Gość: awaq IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.05, 19:32 Witam moja zona robila kurs prawa jazdy w 1995 roku , mam pytanko czy teraz ten kurs jest wazny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
28ingrid Re: Ile wazny? 22.10.05, 20:28 Kurs zrobiony przed 1998 rokiem jest nie ważny, z powodu dużej ilości zmian w kodeksie drogowym wprowadzonych właśnie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziorek Re: Ile wazny? 23.10.05, 11:59 Na pewno jest nieważny. Podobno ma to związek z rejestracją szkół jazdy. Dopiero po 1998 roku kursy są ważne póki co bezterminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaq Re: Ile wazny? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.10.05, 20:18 Witam a ja słyszałem dzisiaj od goscia z nauki jazdy ze jezeli kurs był robiony przed 1998 ale przystapilo sie do egzaminu to kurs jest wazny.Jezeli ktos ma jakies pewne informacje to prosze o odpowiedz. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
hesiaczek Re: Ile wazny? 28.10.05, 15:06 na stronie Warszawskiego WORD'u w FAQ (najczesciej zadawanych pytaniach) jest pytanie: Jak długo ważny jest kurs na prawo jazdy? Przepisy nie określają terminów ważności kursów. Zazwyczaj rozporządzenie Ministra Infrastruktury zmieniające program kursu szkoleniowego kandydatów na kierowców unieważnia szkolenia zrealizowane według starych programów. Na dzień dzisiejszy ważne są zaświadczenia wystawione po 1 lipca 1998 roku. Odpowiedz Link Zgłoś