczo :) Tak to już jest. Dwa tygodnie zawsze wirusik się ciągnie.

Malenkie, Yvone, moja mama miała wstawiane obydwie endoprotezy. Też już nie mogła chodzić, a teraz lata jak fryga!

Cui, obstawiam kręgosłup. Miałam podobne objawy po trzecim porodzie. Ty się do dobrego fizjoterapeuty wybierz! Mnie postawił taki jeden na nogi!

Miłego dnia! Zdrowia wszystkim!
      • andzia84 Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 09:21
        My już po śniadanku, kawy mi się nie chce robić, w ogóle dzisiaj mam jakiś dół emocjonalny i jakieś złe przeczucie oraz czarne wizje :( nic to postaram się je odgonić, chociaż mnie ściska z nerwów w żołądku. pogoda u nas brzydka ale może się uda na spacer potem wyjść. Lucy Cui może jakiś masażysta, fizjoterapeuta?
        Fassolka daj znać co u Brunka i jak wyszły te badania. trzymamy kciuki
        • lucy_cu Re: Zapraszam na kawke :-) 25.03.11, 09:58
          Cui- zobaczysz, to tylko kręgosłup.
          Tri- ale mi narobiłaś smaku na nowe książki!
          Andzia, spokojnie, sama wiesz, czasem w człowieku taki durny lęk siedzi, ot, tak. Ty jesteś świeżo po przejściach, pewnie dlatego.
          Fizjoterapeuta by się bardzo przydał- ale ja jestem teraz cały czas sama. Przejdzie mi, tylko jeszcze mi teraz gorączka wywaliła. Posypałam się coś, starość, te sprawy. ;-)
          • lucy_cu z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 10:47
            Sprzatamy po śniadaniu
            img96.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=1004717b.jpg
            Dopiero sprzątamy, zaznaczam- zwykle nie mam takiej brudnej podłogi. ;-p
            • andzia84 Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 11:01
              dzięki Lucy, no właśnie mam nadzieję że to takie irracjonalne i że przejdzie, a jeszcze ciśnienie wariuje i głowa mnia zaczyna boleć. fotka jest super, ja tam nie widzę żadnej brudnej podłogi, tylko się zastanawiam jak ty przy takiej dużej rodzinie dajesz radę z małą zmywarką? chyba że masz ich trzy :)
              • lucy_cu Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 11:06
                Na pewno, Andzia, masz po prostu nerwy zjechane, Kochana.
                A zmywarka spoko- duża chodziłaby pewnie dwa razy dziennie, ta chodzi trzy. ;-) Nawet może i lepiej, mam na bieżąco czyste naczynia.
                • andzia84 Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 11:22
                  pewnie tak, bo w zasadzie nic nowego się nie dzieje, rana się goi w poniedziałek idziemy na kontrolę i tyle...ale mam jednak taki niepokój w sobie, a jeszcze się dowiedziałam że nm wyjeżdża na obóz szkoleniowy na Węgry na dwa tygodnie i będę sama z dzieciakami.

a tak w ogóle Lucy to uwielbiam twój dom i zawsze jak wrzucasz fotki to chłonę :) zanim my się przeprowadzimy do naszego to jeszcze duużo wody upłynie, strasznie powoli to idzie i już straciłam serce chyba
                  • yvonne79 Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 11:27
                    Andzia, chyba nerwy i przemęczenie z Ciebie wychodzą. Pewnie minie za kilka dni. Trzymaj się!
            • yvonne79 Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 11:24
              Lucy, czadowo Ci Młody pomaga :-) Moje też kochają zmywarkę. Jakby mogły, to weszłyby do środka hehe
              • burdziaa Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 12:34
                cudny Jaszczurek i ten uśmiech,ta gracja~Przypomina mi sie jak kupilismy zmywarkę,jaki szok i radosc a Julek też tak wszedł do środka i się zmywarka na niego przewróciła,(nie była umocowana czy cuś)dobrze ze bylismy obok i łapalismy sprzęt i dziecko
              • kogosia Re: z cyklu "dziecko i agd" ;-P 25.03.11, 12:54
                bardzo lubie ten watek, ale niestey nie umiem pisac tak ładnie jak wy...:))
                Pozdrawiam
    • cui Lucy 25.03.11, 13:53
      Nie dość, że Jaszczurek jest czarujący i przystojny, ma nie-byle-jakie aspiracje karierowo-zawodowe (mam na myśli prezydenturę) to jeszcze pracowity jest... Masakra... No skarb taki facet :D
      • tri-mamma Re: Lucy 25.03.11, 14:41
        Jaszczurek wymiata :))
    • lucy_cu A mnie w tym wątku zawsze wkurza 25.03.11, 15:08
      że rzadko kiedy mam możliwość (czyt.czas) odpisać każdej z Was.
      A to tak jest przecież, że każda z nas pisze, co u niej (taki blogowaty jest ten wątekj kawowy w sumie) i każda czeka na dobre słowo, pocieszenie, zainteresowanie, zależy od sytuacji.

A Jaszczur wymiata, to prawda. Sekundy nie usiedzi, masakra. Hehe. Prezydent.
      Andzia, warto poczekac- zobaczysz, będzie Wam się cudnie mieszkać na swoim. I dziękuję za miłe słowa- ale ten mój dom taki zwyczajny i przaśny. Żadnych cudów nie mam. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka