maadga
12.07.11, 08:11
Nie wiem czy jestem za czy przeciw takim filmikom, wiem one dają do myślenia tylko KOMU?
www.youtube.com/watch?v=3ig7VCx9dco
Mój syn od pewnego czasu boi się sam być w ciemności, gdy go pytałam, o co chodzi to mówił, że po prostu się boi. Rozmawiałam z psychologiem na inne tematy, (ale to wątek na ukryte)
i ten wyszedł jakoś przypadkiem. Psycholog kazała dopytać nie, czemu się boisz? A co się dzieje, gdy jesteś sam i się boisz?
Dzięki temu otworzył się wreszcie mój syn i opowiedział, że jak jest sam to ciągle mu się przypomina ten filmik. Nie mam pojęcia gdzie go zobaczył i kiedy. My rzadko oglądamy TV, a dzieci tylko bajki na Disney Junior a tam tego nie ma. No zobaczył stało się, teraz mam zalęknionego prawie 7 latka, który po zmroku nie porusza się sam po naszym mieszkaniu.
Ja wiem powinnam chronić go przed takimi filmikami, ale one lecą o każdej porze dnia w TV, może dziadek oglądał Telexpress i kurcze sama nie wiem czy powinny lecieć te spoty w TV.
Drugi taki spot to ten słynny z dzieckiem w hospicjum.
Szczerze teraz szukałam linka do tego pierwszego spotu i oglądałam kilka innych i łzy mi leciały. Skoro ja nie jestem w stanie spokojnie tego obejrzeć to, co dopiero nasze dzieci.
Wygadałam się :(