a.hysa 27.11.07, 09:30 wiem wiem dopiero pora sniadaniowa a ja zupelnie nie wiem co na obiad... dajcie jakies fajne przepisy... najlepiej z miechem bo moj maz to tylko miecho wcina... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilianak1 Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:38 Mój też mięsożerny, ale dziś z okazji końca miesiąca tylko pierogi z mięsem i skwarkami z kiełbaski :) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:49 Bardzo prosty i pyszny przepis: pierś z kurczaka kroisz jak ci odpowiada, solisz, pieprzysz i posypujesz ziołami prowansalskimi. Obsmaż na patelni i podlej wodą. podduś chwilę. W międzyczasie wymieszaj 2 łyżki śmietany i 2 łyżki musztardy i wlej na patelnię. Jak sos będzie za gęsty, dolej trochę wody :) Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sałatą lodową z pomidorkiem i ogórkiem. Naprawdę rewelacyjne i proste! Odpowiedz Link
lucy_cu Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:46 Filet kurzy duszony z papryką, pomidorami i oregano plus zielona soczewica. Chwila roboty, a żarcie pierwsza klasa. Niniejszym udaję się do sklepu po w/w produkty. :-) Odpowiedz Link
lilianak1 Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:48 umiesz robić soczewicę??? Ja kiedyś próbowałam ale była twarda i nie dobra. Jak ją robisz gotujesz czy dusisz? No i jaką kupujesz taką jak groch ususzoną? Odpowiedz Link
lucy_cu Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:51 Normalnie gotuję. Taką ususzoną właśnie. Dodaję do tego gotowania sól i trochę masła, szybciej mięknie. Czasem ja przyprawiam- kminkiem, majerankiem, różnym zielskiem. :-) Odpowiedz Link
lilianak1 Re: a co na obiad?? 27.11.07, 09:57 I gotujesz aż będzie miękka? kurcze niby żadna filozofia a mi nie wyszło :) extra ze mnie kuchara. Ale spróbuję w tygodniu jeszcze raz. dzięki. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: a co na obiad?? 27.11.07, 12:12 my bardzo lubimy zupy i mam je dość często, a przewaznie zrobie jej tyle ze mam obiad na dwa dni :) a dzis robie barszcz biały z jajkiem i kielbaska i do tego obok ziemniaczki puree z cebulka.. Odpowiedz Link