maryjka60 12.11.07, 23:35 hej, czy Wy kupujecie butki dla swoich dzieci, jakieś kozaczki czy inny obuw na zimę? Do tej pory moja córcia nosiła skarpetki ale może na zimę trzeba butki zakupić, nie wiem sama. Co Wy zakładacie dzieciom na nóżki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katx1 Re: butki dla niemowlaka 12.11.07, 23:45 Wiktor ma 2 pary butków ale to dla ozdoby tylko na spejalne okazje, nie zakładam mu zbyt często bo słyszałam jak mój guru p. Paweł Zawitkowski fizykoterapeuta, mówił że jak dziecko nie chodzi to butów nie należy zakładać. Teraz zakładam kombinezon to kwestia butów i tak odpada, a jak zakładam kurteczkę to na rajtuzki zakładam cieplejsze skarpetki, albo takie kapciuszki-skarpety zwierzaczki są ceple i nie spadają. Odpowiedz Link
yvonne79 Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 00:48 Ja zakładam Małej takie ciepłe, miękkie bamboszki - coś pomiędzy skarpetą a butem. Odpowiedz Link
lilianak1 Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 07:59 Kupiłam w H&M kozaczki dla niemowlaka, takie mięciutkie z futerkiem w środku i gumowaną podeszwą. To ma do zwykłych spodni i kurteczki. No i przy kombinezonie mam takie okrągłe bambachy na stópki. Myślę, że skarpetki to już trochę za mało. Odpowiedz Link
sylpal13 Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 08:16 ja mam coś takiego www.allegro.pl/item266026974__h_m_nowe_super_paputki_misiu_62_68_wyprzedaz.html#photo Odpowiedz Link
a090707 Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 08:18 Ja tez zakladam grube skarpety,podobno buty sa niewskazane w tym wieku. Odpowiedz Link
aurinko Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 09:38 Kupiłam dwie pary w różnym rozmiarze, jedne na zameczek z tyłu, drugie na rzepy, takie na misiu polarkowe typu kozaczki. No i klapa, Małej nie daje się ich wcisnąć na nóżkę, jedne za wąskie w podbiciu a drugie to w całości jakaś pomyłką. Chciałam takie do fotelika samochodowego, bo w gondolce skarpety grube wystarczą (Mała będzie w śpiworze) plus ewentualne polarowe grube kapciuchy. Dziś jechaliśmy na szczepienia - Mała miała w foteliku ubrane grube skarpety i kapciuchy na to dodatkowo kocyk, nie zmarzła chociaż było -2 st. i sypał grad. Buciki chyba bardziej wizualnie są potrzebne bo jakoś tak "łyso" zimą dziecko bez butów nosić ;-) Odpowiedz Link
m0nalisa nic :) 13.11.07, 11:27 Mumin nie chodzi wiec jest w skarpetkach :) dostalam od przyjaciol 2 pary butow - trampki i kapcie :) z czego kapcie sa strasznie obciachowe - zostawilam na pamiatke ale nie zakladam :) Odpowiedz Link
m0nalisa ale... 13.11.07, 11:28 ja woze mumina w wózku, przypuszczam ze gdybym go nosila w chuscie to jakies butki musiałabym mu kupic zeby mu nogi nie marzły :) Odpowiedz Link
zumali Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 11:43 Nie kupuje. Zakladam cieple skarpety i juz. Odpowiedz Link
tamitthecat Re: butki dla niemowlaka 13.11.07, 17:35 My zakładamy malutkie butki typu kapciuszki zapinane na rzep i to jest jedyna chyba rzecz której ściągnięcie jest prawie niemożliwe przez Lutka bo skarpety to potrafi w pare minut trąc noga o nogą ściagnąć Odpowiedz Link