Dodaj do ulubionych

Jaki ebook ? macie polecacie ?

07.06.12, 08:59
Marzy mi się , przekonuje mnie to że mogę ściągac ksiazki za darmo , bo kasy idzie dużo i muszę omijac księgarnie , bo zawsze z czyms wyjdę .
Chciałabym coś dobrego , ale w miarę cenowo .
Nie musi być firmowy , widziałam kindle , ale z reklamami , nie bardzo wiem na czym to polega .
Jakie macie i jakie polecaćie , czy te z empika się sprawdzą ?
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 09:27
      No ja mam Kindla i go uwielbiam. Nie mam doswiadczenia z innymi i znajomym tez polecałam Kindla, jest chyba nalepszy. co prawda mam te najdrozsza wersje, ale smialo mozna brac te najmniejszą, chyba wlasnie drugi kupię sobie taki maly :)
      • lilka.k Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 09:30
        I nie wiem o jakich reklamach mowa, nie ma na nim zadnych reklam :)
        Ja bym brala Kindla, uzywanego poszukaj na allegro moze.
        • olus-ia80 Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 09:44
          allegro.pl/amazon-kindle-touch-wi-fi-z-reklamami-i2401166324.html
          cena fajna nie ?
          • olus-ia80 Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 09:46
            allegro.pl/kindle-4-classic-z-reklamami-wys-24h-z-pl-fvat-23-i2391262394.html
    • lilka.k Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 09:52
      Ja mam taki
      allegro.pl/nowy-amazon-kindle-3g-wifi-czytnik-dostawa-24h-fv-i2385231199.html
      Teraz widze, ze z reklamami są tansze, ale chyba by mnie to wkurzalo.
      I kupilabym na Amazonie, przesylka jest chyba darmowa do Europy calej
      www.amazon.co.uk/Amazon-D01100-Kindle-Wi-Fi-Display/dp/B0051QVF7A/ref=amb_link_164095467_4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0KCG31PHZX33JX2AF25Y&pf_rd_t=101&pf_rd_p=297488267&pf_rd_i=468294
      • malenkie7 Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 18:20
        Mam i kocham miłością bezwzględna Kindle Touch WiFi. Teoretycznie to nie ma ebook'ów za free, ale ja chomikuję;). Lekkie, małe urządzenie, idealne do damskiej torebki.
        • lilka.k Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 07.06.12, 19:05
          To prawda, że nie ma za free. Chyba, że mało popularnych autorów (jeden napisał do mnie na Lubimyczytac.pl i wysłał mi wersję mobi na Kindla, kupiłam potem 3 jego ksiązki na Amazonie, bo były na prawdę tanie i fajnie się czytało).
          Na Amazonie kupiłam już chyba większość książek po polsku, ale i po angielsku zaczynam czytać, więc jak się wprawię, to będę miała spory wybór. Kilka udało mi się wyszperać za darmo, zdarzają się na Amazonie.
          A dziś znalazlam wersję MOBI książki "Zapachy miast", tak długo jej szukałam. 19,90 to zawsze mniej niż za papierową wersję, a przynajmniej nie mam problemu z zabieraniem ich na wakacjie, bo wystarczy Kindle do torebki ;).
          Generalnie my się z tym naszym nie rozstajemy. Dziś czekałam aż Piotrek wróci z biura, bo zabrał, bo nie miałam co czytać. Musze kupić drugi, ale tym razem mniejszy dla mnie.
      • amalota Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 28.07.12, 20:57
        Są tańsze, ale tylko wysyłane na rynek US. Nie wysyłają ich za granicę.
    • azi81 Re: Jaki ebook ? macie polecacie ? 11.06.12, 10:04
      A na stronie empiku jak sie zalogujecie to macie cała masa książek za free :P
      Kurcze Ola tak sobie poszperałam poczytałam i teraz też mi się marzy ebook :)
      • iki2007 lilka 07.07.12, 14:02
        a jak z korzystaniem z internetu? bo chciałabym kupić tego co polecasz, zastanawiam się czy wygodnie będzie korzystac z netu na wyjazdach?
        • lilka.k Re: lilka 07.07.12, 17:10
          no to Ipad nie jest ;) Więc to nie to co myslisz, tam jest tylko 16 odcieni szarości, zapomnij o czytaniu, oglądaniu filmow itd, Piotrek tam sobie swego czasu ustawil Gmaila, ale nie uzywamy, bo mamy internet w telefonach.
          To bardziej chodzi o to by miec dostep do Amazona nawet jak nie ma Wifi, więc o internecie zapomnij. Z resztą chyba dobrze, bo dobrze się spelnia jako czytnik (nie ma typowego ekranu, nie swieci, w nocy musisz miec lampkę). Niech taki zostanie :)
          • iki2007 Re: lilka 07.07.12, 17:43
            dzięki wielkie, zatem bierzemy wersje bez karty sim, bo nie ma sensu, dzieki!!
            • lilka.k Re: lilka 07.07.12, 17:48
              Na zdrowie :)
            • malenkie7 Re: lilka 07.07.12, 18:01
              Kindle WiFi to nie iPad - ale jak najbardziej mozna korzystac z przeglądarki internetowej - tylko że ma sie wrazenie, ze czyta sie gazete, bo wyswietlacz nie jest kolorowy.
              • lilka.k Re: lilka 07.07.12, 18:06
                Ale trzeba jednak dużo samozaparcia by to ladowac, nie dla mnie kompletnie. W telefonie jest szybciej 100 razy ;)
                • olus-ia80 KUPIŁAM 08.07.12, 09:13
                  Kindle touch i do tego pokrowiec w wersji z lampką led , super.
                  Juz za sobą mam kilka ksiazek na nim , jestem mega zadowolona , ja też chomikuje , nie rejestrowałam się w Amazon
                  -
                  pomoz-amelce.pl/
                  pomoc-dla-witka.pl
                  • lilka.k Re: KUPIŁAM 08.07.12, 10:18
                    oprocz Amazona są jeszcze inne strony z formatek Mobi na Kindla
                    Pamietajcie, ze te ściągane to nie są oryginalne pliki Mobi, tylko czesto przerobione PDF-y i się rozjedzają, gorzej się je czyta niż oryginalne wersje.

www.publio.pl/index.html
                    • lilka.k Re: KUPIŁAM 08.07.12, 10:46
                      A na publiio kupując jedną książkę dostałam 3 inne gratis :)
                      • badowimo Re: KUPIŁAM 05.06.13, 21:41
                        Olusia, jak czytnik, zadowolona jesteś? Teraz kolej na mnie, mam możliwość kupienia w Usa, nie wiem na jaką wielkość się zdecydować, kusi mnie ten standardowy mały, ale znow z tego większego czytasz stronę dłużej, nie trzeba tak często "przekładać kartek", no i nie wiem czy podświetelenie jest bardzo istotne, czy można się bez niego obejść? Jak ta lampka w tym etui?
                        Będę wdzięczna za sugestie, nie chce wydać majątku, nie potrzebny mi net, zależy mi na trwałości baterii i wygodzie.
                        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka