patrice7 20.05.08, 20:45 Startuje jutro.:)))) zbednemu balastowi mowimy NIE! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda7717 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 21:26 hej laska, to moja ulubiona dieta ,bo nie łazi sie glodnym ciezko mi sie samej zmobiliowac- we dwie razniej wchodze Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 21:42 Ja właśnie dzisiaj zaliczyłam pierwszy dzień. No nie będzie łatwo bo chlebuś i słodycze uwielbiam. W wolnej chwili czytam co można jeść, u mnie jest ten mały problem że nie jem mięsa. Powodzenia!!! Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 21:43 oj kusicie kusicie dziewczyny...ale tak od razu ja się muszę najpierw przygotować :) Odpowiedz Link
patrice7 :)) 20.05.08, 21:56 andzia nie ma lekko.:)) przeczytaj szybko co wolno co nie :P))) fajna dieta:) magda7717 bylas juz kiedys na niej?? jakie efekty?? effka uuuu i co jadasz na sniaanie i kolacje? Odpowiedz Link
effka_81 Re: :)) 20.05.08, 22:03 Na śniadanie jadłam serek wiejski i pół pomidora,pózniej warzywa z rybką, pózniej sałatke z pomidora, ogórka, 2 rzodkiewek i 2 jajek na twardo z przyprawami i 1 łyżka majonezu, a na kolacje parę różyczek kalafiora i pomidora z sosem czoskowym(pół jogurtu naturalnego + 1 łyżeczka majonezu). Padam dzisiaj nie wiem co będzie dalej bo mnie dziś głowa bolała i nie wiem czy to z tej diety czy znowu mam migrene!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: :)) 20.05.08, 22:11 a skad masz przepisy???fajne menu! aga jestes dobra!:PP Odpowiedz Link
effka_81 Re: :)) 20.05.08, 22:29 Czytam co dozwolone a co nie i tak jakoś wymyślam. Już myśle co będe jeść jutro hehe. Na tym forum co dałas linka dziewczyny piszą co jedzą i są tam też przepisy. Odpowiedz Link
patrice7 Re: :)) 03.07.08, 19:29 Zaczynam ponownie od poniedziałku 1 faze Bedac w szpitalu niestety musialam przerwac diete. Kto ze mna?! Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 22:02 dołączę do was potem bo mam jeszcze chipsy do pochrupania:)) no a w międzyczasie zapoznam się co wolno jeść a co nie:) Odpowiedz Link
magda7717 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 22:22 schudlam 5 kg przez 2 tyg 2 lata temu i dodam ,ze trwale mam nawet ksiazke z przepisami efekty widac juz po 4-5 dniach po 2 ty zalozylam rozmiar 36 teraz hmmm 38 ciasnaweeeeeeee Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 22:33 Oj to fajnie że masz książke możesz nas informowac co można a co nie hehe. Ja pierwszy raz na tej diecie mam nadzieje że będą efekty!! Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 20.05.08, 22:34 Patrice! nazwa tej diety brzmi egzotycznie i intrygujaco. nie wiem, o co w niej chodzi, ale podejrzewam, ze nie o to, by polezec na jakiejs plazy na poludniu, zeby stracic pare zbednych kilogramow?... ja niestety zostalam objeta (przez moja mame) programem podtuczania... Odpowiedz Link
o.matko Ja już od 2 tyg. 21.05.08, 08:09 na niej jestem. Schudłam do tej pory 3,5 kg. Przyznam sie tylko , że od paru dni pozwalałam sobie : gryzek bułeczki, parę makaroników. Chcę pierwszy etap wydłużyc sobie jeszcze o tydzień ( i potraktować go bardzo sumiennie:) A oprócz kg zgubiłam :2 cm w biodrach, 5 cm na wys pępka i 3 cm w pasie. Podam Wam linka do str. , na której są fajne przepisy na każdy etap. dietaplazpoludnia.ilonka.org/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=69&Itemid=45 Odpowiedz Link
andzia84 Re: Ja już od 2 tyg. 21.05.08, 09:27 no dobra podłączam się, jakoś dam radę bo już patrzeć nie ogę na siebie Odpowiedz Link
patrice7 ReMoje sniadanko 21.05.08, 09:40 jajecznica z pomidorami i 4 kromki wasy, herbata zielona mietowa, ktora wyladowala w zlewie...okropna! Odpowiedz Link
andzia84 Re: ReMoje sniadanko 21.05.08, 09:49 oj pati ale w pierwsej fazie żadnego pieczywa nie można :) u mnie na razie pek rzodkiewek Odpowiedz Link
patrice7 Re: ReMoje sniadanko 21.05.08, 09:52 nawet wasy????! polecam tutaj przepisy fajne dietaplazpoludnia.ilonka.org/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=69&Itemid=45 Odpowiedz Link
andzia84 Re: ReMoje sniadanko 21.05.08, 09:54 no ja z tej stronki korzystam i w opise pierwszej fazy jest że żadnych pieczywa, nawet owsianka i ryż jest zabronione Odpowiedz Link
effka_81 Re: ReMoje sniadanko 21.05.08, 11:12 No niestety zero pieczywa nawet Wasy!! sniadanie- omlwt z 2 jaj z pieczarkami podsmażonymi na cebulce i sos czosnkowy resztki z wczoraj obiad-ryba pieczona w foli i warzywa Odpowiedz Link
effka_81 A co z sokami warzywnymi można?? 21.05.08, 11:47 np z samej marchewki? niby marchewki nie wolno, ale tak szklaneczke jedną? Odpowiedz Link
dziunia27 :))))))) 21.05.08, 13:54 ojejjjjj;)))) to może ja też się przyłącze;)))) tylko musze coś o tym poczytać... hej, a co Wy na to żeby np wspólnie opracować menu na następny dzień i wszystkie byśmy tylko to jadly co ustalimy ???;)) może tak bedzie łatwiej ??? bo ja np jak mam sama coś wymyslic to mi sie niechce ??? jak uwazacie ??? co Wy na to ??? ;DD Odpowiedz Link
magda7717 pati heeeee nie ma podjadania wasy 21.05.08, 14:54 noo skad wzielas te wase- nie ma pieczywa i wszelkich weglowodanow , nie ma warzyw slodkich i owoców slodkich , na tym to polega;-) ja dzis rankiem zjadlam chudy twaróg z rzodkiewka teraz robie sobie miesko gotowane i kupilam cukinie papryke i pomidory i to wszytsko sobie udusze/ calusy Odpowiedz Link
kamila_paryz_75 Re: pati heeeee nie ma podjadania wasy 21.05.08, 15:29 i ja sie do Was przylaczam, hula hop juz kupione, checi sa noi 10-12 kg do zgubienia, tylko ja zaczynam od poniedzialku bo teraz mam okres i licho z cwiczeniami. Odpowiedz Link
patrice7 Re: pati heeeee nie ma podjadania wasy 21.05.08, 17:51 cholera no! myslalam ze wase mozna :((((((((((((((((((( no nic trudno przepraszam bardzo juz sie nie powtorzy. Piszcie dziewczyny co jedzie na sniadania ,obiady i kolacje bede czerpac inspiracje:) Dziunia taki plan to sie nie powiedzie ;) niogdy nie wwiadomo co sie ma z dozwolonych rzeczy w lodoowce :)) Odpowiedz Link
patrice7 jaka rybe jesc? 21.05.08, 20:17 ktora dobra i BEZ OSCI?! bardzooo rzadko jadam ryby Odpowiedz Link
dziunia27 pati;) 21.05.08, 21:06 no to fakt... tak sie nieda... trudno;( to bede musiała sie sama zmobilizowac;) Odpowiedz Link
badowimo Re: pati;) 22.05.08, 13:46 Ja nienawidze diet! Kojarza mi sie tylko z tym, ze caly czas mysli sie o jedzeniu ktore za jakis czas mozesz zjesc... Przez to trace humor i checi do wszystkiego. Zreszta w kazdej diecie jest odjechany zestaw produktow, np na sniadanie pol melona, a drugie pol zostaje i gnije bo w kolejnych dniach juz nie mozna go zjesc, a nikt w domu nie lubi...wiecie takie problemy. U mnie najlepsza dieta, to zero slodyczy, 2 kromki chleba dziennie, reszta normalnie i po 18 ew. jablko i jogurt. Chudne wtedy blyskawicznie. Tez planuje ograniczyc slodycze ale zadnej typowej diecie sie nie poddam. Zycze Wam silnej woli i zero efektu jojo:)) Odpowiedz Link
patrice7 Re: pati;) 22.05.08, 17:14 :) Sniadanie: serek wiejski light + 2 pomidory pokrojone w cwiartki obiad ryba+brokuły kolacja jajecznica z pomidorami i wedlinka Odpowiedz Link
magda7717 Re: heejjjjjj 23.05.08, 10:59 cos Ty dzis na sniadanko bialy chudy serek plus pol pomidorka i ogora , potem przekaska kalarepa obiad kalafior i jajecznica podjadam nerkowce- w dozwolonych ilosciach Odpowiedz Link
dziunia27 Re: heejjjjjj 23.05.08, 11:12 no wiesz.... w życiu;PP sniadanie - nic obiad - pewnie też nic i kolacja - jw pustki w lodówce;/// tylko dla Julki warzywka i szyneczka;))) Odpowiedz Link
anulka-m6 Ja zaczne od poniedziałku ;) 23.05.08, 11:28 własnie o tej diecie ostatnio czytałam i zaczne od poniedziałku. Bo mam jeszcze dziś sałatke grecką na oku:P a jutro grill a w niedziele imieniny szwagierki:] No a za 3 tyg mamy szwagierki wesele,(i co wtedy ,zrobie sobie wolne od diety hihi) może sie uda ciut wyszczuplić, A za tydzień okres dostane wrrr... i zobaczymy jak to będzie ;/ Odpowiedz Link
patrice7 magda 23.05.08, 11:34 a ile mozna tych nerkowcow ,orzechow i pistacji??? co jeszcze mozna zagryzac? Odpowiedz Link
andzia84 przekąska 23.05.08, 20:34 zamiast chipsów: seler naciowy z sosem czsonkowym :) ponadto u mnie do łask wróciły zupy, aktyualnie szczawiowa, luię jeszcze z soczewicy ale chyba soczewicy nie można? ps tęsknie za chlebkiem... Odpowiedz Link
patrice7 Re: przekąska 23.05.08, 20:59 a wiesz ze ja nie :))) wogole jestem bardzo zdziwiona ze tak latwo mi idzie :)oby rtak dalej . ps nie masz lepszych przekasek?:) Odpowiedz Link
andzia84 Re: przekąska 23.05.08, 21:08 nie chodzi o sam chcleek tylko że tak łądnie zapycha a po warzywach i tych innych dozwolonych rzeczach to się czuje taka nie do końca najedzona, wiem że to kwestua przyzwyczajenia ps pracuje nad tym :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 23.05.08, 21:48 wlasnei zajadam twarog chudy ze szczyopiorkeim , rzodkiewka i cEBULA , duzo cebuli.Nazre sie i bede smierdziec :PP Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 24.05.08, 09:46 Zaczynam dzisiaj 5dzień, najbardziej to mnie ciągnie do chleba!!! Moja teściowa piecze nam 2razy w tyg chleb z ziarnami i wogóle jest przepyszny!! Właśnie przyniosła!!Pomocy.. Ale na razie się trzymam zadnych grzeszków, oprócz tego nieszczęsnego piwa we czwartek!! Odpowiedz Link
magda7717 4 dzien?chyba i nic z wagi 24.05.08, 10:16 noo ale jestem wciagnieta;-) wczoraj zgrzeszylam bylam na bankiecie po turnieju meza i zjadlam 3 ciasteczka malenkie ale wytanczylam je nie jem chleba ziemniakow. ale waga stoi. nic trzymamy diete dalej Pati- gdzies jest napisane ile tych orzechow- chyba garsc ja podjadam po 5 nerkowcow 2 razy dziennie Odpowiedz Link
patrice7 eee leszczyki :PPPPP 24.05.08, 10:28 piwko ? ciasreczka?? a ja NIC :)) zero niedozwolonej rzeczy :) bo wiem ze jak sobie pozwole raz to bede pozwalac czesciej .2 tyg to pryszcz. Magda nic a nic? nie zalamuj mnie :) kja sie zwaze po tygodniu choc "czuje" roznice:) effka, zostaw ten chleb!! jeszcze tylko tydzien! Odpowiedz Link
effka_81 Re: eee leszczyki :PPPPP 24.05.08, 12:50 Ty czujesz różnice a ja nic!! nie wiem czy tą soje moge jeść czy nie, różnie piszą :)) Na razie jem ale nie dużo. chleba sie nie tknęłam ale kusi niestety!! Dzisiaj na ś-jajecznica z 2 jaj z pieczarkami, cebulą, pomidorem; obiad-leczo:pomodor, cukinia, cebula,brokuły,troche kostki sojowej,koperek, zielona cebulka i przyprawy. Na razie tyle nie mam pomyslow co jeszcze na dzisiaj Odpowiedz Link
patrice7 Re: eee leszczyki :PPPPP 24.05.08, 13:16 czuje ale nie wiem czy sa :))) zwaze sie po tygodniu ;P jajecznice z 2 jaj?? TYLKO? jeny ja jem z 4 za duzo co?:) Odpowiedz Link
effka_81 Re: eee leszczyki :PPPPP 24.05.08, 14:14 Chyba nie za dużo bo z tego co czytałam to tak jedzą, a ile jesz posiłków? Bo ja 4 czasem 5, a podobno można 3 hehe.Ja musze jeśc co 3godz więcej nie wytrzymie!! Odpowiedz Link
effka_81 co jest czemu taka cisza???? 25.05.08, 07:44 Bo mi tu ciężko jak nic nie piszecie i mam myśli kuszące co tu zjeść zakazanego!!! Jak Wam idzie?? Odpowiedz Link
magda7717 Re: co jest czemu taka cisza???? 25.05.08, 09:58 nie jedz!!! ja tez nie jem!!:D:D dzis rrano tylko kafkia ale zbozowa;-) mozna 5 posilkow Odpowiedz Link
patrice7 Tralalalalalalalallalalalalalalal alalalalalalal 25.05.08, 17:58 jesli waga na ktorej sie wazylam dziala to schudlam 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yeah yeah yeah NIC zakazanego nie jem ,nawet okruszka,dzis na obiedzie u tesciowej ,a w zasadzie po stol zastawiony czekoladkami ,siasteczkami cukoiereczkami ...kazałam sobie odlozyc na lepsze czasy :) Odpowiedz Link
effka_81 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalalalala 25.05.08, 18:03 Pati napisz mi co Ty jesz???? Bo u mnie kg w dół i nic więcej!!!! Załamka totalna, ja też nic nie podjadam zakazanego tylko to piwo jedno. a efektów nie widać!!Żeby chociaż na wadze ubyło ze 2kg to już jakaś motywacja by była a tu 1 biedny kilogram!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalalalal 25.05.08, 18:34 ale pisze ,wazylam sie na 2 roznych wagach.inna przed inna teraz.dokladnei bede wiedziec za 2-3 dni. jem to co pisze :) wiesz ubutek kilogramow zalezy tez ile sie ma (nad)wagi. Ile wazysz ,a ile chcesz schudnac? Odpowiedz Link
effka_81 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalalala 25.05.08, 19:13 Waże 55kg a chciałabym schudnąć 4kg było by super.Ale ciężko będzie coś mi się zdaje. A Ty ile chcesz schudnąć?? BUUUUUU słodkie za mną chodzi ale się nie poddaje!!!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalalal 25.05.08, 20:17 eee to wiadomo czemu chudniesz pooli :) ja waga startowa 72:) przed ciaza 53 waga upragniona ok 64-66 Odpowiedz Link
dziunia27 Noo Pati GRATULACJE!!!! 25.05.08, 20:22 3,5 KG w 5 dni... to jest coś:DDDDD superrrrrr... oby tak dalej;D Odpowiedz Link
effka_81 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalala 25.05.08, 20:41 No chyba masz racje, niestety!!! Ale mnie to zniechęca, na razie sie trzymie ale nie wiem jak długo.Szkoda że mam wage w domu właże na nią codziennie i się dołuje, ale nie moge sie przemóc, czasem wytrzymam dwa dni hehe. Takie poświęcenie a tu nic. Marzą mi sie lody śmietankowe z owocami i bita śmietaną!!! Odpowiedz Link
andzia84 Re: Tralalalalalalalallalalalalalalal alalal 25.05.08, 20:48 gratulacje pati, ja nie mam w domu wagi więc nie wiem, też nie jem nic zakazanego, ale nie widzę na razie po sobie efektów, nie zniechęcam się, ale ja mam duzo do schudnięcia :( bo się zatuczyłam, taka głupia jestem Odpowiedz Link
dziunia27 effka 25.05.08, 20:49 NIEWAŻ SIĘ CODZIENNIE!!! to nic nieda.. waga może skakać z dnia na dzień od 1kg do(nawet) 2kg.. po co się stresować;P i to nieswiadczy o tym że sie schudło czy nie.. na te skoki wagi ma dużo czynników wpływ i np przed @ też się wiecej waży(dochodzi do zatrzymania wody w organizme).. najlepiej jest się ważyć właśnie co tydzień lub nawet co dwa.. i najlepiej po porannej toalecie i na czczo;DD p.s. fajnie mi sie pisze "nieważ sie codziennie";PP a sama najchetniej właziłabym na wage nawet PARE pazy dziennie;PP Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 26.05.08, 10:44 No dzisiaj 7 dzień zaczynam, troche mi się brzuchol spłaszczył hurra, ale boczki dalej są. Dzisiaj śniadanie- sałatka z jajko,poł tuńczyka, pomidor,ogórek, zielona cebulka, sos czosnkowy, obiad- dorsz z warzywami, nad resztą musze pomyślec za bardzo nie mam pomysłów. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 26.05.08, 19:47 effka nie wazx sie noie ma sensu codziennie sie wazyc. ja dzis jadlam na sniadanko tunczyka w oleju(odcedzilam) z ogorjkiem kiszonym, jajkiem ,rzodkiewka i lyzka majonezu light!!! mniam! chyba na kolacje to samo zjem :PP A na obiad brokuly zapiekane w piecu z borowikami. A na jutrzejszy obiad mam zaplanowany bigos :)) znalazlam super przepis:)) Odpowiedz Link
patrice7 Przepis na bigos 27.05.08, 15:32 I faza: BIGOS Very Happy Arrow 1 kg kapusty kiszonej, Arrow ok. 0,5 kg chudego mięsa ( pierś z kurczaka, chuda wieprzowina), Arrow Arrow 30 dag wędliny (szynki) z drobiu, Arrow 2 duże cebule, Arrow 25 dag pieczarek, Arrow przyprawy, przecier pomidorowy, kilka suszonych grzybów. - W dużym garnku gotujemy kapustę kiszoną-( dodaj 2 liście laurowe, 3-4 kulki ziela angielskiego, 7- 8 kulek pieprzu, połamane grzyby suszone, soli)- gotujemy ok. 1,5 godz. - Mięso kroimy w kostkę, dzielimy na 2 części, jedną z nich gotujemy w osolonej wodzie, druga później usmażymy na patelni. - Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę- na oliwie ( małą ilość), dodajemy „druga „ część mięsa- chwilę smażymy, po 5 minutach dodajemy kiełbasę (szynkę) pokrojoną w kostkę i obrane i pokrojone pieczarki- (dodaj trochę wody, żeby nie przywierało, pamiętaj, pieczarki maja w sobie dużo wody). - Wszystko dusimy do miękkości mięsa- około 20 minut - Następnie wrzucamy do kapusty- usmażone dodatki + ugotowane mięso. Gotujemy aż woda niemal w pełni odparuje, następnie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku( papryka sypka, pieprz mielony, sól, wegeta) Pamiętajcie- Bigos im starszy, tym smaczniejszy Smile Można go tez zamrozić, zapewniam, starczy na długo, jest PYSZNY. SMACZNEGO Odpowiedz Link
patrice7 Przepis na super szybki obiad! 27.05.08, 15:36 zaczerpniety z pobliskiej pizzeri :)) Zapienkanka z Brokulow Mrozone brokuly(pol paczki) obgotowac we wrzatku ok minuty wylozyc na tacke (u mnie aluminiowa) na to posypac pokrojone pieczarki, a na to ser mozzarella(dozwolony) posypalam to przyprawa do salatek i na to dolozylam kjeszcze troche fety .zapieklam w piekarniku ok 15 min na 160 stopniach MNIA<M Odpowiedz Link
andzia84 Re: Przepis na super szybki obiad! 27.05.08, 15:40 ja też dobrą rzecz zrobiłam: na głębokiej patelni podsmażyłam 3 średnie cebulki, do tego 3 średnie cukinie (nie obierałam ich) pokrojone w plasterki, dwa pomidorki w kostkę i trochę przecieru pomidorowegi i przyparwy wedle uznania, dusimy dusimy i na koniec serem posypujemy Odpowiedz Link
magda7717 2,5 kg mniej po tygodniuuuuu 27.05.08, 19:46 ale ze mnie dzis dupa,zrobilismy sobie z mezem dzien dla siebie wzielam urlop i on dzien wolny sobie zrobil iiiiiiizjadlam pizze ale wracam do diety/ Odpowiedz Link
patrice7 magdaaa 27.05.08, 19:55 Co to za szalenstwa??? ja tez chce buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 27.05.08, 22:33 Jakos leci bez grzeszków na szczęście, aż jestem zdziwiona bo dostałam @, a zawsze jak mam to sie obżeram słodyczami a tu cisza 2kosteczki czekolady tylko zjadłam!!Dozwolone podobno?? Powiem Wam że normalnie jestem w szoku!!Zawsze jak miałam @ to się zle czułam o brzuch napiendralał a tera nic,nie wiem czy to po tej diecie?Ale fajnie nie trzeba się truć tabletkami przeciwbólowymi! Mogłabym tak cały czas sie zdżywiać ale najbardziej wkurza mnie to ze tylko myśle a co tu zrobić do jedzenia bo nie mam pomysłu,wczesniej nie było problemu zapchałam sie bułą i już!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 27.05.08, 22:35 mam to samo ,dieta nmi sie podoba i moglabys sie tak zywic prawie caly czas. ja coraz wiecej przepisow podlapuje i robie ,takze jest ok :) Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 27.05.08, 22:48 Też dużo czytam i szukam tych przepisów ale jakos nie lubie spędzać czasu w kuchni!! Nie lubie gotować! Zamówiłam sobie przewodnik SB zobaczymy co tam ciekawego piszą?? Odpowiedz Link
lilka.k kusi mnie, kusi... 28.05.08, 07:11 Juz raz tak jedlismy sobie, ale pozwalalismy tez na wiele. Zycie bez chleba i ziemniakow pięknie się odwdzięcza. Ja jestem sałatożerca, wiec mieso i sałatę moge jesc codziennie. Wczoraj chalkę upiekłam..no nie wyrzuce przeciez...moze od jutra zaczne bardziej z głowa gotowac. Mnsotwo ziemniaków ostatnio zjadłam. Odpowiedz Link
lilka.k Będę zaczynać dietę 28.05.08, 16:52 Zmotywowała mnie słonecza turcja, co prawda dopiero w sierpniu, ale w stroju mam wyglądać jak bogini i już ;)..czas zacząć normalnie jeść (własnie przegryzam pizzę, o zgrozo). Mąż strasznie się napalił..chce zgubić brzuch. ALe nie zacznę dopóki nie ustalę jadłospisu na całe 2 tygodnie by mi nie przyszło do głowy podjadać czegoś! Wiec wlasnie zaczyna, szukanie jadlospisu na necie. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 28.05.08, 20:19 moja siostra zaczyna jutro;) ciekawe jak jej pójdzie;P mi sie niechceeeeeeeeee wymyslac tych posilkow i gotowac specjalnie; ((( taki ze mnie leń... ja tam prowadze taką tam 'swoją' diete;P zaraz ide podjesc wasy bo nic jeszcze niejadlam(i wczoraj też) choć jakoś specjalnie to mi się niechce, ale coś musze... bo jeszcze ze schodów zlece;P a wciagam sie codziennie na 3 pietro;// (i niemam siły, wózek w jednej ręce a JUlka w drugiej;O) koszmar! Odpowiedz Link
blanka0 a gdzie mozna znaleźć 28.05.08, 20:26 jakie produkty dozwolone, jakie zakazane? ja poki co stosuje diete nielaczenia weglowodanow z bialkiem zwierzecym tzn jak jem kotleta to z salata a jak ziemniaka to bez kotleta, choc ziemniaka nie jadlam juz ze 3 miechy ale chetnie poczytam cos o tej waszej diecie Odpowiedz Link
dziunia27 blanka0 28.05.08, 20:31 dietaplazpoludnia.ilonka.org/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=69&Itemid=45 i forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960 Odpowiedz Link
dziunia27 łeeeeee;( 28.05.08, 21:03 nażarłam się... buuuuu;( pochłonełam 6 kromek wasy z pasztetem z drobiu i dowaliłam się zupką chińską;(((( pękam... łeeee... Odpowiedz Link
burdziaa Patrycja się trzyma ! 28.05.08, 21:14 dzisiaj jadłam przy niej lodzika a ona NIC !!!!!tylko chudnie nam w oczach :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Patrycja się trzyma ! 28.05.08, 21:16 a co mialam sie na Ciebie i tego Twojego loda rzucic jak tygrysica??:PPP Odpowiedz Link
patrice7 yeah yeah youpi youpi yeah yeah 28.05.08, 21:15 :)) a wiec dzij mja tydzien czyli polmetek, a ja juz widze efekty!!! brzuch bardziej plaski, nogi smuklejsze, nawet dziewczyny w kinie mi dzis powiedzialy ze schudlam!! :DD Musze sie zwazyc jak najszybciej:)) takze szczerze polecam!! Lilka nie wachaj sie :) Odpowiedz Link
burdziaa Patrycja a nie znalazłas dla mnie jakies diety? 28.05.08, 21:36 Zeby mozna było jesc lody i gofry :DDDD Odpowiedz Link
effka_81 Re: Patrycja a nie znalazłas dla mnie jakies diet 28.05.08, 22:26 Też bym chciała taką dietke z goframi, lodami i chipsami!! ale taka dietka to raczej do oponki prowadzi niestety, przynajmniej u mnie buuuu... U mnie nawet spoko, tylko jedzenia mi się nie chce przygotowywac i łapie się na tym że wole nie jeść!! A to prowadzi do nikąd, ale wogóle mi sie nie chce jeść!! Odpowiedz Link
patrice7 ogloszenie oficjalnych wynikow :PP 29.05.08, 22:00 A wiec kochane jest mnie 3 kg mniej :DDDD a jeszcze do konca 1 fazy 5 dni Powtarzam po raz kolejny jest latwiej niz myslalam, wrecz banalnie, glodna nie chodze wyszukanych potraw tez przygotowywac nie musze ! bomba! POLECAM Odpowiedz Link
lilka.k Pati 29.05.08, 22:03 Gratuluję. I powiedz mi kochana, bo mnie gotowanie z lekka pzreraza...nie gotujesz tych wszystkich potraw czy po prostu wcinasz kanapke bez chleba (same wędliny) i mięso z sałata? Odpowiedz Link
patrice7 Re: Pati 29.05.08, 22:20 mnie tez przerazalo ,ale to banalne! (nawet dla mnie ) :)) obiady gotuje mozna mnostwo rzeczy na szybko przygotowac (bigos, warzywa duszone ,mieso, salatki.... jutro podesle ci przepisy. bo dzis juz zmykam. Naprawde JEST BANALNIE i to tylko 2 tygodnie Odpowiedz Link
effka_81 To ja też się chwale!! 30.05.08, 08:31 Po 10dniach dietki z małymi grzeszkami, na wadze 2kg mniej hura!! A najlepsze jest to że wchodze do wszystkich ciuszków sprzed ciąży i boczki już się tak nie wylewają!!! Dziewczyny to naprawde działa!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 30.05.08, 11:28 no effcia gratulacje! :)) to co dalej lecimy tak?:) Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 31.05.08, 12:38 Przysłali mi książke przewodnik po diecie, nic ciekawego hehe tabele co można a co nie,tak tylko przeleciałam bo nie mam za bardzo dziś czasu na czytanie.Jak znajde coś ciekawego to napisze. Dzisiaj mam zamiar zjeść coś niedozwolonego!!!! Idę na imieniny do babci a tam czeka tort śmietankowy z owocami mniaam!! A u Was jak? Pati jakieś grzeszki sa? Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 31.05.08, 12:44 heheh widze ze sobie czseto grzeszysz :PPP hiih Ja do tej pory RAZ! ale to nie z checi ale przymusu! Nie zdazylam zjesc snbiadania, lecialam z mala do lekarza ,i bylo mi az niedobrze z glodu i zjadlam kolaczyka. wcale mi nie smakowal ;) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 31.05.08, 20:53 Ja od poniedziałku tak jak mówiłam przeszłam na dietkę i jakoś się trzymam oprócz malukich grzeszków jest ok, muszę iść gdzieś się zważyć na porządnej wadze bo coś nie wierzę w ciągu 5 dni poleciało mi wg mojej wagi 5 kg, ale w poniedziałek pójdę się zważyć i Wam napiszę . Myślałam że cieżko będzie wytrzymać bez chleba i ziemniaków alde spoko można:)) najciężej mi wytrzymac bez słodyczy ale jest ok. Nie za bardzo sie wysilam z gotowaniem ale dania mam smaczne tak więc jeszcze tydzień I fazy Odpowiedz Link
patrice7 aga 31.05.08, 21:23 nie pisalas ze zaczelas :)) prawda ze jest o woel lzerj niz sie wydaje???? a te 5 kg to calkiem mozliwe! Odpowiedz Link
aga_n20 Re: aga 31.05.08, 21:25 już jest ok najbardziej to mi brakuje owoców ale fajnie bo I faza sie skończy i będe mogła jeść Odpowiedz Link
effka_81 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 31.05.08, 22:29 No dzisiaj to sobie dałam czadu!!! Bez opamiętania!!! Napewno przedłuże I faze!!! O kurna katastrofa a tak dobrze mi szło!!! Od jutra dieta i to bez grzeszków daje słowo!! Odpowiedz Link
patrice7 egffka 01.06.08, 21:09 chyba Cie wykluczymy z grona!!!! :) ja nawet z okazji dnia dziecka nie sprobowalam lodow:( tesciowa kupila Odpowiedz Link
effka_81 Re: egffka 01.06.08, 21:33 BUUUUUUUUUUU!!! Nie róbcie mi tego!!! Dzisiaj już pięknie było, żadnych grzeszków!!!Od jutra zaczynam od nowa!! Zastanawiam sie tylko jak to będzie w Sulejowie wyżywienie kupione a czy wogóle będe cos jeść hmm? Raczrj nie!! Może zrezygnuje zobzaczymy na miejscu!! Przyrzekam poprawe!!! Odpowiedz Link
patrice7 KONIEC!!!!!!! 03.06.08, 19:48 Konierc 1 fazy! schudlam 5 kg!!!!!!!! Czuje sie lzej ,wygladam smuklej, boczki zniknely, a brzuch wyraznie sie zmniejszyl! juz tylko odstaje a nie wisi :PP POLECAM!!!! Odpowiedz Link
lilka.k Re: KONIEC!!!!!!! 03.06.08, 20:13 Gratuluje wytrwalosci. ja ciagle sie przymierzam. I dzis nie jadłam ziemniakow, samo mięso i salate, i o wiele mniej. I czuje sie najedzona, a nie przejedzona. Wczoraj omlet i do tego papryka surowa. Bez chleba. Ale zeby tak calkiem sie wyrzec wszystkiego to nie wiem...za słaba wola, za mało czasu na gotowanie...ale nie objadam sie... Odpowiedz Link
wyczyny Re: KONIEC!!!!!!! 03.06.08, 23:02 gratuluje! 5kg to jest cos! ja tak podczytywalam was i sie zachecilam-minal w poniedzialek moj pierwszy tydzien i jest -2 kg (choc bez drobnych potkniec sie nie obylo) z utesknieniem czekam na 2 faze i owoce, bo przeciez sezon truskawek w pelni! Odpowiedz Link
patrice7 Re: KONIEC!!!!!!! 04.06.08, 09:13 Naprawde jestem cudownie zaskoczona! Wlasnei te 5 kg mi ciazylo ;) moge juz jehac na wakacje :)) nie wiem czy chce dalej schudnac , moze jeszcze za 2 kg ;) dzis start 2 fazy Wpisujcie tu swoje wyniki! powo Odpowiedz Link
andzia84 Re: KONIEC!!!!!!! 04.06.08, 11:57 ja mam minus 6 kg ale jeszcze z 10 by się przydało, I fazą ciągne jeszcze do końca tygodnia, potem zaczynam drugą, truskawki do mnie dziś mrugały :) Odpowiedz Link
effka_81 Re: KONIEC!!!!!!! 04.06.08, 15:20 No pięknie Pati gratuluje!!! U mnie 3kg mniej hehe!! Ale ja czasem miałam wpadki!!! Na razie sie trzymam I fazy, chociaż do piątku:)) Odpowiedz Link
patrice7 Re: KONIEC!!!!!!! 04.06.08, 19:50 zastanawiam sie czy nie przedluzyc 1 fazy jednak ;) widzialam sie w przebieralni heheheh tam za duze lustra i za jasne swiatlo i chyba jeszcze pociagne tydzien ;) ale co z kielbacha w sulejowie :PP Odpowiedz Link
wyczyny po 2 tygodniach... 09.06.08, 22:06 -4 kg!!!, no i teraz mam w glowie mnostwo pytan, co do 2 fazy, np. czy ten ciemny chleb moge tak jak to bylo przed dieta jesc na sniadanie i kolacje, czy nie mozna az tyle, co ze smarowaniem-margaryna, maslo, a moze zupelnie nic? moze ktos zaawansowany cos podpowie? Odpowiedz Link
patrice7 Re: po 2 tygodniach... 09.06.08, 22:28 wejdz na forum podane w moim poscie (pierwszym) tam powiinni ci pomoc Odpowiedz Link
andzia84 II faza 12.06.08, 14:34 dziewczyny jak tak druga faza? te co się złamały w sulejowie jak wam idzie? ja się trzymam ale mam fazę na truskawki Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 19.06.08, 10:51 Jak wam idzie dziewczyny? Jak samopoczucie? Jak efekty? Ja zaczynam dzis. Moj cel to minus 10kg. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 19.06.08, 10:55 mi poszlo 5 kg na bank.rety jak mi loekko:) czemak na kolejne zwazenie:))) Odpowiedz Link
sylpal13 ja też dzisiaj zaczęłam!! 19.06.08, 11:18 do zrzucenia 10 kg!!!! dzisiaj w menu zupka smieciówka z fasolą zamiast ziemniaków Odpowiedz Link
leluchow1 Re: ja też dzisiaj zaczęłam!! 19.06.08, 11:23 u mnie rano wedlina z indyka z pomidorami ogorkiem i szczypiorem, obiad botwinka bez ziemniakow z jajem, na KOLACJE BRAK MI POMYSLU. Odpowiedz Link
patrice7 Re: ja też dzisiaj zaczęłam!! 19.06.08, 11:31 Jestem na "luźnej" 2 fazie:) Tzna na przykład wczoraj zezarla sernik i puchar lodowy;) Ale moje porcje sa mniejsze i jem o wiele rzadziej ziemniaki ,ryz ,chleb ciemnoziarnisty ,a jak nie ma to biały normalnie. czekaj na kolejne wazenie to zdam relacje :) Odpowiedz Link
patrice7 pomysły na dania 19.06.08, 11:34 poczytaj watek poisalysmy co jemy:) Kolacja: 1.twarog chydy ze szczypiorkiem i rzodkiewka 2. jajecznica na miliony sposobow 3.omlet. makrela wedzona z pokrojeonymi pomidorkami 4 serek wiejski light 5.sałatka z fetą 6. Moj hit! Tunczyk z puszki ,ogorek kiszony w kostke ,jajka2 , lyzka majonezu light sol pieprz! mniam!!! Odpowiedz Link
leluchow1 Re: pomysły na dania 19.06.08, 11:46 cholerka wlasnie sie zorientowalam ze bocwinka to przeciez buraki ;-( Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Zaczynam diete South Beach kto ze mna??? 19.06.08, 11:21 brzmi zachecająco. Juz jestes na 2 fazie? nie utyłas jak wprowadzilas wegle? no i jakie te wegle? tylko pelnoziarniste Odpowiedz Link