Dodaj do ulubionych

poniedzialek wiec kawa zaczynamy

18.03.13, 07:25
a ja wczoraj widzialam zorze polarna - bardzo krotko bo nawet minuty chyba nie trwalo ale za to byl nie tylko zielony a i czerwonawy tez. Wszytkie psy w okolicy zostaly zabrane na przymusowe dodatkowe spacery bo sasiedzi tez wylezli ogladac :))
Troche sie zastanawialam czy to wrozba na dobre czy na zle ale dzis poniedzialek a nasza nowa Freyja zezarla z rana dwa puzzle z naszego gigantycznego tworu na stole w jadalni.. no a oprocz tego dzis poniedzialek wiec .. ekhm..
Tymczasem powrot do rzeczywistosci i zaczynam tydzien z zaleglosciami bo mialam w weekend popracowac ale znowu sie szlajalismy i goscilismy tabuny wizytujacych...
Kawa i do roboty..
Obserwuj wątek
    • m_k8 Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 08:05
      narttu zorza była też w Gdańsku! Tak wynika z forum fotograficznego. Niech to będzie jednak dobry znak. Na przekór poniedziałkowi!
      Miłego dnia Dziewczyny. Ja dziś znów sama :/ ale jak wiem co będę robić to mniej mi samotność doskwiera.

Ps. Pije ktoś z Was yerba mate?
      • lilka.k Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 08:25
        Cieszę się ze dziś poniedziałek. Lubimy poniedziałki z moim mężem ;)))

Popijamy kawke, herbatę i jemy krem z pomidorów z cynamonem i grzankami. Zimno dzisiaj.

Madzia, Piotrek moj swego czasu popijal. Miał cały zestaw. Ja nie polubilam, dla mnie za mocny to smak.
        • m_k8 yerba 18.03.13, 09:27
          A poleca którąś szczególnie? Na razie mam zwykłą by sprawdzić czy da się to pić i jest ok. Trochę jak czerwona herbata smakuje.
          Szukam sposobów na podwyższenie ciśnienia bo ostatnio to jakaś masakra. Niskie ciśnienie mam od zawsze, ale nie łączyłam go jakoś z różnymi dolegliwościami które mi towarzyszą. Do wczoraj. Poczytałam trochę i już wiem czemu taka śpiąca jestem i nie mam na nic sił. Nie chcę tak. Jezuu ile ja życia przesypiam :/
          • lilka.k Re: yerba 18.03.13, 10:10
            Dawno nie pił, wiec juz pewnie nie pamięta. Kup sobie na próbę kilka, bedziesz miała :)
            Polecam tez cwiczenia , dodają energii sporo :)
            • m_k8 Re: yerba 18.03.13, 11:26
              Wiem, wiem. Ćwiczenia to podstawa, ale jak mam napad niskiego ciśnienia to nie mam siły by zacząć. Dlatego szukam pobudzacza.
          • jutka7 Re: yerba 18.03.13, 10:12
            M-k8 słyszałam ostatnio wywiad z jakimś mądrym kardiologiem, który powiedział, ze na podwyższenie ciśnienia najlepiej działa zjedzenie 2 pomidorów i popicie ich szklanką wody, ponoć działa rewelacyjnie. Nie próbowałam :)
            • m_k8 Re: yerba 18.03.13, 11:27
              Pomidory mówisz? Spróbuję i dam znać czy działa ;-)
              • jutka7 Re: yerba 18.03.13, 11:30
                ale koniecznie popite szklanką wody :) daj znać :)
    • zabka11 Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 08:08
      Tak, zaczynamy:) Ja z inką, a teraz herbatka, ale startuję z Wami:)
      Jakoś od zabiegu kawa mi nie smakuję i nie piję...ot...i nie solę jeszcze potraw wogóle prawie....wyszło mi tylko na dobre:)
      Plan na dziś to duzo pracy popołudniu mam Kiermasz w szkole, jestem współorganizatorem, więc rękawy mam już zakasane od 2 tyg, dziś finał:)
      Miłego zdrowego dnia Kochane:)
      • zalasso Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 09:03
        Dzień dobry, witam się i ja z kawką. Wczoraj mieliśmy koncertowe popołudnie, a dziś do lekarza (tak dla równowagi). Młodemu coś się zrobiło na gałce ocznej :( Mam nadzieję, że nic poważnego. Poza tym trochę pracy przed kompem, wizyta u księgowej :/, trening starszaka i wieczór.

Miłego poniedziałku, mogłoby się rozcieplić juuuuż...
        • aga_junior Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 09:20
          M nie odpalił w nocy samochodu taki był mróz :-/ czy to się kiedyś skończy???
          Dziś u nas w rodzinie pogrzeb, muszę coś do jedzenia naszykować bo "po" chyba teściowa nas nawiedzi :)
          Tydzień nowy czas zacząć, w planie kilka ważnych spraw do załatwienia ale bez pośpiechu ;-)

miłego dnia dziewczynki ;-)
          • ankas4 Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 09:51
            Tymek prawie caly rok bez choroby( prócz jelitówki wrzesniowej), i wczoraj zaczęło go brać, miał temperaturę 39 , padł, dostał nurofen , noc spokojna, a dzis stan podgorączkowy, zero kaszlu, mam nadzieje, ze na tym sie zakończy ten wirus..jak sie domyślam...i ,ze Tolka nie załapie, choc się wczoraj wykotłowali na kanapie , naprzytulali...wiec jestem jakoś panikarsko nastawiona, kilka zdjęć tutaj:) zobaczcie jaką mam już dużą córkę: www.tymon.omega.pl

Więc tymek dzis z nami w domu, pewnie zostanie do konca tygodnia.
            Magda ja tez całe zycie walcze z niedociśnieniem, a dzis mam wyjątkowo niskie chyba, bo az mnie oczy bolą, zaraz walnę sobie kawę, tylko to mi pomaga, a wiesz ,ze niedocisnienie zamienia sie na starość w nadcisnienie? wiec dopoki mam spadki to czuję się młoda;):):)

W chacie armagedon, ale kontrolowany, np mąż miał wczoraj dobre chęci wysprzątać łazienkę, łacznie z szafą, wyjął wszystko nawet powycierał pólki, ale juz nie poukładał,,,,i wszystkie ciuchy leżą kolo szafy... wrażenie wejscia do naszej łazienki niezapomniane;) normalnie zrobił sie pokój /przebieralnia:)

Idę zupę nastawić dla tego mojego chorowitka...trzymajcie kciuki aby sie nie rozwinęło nic więcej! ale i tak prawie rok to duzo jak na to,ze nie chorował!!!
            • burdziaa Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 10:11
              Asiu a przyszło mi do głowy,że Tymek może coś po tych kulkach załapał:(? No niech się chłopona pozbiera szybko i Tolka będzie zdrowa!Cudowne Dzieci !
              Ja nie wiem,za co sie brac jak Leos zasnal-mam malowanie,szlifowanie,rysunki,projekt,pocztę a siadłam do forum :)Miłego a przede wszystkim ZDROWEGO TYGODNIA WSZYSTKIM :)
            • jutka7 Re: Ankas 18.03.13, 10:22
              nie wiedziałam, że zamieszczasz zdjęcia na blogu i pierwszy raz widzę Twoje dzieciaczki! Tymka widziałam jakieś 5 lat temu :) Przystojniak Ci rośnie, naprawdę :) A Tosia to jak moja Polka, też rówieśnice przecież, no dosłownie jakbym ją widziała, tylko moja okrąglejsza :)) ale z podobną czupryną na główce :) i tak sobie pomyślałam, ze tak blisko mieszkamy, moze w końcu byśmy się spotkały? Jak tylko się cieplej zrobi i będzie można wyjśc do ogrodu to zapraszamy na raclette. Miałabyś ochotę?
    • olcia.kaktus Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 10:13
      Ja zaczynam poniedziałek na szczęście zdrowa po 1,5 tygodnia chorowania.
      Dużo pracy przede mną, ale pogoda nastraja mnie optymistycznie więc zbieram się, póki jeszcze mi się chce.
      Wczoraj zaczęłam sezon biegowy i... było strasznie ciężko. Oj zdechła mi kondycja całkowicie. Muszę się za siebie zabrać i to poważnie, bo nie byłam w stanie przebiec 2 km, a kiedyś przecież 10 biegałam. Biorę się za siebie i z tym postanowieniem zaczynam tydzień.
    • lucy_cu Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 10:15
      Mam już zdemontowaną kuchnię i część podłogi na dole. :(
      Pod podłogą mamy bagno, pękła rura. Ach, jak miło.
      A poza tym niedługo do roboty, odpocznę sobie po niedzieli spędzonej na przenoszeniu gratów.

Miłego, i zdrówka!
      ps Ankas, mój najstarszy ma od wczoraj 39 i nic poza tym- to jakiś masowy wirus gorączkowy, połowa gimnazjum leży.
      • a_beatle Re: poniedzialek wiec kawa zaczynamy 18.03.13, 10:20
        Lucy, współczuję! Nam by się chyba przydał taki kataklizm, szybciej wzięlibyśmy się za remont kuchni, bo chcemy zmywarkę. Mam dosyć garów naustawianych pod sufit;-)

W sobotę byłam na dniach otwartych szkoły, którą bierzemy pod uwagę. Mała, kameralna, w całej szkole tylu uczniów, co w jednym roku w naszej rejonowej. Chyba jesteśmy zdecydowani, Mai się podobała. Trochę mi żal, że wszystkie koleżanki z grupy idą do innej:-(

Dobrego tygodnia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka