Dodaj do ulubionych

Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze?

25.06.07, 14:22
Dzisiaj zaczęłam 35tc. W 33tc moja córka ważyła 2300g. Na razie nic nie
zapowiada przyspieszonego rozdwojenia ale odkąd pojawiły się na forum
informacje o porodach jakoś nieswojo się czuję. Chciałabym dotrwać do
wyznaczonej daty planowanego cięcia w 39tc. Piszcie czy macie już jakieś
objawy mogące świadczyć o tym że poród blisko. W środę będę u gina to zapytam
jak to wygląda i napiszę. Dzidzia jakaś bardzo ruchliwa ostatnio. Też tak
macie?
Obserwuj wątek
    • burda3 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:39
      Hej :)Ja dzisiaj zaczełam 36 tydzień=
      mam podobny termin do Twojego- pomiedzy 25 a 30 lipca, tez mam miec cc ale
      jeszcze lekarz nic nie mówił kiedy planuje cięcie..a szkoda bo chciałabym juz
      się "nastawić".
      Z objawów to od ok tygodnia codziennie czuje takie pobolewanie jak przy
      miesiączce, co wczesniej sie nie zdarzało. Brzuch częsciej się napina, skurcze
      mam nieregularne i bezbolesne póki co.
      Malenstwo nie wierci się bardziej, wydaje mi się ze jest nawet spokojniejsze.
      Poza tym juz wysiadam psychicznie, mam duzo obaw czy sobie poradze itp= a
      najgorzej boje sie przyjazdu tesciowej :-( buuuuuuuuuu
      Pozdrawiam- asia

• yvonne79 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:41
      Dzisiaj zaczęłam 36tc. Termin mam na 23 lipca. Na razie dwa razy bolał mnie
      brzuch, jak na miesiączkę, ale były to bardzo słabe i krótkie bóle. Oprócz tego
      żadnych innych oznak. Też chciałabym dotrwać do końca, ale tak naprawdę to
      maleństwo zdecyduje... Ostatnie badania USG miałam w 32tc i wtedy dzidzia ważyła
      1960g. Od tego czasu przybrałam 5cm w pasie. Waga stoi w miejscu, a nawet
      zauważyłam delikatny spadek.
      • lipcowa_mama_2007 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:46
        U mnie waga też prawie stanęła ale nie martwię się tym, bo jednak cokolwiek
        idzie w górę choć bardzo nieznacznie. Przytyłam już od początku 15kg więc może
        dlatego. Co do innych objawów miewam nocą ostry kłujący ból w prawym
        dolnym "rogu" :-) Nic poza tym na razie się nie dzieje i chyba raczej nie
        powinno bo mamy jeszcze sporo czasu. Trzymajmy się razem.
      • izoola do yvonne 25.06.07, 15:23
        ja tez mam termin na 23 lipca, ale wg moich wyliczen wlasnie zaczynamy 37
        tydzien....mam poblewania jak przed okresem, skurcze zadko, dzis chyba odszedl
        mi czop, ale pewnosc bede miec za tydzien jak wroce od lekarza. poza tym nie mam
        zadnego powera, wrecz przeciwnie, do dzis nie mialam nic spakwane, ten czop
        troche mnie przerazil i wyprasowalam ciuszki dla malej i sobie koszule do
        szpitala;). pojade tez dzis zrobic ostatnie zakupy i niech sie dzieje co chce,
        staram sie podchodzic do tego wszystkiego na luzie, damy rade dziewczyny!:)
        • bobimax Re: do yvonne 25.06.07, 15:54
          Izoola ma rację. Zaczęłyście 37 tc a nie 36. Ja mam termin na 21 lipca. I od
          trzech dni jestem w 37.
        • yvonne79 Re: do izoola 25.06.07, 16:30
          Masz rację - dzisiaj początek 37 tygodnia :-)
          Gdzie chcesz rodzić? Ja też jestem z Warszawy i wybrałam szpital na Karowej.
          Dzisiaj będę pakować torbę, bo mąż już na mnie naciska, a tak mnie to jakoś
          przeraża...
          • izoola Re: do izoola 25.06.07, 17:14
            bede probowac na zelazna, bo tu chodze do lekarza w ramach programu:).
            zapomnialam dodac, ze tez mam bole spojenia, chyba sie rozchodzi...
    • meniaaa Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:46
      Ja mam termin na 21 lipca, jak na razie to nic nie wskazuje na to ze urodze
      wczesniej, oprocz tego ze czasem mam takie parcie na pecherz i uklucie ze kroka
      nie moge zrobic, czesto sikam, dzidzia choc ma malo miejsca ruchliwa, zwlaszcza
      wieczorna pora, wazy 2200 i jesli chodzi o ulozenie to glowka na przod,hihi
      czyli pod tym wzgledem gotowa do wyjscia:-)
      • lipcowa_mama_2007 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:48
        U mnie dokładie podobne objawy, zwłaszcza to kłucie że nie można zrobić kroku :)
        • sylpal13 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 14:54
          ja mam termin na 25.07 też mi się nie spieszy. Musimy sie uspokoić, bo przeciez
          lipiec ma cztery tyg takze dziewczyny z początku mogą już rodzić, ale my
          jeszcze nie!! U mnie bóle jak na @ dosć często i mocno, główka dziecka jest już
          nisko i uciska, dlatego w kroku boli, staram sie mało chodzić i nogi wyżej nić
          pupa. Damy rade kobitki!!
          • burda3 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:09
            Musimy dac rade ! Fajnie,ze się wspieramy.
            Ja jutro ide do lekarza, moze mi zrobi usg to bede wiedziała ile waży - bo nie
            zawsze robi.
            Tez głowka dziecka nisko, ale tak juz od 3 m-c- ale czuje ze jest coraz niżej-
            srednio poleguje, tyle spraw mam jeszcze nie załatwionych....wiec wieczorem
            padam i ból w dole brzucha jest dosc mocny. W nocy wstaje co 3 godziny na
            siku....
            Lecę do warzywniaka ( a propos oszczedzania się :-)))
            • eli_7 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:27
              czesc dziewczyny

Ja mam termin na 27 ale wiele wskazuje ze bedzie to cc wiec nie wiem na kiedy
              je planuja. Mam wizyte z lekarzem jutro wiec pewnie sie dowiem wiecej na ten
              temat.
              Co do boli i samopoczucia to mam bezbolesne skurcze od czasu do czasu ale nie
              narzekam. Planuje pracowac do 13 lipca wiec musze jakos sie calo trzymac.

pozdrawiam Mamy i maluszki,

eli
      • m_k8 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:59
        Hej!
        Ja mam termin 20.07
        Byłam dziś u lekarza. Zrobił tylko ktg, wszystko w normie, żadnych skurczy.
        dziś 37tc a ja nadal nie wiem jak wygląda skurcz przepowiadający :)
        Mała aktywna, brzuch wysoko, właściwie to, że jej się nie spieszy to mi na rękę
        bo z racji paciorkowców czeka mnie terapia antybiotykowa, a ponieważ
        jestem "okołoporodowa" nie mogę zażyć takiego antybiotyku który zwalczyłby je
        od razu, tylko dwa osobno. Najpierw 5 potem 7 dni.
        Mała jeszcze 2 tygodnie poczekaj :)
        Ps. Za kilka dni pełnia, ciekawe czy coś się u nas pozmienia :)
    • agatka_1979 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:25
      ja mam termin na 22 lipca :-) od kilku dni podbrzusze czasem pobolewa jak na
      @.. czasem dłużej, czasem krócej... ale nie żeby regularnie... dziś czułam też
      kłucie w dole... tak jakby Mała wbijała mi jakieś igiełki... Marlenka ma
      czasem "dzień lenia" i wtedy rusza się tak ospale, a tak na ogół to się rusza..
      wystawia jakąś kostkę z mojej lewej strony a my z mężem zgadujemy czy to
      kolanko czy piętka ;-) w 33tc wg usg ważyła 1800g, teraz nie mam
      pojęcia..przypuszczamy ze ok 2600.. A tak w ogóle to czuje się ok :-) czasem
      mam dość tych upałów, no ale taka pora roku :-)
      Damy rade nie? Jeszcze troszkę nam tylko zostało ;-)))
      • zorkaa Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:50
        hej! ja mam termin na 29 i jak dzisiaj powiedziała mi moja pani doktor
        cukrzycowa ani dnia dłużej:)młody waży niewiele, w 34 tyg 2160, z czego ja się
        raczej cieszę:) mam wrażenie że ciągle mnie coś boli, a to brzusio jak na @, a
        to coś ciągnie w okolicach jajników, a to opuchnięte nogi... a jeszcze miesiąc.
        ale nic to, będę twarda, jak suchy chleb;)
      • agatka_1979 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:55
        acha.. no i jeszcze mam takie ciągnięcia w dole brzucha...
    • mcdalenka Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 15:48
      Hej! :)
      Ja z terminem na 28 lipca, więc też jeszcze mnóstwo czasu.
      • katharina_29 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 16:19
        Ja również mam termin na 28 lipca,ale coś mi się zdaje,że urodzę wcześniej.W
        czwartek mam wizytę i wtedy wszystko się wyjaśni.
    • izabelkar Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 16:39
      Hej lipcóweczki!Do forum przyłanczam się bardzo późno ale jestem z Wami od
      początku.Ja mam termin na około 27-30 lipca i prawie wyznaczony termin cc.Nie
      wiem czy dotrwam do tego terminu, po ostatnim usg -mam skróconą szyjkę i
      zaznaczony objaw lejka.Mój synek też stał się ruchliwszy.Martwie się bo jak
      czytam o wagach waszych dzieciaczków to się przerażam ,że mój syneczek taki
      mały - w 34 tc ważył 2200g.Mam nadzieję ,że nie będzie się spieszył i jeszcze
      troszkę urośnie.
    • metanira Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 17:24
      40 tc (liczony od ostatniej OM) kończy mi się właśnie 29 lipca, lekarz i usg
      podają trochę inne daty, ale ja się trzymam tej ;) Dzisiaj zaczęłam 36 tc.
      Jestem na fenoterolu, który mam odstawić za 10 dni, więc na razie nie mam
      żadnych bóli, jedyne co mi dokucza (oprócz oczywiście spuchniętych stóp i dłoni
      oraz drętwienia prawej ręki) to kłucia w spojeniu łonowym i ogólnie w miednicy.
      Jutro idę do gina, to się dowiem, co z szyjką i czy te kłucia mają na coś wpływ.
      Ogólnie czuję się nieźle i poród jest dla mnie czystą abstrakcją ;) Ale liczę
      się z tym, że jak odstawię fenoterol to już wszystko będzie się mogło zdarzyć :)
    • aga_n20 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 18:12
      Ja mam termin wg om 23 lipiec a wg usg na 20 lipca tak mam więc małą
      rozbieżność. chociaż przy tych upałach to dotrzymać do 38 tygodnia i już
      mogłabym iść rodzić jest mi strasznie ciężko spac nie mogę miejsca na łóżku
      znaleźć też sobie nie mogę mały Krzyś w brzuchu to mi chyba porządki robi bo
      jego ruchy odczuwam trochę boleśnie opócz tego cały czas parcie na pęcherz.
      Staszak Michał też daje mi odpowiednio popalić naturalnie podnosi mi ciśnienie
      które i tak mam niskie tak więc może wcześniej Krzyś zechce nas powitać tak
      mógłby się nade mną zlitowac i koło 10 lipca. :))))
      • agusiajasia Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 18:41
        Ja mam termin wg om na 24 lipca, ale mam cichą nadzieję, że uda mi się jednak
        urodzić wcześniej, zresztą tak jak my wszystkie tutaj. A to wszystko prze te
        upały. Człowiek życ nie może ;)
        A poza tym dzidzia wyglądała na usg na tydzień starszą. Zresztą z moich
        prywatnych obliczeń wynika termin tydzięn wcześniej. Kurcze jestem pewna na 100%
        daty poczęcia :)
    • asiak_83 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 25.06.07, 20:43
      Hej, ja mam termin na 26 lipca ale tak jak i wy mam nadzieję, że dzidzia zrobi
      mi niespodziankę i pojawi się wcześniej na świecie. Ogólnie czuję sie dobrze,
      tylko wieczorami dosłownie "padam na pysk":) Brzuch też mnie czasami pobolewa
      jak na miesiączkę, coś mnie ciągnie w pachwinach - szczególnie nocą, chyba
      miednica się rozchodzi albo coś takiego, skurcze jeśli są to bardzo delikatne i
      raczej nie sprawiają mi bólu. Maleństwo też jeszcze dużo się rusza, szczególnie
      z prawej strony brzucha, parę razy już ją złapałam za rączkę albo i nóżkę:)
      Pozdrawiam

Aha, w 29tc mała ważyła 1700g a teraz nie mam pojęcia ile waży. Następne usg 13
      lipca (jeśli dotrwamy)
    • daisy233 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 26.06.07, 10:57
      witam, ja mam co prawda termin na 28 lipca, ale przyznaję się, że jak czytam,
      że kolejna już urodziła to po cichu trochę się boję, żeby i mój maluszek nie
      chciał się za wcześnie urodzić. Jestem w 35 tyg, w 32 mały ważył 2060 kg, mam
      nadzieję, że jeszcze ładnie urośnie. Objawów o zbliżającym się porodzie nie
      mam, w tym tyg idę do lekarza to zapytam jak sprawy się mają :)
      Synek jest ruchliwy, żadnych niepokojących objawów nie zauważyłam. Pozdrawiam
      deszczowo
    • ja-goda1 Re: Termin na 29 lipca lub podobnie- kto jeszcze? 26.06.07, 11:19
      Ja dziś zaczynam 37 tydzień, termin mam na 24 lipca. Tydzień temu Filipek wazył
      niewiele ponad 2 kg, a ponieważ główka bardzo nisko dostałam Fenoterol i nakaz
      wypoczynku i leżenia. Staram się z różnym skutkiem:)
    • lipcowa_mama_2007 35tc - zaczynam czuć że jestem w ciąży 26.06.07, 11:24
      Pocieszające, że Wy też macie podobne objawy. Dzisiaj w nocy budziłam się kilka
      razy z powodu silnego kłującego bólu w okolicach prawej pachwiny. Pewnie
      rzeczywiście się rozciągamy. Dokucza mi też rwa kulszowa w lewej nodze i
      generalnie jakoś nie mogę za dużo robić bo brzuch ciągnie jak szalony. Miło, że
      możemy sobie tutaj ponarzekać :-) Ja osobiście wolałabym nie rodzić za
      wcześnie. Mam wyznaczony termin CC i chciałabym dotrwać do niego. To dopiero
      35tc a już ciężko wytrzymać, nie wiem jak będą wyglądały następne tygodnie.
      Strach myśleć, ale pewnie damy radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka