Dodaj do ulubionych

piątek, piątek :D

31.10.14, 06:58
Jako że piątek wstałam o piątej, doprawdy nie wiem po jakiego gwoździa budzę się tak wcześnie? Zdążyłam się już przyszykować na cały dzień włącznie z wieczorem, bo idę na imprezę Halloweenową, po raz pierwszy w życiu. Właśnie widziałam w TV dyskusję na ten temat. Osobiście chyba mi nie przeszkadza, że od kilku lat Polacy się bawią w ten wieczór. A Wy jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 07:48
      Mnie też nie. I sama dynię zaraz będę wycinać, a co. ;) Przecież Halloween nie jest żadną "konkurencją" dla naszych Zaduszek. Niech sobie będą równolegle, co to komu szkodzi.
      A już szukanie podtekstów satanistycznych w dniu będącym tylko komercyjnymi popłuczynami po zwyczajach celtyckich albo/i rzymskich mnie zwyczajnie bawi.
      Baw się dobrze. :)

Ja się biorę za pakowanie materiałów do pracy. Dziś z dziećmi będziemy rozpracowywać właśnie Halloween, Dziady, Zaduszki i jeszcze radosne świętowanie cmentarne w Meksyku. Taki miks.

Miłego!
    • maadga Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 08:10
      Witam się i ja.
    • alcea3 Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 08:53
      Jestem i ja. rety ja jak czekałam na ten piątek....
      Mam wrażenie, ze jestem u kresu wytrzymałości i jak zaraz nie odpocznę strzelę sobie w łeb.

My też dziś mamy plan wycinania dyni, pieczenia strasznych ciasteczek i innych takich.
    • aurinko Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 10:25
      O rany, ja wystawiłam przed ósmą dzieci za drzwi i wróciłam do łóżka. Przed chwilą obudził mnie kurier, jestem nieprzytomna a muszę lecieć na rynek zakupy zrobić. Niech mi ktoś odrąbie głowę :(
      • klarysa007 Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 11:58
        Kawa wypita. Zaraz biegnę na zakupy, a po południu halloweenowe gotowanie w zaprzyjaźnionej restauracji rodzinnej. Marta już się nie może doczekać :)
        • burdziaa Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 15:45
          a ja myślami z bratem,zbiera się na pociąg i jedzie do Mamuni- smutno,że wszyscy razem nie spotkamy się w M-je
    • zalasso Re: piątek, piątek :D 31.10.14, 17:53
      Przysiadam się do Was. Mam wielgachną ochotę pójść na jakąś haloweenową imprezę, a nie mam z kim :/ i to wprawia mnie w doła, że jednak już stara jestem i nie mam ekipy do imprezowania :( Za to dynie powycinane i dzieciaki się cieszą, więc jest ok :)
      Dla tych, co idą się bawić- super humoru i super zabawy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka