andzia84 06.12.07, 18:26 czy Wasze dzieci dalej ulewają i ile? wydaje mi się że od kilku dni Tomek dużo ulewa i nie wiem dlaczego, ale podobno to zawsze wydaje się więcej niż jest Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beetaa Re: ulewanie 06.12.07, 18:36 ulewa od czasu do czasu, ale sie juz przestalam przejmowac, jak sobie "test" zrobilam. wylalo mi sie z butelki niecale 5ml, a wszystko mokre bylo, wiec juz nawet nie zwracam na ulewanie uwagi, ot przypadlosc wieku niemowlecego i niestety niemierzalna ;( a moze "bardziej wodniscie" ulewa? Odpowiedz Link
zumali Re: ulewanie 06.12.07, 18:48 Ulewa! Trudno mi powiedziec czy duzo, ale wyglada to tak, ze w dzien prawie po kazdym cycu (chyba, ze zasnie). Mysle, ze to dlatego, ze tak fika zaras po jedzonku :) W nocy juz sie to raczej nie zdarza. Ogolnie wydaje mi sie, ze wczesniej bylo tego wiecej i czesciej. Mala przez ostatnie 6 tyg przybrala 800g, wazy teraz 7 kg - dobrze przybiera i sie nie martwie. Podobno 50% dzieciaczkow przed 6 m-cem ma ten problem. Meczy mnie tylko to ciagle przebieranie, bo mimo sliniaka, zdarzaja sie wypadki. Odpowiedz Link
andzia84 Re: ulewanie 06.12.07, 18:54 ulewa takim lekko przetrawionym serkiem, może za szybko zaczynam się z nim bawic po jedzeniu i dlatego, sama nie wiem ale wydazje mi się że dzisiaj płakał bo mu się dużo ulało i był głodny Odpowiedz Link
asia19813 Re: ulewanie 06.12.07, 20:36 Zuzia od jakiś 2-3 tyg nie ulewa wcale, chyba że krótko po jedzeniu stópki ciągnie do buzi,ale są to niewielkie ilości Odpowiedz Link
babajagaa Re: ulewanie 06.12.07, 20:48 ulewa czasmi 2-3 razy dziennie a czasami w ogole,staram sie przez pol godziny po posilku nie klasc go i zeby za bardzo nie wariowal. Odpowiedz Link
beetaa Re: ulewanie 06.12.07, 21:02 nasz maly ulewa jak poloze go na brzuszku, albo przewijam zaraz po jedzeniu, wiec moze rzeczywiscie zaczynasz sie ze swoim synkiem za szybko bawic. ja z reguly staram sie go zostawic samemu sobie po jedzeniu Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: ulewanie 07.12.07, 16:14 U nas niestety nadal :-( młody ulewa dużo i często. Śliiaka nie trawi pod szyją więc mi zostaje przebieranie. Mojej córci gdzieś koło pół roku przestało sie ulewać. Junior za tydzień skończy pół roku i nic się nie zapowiada ... lekarze każą czekać Odpowiedz Link
joasia83m Re: ulewanie 07.12.07, 17:46 A moj synek od paru dni doskonale opanowal technike odwracania sie na brzuszek, co sie z tym wiaze- jak go odloze po jedzeniu na plecy, on po sekundzie juz na brzuchu i rzyga:((, to nie jest ulewanie, tylko wlasnie taki serek, ale sa takie dni, ze nawet jak go nosze godzine po jedzeniu to on i w pionie tak wlasnie ulewa Odpowiedz Link
andzia84 Re: ulewanie 07.12.07, 18:33 joasia mój właśnie tak robi przewraca się ma brzuch i blee... Odpowiedz Link
dagi.ww Re: ulewanie 07.12.07, 22:08 No Wiki niestety prawie po każdym jedzeniu i to nieraz chluśnie na pół pokoju. Dzisiaj chlusnęła na lotnisku przy nadawaniu bagażu, przy przejściu przez bramki, przy ostatniej odprawie na blat Panów celników, w samolocie na wejściu, przy wychodzeniu z samolotu i na lotnisku w Polsce. "Ochrzciła" wszystko!!! Nie wiem, dlaczego tak dużo, ale na wadze przybiera aż za dobrze, więc się nie martwię. Zresztą w poniedziałek będziemy u pediatry na szczepieniu, to zapytam. Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: I jak nadal ulewają? 10.01.08, 21:53 Tak.. Jakby mniej ale raczej codziennie nam sie zdarza - wczoraj zupka dzis mleczko Odpowiedz Link
zumali Re: I jak nadal ulewają? 10.01.08, 22:55 Ano ulewa nadal :( Tylko jak ma nie ulewac, skoro po jedzeniu fika jak szalona i jak nie przypilnuje, to szybcikiem na brzuchu laduje i zadowolona. Czekamy zatem - mam nadzieje, ze niedlugo przestanie. Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: ulewanie 10.01.08, 23:49 trochę ulewa, ale to przez to 'fikanie' zaraz po jedzeniu i ciągłe leżenie na brzuchu, nie przejmuję się tym Odpowiedz Link