bahabra 23.10.05, 18:03 Mój 2 miesięczny beagle zjada ziemię z doniczek i liże ściany,poza tym jest zdrowy,dostaje dobrą karme i witaminy oraz preparaty wapnia,co robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: problem ze szczeniakiem 23.10.05, 22:43 wprawdzie pojęcia nie mam poza światłą radą udania sie do weta na badania (krwi?), ale u ludzkich dzieci lizanie ścian czy konsumpcja tynku to nie jest niedobór wapnia, tylko żelaza a on sie żywi tymi pysznościami czy może mu sie nudzi? np. zostaje sam w domu na długo i wtedy przystępuje do tych rozrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: problem ze szczeniakiem 24.10.05, 11:29 Może za mało wapnia dostaje? albo go nie przyswaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: problem ze szczeniakiem 24.10.05, 14:37 coś głupio nacisnęłam sorki moja Tosia zjadała ziemię i żwir zakupiony przez męża do wylewki (drobne białe kamyczki nie taki przemysłowy) polecieliśmy do weta - zbadał ją, zrobił wywiad o jedzeniu i stwierdził że taka jaj uroda, że jeśli ma wyrosnąć na dużego owczarka to musi zjeść tonę ziemi i pół tony żwiru:-))) serio: mieliśmy ją kontrolować żeby nie przesadzała w swojej diecie ale też nie panikować, szczeniaczki tak mają; wyrosłaz tego mając ok. 8 miesięcy lizała też chodnik i krawężniki Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: problem ze szczeniakiem 24.10.05, 16:25 Jesłi rzecz dotyczy szczeniecia, zazwyczaj problem jest tak naprawdę nawykowy, a nie żywieniowy. Szczenięta, podobnie zreszta do dzieci, mają zwyczaj poznawania świata wszystkimi zmysłami, w tym również smakiem, co przejaiwa się w lizaniu i zjadaniu różnych dziwnych rzeczy, najlepiej smakują ściany, kamienie, patyki i ziemia, ale w zasadzie niczym nie pogardzą. Można byłoby też spekulować, czy psiak nie próbuje uzupeniac sobie niedoborów flory bakteryjnej w jelicie, jeśłi tak jest w istocie, proponuję zakupić u weta tabletki o nazwie Rumen Tabs, powinny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś